Göçmenler (Yugoslav,Bulgar,Arnavut...) ?

mori kızan bende yugoslavım bak buldun pıtane hemde kırcowalı..:):dance::içelim:

kakosi dobrosi gdedic bende boşnağım anneannem babaannnem dedelerim gelmişler yani katıksız boşnağım boşnaklarla tanışınca çok memnun oluyorum tanıştığıma memnun oldum bu arada adım melek

merhaba bende göçmen kızıyım.babam bulgaristanın silistra şehrinin ishirkovo köyünden 1951 yılında gelmişler.onları aydın kuyucak ilçesinin bi köyüne yerleştirmişler ama sonra babam ve amcam sökeye yerleşmişler halalarımda hala aydın merkeze.benimde babamın ailesi karamanoğullarından.dedemin adı ahmet.babam hep amcalarım var bursada çanakkalede eskişehirde der ama tanımıyoruz tabii.bu site umarım vesile olur akrabalarımızı bulmaya.siz bulgaristanın neresinde gelmişsiniz?[/FONT]

:teytey: merhaba...ben bu isirkovo köyünde dogdum ve etistim...benim akrabalarim bu seniun dedigin cinsi bilirler....ben rahmetli riza tüfekci doktorun yeniyim...baban onu belki bilir....selamlarrr

almanydan....:teytey:

Kızanlar, ne aratsam kadınlar kulübü çıkıyor karşıma... Bakın hele burda macır sayfası varmış da görmemişim be canım... Babam 1972'de Razgrattan gelmiş-nam-ı diğer Deliorman... İstanbul'dalar şimdi, ben evlendim, Muğla'ya geldim... H'leri de pek güzel yutarım arada... farkedince kendim de gülerim...
Başka göçmen sitelerine de yazıyorum ayrıca, ama burda da belirtmeden geçemeyeceğim, torta bilen var mı aranızda? Babaannem=torta... torta yumurtalı sütlü bir hamurun kat kat açılarak fırınlanması , her katına ve üzerine sürülen bolca muhallebi, üzerine de dövülmüş ceviz serpilerek yapılan tatlıdır. Babaannem bulgar komşularından öğrenmiş ama onların köyündeki türkler de yapıyormuş artık, bizim ailede babaannem ve onun yaşındaki tüm kadınlar yapar, gençler çalıştığı için fırsat bulup yapamıyor. benim için vazgeçilmezdir torta, evlenip muğlaya taşındım babaannem tepsiyle yapar istanbuldan yollar bana... tek sorun sütlü olduğu için çabuk bozulması , o yüzden ancak uçakla bize gelen giden olursa onlarla yolluyor. bizim ailede tüm anneanne-babaanneler yapar dedim ya, en güzelini de benim babaannem yapar, bunu herkes kabul eder... en bol muhallebiyi koyup o hamurları en güzel yumuşatan ve en bol cevizle süsleyen babaannemdir... sen çok yaşa babaanne, bizi tortasız bırakma...
Ayrıcana annem de Arnavut- yani annemin anne tarafı... Annemin baba tarafı da Bulgaristan göçmeni ama çok eski, bilemeycem şimdi yerini-zamanını...

merhaba. annem kosova nın ipek(Peja) şehrinden, babam Gilan (Gjilan) şehrinden. siz de kosovalı mısınız?

selamlar

esracım bende Prizrenliyim , annen baban bilir heralde .......nickiminde anlamını doğru bilmişsin BESA (söz yemin demek)ama ismimin kısaltılmışı saygılar...:1hug:

:teytey: merhaba...ben bu isirkovo köyünde dogdum ve etistim...benim akrabalarim bu seniun dedigin cinsi bilirler....ben rahmetli riza tüfekci doktorun yeniyim...baban onu belki bilir....selamlarrr

almanydan....:teytey:

merhaba bunu babama sorayım bakalım.tanıdık çıkabilir.teşekkürler...almanyanın neresindesiniz?sevgiyle kalın.bye

slm kızlar bende bulgar göçmeniyim.bu kötü bişey değilki.osmanlı zamanında orada kalmış türk ailelerinin çocuklarıyız.atatürk babamın ve annemin ailesini anavatana getirmiş.ATATÜRK TE yunanistan selanik göçmeni.bizim atalarımız şimdi girilmek istenen avrupa birliğinden geliyolar.yani zaten avrupalıyız şeker.bu memlekete eğer bazı yenilikler geldiyse o büyük insan ATATÜRK tarafından düşünmüş ve uygulanmıştır.ben bununla hep gurur duydum.

BENDENSİNİZ ARKADAŞLAR KOSOVALILARRR
BEN DE PRİŞTİNELİYİMM:))
ŞOTE MORE ŞOTE HAYDE ŞOTE MAŞALLAHHH:dance::teytey::teytey:

NE GÜZEL MEMLEKETLİSİNİ BULMASI İNSANIN

KIZLAR BU ARADA YAKIN EVLENİCEM KINA GECEMDE BİZİM ŞALVARLARDAN GİYİCEM YENİ MODEL BİLEN GÖREN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM
BİR DE BİZİM MÜZİKLERİ BULABİLECEĞİM BİR YER YA DA SİTE VAR MI YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM:sm_cool:

Merhaba kızlar, biz ailemle 1990 senesinde Bulgaristandan göç ettik. Yani 17 senedir buradayım, ama hala adapte olamadım. Şikayetçi değilim, hatta eşim karadenizli , ama hala doğdum yeri ve ülkeyi çok özlüyorum.Daha doğrusu geçmişi özlüyorum çünkü artık hiçbirşey eskisi gibi değil.Çocuklarımın böyle birşeyi yaşamalarını asla istemiyorum.

off off bzm şalvarlar müthiştir ya annemnki hala duruyor.kaftan giycekmsn cnm...amaaannn ne oynayasım geldi...
oy kosovaa nanayimeee....:)

KAFTAN GİYEBİLİRİM DE GİYMEYEBİLİRİM DE BİLMİYORUM AMA ŞALVAR KESİN GİYECEĞİM ZATEN HAZIR ŞALVARIM:))
BENİM DE OYNAYASIM VAR VALLA HEM DE ÇOKKK:dance::dance:

BENDENSİNİZ ARKADAŞLAR KOSOVALILARRR
BEN DE PRİŞTİNELİYİMM:))
ŞOTE MORE ŞOTE HAYDE ŞOTE MAŞALLAHHH:dance::teytey::teytey:

NE GÜZEL MEMLEKETLİSİNİ BULMASI İNSANIN

KIZLAR BU ARADA YAKIN EVLENİCEM KINA GECEMDE BİZİM ŞALVARLARDAN GİYİCEM YENİ MODEL BİLEN GÖREN VARSA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM
BİR DE BİZİM MÜZİKLERİ BULABİLECEĞİM BİR YER YA DA SİTE VAR MI YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM:sm_cool:

canım önce slm...şalvar giyicem demişsin yeni model varmı sormuşsun genelde bizim şalvarlarımız hemen hemen aynı hepsinin ayrı bir güzeliği var ...müzikleride rahat bulabilirsin :teytey: :dance: :teytey:

X