Göbeğinizi eritmek için bugün ne yaptınız?

Elma tipi vücut: Yağların göbek bölgesinde biriktiği vücut tipidir.

1. hafta
Isınma: 30 dakika yürüyüş.

• 15 adet iskemle hareketi
• 15 adet omuz çalıştırma
• 15 adet kürek hareketi (sağ bacak ile)
• 15 adet kürek hareketi (sol bacak ile)
• 15 adet esneme (sağ bacak)
• 15 adet esneme (sol bacak)
• 15 adet göğüs çalıştırma
• 15 adet sıkıştırma
• 15 adet ters kalkma
• 15 adet düz kalkma

2. hafta
Isınma: 40 dakika yürüyüş.
Egzersiz: Isınma yürüyüşünü tamamladıktan sonra, ilk hafta boyunca yaptığınız hareketleri iki tur tekrarlayın.

3. hafta
Isınma: 50 dakika yürüyüş
Egzersiz: Isınma yürüyüşünü tamamladıktan sonra, ilk hafta boyunca yaptığınız hareketleri üç tur tekrarlayın.

4. hafta
Egzersiz: Isınma yürüyüşünü tamamladıktan sonra, ilk hafta boyunca yaptığınız hareketleri üç tur tekrarlayın.

Dikkat edilmesi gerekenler:
• Yüksek tansiyon, şeker veya kolestrol rahatsızlığı olanlar egzersiz programını UYGULAMAMALIDIR !
• Egzersiz programı bir hafta içerisinde en az 3, en fazla 5 gün uygulanmalıdır.
• Egzersizlere üst üste 2 günden fazla ara verilmemelidir.
• Programı spor yapmaya uygun bir kıyafet (şort, eşofman, spor ayakkabısı) ile uygulayınız. Evde bile olsanız mutlaka spor ayakkabısı giyiniz.
• Agirlik olarak, 2 ve 3 kg'lık dambullar kullanılmalıdır. Dambul yerine içine su doldurulmuş 1.5 litrelik pet şişe kullanılabilirsiniz.
• Tüm hareketler bittikten sonra diğer tura geçilmelidir.
• Her hareket arasında yaklaşık 1 dak., turlar arasında da 5 dak. dinlenilmelidir.
• 1 ve 5 dak. dinlenmelerde nefes normale dönmüyor ise normale dönene kadar beklemelisiniz.
• Hareketleri verilen sayıların üzerinde uygulamaya çalışmayınız.

(alıntıdır)

İskemle hareketi
Yardımcı araçlar: yok
Başlangıç pozisyonu: Gövde dik, bacaklar omuz genişliğinde açık, eller ensede
Hareketin tarifi: Gövdenin dikliğini bozmadan, dizleri öne doğru bükerek alçalıp yükselme.

Omuz çalıştırma
Yardımcı araçlar: 2 dambul
Başlangıç pozisyonu: Gövde dik, bacaklar omuz genişliğinde açık, kollar dirseklerden bükülü ve gövdeye bitişik, avuç içleri omuz hizasında, karşıyı gösterecek şekilde, dambullar elde.
Hareketin tarifi: Kolları yukarıya doğru gergin olarak uzatma ve tekrar başlangıç pozisyonuna dönme.

Kürek hareketi (sağ bacak ile)

Yardımcı araçlar: 1 iskemle
Başlangıç pozisyonu: Gövde dik, bacaklar kapalı, kollar yanda, iskemle yaklaşık bacak boyu kadar sol yanda. Sol bacak, ayak iskemlenin üzerinde kalacak şekilde yana doğru uzatılır. Sağ kol gövdenin yanında, sol kol sol bacağın üzerinde gergin.
Hareketin tarifi: Gövdeyi belden sol yana doğru esnetirken sol kol gergin ileri sürülür. Aynı anda sağ kol dirsekten bükülerek, elin gövdeden teması kesilmeden koltuk altına kadar çekilir. Sağ kol aşağıya doğru indirilirken gövde belden sağ yana - aşağıya doğru bükülür aynı anda sol kol gövde ile teması kesilmeden ve dirsekten bükülmeden koltuk altına kadar çekilir ve ardından başlangıç pozisyonuna dönülür. Hareket boyunca vücudun ön ve arkasında bir duvar var gibi davranılmalıdır.

Esneme (sağ bacak)

Başlangıç pozisyonu: Gövde dik, sağ bacak önde, dizden hafif bükülü, ayak tabanı yerde, parmak ucu ileriyi gösteriyor. Sol bacak arkada gergin, ayak tabanı yerde, parmak ucu ileriyi gösteriyor, eller belde yaklaştırılı
Hareketin tarifi: Gövdenin dikliği bozulmadan ve parmak ucu yerden ayrılmadan ayak tabanı hafifçe yerden kaldırılır, kalça ile birlikte sağ diz ileriye doğru sürülür, aynı anda sol ayak parmak ucu yerden ayrılmadan sol diz bükülerek mümkün olduğunca yere doğru yaklaştırılır ve başlangıç pozisyonuna dönülür.

Göğüs çalıştırma

Yardımcı araçlar: 2 dambul
Başlangıç pozisyonu: Sırt üstü yerde yatar pozisyonda, bacaklar gergin, kollar göğüs hizasında dirseklerden 90° bükülü, avuç içler birbirine bakar şekilde, dambullar elde.
Hareketin tarifi: Kolları gergin olarak yukarı doğru uzatıp, tekrar başlangıç pozisyonuna dönme.

Sıkıştırma
Başlangıç pozisyonu: Sırt üstü yerde yatar pozisyonda, bacaklar kapalı, dizler karına çekili, ellerle dizler tutulur.
Hareketin tarifi: Gövdeyi yukarıya doğru kaldırıp dizlere yaklaştırırken, karını içeriye doğru çekme, gövdeyi yere yatırıken karını serbet bırakma.

