kızlar hareketler nasıl olucak benim boynum belim çabuk ağrıyo eğer çok zorlu değilse ben de katılmayı isterim vereliniortak
GÖBEK ERİTME HAREKETLERİNİN TARİFLERİ VE MİKTARLARI
1. MEKİK : yarım mekik , 3x20 , günde 1 kere
2. TERS MEKİK : yüzükoyun yatıyorsunuz , ellerinizi ensenizde birştirip belinizden yukarısını kaldırıp indiriyorsunuz. 3 x 20 , günde 1 kere
3. DERİN NEFES AL VER : göbeğinizi hızlı hızlı içinize çekip bırakıcaksınız,gün içinde yapabildiğiniz kadar , tek seferde en az 20 tekrar
4. OMUZDA SOPA ÇEVİRME : sopayı ensenize koyup bir tabureye oturuyosunuz bacaklarınız kapalı oluyor ve en az 5 dk yapıyosunuz
5. ÇAPRAZ MEKİK : sırt üstü uzanıyorsunuz , sağ direseğinizi sol dizinize , sol dirseğinizi sağ dizinize değdiriyorsunuz. 3 x 10 , günde 1 kere
6. GÖRÜNMEZ SANDALYE : dayanabildiğiniz kadar , günde 1 kez
7. AYAKLARI KALDIRMACA : yere uzanıyosunuz,ellerinini kalçanızın altına koyuyosunuz,ayaklarınızı yere değmeden kaldırıp indiriyosunuz , en az 10 tekrar
KaLCa eRiTMe HaReKeTLeRiNiN TaRiFLeRi Ve MiKTaRLaRi1///YüRüYüS:disarida,bandinizda yada evde yapabilirsiniz__60dk
2///BaCaK eSNeTMebacaklarinizi acarak iyice gerdiriniz aci hissi duyana dek 50 kez
3///YeRe YaT BaCaK iNDiR KaLDiR:yere uzanip sag kolunuzun ve sonrasinda sol kolunuzun uzerine yatarak bacaklarinizi asagi yukari kaldirin 100 kez
4///STeP:evinizdeki herhangi bir yuksek tabure olabilir kasa olabilir uzerine inip cikin poponuzu gerdirerek 100kez
5///CöMeLMeAyakta durun, omuz genişliğinde bacaklarınızı açın, ayaklarınızı birbirine paralel olarak hafif dışarı dönük şekilde yerleştirin. Kollarınızı çapraz olarak omuzlarınıza koyun veya elinize ağırlık alarak kollarınızı kalçanıza dayayın. Çömelirken derin nefes alın. Başınız sırtınızla orantılı olarak dik tutun. Başınızı sırtınızla dik tutmanızın bir yolu da, karşı duvarın en üst noktasına bakmaktır. Tekrar ayağa kalktığınızda nefesinizi dışarı verin. İlk yaptığınızda muhtemelen bacaklarınız tutulabilir ama dizleriniz kilitlenmez. Dizlerinizde bir ağrı veya burkulma hissederseniz sebebi yere paralel olmasından kaynaklanabilir. 3 defa 12-15 arasında bir sayda bunu tekrarlamanız önerilir. Çömelme bir güç egzersizidir. Egzersizleri ayna karşısında yapmanız ve sürdürebilmeniz için faydalı olabilir.
6///GeRi TeKMeoponuzu çalıştıran diğer egzersiz ise geri tekme egzersizidir. Ellerinizi ve dizlerinizi yere koyun. Bacağınızın birini arkaya doğru düz olarak kaldırabildiğiniz kadar kaldırın. Bu nedenle bu egzersize geri tekme denir. Bacağınız düz ve zarif durmalı. Bu hareketi yaparken belinizin geriye doğru gerilmemesi, yaylanmaması gerekir. Bu hareketi her bacak için 15-25 arasında yapın. Yapmakta zorlanmadığınız zaman, ayak bileğini güçlendirmek için ağırlık giyebilirsiniz. Ev ortamında daha çok egzersiz yapılabilir. Bu nedenle evde egzersiz yapmanıza yardımcı olan CD'lerden edinebilirsiniz.
