Göbeğinizi eritmek için bugün ne yaptınız?

doğumdan sonra kayınvalidem göbeğimi kırk gün(bu arada ben normal doğum yaptım) uzunca bi kuşakla hergün sardı sıkı sıkı hem de
o zamanlar bana anlamsız gelen bi şeydi sırf gönlü olsun diye yaptığım şey bu gün benim gönlümü hoş ediyor.
hiiiçç göbeğim yok
aklınızın bi köşesinde kalsın diye yazdım

Arkadaşlar göbek için ; Ub king pro (reklam yapmış olmak istemem :-)) diye bir alet var onu tavsiye ederim harika birşey ama düzenli yapılırsa. Zaten en ileri seviyesindeyken günde 50 tane yapmak bile yetiyor. Ben kaç zamandır yapamadım ama yaptığım zaman 15 gün içinde rejim yapmadığım halde çok farketmişti kıyafetlerimden. Şimdi rejim yapıyorum ve düzenli spora başladım.

Ama tabi o alet dışında da birçok seçeneğimiz ve çaremiz var aslında.

yan karın ve karın için;
ayakta dimdik durun ayaklarınızı omuz aralığı kadar açın, elleriniz iki yanınızda sabit bir şekilde bi sağa bir sola eğilin. Günde 200 le başlasanız yeterli olur.

Daha sonra yine aynı pozisyonda ellerinizi önde tutarak öne eğilip kalkın.
Sırtınız ve arka belinizin bile gerildiğini hissedeceksiniz. Bunada günde 100 le başlasanız yeterli olur.

iyi eğlenceler :)

ASLI82cim kol egzersizlerine bi bak istersen canımŞeniz

imageMagic.cfm

Güçlü kollar ve omuzlar mı istiyorsunuz? İşte size düzenli olarak kol ve omuz kaslarınızı çalıştırmanızı sağlayacak egzersizler:

Diğer egzersizlere başlamadan yaptığınız gibi kol ve omuz egzersizlerinden önce de vücudunuzu ısınma hareketleri veya tempolu yürüyüşle egzersizlere hazırlamalısınız. Fiziksel bir rahatsızlığınız varsa bu egzersizleri uygulamadan önce doktorunuza danışmalı ve egzersizlerden sonra vücudunuzu esnetip rahatlatmayı unutmamalısınız.

Şınav: Şınav çekmek kol kaslarını güçlendirmeye yarayan en önemli egzersizlerden biridir. Yüzükoyun yere uzanın ve ellerinizi omuzlarınızın iki yanına gelecek şekilde yere koyun. Yavaşça vücudunuzu elleriniz ve ayak parmaklarınız yerde kalacak şekilde yukarı kaldırın. Sonra da aynı şekilde kollarınızı dirseklerden bükerek aşağı indirin ama vücudunuz yere temas etmesin. Bu hareketi yaparken elinizden geldiğince vücudunuzu bükmemeye çalışın. Başlangıçta egzersizi yapabildiğiniz sayıda tutun, harekete alıştıkça bu sayıyı 8-12’ye çıkarın.

Kollarla oturup kalkma: Bu hareketi bir sandalye yardımıyla yapabilirsiniz. Sandalyenin ucuna oturup ellerinizi kalçanızın iki yanına yerleştirin. Bacaklarınızı bükmeden öne doğru uzatın, topuklarınızla yere basın. Kollarınızın üzerinde dengenizi sağladıktan sonra, dirseklerinizi ve dizlerinizi kırarak vücudunuzu aşağı doğru indirin. Omuzlarınız aşağıda, dirsekler birbirine paralel ve sandalyeyle 90 derecelik açı yapacak şekilde olmalıdır. Daha sonra tekrar kollarınızın üzerinde yükselip başlangıç pozisyonuna dönün. Bu hareketi 8-12 kere tekrar edebilirsiniz.

Göğüs sıkıştırma: Sırtüstü yere uzanın. Bu hareketi ağırlıkla (dumbbell) çalışabilirsiniz. Harekete ellerinizdeki ağırlıklarla kollar yukarıya uzanmış olarak başlayın. Dirseklerinizi kırarak kollarınızı omuz hizasının altına inmeyecek şekilde indirin. Bilek içleriniz daima karşıyı göstermelidir. Ağırlıkları tekrar yukarı kaldırın. Bu hareketi 16 kere tekrar edin.