Ters kalkma
Başlangıç pozisyonu: Sırt üstü yerde yatar pozisyonda, bacaklar gergin ve topuklar yerden hafif yukarda, kollar gergin ve gövdeye yanında.
Hareketin tarifi: Bacaklar kapalı olarak dizleri göğüse doğru çekme ve diz ayak arasının yere parelelliği bozulmadan başlangıç pozisyonuna dönme

Düz kalkma
Başlangıç pozisyonu: Sırt üstü yerde yatar pozisyonda, bacaklar dizlerden bükülü ve ayak tabanları yerde, kollar dirseklerden, bükülü eller ensede.
Hareketin tarifi: Gövde belden sağ yana bükülerek mekik hareketindeki gibi öne doğru kaldırılır, aynı anda sol diz karın hizasına doğru çekilerek bu hizada sağ dirsek ile temas ettirilir ve başlangıç pozisyonuna dönülür. Aynı hareket sol dirsek sağ dize değicek şekilde tekrarlanır

(alıntıdır)

BİR FAYDALI BİLGİDE BENDEN OLSUN BAKALIM

BU 10 BİTKİ SİZİ ZAYIFLATACAK!

Sağlıklı kilo vermek isteyenler, iştah azaltan ve yağ yakımını hızlandıran bu bitkileri tercih ediyorlar. Örneğin tere vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor, At kuyruğu ise bünyenin kimyasını hızlandıyor, adaçayı zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Biberiye, tere, sinemaki, balık otu... bunların sağlıklı zayıflamada mucizevi etkileri çok fazla. İşte mucizevi bitkiler ve etkileri;

At kuyruğu bitkisi idrar sökücü özelliğiyle biliniyor. Yağ dokularını eritmeye yardım eden bitki yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor. Fakat tüm idrar söktürücü bitkilerde olduğu gibi fazla dozda kullanılırsa böbreklere zarar verebilir.

Maydanoz, metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak biliniyor.

Adaçayı zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor.

Fesleğen vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik, içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor.

Kekik, sindirim sorunlarını tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikayet edenlere zindelik veriyor.

Civanperçemi, tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerin tadını hafifletir.

Biberiye, sindirimi düzenler. İyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde kullanılabilir.

Tere, vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyor. İnce yaprakları pişince acılaştığı için çiğ yemek gerekir. Ayrıca içinde birçok vitamin barındırır.

Sinameki, kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.

Balık otu, bünyenin kimyasını hızlandırarak zayıflamaya destek olur. İçindeki maddeler tırnakları güçlendirerek saçlara parlaklık verir. Salata ve meyveli içecekler içinde kullanılabilir.

Sıkı Bir Karın İçin
Düz bir zemin üzerine, eller başın üstünde, sırt üstü uzanın. Kalçanız ve bacaklarınız yere dik açı oluşturacak şekilde, başlama pozisyonuna gelin. Bu pozisyonda, dizler ile ayak arası yere paralel olmalı. Dizlerinizi göğsünüze doğru çekerken, kollarınızı gergin şekilde dizlerinize doğru uzatın. Şimdi bacaklarınızı düzeltmeden yere koyun ve harekete kontrollü bir şekilde devam edin. Dizlerinizi kaldırırken nefes vermeli, indirirken almalısınız.

Ne işe yarıyor?
Alt ve üst karın kasları için çok faydalı bir egzersiz. Günde 15 tekrardan, 3 set yapabilirsiniz. 6 hafta sonra sonucu farkadeceksiniz.

Fit bir kalça ve bel
Yüzüstü yatın. Ellerinizi paralel bir şekilde kulaklarınız üstünde kapalı bir konuma getirin. Bu hareket sırasında boynunuzu kasmamalısınız. Ayaklarınız omuz hizasında olmalı. Kalçanızı ve popoyu sıkarken hafif yukarı kalkın. Kalkışlar kısa aralıklarla olacak. Ayaklarınızın sabit kalmasına özen gösterin. Set aralarında dinlenme amaçlı olarak, uzanabildiğiniz uç noktaya kadar ellerinizi karşıya uzatın. Nefes alarak yarım dakika dinlenin.

Ne işe yarıyor?

Bel ve kalçayı sıkılaştırmak için ideal bir hareket. 12'lik 4 set şeklinde uygulayabilirsiniz.

(alıntıdır)

bu gün göbeğim için şöyle bir harekete başladım.bir sandalyeye dik olarak oturuyorsunuz.karnınızı olabildiğince içeri çekip sonra bırakıyorsunuz.karın kaslarınız çelik bir korse giymişcesine geriliyor.bunu günde 100 defa yapacağım.ve de aklıma geldikçe.hem karın hem bel kaslarını güçlendiriyormuş.bakalım ne olacak.

merhaba arkadaşlar =)

şokundan sağlıklısına,hapına-ilacına varana kadar başarısız denemeler yaptıktan sonra,nihayet 9 kilo verdim,5 kilo daha vermek için de devam ediyorum.
ne mi yapıyorum?canım ne istiyorsa onu yiyorum.
örnekleyeyim:

SABAH:

1 pors.süt ürünü veya yumurta,2 pors.ekmek ve sınırsız domates-salatalık hakkım var.

