Göçmenler (Yugoslav,Bulgar,Arnavut...) ?

herkese meraba ben yeni iye oldum ben de BOŞNAĞIM yani yogovlavyalıyım deden 7 yaşındaykaen gelmiş burada üçünçü kuşağız.ben izmirin yerlisiyle evliyim ama bizim adetleri özlüyorum herzaman boşnak olmaktan gurur duydum duyacağımda çocuğun olunca onuda boşnakların adetlerine göre yetiştirmek istiyorum özümü bilsin unutmasın diye

ayrıca şunu yazmayı unuttum kendi annem boşnak babamda boşnak.ananemle dedem boşnak babaannem dedem de boşnak yani koyu boşmağım zaten lakabımda koca boşnak iyiki boşnak doğmuşum ne mutlu bana

Ben Bulgaristan doğumlu Türküm kızanlar..78 göçmeniyim..ve Şumnu doğumluyum.Dedelerim Türkiye Konaydan,BALKAN HARBİNDE GİTMİŞELR VE ORDA KÖK SALMIŞLAR..

benim dedelerimde sizinkilerk gibi konyadan gitmişler balkan harbinde orada kalmışlar.sonra babam 51 de gelmiş türkiyeye .şumnudanız

Kizlar ''Sekerli Kara Kabak Boregini'' biliyor musunuz ?
Cok guzel olur ve bunu pek bilen de yok .
Sutlu tarhana veya kesme corbasi da cok uzel olur , hele taze kesmeden yapilirsa . Dizman da bilirim ... '' Kacamak '' bilen var mi ? Hani pekmezle yeniyor . YA da kabagin pekmezle pisirilmesi ile yapailan bir tur recel '' macin'' i biliyor musunuz ?
Belki de bunlar sadece Yunanistan da yasayan Turkler`e aittir .:)

kabak pidesi deriz biz ona, dızmanada biliriz bulgaristan göçmeniyiz..

mısmıl=bir işin çok iyi yapmılması
mare huu=Bir bayana seslenme
İslaa=İyi,hoş
dada=Bebek
Urba=Elbise
İnser=Çivi
Abba=Dede
maşınga:toprak soba
manca:yemek aş
çıkrık:yünü ip haline getirmeye yarayan araç
uşak: küçük çoçuk
setire:ceket
dibek:bulgur yapımında kullanılır
orak:buğday biçmeye yarayan alet
sahan:tabak
:yaba: buğdayı yelemek için kulanılır
diren:
yaba
mısmıl=bir işin çok iyi yapmılması
mare huu=Bir bayana seslenme
İslaa=İyi,hoş
dada=Bebek
Urba=Elbise
İnser=Çivi
Abba=Dede
:1yes2:

pek kadın=çok güzel
babu=nine
kulişka =lamba
vafla=gofret

bende bunları eklemek istedim

bende bulgaristan gçmeniyim.annem tragavişte(eski cuma),babam şumnu 51 de gelmişler.
annem turşu lahanadan lahanaşı yemeği yapardı yazdıklarınız arasında rastlıyamadım.bide bizim oraların sütlü biberi vardır nefis olur..

bende bulgaristan gçmeniyim.annem tragavişte(eski cuma),babam şumnu 51 de gelmişler.
annem turşu lahanadan lahanaşı yemeği yapardı yazdıklarınız arasında rastlıyamadım.bide bizim oraların sütlü biberi vardır nefis olur..

aa bende ordanım acaba hangi köydensiniz

babam şumnu merkez annem eskicuma
profiliniz dikkatimi çekti tekirdağlısınız.yeniçiftliğin çoğu akrabamız

bende boşnağim annemler boşnak babamlar boşnak halıs muhlıs anlayacağınız.he bu arada arnavutlarada evliyim:)eşim arnavut :)

bebişim hemşeri sayılırız o zaman senden soka nın tarifini isteyelim.hani şu kaymakla yapılan

stiga nerelisin canım tam olarak
ist.te nerdesin die sorabilirmiyim mahsuru yoksa

babam şumnu merkez annem eskicuma
profiliniz dikkatimi çekti tekirdağlısınız.yeniçiftliğin çoğu akrabamız

selam arkadaşım havva ben bende aranıza yeni katıldım.bende makedonyalıyım eşimde oralı aynı köydeniz yani dedelerimiz annelerimiz biz ist ama oralıyız diyoz.yeniçiflik yazısını görünce selam diyeyim dedim.annemlerin yazlıgı orda benim.orda cok boşnak var.komşularımızın hepsi boşnak acaba tanıyomuyum dedim kendi kendime neresinde sizin akrabalar

offf canım çekti şimdi sütlü biber yada kaymaklı biberdolmasıııı.

Bir de pabuçtpu bilemisin maa? :roflol:

Şenizmerhaba arkadaşlar benim ailemde makedon göçmeni ben i.s.t 'yum ama sorduklarında yugoslav göçmeniyim diyorum . ailem nereliyse ben de oralıyım :1hug::1hug::1hug:

Mrb arkadaşlar ben de yugoslav göçmeniyim babamlar 58'de kosovadan istanbula gelmişler.Burada doğdum ama kosovaya da gittim nede olsa bizim memleket orası...

anne tarafım yunanistan,baba tarafım bulgaristan.edirne doğumluyum......anlaycanız her taraftan göçmenimmmmmm

X