Kol açma: Dizleriniz bükük olarak sırtüstü yere uzanın. İki elinizdeki ağırlıklarla bileklerinizin iç kısmı birbirine bakacak şekilde kollarınız yukarıdayken harekete başlayın. Yavaşça kollarınızı iki yana doğru açın, kollarınızın omuz seviyenizin altına inmemesine özen gösterin. Dirsekleriniz hafif kırık olabilir. Kollarınızı geri kapatarak yukarıda birbirine paralel duruma getirin. Bu hareketi 16 kere tekrarlayın.

Yere paralel kol açma:
Bu harekete ayakta başlayın. Ellerinizdeki ağırlıklarla üst bedeninizi yerle paralel olacak şekilde belinizden öne doğru eğin. Sırtınız düz olmalıdır. Ağırlıkları bileklerinizin iç kısımları birbirine bakacak şekilde aşağıda tutun. Kollarınızı omuzlarınızdan yukarı çıkmayacak şekilde iki yana açın ve kapatın. Bu hareketi kol kaslarınız yorulana kadar yapabilirsiniz.

Ağırlık kaldırma:
Ayaklarınız omuz genişliğinde açık olarak vücudunuz dik, karnınız içeride kollarınızı vücudunuzun iki yanında tutun. Bileklerinizin iç kısımları bacaklarınızın dışına baksın. Dirseklerinizi vücudunuza yakın tutup belinize yapıştırmadan kırıp ağırlıkları omuzlarınıza doğru kaldırın ve geri indirin. Bu hareketi yorulana kadar tekrarlayın.

Yeni başlayanlar egzersizleri hafif ağırlıklarla yapmalıdır. Kaslarınız geliştikçe ağırlıkları arttırabilirsiniz.

(alıntı)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkiler Ben Bugün Keşfettiğim Bir Erime Hareketini Sizinle Paylaşmak Istedim. Evinde Kondisyon Bisikleti Olanlar Için. Belki Bilenleriniz Vardir Ama Ben Birden Akil Ettim Daha öncede Duymadim.15 Dk Bisiklet çevirdim.oturulan Yeri Rahatsiz Ettiği Için Birakmak Zorunda Kaldim. Ama Bacaklarimin Erimesi Içinde Daha Fazla Yapmak Istedim. Ve Yere Yattim Bisikletin Pedallerini Ayağima Geçirip çevirmeye Başladim. Hem Daha Uzun Süre Yaptim Hemde Başim Dişinda Heryer Müthiş çalişti .naçizane Fikrim . Eğer Bisikleti Olan Varsa Denesin.

:teytey:Arkadaşlar Yaparken Bacaklarimin Ve Basenimin Eridiğini Hissettiren Bir Hareketi De Sizinle Paylaşmak Istiyorum. Yere Sirt üstü Yatin. Elleri Poponun Altina Koyun.sol Dizinizi Bükün. Sağ Bacağinizi Ileriye Doğru Uzatin. Küçük Daireler çizin. Sonra Daireleri Büyütebildiğiniz Kadar Kademe Kademe Büyütün. Sonra Ters Yönde çevirmeye Başlayin. Bu Sefer Büyükten Küçük Dairelere Doğru Gidin. En Sonda Bacağinizi Uzatip Bekleyebildiğiniz Kadar Bekleyin. Hiçbir Hareket Benim
Bacaklarimi,basenimi Ve Karnimi Bu Derece Yakmamişti. Sevgiler.

a.s.