bunu ister 2 dl esmer veya beyaz ekmek arasına tost,yanında domates-salatalık vs,

ister 1 yumurtadan menemen+2 dl ekmek

ister (2 ekmek pors=4 kaşık müsli) 4 kaşık müsli+süt

ister 2 dl yumurtalı ekmek

1/2 simit,1 kk peynir,domates-salatalık

1 haşlanmış sosis+2 dl ekmek+söğüş salata(şarküteri ürünlerini seyrek tercih edin,çok tuz ve katkı maddesi içerir)

vs vs vs olarak tüketebilirsiniz.bu seçenekleri sonsuza kadar çoğaltmak mümkün.vazgeçemiyorsanız 5 zeytin ekleyebilirsiniz(tuzsuz olsa daha iyi olur,tuz vücutta su tutar)

ÖĞLE:

100 gr et,2 pors ekmek,1 kase yoğurt,sınırsız salatam var

bu 1 tabak yağsız mantı,

1 lahmacun+salata+cacık

1 dl bonfile+patates püre+yoğurt

3 köfte+4 kaşık pilav+ayran(1 ekmek porsiyonu 4 kaşık pilav veya makarnaya denk geliyor)

tavuk sote+4 kaşık makarna+1 kase yoğurt

3 haşlama içli köfte+ayran

fırında hazırlanmış fish&chips

1 ayvalık tost veya mayonezsiz hamburger+ayran

1 kase kuru fasulye vs.+4 kaşık pilav+salata(baklagiller de protein kaynağı olduğundan,et porsiyonu yerine geçer)

vs vs vs yine sonsuz seçeneğiniz var,istediğinizi yiyebiliyorsunuz.yanında sınırsız salata(limon,sirke,1 tatlıkaşığı z.yağı ekleyebilirsiniz)

AKŞAM:

1 tabak sebze yemeği+2 ekmek pors+1 pors süt ürünü+sınırsız salata.

sebzenizi zevkinize göre seçmek size kalmış.süt ürünü yine süt,yoğurt,ayran,cacık vs olabilir.ekmek porsiyonu,ekmek-makarna-pilav-kısır-hatta mercimek köftesi olabilir(3 mercimek köfte=1 pors ekmek),(1 kepçe çorba=1 dl ekmek)yine sınırsız salata.az yağ ve limonlu.

aralarda ve gece meyve yiyorum ben(kilo vermek istiyorsak 3 meyveyi geçmemekte fayda var)ama siz meyve istemiyorsanız,meyveyi ana öğüne koyar,ana öğündeki yoğurdu veya ekmeği galeta,kraker vs olarak ara öğüne koyabilirsiniz.(yarım paket eti form=1 pors ekmek)

öğle ve akşam yemeklerini zevkinize göre yer değiştirebilir,haftada 1 sütlü tatlı,çikolatalı puding veya bitter çikolata da yiyebilirsiniz =)

yemekleri pişirme şeklini değiştirmek(yağ ve tuzu azaltmak),yemeğin sulu kısmını yememek,ekmek bandırmamak,tereyağı-margarin yerine zeytin yağı kullanmak,bol su içmek,hareket etmek kilo verme sürecinizi hızlandıracaktır.

ben düzenli spor yapmadım.yukarıda gördüğünüz gibi aç da kalmadım.önceden günde 2 kez yerken 6 öğün yedim.(bu metabolizmayı hızlandırıyor,vücut kıtlık sendromundan çıkıp,siz uyurken bile daha çok kalori yakmaya başlıyor)yukarıdaki menüleri sadece çeşitliliğe,canınızın istediğini yiyebileceğinize örnek olsun diye yazdım.siz kendi damak tadınızı,beslenme alışkanlıklarınızı göz önüne alarak,kendi zevkinize göre menüler oluşturacaksınız.inanın bana çok kolay."farketmeden zayıflayacaksınız".yasak falan yok.tatlıyı azalttık,yemeklerdeki yağı azalttık,meşrubatları çıkarttık.yerine özellikle biz bayanlar için çok önemli olan sütü-yoğurdu,bol taze meyve-sebzeyi koyduk.makarnayı pilavı tabakla değil,4 kaşık tükettik.ve oldu bitti =)

sağlıklı bir insan için gerekli tüm besinleri içeriyor.son bir özetle:

günde 6 ekmek pors.,3 et pors(30 gr,köfte kadar*3),3 meyve pors,2 bardak süt veya yoğurt,1 yumurta veya 1 kk peynir,8 kaşık sebze yemeği,sınırsız domates-salatalık-marul-biber-maydonoz.

kızlar uzun oldu,umarım sıkmadım.sadece bu zamana kadar neden böyle beslenmedim de kiloları üzerimde taşıdım diye kendime kızıyorum,o yüzden paylaşmak istedim,faydalanan olur diye.sorunuz olursa beklerim,bilmediklerimi de araştırırız beraber =) herkese ince günler dilerim =)

(bu arada 3 ayda ayvalık tostumu ve çikolatamı da iyerek 9 kilo verdim,sporsuz ve aç kalmadan.spor da eklenirse haftada 1 kilo rahatlıkla verilebilir)

--------------------------------------------------------------------------------
Konu kitty28 tarafından (02-10-2007 Saat 00:19 ) de değiştirilmiştir..

