Göçmenler (Yugoslav,Bulgar,Arnavut...) ?

babamın dedeleri kırım dan osmanlı topraklarındaki bulgaristana babamlarda 1951 şumnu dan TÜRKİYE ye göç etmişler, göçmen yerleşik herkese selamlar

ya bu arnavutçayı anlayamıyorum...
annemlerde nasılsın 'kakosi'...
babnnemlerde 'siii' gibi acayip bişi anlayamadım....

slm ezgipcim ..arnavutçada( kakosi)kelimesi yok ,,boşnakça sırpçada var,(si yeni)nasılsınız anlamına gelir:1hug:

merhaba a.s
ben bu foruma yeni üye oldum..böyle bir konu çok hoşuma gitti.
bende bulgaristan göçmeniyim..annem babam eski cuma, ben şumnuda doğdum.78 yılında gelmişiz.

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım benim annem babam hatta eşimin annesi babasıda göçmen yugoslav babam dorfilyalı annem üsküplü valla ben türk ve göçmen olmaktan gurur duyuyorum ama bizim konyadan yugoslavyaya göçtügümüz söyleniyor sizlerin bu konuda bi bilgisi varmı memleketimize gitmeyi çok istiyoruz ailemin dogdugu yerleri görmeyi inaşallah nasip olur

Selam kızlar. Ben de 1989 Bulgaristan göçmeniyim. Çift vatandaşlık olduğu için sık sık gidip geliyoruz. Eşim de oraları çok beğendi. Şeniz

ya bu arnavutçayı anlayamıyorum...
annemlerde nasılsın 'kakosi'...
babnnemlerde 'siii' gibi acayip bişi anlayamadım....

slm ezgip bende üsküplüyüm her nekadar izmir de dogsam da.kakosi makedonca sii arnavutca ama her yörenin arnavutcası da farklı benim kafam karışmıştı üsküpde.bu arada bende aranıza yeni katıldım.umarım güzel dostluklar kurarız.hepinize sevgiler moree

merhaba ben 1893 macırıyım deli ormandan. Anneannem ve dedem vefat ettiler .Çoğunuzun dile getirdiği gibi bende onların sağlığında küçüktüm hikayelerini bilmiyorum ama macır kelimelerini ve yemek isimlerini duyunca bi hoş oldum nenemleri çok özlediğimi düşündüm.Babam macırlığımızla ve Osmanlının yakın akrabaları oluşumuzla gurur duyar.Neyse sizlerle karşılaşmaktan mutluluk duydum.İyi geceler

bende bulgaristan göcmeniyim.75 te eski cuma da dogmusum.78 de annemler Türkiyede Mersine yerlesmisler.sonrada evlenip almanyaya geldim hep gurbet yani

arkadaşlar göçmen pastası olarakta bilinen amonyaklı pastanın tarifini bilen ve denemiş olan varsa verebilirmi acaba?

arkadaşlar göçmen pastası olarakta bilinen amonyaklı pastanın tarifini bilen ve denemiş olan varsa verebilirmi acaba?

al cancağızım a.s.

Malzemeler
Pasta için:
1 kahve fincan Toz şeker
2 adet Yumurta
1 kahve fincanı Süt
1 kahve fincanı Erimiş margarin
1 çorba kaşığı Toz amonyak
3,5 su bardağı Un

Krema için:
1 litre Süt
1,5 su bardağı Toz şeker
1 adet Yumurta
1 çorba kaşığı Un
1,5 çorba kaşığı Nişasta
3 çorba kaşığı Kakao

Süslemek için:
Portakal kabuğu

Yumurta ve toz şekeri bir kabın içinde çırpın.Margarin ve sütü ekleyip karıştırın.Karışma son olarak un ve amonyak ekleyip hamur elde edin.Hamur 9 eşit parçaya bölün.Her parçayı mrtdaneyle açip,160 derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin. Kremayı hazırlamak için: Bir tencereye süt,toz şeker,yumurta un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.Kremanın yarısını ayırın.Diğer yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın.Hamurlardan bir tanesine beyaz.diğerine kakaolu kremadan sürüp üst üste yerleştirin.Tüm hamurları bu şekilde bitirdikten sonra en üste,kalan kakaolu kremayı sürün.Arzuya göre,jülyen doğranmış portakal kabuğuyla süsleyin.

tadı fevkalade...
ama yapması dert

selam bayanlar bende bulgaristan türküyüm silistre konyadan göçmüşüz oraya zamanında hakiki osmanlı türküyüz

slm benimde eşim yugoslavya göçmeni iştip doğumlu türkiyeye 5 yaşındaken gelmiş ve burda beni buldu çok memnunum eşimden ,göçmen damadım ve gelinim olmasını çok isterim inşallah ,bu arada göçmen gelin arıyom ,

merabalar bende bulgarıstan / kırcaali /iğridere göçmeniyim.dedemler '52de gelmisler buraya bizde eskisehire yerlesmisiz,bi kısmımız bursa ve manisa taraflarına.adetlerimiz hala devam etmektedir.
herkese selam..

slm nasılsın canım arkadaşımsın ama hiç denk gelmiyoruz sohbetlere katılmıyorsun galiba

X