Kızlar bugün kekik yağı aldım sürdüm göbeğime ve salaklık edip streçledim:roflol:pancar gibi kıpkırmızı oldu göbeğim vede yandııııııııııııısenağlama:roflol:hemen çıkardım streçi tabi hiçbişicik kjalmadı ve öylece yürüyüşe gittim herzamankinden daha fazla terledim inşallah işe yarar sizde denersiniz:1hug:he bide keten tohumu ve yoğurt yemeğe başlıyorum bugün bilginize:dance:laelaelaelaelae

Kızlar bugün kekik yağı aldım sürdüm göbeğime ve salaklık edip streçledim:roflol:pancar gibi kıpkırmızı oldu göbeğim vede yandııııııııııııısenağlama:roflol:hemen çıkardım streçi tabi hiçbişicik kjalmadı ve öylece yürüyüşe gittim herzamankinden daha fazla terledim inşallah işe yarar sizde denersiniz:1hug:he bide keten tohumu ve yoğurt yemeğe başlıyorum bugün bilginize:dance:laelaelaelaelae

KIZLAR SPORUN YANISIRA BİTKİLERDEN DE YARARLANMAYI İSTİYORSANIZ , BENİM ŞU ANDA KULLANDIĞIM BİR ÇAY VAR. ADI AÇLIK OTU. ÇAY GİBİ DEMLİYORUM VE GÜNDE BİRKAÇ BARDAK İÇİYORUM. AKTARDAN ALDIM. HERHALDE HER ŞEHİRDE BULUNABİLİR. BİRKAÇ GÜN OLDU BAŞLAYALI AMA KENDİMİ KUŞ GİBİ HAFİF HİSSETMEME VE AÇLIK HİSSETMEMEME NEDEN OLDU. KULLANAN BİR ARKADAŞTA ŞAŞILACAK KADAR İNCE ŞU ANDA. YALNIZ KARIN AĞRISIYLA SIK TUVALETE ÇIKARMA ÖZELLİĞİ VAR. İÇEBİLİRSENİZ TAVSİYE EDERİM . SEVGİLER HEPİNİZE İYİ AKŞAMLAR.a.s.

en iyi göbek eritme hareketi ben denedim kapkalın 3 simitli bir göbek ve bel çevrem vardı ama şimdi dümdüz içime giriyo karnım gerçekten diyorum tabi sadece egzersile kalmadım diyette yaptım dikkat ediyorum hep yediklerime..

hareketi anlatayım
yere oturuyoruz kafamız dimdik karşıya bakacak elimizde bi ağırlık olursa su şişesi gibi filan daha yararlı olur ayaklarımızı bacaklarımızı kaldırabildiğimiz kadar yerden kaldıracağız popnun üstüne oturmuş vaziyette ve bacağı kadırınca ilk önce sağa döndürüp 3 saniye beklicez sonra aynı hareketi sola yüzünüz kafanız dönmicek ama sadece bacaklar ayaklar döncek 11 defa sağa 11 defa sola ilk böle başlayın ilk önce zorlanılıyo ama sonra rahat yapılabilir..

sonra diğer yaptığım bi hareket:
yere yatıyoruz koltuktan destek alıncak elimizi koltuğun altına sokcaz popomuzu yerden kaldırmaya çalışcaz göbeğin alt kısmı için çok faydalı taş gibi yapıyo ama çook zor bi hareket

bide bildiğimiz mekik yararlı ...herkese başarılar diliyorum umarım herkes istediği gibi olur bol azim ve sabırlara.s.

ya benimde sorunum simit bölgesi badi giydiğim zaman pantolonnun kemer kısmından resmen yağlarım pörtlüyor lütfen özellikle yan yağlar için bi çözümmm:KK43:(

vay kader arkadaşıımmm
ah ah onu anca çeken bilir ey ahali duyduk duymadık demeyin
yan simitleriolanlara bi çare ey ahaliiiii!!:enbuyukkk:

Simitler için bir kaç hareket biliyorum ama düzenli yapmazsan sonuç alamazsın tatlım a.s.

1. Omuzda sopa çevirmece ; ensene sopa koyup , dik durup , gözlerini karşına odaklayıp yapabildiğin kadar sağa sola dönmece. Oturarak yapmanı tavsiye ederim.

2. Sağa sola eğilmece ; asker gibi durup diz kapaklarına yandan değmece

3. Bacak kaldırmaca ; yere yan olarak yatıp , bacağı kırmadan ve altta kalan bacağa değdirmeden kaldırıp indirmece

Şimdilik aklıma gelenler bunlar , daha gelirse yazarım size ama unutmayın pes etmeden düzenli yapmak lazım :1hug: Aklına gelen olursa ekleme yapabilir tabiki Şeniz

MERYALNIZ BEL ÇEVİRME VE TERS MEKİK NASIL ANLAYAMADIM BEN YANLIŞMI YAPIYORUM BİRAZ AÇIKLARMISIN ÇOKI ÖPTÜMŞeniza.s.