canımcım ben kitty nin diyet listesini okudum ve değişimler yaparak hayatıma çeki düzen verdim bunu senin için koyuyorum buraya okuman faydalı olacaktır

dids şekerim kusura bakma sayfayı dolduruyorum ama

...bir tv programında, sabahın körü, sunucunun '' son günlerde sık sık zayıflama diyetleri çöpe deniyor, ne dersiniz?'' sorusuna muhatap kalan, yılanmış diyetçi... kendisine yakışır otoriter edasıyla,''olur mu öyle şey? diyet de yapılacak, egzersiz de..elbette'' deyiverdi.
Ne beklerdiniz, yıllar yılı diyetler verdikten.. elde değnek insanları '' hadi, daha çok yakman lazım'' diye diller bir karış dışarda, tepe bayır koşturduktan.. her yıl moda diyet rüzgarlarının esintisinde, önceki senelerde yerin dibine batırdıklarını, '' en yeni ve etkili yöntem'' diye allayıp pulladıktan sonra.. hele hele o günlerde bile kocaman bir gazetede haftada 3 kilo verdiren, çok hızlı kilo verdiren, en hızlı zayıflatan diyet reçetelerini yayınlamaktayken.. '' haklısınız, ben çöpe attım bile'' demesini mi?
TV'de karşıma çıkıverince, anılarım canlandı: '' hiçkimsenin kilo vermeden çıkamadığı'' zayıflama merkesine ben de gitmiş, yapılamazı başarıp iki haftalık esaret sonrası yağlarımı bir gramcık bile azaltamamıştım... ki... Şef elinde haplarla gelivermiş... '' iç bunları, sindirime iyi gelir evladım..'' deyince, '' abi, bana yapma bari, biliyorsun benim peder de doktor, bunlar idrar söktürücü...'' lafları dilimin ucuna geldiğinde -pederin arkadaşı, hatırı var- hem sözcükleri, hem de hapları yutmuş... bol su salıp, ibreyi iki kilo aşağı çekivermiştim.. ben de '' merkezden'' kilo vermeden çıkamamış.. evde afiyetle bol su içip, kilocuklarıma süratle kavuşmuştum...
Zat-ı muhterem bu sene gazeteye haber yollamış, bahar diyetlerimi sizde yayınlayayım diye. ''istemez'' başlıklı resmi cevabun altına, genel yayın yönetmeni damgamı vurdum, kocaman da bir imza attım: R. Sukoyveren.:)))

kolay hareketler

1. kibrit toplamaca (sandalyede dik oturuyosun,sonra yerde kibrit varmışta onları birer birer topluyomuş gibi eğilip kalkıyosun yapabildiğin kadar)

2. omuzda sopa çevirme (gene sandalyede otuyosun,omuzlarına bi sopa koyup sağa sola yapabildiğince dönüyosun)

3. ayakları kaldırmaca (yere uzanıyosun,ellerini kalçanın altına koyuyosun,ayakların yere değmeden kaldırıp indiriyosun yapabildiğince)

4. içine çekip bırakmaca (oturduğun yerde çok fazla yapmak kaydıyla göbüşünü içine çekip bırakıyosun)

5. yan yağlar için (asker gibi durup sağa sola eğiliyosun ama bunu yaparken göbüşü kasmayı unutma)

6. görünmez sandalye (m.öz'ün önerdiği bi hareket,duvara yaslanıp sanki sandalye varmış gibi oturuyosun,biraz zor ama tüm vücudun çalışıyor)

yazıyom okuyun o kadar uğraşıyoz:mymeka:
DÜZ BİR KARIN
Karnın düzgün ve sarkmadan durması için ne yapmalı?
Eski güzellik anlayışı kadınların sarkık bir karna sahip olmalarını öngörürdü. Bu anlayış geçerliliğini çoktan yitirmiştir. falan filan .hmm. mmm........

hıh!
Karnı düzleştirmek için hangi hareketler yapılmalıdır?
Uzun süre oturmak ya da ayakta durmak, hareketsiz bir yaşam biçimi ve gebelik, karın bölgesindeki kaslar üzerinde olumsuz etkiler yapar. Düzgün bir karın bölgesinde, karın çeperinin kasları serttirCADIARZU düz bir hat halinde iner ve üzerinde çok ince bir yağ tabakası bulunur.(vay ben nerelere gideeeemmmsenağlama). Bİr kimse dik durup karın kaslarını içeriye çektiğinde, karın bölgesinde parmak uçlarıyla tutulan derinin kalınlığı yaklaşık 1 cm ise herşey yolunda demektir (avuç içini dolduruyorsa hapı yuttuk:1no2:).
Karın kaslarını güçlendirmek amacıyla yapılan hareketler hem bu kasları, hem de karın bölgesini geliştirir. Öte yandan bu hareketler tüm vücuda yararlı olduğu gibi cilt ve vücut sağlığı için de önemli yararlar sağlar. Karın kasların agösterilen bakım, belkemiği ve bazı organlar üzerinde de olumlu etkiler yapar. KArın bölgesindeki kaslar güçlenince kötü duruştan, sırt ağrısından, hazımsızlıktan, peklikten (10 gün oldu ya bi ağız tadıyla çıkamadım tuvaletetatlicadiarzu) ve cinsel sorunlardan kaynaklanan kimi rahatsızlıklar da azalır. Eğer sırt ağrısı çekiliyorsa, hareketlere başlamadan önce bir doktora danışmak doğru olur.a.s

Doğumdan sonra jimnastik hareketleri yapmak yararlı mıdır?
Karınla ilgili hareketler, doğumdan önceki vücut hatlarının yeniden kazanılması bakımından son derece yararlıdır. Bunun yanısıra kaba etlerdeki kasların güçlendirilmesine yönelik hareketler de bir hayli yarar sağlar. Çünkü bu alıştırmalar hem kalçalardaki sarkmayı önler, hem de leğen bölgesindeki kasları geliştirir.
Bu sayfalarda önerilen hareketler bu kasların geliştirilmesine yöneliktir. Bu tür beden hareketleri, gebelik sonrasında doğal kas gerginliğinin yeniden kazanılmasını sağlar. Bu sayede dölyolu da güçlenir ve cinsel ilişkiden duyulan zevk artar:eek:(+18)

biçimli vucut için uyarılar:
Yere eğilirken bel bükülmemelidir. Karın kaslarının çalışması için katlanıp sıkışması sağlanmalıdır.
Asansöre binilmemeli, merdivenler yürünerek çıkılmalıdır. Böylelikle kalça etleri sertleşerek daha düzgün bir görünüm kazanır.