7///ip aTLaMahafif yogun tempoda olucak 150 kez
dids göbek eritme hareketlerine ok. ama kalça eritme ağır gelir bana ayrıca kalça problemim yok sadece göbek eritme proğramına ben de varım .. ne zaman başlıyoruz kaydirigubbakcemile5
bende katılmak istiyorum
diyetede yeni başlıyorum ama regl dönemim bugün yarın bi kaç gün sonra başlasam ...forumdada yabancıyım
yardım istiyorum
Benimde basen sorunum yok ama zorunlu hareketler olduğundan spor olsun diye yapıyorum. Yani göbeğe varım basene yokum diye bişey söz konusu değil. Şu bayram tatili bir bitsin, dönsün herkes hemen başlıcaz tatlım cokacimcoook
bu olmadı yaws.. çok zorlu ama kalça eritme hareketleri .. benim bebişime de enerji ayırmam lazım kilo problemim yok bölgesel yani sorunum sadece göbek.. sanırım kalça hareketleri de zorunlu olursa bana uymaz biliyorum kendimi bunu başlasam da devam ettiremem sanırım ..
Mezunlarımız
1. PaPRiii ( göbek : 80 -- basen: 98 ) ( göbek: 73 -- basen: 94 ) ( göbek: -7 -- basen: -4 )
2. mltm87 ( göbek: 67 -- basen: 88 ) ( göbek: 64 -- basen: 87 ) ( göbek: -3 -- basen: -1 )
3. nukeray ( göbek: 95 -- basen: 105 ) ( göbek: 87 -- basen: 98 ) ( göbek: -8 -- basen: -7 )
4. fguler ( göbek: 109 -- basen: 117 ) ( göbek: 104.5 -- basen: 115 ) ( göbek: -4.5 -- basen: -2 )
5. chocolategirl ( göbek: 110 -- basen: 110 ) ( göbek: 103 -- basen: 104 ) ( göbek: -7 -- basen: -6 )
6. pin@rim ( göbek: 113 -- basen: 124 ) ( göbek: 96 -- basen: 115 ) ( göbek: -17 -- basen: -9 )
7. topraksuu ( göbek: 80 -- basen: 97 ) ( göbek: 76 -- basen: 94 ) ( göbek: -4 -- basen: -3 )
8. Editoryal ( göbek: 88 -- basen: 99 ) ( göbek: 85 -- basen: 95 ) ( göbek: -3 -- basen: -4 )
9. minenil ( göbek: 112 -- basen: 107 ) ( göbek: 106 -- basen: 108 ) ( göbek: -6 -- basen: +1 )
10. kadis ( göbek: 92 -- basen: 98 ) ( göbek: 82 -- basen: 96 ) ( göbek: -10 -- basen: -2 )
2007 İlk 8 hafta toplu sonuçları
1. dids ( göbek: 75 -- basen: 90 ) ( göbek: 74 -- basen: 90 ) ( göbek: -1 -- basen: .. )
2. gülsemin ( göbek : 85 -- basen: 103 ) ( göbek: 79 -- basen: 100 ) ( göbek: -6 -- basen: -3 )
3. gülbeyza ( göbek: 99 -- basen:105 ) ( göbek: 97 -- basen: 105 ) ( göbek: -2 -- basen: .. )
4. serferra ( göbek: 104 -- basen: 107 ) ( göbek 98 -- basen: 98 ) ( göbek: -6 -- basen: -9 )
5. melekkız ( göbek: 88 -- basen: 92 ) (göbek: 87 -- basen: 90 ) (göbek: -1 -- basen: .. )
6. superisi06 (göbek: 105 -- basen: 108) ( göbek: 90 -- basen : 100 ) ( göbek: -15 -- basen : -8 )
7. chocolategirl ( göbek : 110 -- basen: 100 ) ( göbek: 104 -- basen: 98 ) ( göbek: -6 -- basen: -2 )
8. rozax ( göbek: 103 -- basen: 93.5 ) ( göbek: 97 -- basen: 93.5 ) ( göbek: -6 -- basen: .. )
9. eda01 ( göbek: 86 -- basen : 98 ) ( göbek: 84 -- basen : 95 ) ( göbek: -2 -- basen : -3 )
10. mavi deniz ( göbek: 83 -- basen: 98 ) (göbek: 80 -- basen: 93 ) (göbek: -3 -- basen: -5 )
11. beyaz-26 ( göbek : 90 -- basen : 90 ) ( göbek: 72 -- basen: 85 ) ( göbek: -18 -- basen: -5 )
ayy didsimmm o listelerde ben neden görünmemişim şeker((
bayram sonu ben de varım hemde en ön sırada
bayram sonu başlıyalım hemen olurmuuu:))
ne zaman baslıyoruz hanımlar.
hareketleremi pazartesi başlicaz şekeeer
yaa bu arada bizim puanlara ne olmuş uçmuş gitmiş hepside