Sopayı ensene koyup , tabureye oturup , dümdüz karşıma bakıp , sağa sola dönüyorum canım

Ter mekiktede yere yüzükoyun yatıp , ellerini ensende birleştirip , yere yatıp kalkabildiğin kadar kalkıcan a.s.

:eek:klava::eek:klava:
kızlar kızım 8 aylık oldu hala karın davul gibi aaaah ah bunn çözümü gerek çok üzülüyorum hala hamilemisin diyen var

Ah be canım herkes aynı dertten muzdarip. Hamilelik süresince 30 kilo aldım. 83 kilo ile doğum yaptım. Bir bitki çayı uygulaması yaptım 2,5 ay devam ettim 2 ay ara verdim ee bunun yanıda tek başına çocuk bakmnın faydalarınıda gördüm şuan 57kg 4 kg fazlam kaldı oda göbeğimde kaldı. Ne melem bişeymiş gitmiyo allah gitmiyo delireceğimmmmmmmmm.

Bana egzersiz demesin kimse zaten canım çıkıyo bütün gün 18 saate koşturuyorum. Şu aralar biraz rahatladım. E artık dinleneyim azıcık 24 eylülde kızım yaşına giriyo hakkım ama dimi ya

merak edenlere bitki çayı tarifim

1 su bardağı için

2 ad avakado yaprağı
1 tutam mısır püskülü
1 tutam kiraz sapı
1 çay kaşığı yeşil çay
1 çay kaşığı rezene tohumu

ince bir dilim limon

hepsini cam bir sürahiye koyun kaynamış 1 sb suyu ialve edip 3-4 dk demleyin. İnce bir dilim limon ile için. Tavsiyem sabah kahvaltıdan önce için.

göbek için sporla birlikte yosun yağınıda deneyin çok etkili daha hızlı incelme elde edersiniz ben sporsuz 4 günde 1.5 cm inceldim hem sıkı ve gerginde olur arkadaşlar.yanlardaki simitleride yok etmek için birebir .yosun yağı ama öyle vıcık vıcık değil sürünce baya bi ısınma hissedeceksiniz.isteyen streçfilmde sarabilir ben streç filmsiz bu kadar etki elde ettim.hepimize kolay gelsin.

yandaki simitler derken belin alt tarafı yani can simidi diyolar ben öyle biliyorum hani şu ne yapsak birtürlü erimeyen yerler .gerçekten çok etkili yosun yağı aktardan alabilirsiniz .ben özellikle gece yatarken iyi bir masajla sürüyorum .çok da yağlı değil geceleri vücudumuzda en aktif bölge karın bölgesiymiş iç organlar için daha çok çalışıyormuş ve ısısı artıyormuş kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2.

yaptığınız hiç bir hareketi mecburi hisederek yapmayın arkadaşlar eğer isteksiz yaparsanız vucut otamatikman yağ yakımını durduruyor stres hormonu salgılıyormuşsunuz yağ yakımının durma sebebi buymuş duyrulur.

sevgili didsim beni bilgilendirirmisin hergün yaptığımız hareketleri düzenli olarak yazıyomuyuz yoksa sadece haftadan haftaya göbek ölçülerinimi yazıyoruz kimseden ses çıkmayınca ben hareketleri yazmıyorum artık..ama yazsak birbirimizi motive ederiz diye düşünmüştüm?!!