kalça hareketleri
5- dizleri kırıp yatıyor veya oturyorsun sırayla kaba etler kalçalar bacak kaslarını kasıyorsun. bunun resmi yok.
6- yere yatıp ayakları çaprazlıyorsun kaslarını kasıyorsun.
7-kedi gibi yapıyorsun sırtını kamburlaştırıp kaba etler ve karın kasları kasılıyor.
8-Yere oturup kaslarını kasıyorsun.
8-Yere basılır, bacaklarla vücudun üst bölümü bir dik açı oluşturacak biçimde bir masaya yüzükoyun uzanılır. Bacaklardan biri arkaya doğru uzatılarak olabildiğince kaldırılır. Hareket 10 kez yinelenir.

Düzgün Bacaklar
Kalça ve bacak bakımı konusunda yararlıöneriler
Kalça ve bacak bakımı konusunda da perhiz ve cimnastik kuşkusuz, sarkık kalçaları düzeltmede yararlıdır. Ancak, kalça biçimini asıl belirleyen etken her vücudun kemik yapısının kendine özgü genişliğidir. ....
her kadının kalça genişliği farklıymış dar kalçalı olunca estetik oluyomuş ama gebelik ve doğumda sakınca oluyomuş..
....
Güçlü kalça kasları kalça ve diz eklemini güçlendiremeye yarar. Bu kaslar çalıştırılınca sarkık kalçalarda düzelmeler görülür. Bu nedenle kalça hareketleri iki kümeye ayrılmıştır. İlk küme esnekliği artırmak amacıyla kalça eklemini çalıştıran hareketleri, ikinci küme yaşamsal önemdeki kalça kaslarını güçlendirici hareketleri içerir.

kasları geliştirici üç hareket:1- duvara yaslanarak oturma (bu bizim gizli sandalye hareketi)
2- oturup kalkma: basit gibi görünen bu hareket son derece yararlıdır. 20-30 kez yinelenir ara verilir demiş.
3- sandalyeye oturup bacağı kaldırma.

Kalça bakımı
Kalçaları güzelleştirmek için hangi beden hareketleri yapılmalı?
Kalçaların biçimini korumak önemli bir sorundur. Kalçalarda toplanan fazla kilolar çok zor atılır. Bu nedenler kalçaların düzgün bir biçim alması için yapılan perhizden sonuç alınması hayli uzun sürer.
Gevşek kalça kasları kalçanın yan taraflarında taşmalara, iç taraflarında ise cildin gevşek durmasına yol açar (böyle bir şey yaşayanınız var mı? ben tanımıyomtatlicadiarzu) Kilosu fazla olmayan birçok kadında da kalçalarda gevşeme olayın arastlanabilir.
Ne yazık ki her beden hareketi kalçaları düzeltmeye yaramaz. Bisiklete binme kalçalar için en yararlı harekettir. Kalçaların iç ve dış tarafındaki sarkmaları gidermek ve kalça kaslarını geliştirip güçlendirmek için özel beden hareketleri yapmak gerekir. Kilo da varsa beraberinde diyet yapın diyo.a.s

düzenli beden hareketleri yapmaya alışkın olmayan kişilerin yavaş yavaş başlamaları daha uygundur (yaşasın yırttık) Uzun süre hareket görmemiş kasları birden harekete geçirmek ve zorlamak zararlı olabilir.
Başlarken ısınma hareketleri yaplımalıdır, kullanılacak kaslar yavaş yavaş ve zorlanmadan on kez kasılmalıdır. Bu hazırlıklar yapılırsa kaslara daha çok oksijen gitmeye başlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Göbeğini hızla eritmek isteyenler

Göbeğini hızla eritmek isteyenler, bol bol yağsız yoğurt yesin! ABD'de yapılan bir araştırmada, düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı.

Tennessee Üniversitesi'ndeki araştırmaya katılanlardan Dr. Michael Zemel, yoğurt yiyenlerin hem ortalama yedi kilo olan zayıflama seviyesinden daha fazla inceldiklerini hem de kaslarını diğerlerinden iki kat fazla koruduklarını belirtti.

Dr. Zemel, kas kütlesini korumanın diyet yapanlarda önemli bir konu olduğunu belirterek, "Önemli olan yağ yakmak, kas değil. Kaslar kalori yakmaya yardımcı oluyor, ancak kilo verirken kas kütlesi de kaybediliyor. Buna en iyi çözüm, kalsiyum ve protein ağırlıklı bir diyet, yani yoğurt" diye konuştu. Araştırma Uluslararası Obezite Dergisi'nin nisan sayısında yayımlanacak.
Bu arada Japonya'da yapılan araştırmalar da, yoğurdun nefes kokusunu giderdiğini, diş taşı ve diş eti iltihaplarını doğal yollardan önlediğini ortaya koydu. Altı hafta boyunca günde bir porsiyon yoğurt yiyenlerin yüzde 80'inde, nefes kokusuna yol açan hidrojen sülfit düzeyi azaldı.

alıntı

EGZERSİZLERİ İHMAL ETMEYİN
Egzersizlerinizi sabah kahvaltısından önce yaparsanız gece boyu harcayamadığınız enerji açığını kapatacak ve depolandığınız yağı eriteceksiniz. Akşam yemeği sonrası yapacağınız egzersiz ise bütün gün boyunca biriktirdiğiniz şekeri eritecek. Hatta uyuduğunuz sırada da vücuttaki yağ depolarından yakmaya başlayacak.

yaa arkadaşlar ofiste nasıl spor yapıcam pekiii hem hiç içimden gelmiyo spor falan bu yağlar kendiliğinden gitse olmazmı :)

ofiste yapılabilicekler;

1. göbüşü içine çekip bırakmaca
  2. sandalyede dik oturup arkasından destek alıp ayaklarını yerden kaldırıp indirmece
  3. asansör yerine merdiven kullanmaca
  4. kibrit toplamaca

daha aklıma gelrise yazarım şeker yerimseniben

canim hareket bu ama sen dahada gerdir bacagini dikkat et ama dizindeki lifleri yirtma ok fazla yuklenme dizine arka bacagini dümdüz gerdir
kond24vv4.jpg

Bahar ve özellikle de yaz ayları yaklaştıkça herkes az veya çok balkon gibi çıkıntı yapan göbeklerini düşünmeye başlar. Hatta bazılarımızda önümüzde şişmiş bir balon görüntüsündedir göbekler. Tabi göbeğimle ilgili ne yapmalıyım diye düşünmeye başladığınızda, sanki sizin beyninizi okumuşçasına yaz aylarına doğru göbek ve karın eritmeye yönelik birçok ürün reklamıyla da karşılaşmaya başlarsınız.

Son zamanlarda düz bir karın kası oluşturmak ve göbekteki yağları eritmek konusunda yaptığım araştırmalar ve okuduğum güvenilir kaynaklar vücudumuzun belli bölgelerine yönelik zayıflama çalışmalarıyla ilgili doğru bildiğimiz yanlışları keşfetmemi sağladı. Öğrendiğim bilgileri bu konuda araştırma yapmaya zamanı olmayan KisiselGelisim.com üyeleri ile paylaşmak istedim. Çünkü kişisel gelişim insanın kendi kendisiyle barışık olmasıyla ve kendi kendisini sevmesiyle başlayan bir süreçtir.

Eğer egzersiz konusunda özel bir eğitim almadıysanız veya bir uzman bir görüş doğrultusunda çalışmıyorsanız, çoğu kez hedefinize ulaşamazsınız. Hatta oradan buradan duyduğunuz kulaktan dolma bilgilerle yapılan çalışmaların sakatlanma gibi bir sonuç doğuracağını da unutmamak gerekir.

Egzersiz Ve Zayıflamayla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar...

Bedenimizin bölgesel olarak belli bir bölümünü zayıflatmaya yönelik genel olarak dört yanlış düşünce hakim;

YANLIŞ – 1 : Karın kaslarını çalıştırmak karnınızdaki yağları eritir.

Vücudumuzun belli bir bölgesindeki yağları bölgesel olarak eritme diye bir durum kesinlikle yoktur. Vücudunuzun belli bir bölgesini çalıştırmak sadece vücudunuzun o bölgesindeki yağların yakılmasını sağlamaz. Yaptığınız çalışma veya spor vücudunuzun her tarafındaki yağların eşit oranda yakılmasını sağlar. Özellikle karın kaslarını yönelik egzersizler çok az kalori yaktıran çalışmalardır. Vücudunuzdaki yağların erimesi yaktığınız kalori miktarı ile orantılıdır. Örneğin koşmak, karın kaslarını çalıştıran hareketlere göre daha fazla kalori yaktırdığı için, göbeğinizdeki yağların eritilmesi için çok daha verimli ve etkin bir çalışmadır. Şüphesiz sadece karın kaslarına yönelik bir çalışma göbeğinizdeki yağların altındaki kasların gelişmesini sağlar. Ancak bu çalışma az kalori yaktırdığı ve göbeğinizdeki yağları eritemediği için, gelişmiş karın kaslarınız üzerinde sarkan göbek yağları altında kalacağı için, bu durumu hiç kimse fark etmeyecektir.

YANLIŞ – 2 : Üst ve alt karın kasları birbirine bağlı değildir.

Üst ve alt karın kasları kesinlikle birbirine bağlıdır. Esasen karın kasları dediğimiz kas yatay olarak geniş ve aynı zamanda da uzun olan tek bir kastır. Dolayısı ile üst veya alt karın kasını çalıştırdığını düşündüğünüz hareketler her iki karın kasını da çalıştırır. Belli hareketlerle kas çalıştırma bölgesi yoğunluğunu aşağı veya yukarı yönde değiştirmek şüphesiz mümkündür. Üst karın bölgesi kaslarına yoğunlaşmak için, sırtüstü yatarken göğüs bölgesini alt karın bölgesine yaklaştıran (ayak ucuna deyme) hareket veya esnemeler yapmalısınız. Alt karın bölgesi kaslarına yoğunlaşmak için de, sırtüstü yatarken karnın alt bölgesini üst karın bölgesine yaklaştıran (ayaklarla ters esneme) hareket veya esnemeler yapmalısınız. Daha iyi anlaşılması için bu egzersizlerle ilgili resimler aşağıda verilmiştir.

YANLIŞ – 3 : Vücudun üst kısmı esnetilirken (mekik hareketi) destek olarak baş enseden ellerle tutulmalı.

Destek için kesinlikle baş ellerle enseden tutulmamalı. Böyle bir durumda vücudunuzun üst kısmını kaldırırken üst karın kaslarınızı kullanmak yerine, farkında olmadan ellerinizle başınızı öne doğru çekmeye çalışırsınız. Şüphesiz bu çekme hareketi boyun kaslarınızın gerilerek tehlikeye girmesine sebep olur. Mekik hareketi sırasında kesinlikle ellerinizle başınızı tutmayınız. “Ellerimizi nereye koyalım?” diye sorarsanız; ellerinizi çapraz yapıp göğsünüzün üst kısmında tutarsınız veya ellerinizi yumruk yapıp, hareket sırasında yumruklarınızı kulak seviyesinde tutmaya çalışırsınız.