Yarışmadaki kurallardan biri hergün yapılan hareketleri liste halinde buraya yazmak , bu topiğe 5 ila 7 gün arasında uğramayanlar / hareketleri düzenli yapmayıp buraya yazmayanlar diskalifiye oluyor yarışma kurallarına göre ama şu an yarışmamız olmadığına göre yazmayabilirsin. Pazartesi başlarsak herkes yazıcak canım Şeniz

Kızlar biliyorsunuz yarın yaptığınız hareketleri yazmaya başlıcaksınız. Aşağıda verdiğim listeyi bilgisayarınıza kaydedin , her gün yaptığınız sayılarla birlikte buraya eklersiniz. Hem size kolaylık olur her gün baştan yazmazsınız , hem Gülsemin'le bana kontrol ederken kolay olur Şeniz Bu arada ilk hafta ağrınızın az olması için miktarları az yapabilirsiniz. Haftada bir gün kaçamak yapabilirsiniz :nazar: ( Gülsemin sende yap :roflol::roflol: Bende yapcam :roflol::roflol: )

1. yürüyüs

2. bacak esnetme

3. yere yat bacak kaldir

4. step

5. ters mekik

6. ip atlama (zıplama)

7. oryantal (hulahop)

8. mekik

9. çapraz mekik

10. derin nefes

11. sag sol sopali

12. çömelme

13. görünmez sandalye

14. ayaklari kaldir

15. geri tekme

Hareketlerin tariflerini ekliyim ben direk sırnaşık şey Çok üşengeç gördüm kendimi :roflol::roflol::roflol: Vallahi toparlarım bir kaç güne :roflol:

GÖBEK ERİTME HAREKETLERİNİN TARİFLERİ VE MİKTARLARI​

1. MEKİK : yarım mekik , 3x20 , günde 1 kere

2. TERS MEKİK : yüzükoyun yatıyorsunuz , ellerinizi ensenizde birştirip belinizden yukarısını kaldırıp indiriyorsunuz. 3 x 20 , günde 1 kere

3. DERİN NEFES AL VER : göbeğinizi hızlı hızlı içinize çekip bırakıcaksınız,gün içinde yapabildiğiniz kadar , tek seferde en az 20 tekrar

4. OMUZDA SOPA ÇEVİRME : sopayı ensenize koyup bir tabureye oturuyosunuz bacaklarınız kapalı oluyor ve en az 5 dk yapıyosunuz

5. ÇAPRAZ MEKİK
: sırt üstü uzanıyorsunuz , sağ direseğinizi sol dizinize , sol dirseğinizi sağ dizinize değdiriyorsunuz. 3 x 10 , günde 1 kere

6. GÖRÜNMEZ SANDALYE : dayanabildiğiniz kadar , günde 1 kez

7. AYAKLARI KALDIRMACA : yere uzanıyosunuz,ellerinini kalçanızın altına koyuyosunuz,ayaklarınızı yere değmeden kaldırıp indiriyosunuz , en az 10 tekrar

KaLCa eRiTMe HaReKeTLeRiNiN TaRiFLeRi Ve MiKTaRLaRi
1///YüRüYüS​
:disarida,bandinizda yada evde yapabilirsiniz__60dk
2///BaCaK eSNeTMe​
bacaklarinizi acarak iyice gerdiriniz aci hissi duyana dek 50 kez
3///YeRe YaT BaCaK iNDiR KaLDiR​
:yere uzanip sag kolunuzun ve sonrasinda sol kolunuzun uzerine yatarak bacaklarinizi asagi yukari kaldirin 100 kez
4///STeP​
:evinizdeki herhangi bir yuksek tabure olabilir kasa olabilir uzerine inip cikin poponuzu gerdirerek 100kez
5///CöMeLMe​
Ayakta durun, omuz genişliğinde bacaklarınızı açın, ayaklarınızı birbirine paralel olarak hafif dışarı dönük şekilde yerleştirin. Kollarınızı çapraz olarak omuzlarınıza koyun veya elinize ağırlık alarak kollarınızı kalçanıza dayayın. Çömelirken derin nefes alın. Başınız sırtınızla orantılı olarak dik tutun. Başınızı sırtınızla dik tutmanızın bir yolu da, karşı duvarın en üst noktasına bakmaktır. Tekrar ayağa kalktığınızda nefesinizi dışarı verin. İlk yaptığınızda muhtemelen bacaklarınız tutulabilir ama dizleriniz kilitlenmez. Dizlerinizde bir ağrı veya burkulma hissederseniz sebebi yere paralel olmasından kaynaklanabilir. 3 defa 12-15 arasında bir sayda bunu tekrarlamanız önerilir. Çömelme bir güç egzersizidir. Egzersizleri ayna karşısında yapmanız ve sürdürebilmeniz için faydalı olabilir.