YANLIŞ – 4 : Hızlı sonuç almak için karın kaslarınızı her gün çalıştırmalısınız.

Hızlı sonuç almak için her gün çalışma yapmalı tezini destekleyen bir bilgi mevcut değildir. Kasların yapısının gelişmesi çalışmadan sonra gerçekleşmektedir. Her gün aralıksız kasları çalıştırmak bu gelişmeyi negatif etkiler. Kasların gelişmesi ve yapısının bozulmaması için çalışma sonrası 48 saat ara verilmesi ve bu süreden sonra tekrar çalışma yapılması en uygun programdır.

Tekrar ediyorum, egzersiz konusunda özel bir eğitim almadıysanız veya bir uzman bir görüş doğrultusunda çalışmıyorsanız, çoğu kez hedefinize ulaşamazsınız. Ancak şunu unutmayın; güzel ve düz bir karın görüntüsüne sahip olmak için önce karın kaslarınızın üzerini kaplayan yağları yakmalısınız. Karın bölgesindeki yağları yakmak için de tüm vücudunuzdaki yağları yakmak zorundasınız. Bu arda şunu da unutmayın; kalori yakmak ve yağları eritmek için spor yaparken, yediklerinize de aynı zamanda dikkat etmek zorundasınız.

Yukarıda belirttiğim tavsiyelerle birlikte aşağıda verilen egzersizleri de arka arkaya günde bir kere yapmak karın kaslarınızı güzelleştirmek için iyi bir başlangıç olacaktır.

*Ayak ucuna deymek için esneme veya düz mekik hareketini 20 kere yapın.

*Ayaklarla ters esneme veya ters mekik hareketini 20 kere yapın.

*Çapraz esneme veya çapraz mekik hareketini 20 kere yapın.

*45 saniye dinlenin.

Yukarıda verilen dört adımı iki kere daha tekrarlayarak aynı hareketleri toplam üç kere yapmış olun.

Mekik Hareketi veya Ayak Ucuna Deyme Esnemesi

Yere önce sırtüstü yatın. Ellerinizi ve ayaklarınızı vücudunuzla tam bir dik açı yapacak şekilde yukarı kaldırın. Gövdenizin üst kısmını yavaşça yukarı doğru kaldırırken ellerinizi ayak uçlarınıza yaklaştırabildiğiniz kadar yaklaştırmaya çalışın. Bu hareket sırasında karın kaslarınızı daraltarak kısaltın. Geriye doğru esneyerek ilk pozisyona dönün. Başlangıçtan itibaren aynı esneme hareketlerini tekrarlayın.

Ters Mekik veya Bacaklarla Ters Esneme

Yere sırtüstü yatarak işe başlayın. Elleriniz vücudunuzun yanında düz olarak yere koyun. Vücudunuzun üst kısmı zemine dayanırken, kalçanızı mümkün olduğu kadar yukarı doğru kaldırarak esnetmeye çalışın. Bu hareket sırasında da karın kaslarınızı daraltarak kısaltın. Başlangıçtan itibaren aynı esneme hareketlerini tekrarlayın.

Çapraz Mekik

Dizleriniz kırılmış vaziyette ve baldırınız vücudunuzla 90 dereceye yakın bir açı yapacak şekilde sırtüstü yere yatın. Kollarınızı göğsünüzün üst kısmında çapraz olarak tutun. Yavaşça omuzlarınızı yukarı ve ileriye doğru kaldırarak vücudunuzu hafifçe sağ tarafa doğru esnetin. Bu esneme sırasında karın kaslarınızdaki daralmayı hissedin. Daha sonra geriye giderek başlangıç pozisyonuna geri dönün. Bu hareketi istediğiniz kadar tekrarladıktan sonra, aynı hareketi bir kez de sol tarafa doğru esneyerek tekrarlayın.

(alıntıdır)

kizlar su haberi bir okuyun vallaha sevindiricek birsey yafff
off yaa turkiyede olsaydim keske yaaaa
............................................................................
Noter huzurunda inceldi
İstanbul’da, fazla kilolarından şikayet eden 29 yaşındaki Yeliz Ceylan, noter takibi ile 13 günde 2 beden zayıfladı

FAZLA kilolarından şikayet eden ve noter huzurunda termal şortu kullanan Ceylan’ın bel ölçüsü 80’den 75’e, göbek ölçüsü 94’den 82’ye, kalça ölçüsü ise 104’den 96 cm’ye düştü. Ceylan, 13 gün boyunca iş çıkışı, Lut Gölü’nden çıkarılan inceltici tuzu, sıcak su dolu çay bardağında eriterek vücuduna sürdü ve termal şortu giyerek koşu bandında 1 saat yürüyüşle bu kadar zayıfladı. Ceylan, “Açıkçası bu kadar zayıflayacağıma inanmıyordum. Her gün aynı şekilde yedim’’ dedi. Bel ve kalça gidiyor Firma Yöneticisi Tilda Mayer, şort ve tuzun özelliğini, “Vücuttaki ısı ve kan dolaşımını artırarak saunadaki gibi terliyor, bel, kalça ve göbek kısımlarında çok miktarda kilo veriyorsunuz” diye anlattı.