6///GeRi TeKMe​
:poponuzu çalıştıran diğer egzersiz ise geri tekme egzersizidir. Ellerinizi ve dizlerinizi yere koyun. Bacağınızın birini arkaya doğru düz olarak kaldırabildiğiniz kadar kaldırın. Bu nedenle bu egzersize geri tekme denir. Bacağınız düz ve zarif durmalı. Bu hareketi yaparken belinizin geriye doğru gerilmemesi, yaylanmaması gerekir. Bu hareketi her bacak için 15-25 arasında yapın. Yapmakta zorlanmadığınız zaman, ayak bileğini güçlendirmek için ağırlık giyebilirsiniz. Ev ortamında daha çok egzersiz yapılabilir. Bu nedenle evde egzersiz yapmanıza yardımcı olan CD'lerden edinebilirsiniz.

7///ip aTLaMa​
hafif yogun tempoda olucak 150 kez

ben göbüs eritmede 2.olmusum hihoyyyt
ama rayiha23'ü tebrik ediyorm yaaa, naptin bizden cok beeeeess santim göbüsten gitmis süüüpeeer kaydirigubbakcemile5
ama benim neden 3 gün yapmadim görünüyo yaa, ben sadece 1 gün yapmamistim... acaba eksik yaptiklarim da yapmadim mi sayildi ki bu hafta da? :uhm:hem zaten diger sayfalara da baktim kirmizi olmayan 2 günüm var... niye gülsemincim 3 yazdi ki:çok üzgünüm:

benide eksik yazmışlar sanırım ama canları sağolsn. Ben suçluyum her gün girip yazmadım yaptım diye

Ben bu hareketlerin dışında yememe çok dikkat ediyorum canım. Birde bitkilerle zayıflatıcı şeyler araştırırken bir site buldum çok harika şeyler var yasak değilse sonra sitenin linkini verebilirim. Ama size jimnastik dışında göbek eriten diyet yaptım. yaptıklarımı kopy yapıyorum hemen

Göbek eriten diyet!
Sizlere 3 haftada, özellikle göbek-bel bölgesinden incelmeyi de sağlayacak özel bir program vereceğiz. Ancak öncelikle şu noktayı vurgulayayım: Sadece diyetle bölgesel zayıflama tam olmaz. Beraberinde özel egzersiz ve bazı özel bitkisel mönüler gerekir. Bu programı 3 hafta uygulayın, 21'inci günün sonunda müthiş incelmeyi hayretle göreceksiniz.

Mekik hareketi

Dizlerimiz bitişik ve ayaklarımız birbirine paralel şekilde tabanları yeri gösterirken iki elimizi enseye koyup hızlı hızlı, sık sık ve kesik kesik hareketlerle karnımız acıyana kadar sabah ve akşam ellişer kez bu hareketi yapıyoruz. Bu hareket özellikle karın bölgesindeki kasları kuvvetlendirir, yağ dokusunu harekete geçirir ve yağların yanmasına yardımcı olur.

Sopalı hareket

Bu harekette de bir sopayı ense kökümüze alıp iki elimizi geçiriyoruz. Ayaklarımızı yere sağlam basıp süratli bir şekilde sağa ve sola doğru daha çok kalçadan yukarısını hızlı bir şekilde döndürerek birkaç dakikada bu hareketleri yapıyoruz. Bu haraket karnın yan tarafındaki kasların şekillenmesi ve göbeğin erimesini sağlar.

Bel kasları için mekik

Bir taraftaki kolumuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizimize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışıyoruz. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğimiz kadar yapmaya gayret ediyoruz. Daha sonra diğer taraftaki ayağımızı ve kolumuzu değiştiriyoruz. Bu hareket karnın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlıdır.

Haftanın tek günleri bunları yiyin

Kalkar kalkmaz: 1 bardak ılık ballı limonlu su (içine yarım tatlı kaşığı bal, 10 damla limon konacak).

Sabah sporu: 35 - 40 dakika tempolu yürüyüş yapın. Bol ter atmaya gayret edin. Ardından fotoğraftaki gibi 15-20 dakika spor.

Duş: Ham ipek kese veya kabak lifi ile 5 dakika fırçalar gibi göbek, basen, popo, bel sertçe fırçalanacak. 5 dakika kadar susam yağı, kekik yağı, biberiye yağı, melisa yağı ile aynı bölgeye masaj yapılacak.

Kahvaltı: 1 adet kabuklu yeşil elma, 1 adet sert şeftali Ara: 2 parmak taze dil peyniri yiyebilirsiniz.

Öğle: 1 porsiyon ızgara tavuk (derisiz), bol rokalı yeşil salata (taze soğanlı).

Ara(saat 15.00): 3-4 yulaflı bisküvi.

Ara(saat 17.30): 1 adet yeşil elma.

Akşam: 4-5 kaşık zeytinyağlı fasulye (az yağlı), 1 dilim tam ekmek, mevsim salatası.

Gece: 1 bardak şekersiz tarçınlı ılık light süt. 3-4 fincan rezene çayı, yeşil çay, mısır püskülü, kiraz, avakado yaprağı karışım çayı içilecek.

Yasaklar
- Kolalı, şekerli içecekler

- Kızartma

- Hayvansal katı yağlar (tereyağı, kaymak, yağlı şarküteriler, yumurtanın sarısı, yağlı süt ürünleri, yağlı etler, tavuk - balık derisi, tam yağlı süt)

- Alkol (özellikle bira)

- Beyaz un

- Beyaz şeker

- Doğum kontrol hapları

- Aşırı gündüz uykusu

- Çikolata

- Yağlı çerezler

- Cips

Zayıflatıcı çayı elinizden düşürmeyin

Bir su bardağı için 1-2 adet avakado yaprağı, 1 çay kaşığı yeşil çay, küçük bir tutam kiraz sapı ve mısır püskülü, 1 çay kaşığı rezene tohumu sadece 1-2 dakika kaynatılacak ve hafifçe fokurdadıktan sonra 3-4 dakika demlenmeye bırakılacak. Sonrasında şeker veya tatlandırıcı eklenmeyecek sadece çok ince bir dilim limonla içilecek. Yemeklerden biraz sonra da içebilirsiniz. Akşam mümkün olduğunca erken yenilecek. Sabah ise erken kalkmak önemli çünkü erken kalktığınızda metabolizma hızlanır, sabah sporu ise vücudu canlandırır, harekete geçirir.

birinci hareket :

yere yan yatip vucudumuzu bir eksen uzerinde dümdüz uzaniyoruz

ve yere gelen omzumuz yerle sifir temas halinde olacak

ve ayaklardaa ayni sekilde dumduz ama ayaklariniza birisi baskin kuvvet vermeli

bi yerlere tutunarak yapilcak bisey degil

yoksa istenen pozisyon bozuluyor

ve basliyoruz yan sekilde vucudumuzu yukari indirip kaldirmaya

ama asla omuz yere degmicek ve bele kadar yukseliceksiniz

bunu hergun 3 set 25er kez yaptim yani gunde 75 kez

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ikinci hareket :

yerden 60 cm yukseklikte bir yere dumduz uzanin

ve o dumduz yerin bitis yerine kalcanizla belinizin birlesme yerini getirin

ayaklariniza agirlik alin ama baglamayin agirligi

ben 2,5lik su sisesini aldim

baglamamadaki amac siseyi dusurmemek icin ayrica efor sarfetmek

ve ayaginizi arasina getirerek siseyi ayaklarinizi hic yere degdirmeden

indir kaldir yapin ama diz asla bükülmicek

ve ellerinizlede masaysa yada yataksa bir yerlerinden tutunun ki

SIMSIKI olun pozisyon hatasi yasamayin

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ucuncu harekete gelince :

yere yüzünüz bakicak sekilde uzanin

kalcanizi SIKIN

ayaklarinizi bir araya getirip ellerinizide yere koymamak sartiyla

vucudunuzu geriye dogru esnetin ama hic yere degmiceksiniz

ve bu uc hareketide gunde 3er set 25er kezden yaparsaniz kisa surede sonuc alirsiniz

anlamadiginiz yerler olursa lutfen sorun

X