periye sesleniyorum senin şu söylemediğin hareketler neymiş cancazımbir söylede bizde yapalım ayol takıldık kaldık burada yaaaa:1hug:

tatlım ben masaya bir bacağımı atıyorum diğeri yerde belimden sağ sol dönüyorum. tekrar aynı hareketle elimi ayak parmaklarıme değdiriyorum. sonra diğer ayak
yere uzanıyorum bacaklarımı belden yukarı kaldırıp indiriyorum. aynı hareketi bu seferde popo için yapıyorum.20 şer kez
yere yine uzanıp yan yatıyorum bir bacağımı (üste kalan bacağımı) büküp diğer yerdeki bacağı 100 kez indir kaldır yapıyorum. hareket diğer bacağa geçiyor
tekrar dizlerimin üstüne gelip sanki koşma vaziyeti almış gibi bacağımı yanlara indir kaldır yapıyorum 20 kez
ayağa kalkıp bacağımı kaldırabildiğim kadar göbeğime değidirmeğe çalışıyorum bir sağ bir sol çok hızlı olarak. bunları fırsat buldukça tekrarlıyorum gün içinde. birde mekik pozisyonunda uzanıp karnımı yukarı kaldırıp indiriyorum 50 kez yapmaya çalışıyorum. tekrar yarım mekik pozizyonuna gelip iki bacağı birden bir sağa birsola belden çevirip yere yapıştırıyorum. umarım anlaşılmıştır.hepsinide netten bulup yaptım.kafamçokkarıştı

merhaba kızlar yeni öğrendiğim bir şeyi sizlerle paylaşmak istedim.
bizim okuln bedencisiyle konuştum az önce yaptığım hareketleri, açma germe hareketlerini,ısınmayı, ve spordan sonra çok yorulamamın sebeplerini konuştuk.

ben hareketleri yaparken aynı bölgeyi çalıştıran hareketleri arka arkaya ve 50 şer defa yapıyordum.bu çok zararlıymış sadece o bölgeye yüklenmek daha çok yorulmaya sebep oluyormuş ve sayı çok fazla dedi 30 yada 25 yap yeter dedi

açma germe ve ısınmadan bahsettik.ısınma mutlaka olmalıymış.hadi canım sıkıldı tv karşında hareket yapayım olmazmış. kasların kasılmasına ve kramplara neden olurmuş.yağlar 45 dkdan sonra yakılmaya başlandığı için 45 dk az olan ve soğuk vücutla yapılan hareketler sadece su kaybına neden olurmuş.ısınma ve açma germe (strecing) 25 dk olsa yetermiş.vücut terlemeye başlayınca bütün hareketler yapılabilirmiş.hareketleri bitirdikten sonrada açma germe hareketleri yapılmalıymış.kasın yorgunluğunu alırmış ve kan dolaşını hızlandırırmış

bir diğer önemli noktada bayanların mutlaka kol ve göğüs çalıştırıcı hareketler yapması lazımmış.göğüs kanallarının açılması kan dolaşmının iyi olması için.ve kol hareketlerinin göbek ve belin incelmesi için faydası olduğunu söyledi.daha hızlı yakılmasını sağlıyormuş.sevgili didscim bence zorunlu hareketlere kol ve göğüs çalıştırıcı harekette koyalım.ben bugünden itibaren kendim yapmya başlıcam

arkdaşlar ben bunları bilmiyordum yeni öğrendim.belki aramızda bilmeyenler vardır diye sizinle paylaşmak istedim.

dids göğüs kısmı için ne hareketi yapmalıyım yardımcı olursan sevinirimŞeniz
bide bu hafta 1 kilo almışım ya halbuki rejimi mi bozmadım ama 90 çıkmışım:a015:

"Göğüsleriniz de ilgi ister

Güzel ve seksi göğüslere kavuşmak tüm kadınların hayali... Bu hayaliniz neden gerçek olmasın?

Dizleriniz bükük şekilde sırt üstü yere uzanın. İki elinize bir buçuk kiloluk dambıl alın ve kollarınızı başınızın üzerine kaldırın. Avuçlarınız birbirine baksın. Dirseğinizi hafiçe büküp, kollarınızı iki yana doğru indirip nefes alın. Bir saniye bu şekilde durun. Sonra nefes verip kollarınızı yukarı kaldırın. Hareketi tekrar edin.

Bir sandalye ya da masanın önünde durun. Kollarınız omuz genişliğinde açık, sandalyeye tutunun. Yere dikey olarak tutunun. Ayak parmaklarınızla denge kazanın, göğsünüzü ellerinizle şınav çeker gibi yaklaştırın. Kendinizi tekrar geriye itip hareketi tekrar edin.

Dizlerinizi bükün, ayaklarınız yerde sırt üstü yere uzanın. Her iki elinize de dambıl alın ve avuçlarınız karşı tarafı görecek biçimde kollarınızı yukarı doğru kaldırın. Dirsekleriniz dümdüz olsun. Bu şekilde birkaç saniye kaldıktan sonra yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün."

(alıntı)

şimdilik bu yazıyı buldum , işlerim bitsin daha geniş bi zamanda daha faydalı bilgiler bulurum tatlım a.s.

arkadaslar bu bacak esnetmeyı bı anlatabılırmısınız

tatlim saan bir ornek verebilirim ama kendi yaptigim ornegi bulamadim nette ben bir bacagimi büküpte devalarca uzerine gövdemi egip egip cekiyorum ama google yaz bacak esnetme diye zaten görüceksin a.s.
image011ti5.jpg

işte size 8 güzel ve basit hareket..günün müsait olan saatlerinde 20'şer kezden baslayip 100'er keze kadar cikarabilirsiniz..onemli olan azda olsa duzenli yapmak :KK66: vucudunuzun sekillenmesine cok yardimci oluyor :KK66:

14ya0hw1zx1gc4.gif

k4cw8ri4qb1kc1.gif

kk4jv1bm4cn1hc6.gif

kkk3iw3ix1lv1vl0.gif

l3yz0st4jw1ud3.gif

o9rt5mr5ts1mf0.gif

t9nf5go0ga1sq1.gif

u8mf9iz2xa1xs3.gif

.........................................................................a.s.

X