Giyim kıyafet konusunda ailemle sorun yaşıyorum

Her ailenin örfü adeti başkadır,herkesin kendilerince çevresi,akrabalari,doğrulari yanlişlari vardir. Burda iki kisi gozume batti boyle atip tutan illa da yik ailenin tabularini bildigini oku diyenler...İste bunlar yuzunden,bu zihniyet yuzunden ar edep kalmadi ulkemde. arkadasim muhafazakar olmayabilirsin dindar olmayabilirsin ama burda istedigini yap diye akil veremezsin...kimseyle ailesine karsi dolduramazsin..neden milleti anne babasina karsi gelmeye zorluyorsunuz...Ne kadar cok bilmis insan var ne kadar rahat insan var
Ar edep mi kalmadı? Ülkenin ahlak bekçisi sizsiniz galiba? Burda kimse kimseyi doldurmuyor. Saçma sapan bir konu yüzünden genç bir kıza baskı yapılmaması gerektiği söyleniyor.

Kudra en son kızın ailesini aramış. Ah demişler biz kızı İstanbul’a okumaya gönderdik o etekle çizmeyi giymiş namusumuzu iki paralık etti demişler. Babası ve abileri gidip okuldan alıp amcaoğluyla evlendirecek demişler. ( kudra ne içti acaba yorumu geçti kurgu yapmaya başladı bundan iyi senarist olur he) RaskolnikovunSonyasi RaskolnikovunSonyasi

Aile %90 ihtimalle alışmayacak. Nasıl ki erkek arkadaşı olduğunda koymayacaksa fotoğrafını ki eminim koymayacak, mini etekli foto koymayınca da bir şey kaybetmeyecek. Ha yok illa ben mini etekli foto koyacam diyorsa ona göre çözüm bulacak, çift hesap kullanacak, hikaye ayarlarını yapacak. Bişey yapacak. Mini etek için günah diyen bir zihniyeti buna alıştırmak mümkün değil.

aslında sadece mini de değil herhangi dikkat çeken bir kıyafete bile karşı çıkacaklar benim anladığım. askılı bluz olabilir vs. kadın bildiğin üzülmüş görünce kızını o halde. ilk zamanlar oluyor böyle toyluklar birdenbire dünya etrafımızda dönüyor sanıyoruz gençken ama yaş aldıkça nabza göre şerbeti öğreniyoruz işte

aslında sadece mini de değil herhangi dikkat çeken bir kıyafete bile karşı çıkacaklar benim anladığım. askılı bluz olabilir vs. kadın bildiğin üzülmüş görünce kızını o halde. ilk zamanlar oluyor böyle toyluklar birdenbire dünya etrafımızda dönüyor sanıyoruz gençken ama yaş aldıkça nabza göre şerbeti öğreniyoruz işte
Aynen öyle, aile üzülmüş. Ailenin görüşüne ters bir kıyafet seçmiş muhtemelen, tepki göstermişler. Kızı gaza getirip giy, göster herkes görsün bilsin demenin ne anlamı var?

Kudra en son kızın ailesini aramış. Ah demişler biz kızı İstanbul’a okumaya gönderdik o etekle çizmeyi giymiş namusumuzu iki paralık etti demişler. Babası ve abileri gidip okuldan alıp amcaoğluyla evlendirecek demişler. ( kudra ne içti acaba yorumu geçti kurgu bundan iyi senarist olur he) RaskolnikovunSonyasi RaskolnikovunSonyasi
Kudra bilip bilmeden atladı sonrada battı balık yan gider diye millete saldırmaya başladı :KK70: her şey bundan ibaret aslında :)

Seninle arkadaş olmak mı allah korusun lafın gelişi o. Görgü görgü diye tutturan sensin malum insan kendinde ne eksikle en çok onu konuşur. O yüzden şaşırmadım. Bel altı vurmak için yazmamıştım ben sonra farkettim ağır bi laf olduğunu. Zaten kendisine kırmak istemediğimi söyledim o da kırılmadım zaten dedi. Sana ne oluyorsa? Bilip bilmeden atlıyorsun.

Sizinle arkadaşlıktan bahseden kim? Arkadaşımı savunmuşum ya size göre onu diyorum. Siz konuştuğunuzda ben zaten mesaj yazmıştım ama istediğim mesajı cevaplama özgürlüğüm var. Bana da çingene gibi çıkışmak yerine ağır konuştuğumun farkındayım diyebilirdiniz mesela. Bir konuyu sahiplenip kendisi gibi düşünmeyen herkesle car car kavga eden biri de gelip sana ne oluyor demesin, gerçekten komik oluyor.

Ar edep mi kalmadı? Ülkenin ahlak bekçisi sizsiniz galiba? Burda kimse kimseyi doldurmuyor. Saçma sapan bir konu yüzünden genç bir kıza baskı yapılmaması gerektiği söyleniyor.
Evet cok bilmis avukatlardan biri zipladi, su arkadasa sorun konu sahibinin ne yapmasi gerektigini de bu cvb versin...Ne cins insanlar var ya

Aynen öyle, aile üzülmüş. Ailenin görüşüne ters bir kıyafet seçmiş muhtemelen, tepki göstermişler. Kızı gaza getirip giy, göster herkes görsün bilsin demenin ne anlamı var?

yok tabiki. çünkü daha yetişkin bir birey değil tam olarak ekonomik özgürlüğünü kazanmamış insan tanımamış. biri bişe dese cevabını veremeyecek bazı şeylerin altından kalkamayacak. zamana yayması lazım önünde sonunda istediği hayatı yaşar zaten.

yok tabiki. çünkü daha yetişkin bir birey değil tam olarak ekonomik özgürlüğünü kazanmamış insan tanımamış. biri bişe dese cevabını veremeyecek bazı şeylerin altından kalkamayacak. zamana yayması lazım önünde sonunda istediği hayatı yaşar zaten.
Bunu söyledik diye kadın düşmanı, özgürlük karşıtı olduk 🤷🏻‍♀️

Çok basit kudra varsa olay vardır kudra yoksa olay yoktur.🤣🤣🤣
Valla kimsenin grubunda değilim pek yazmamda falan ama sende amma kurulmussun baska konulardan KudrAlobar KudrAlobar üyesine kocasinin sarmasina kadar aklinda kalmis yahuu. Bastan sona okudum yorumları konuyu okuyup kendimce yorum yazcaktım konu sahibine ama 17 sayfayi okurken buldum kendimi😂

Sizinle arkadaşlıktan bahseden kim? Arkadaşımı savunmuşum ya size göre onu diyorum. Siz konuştuğunuzda ben zaten mesaj yazmıştım ama istediğim mesajı cevaplama özgürlüğüm var. Bana da çingene gibi çıkışmadan önce ağır konuştuğumun farkındayım diyebilirdiniz mesela. Bir konuyu sahiplenip kendisi gibi düşünmeyen herkesle car car kavga eden biri de gelip sana ne oluyor demesin, gerçekten komik oluyor.
Çingene gibi ne demek ya gerçekten seviyesşzsin şimdide ırkçılığa mı başladın. Arkadşını savunmak değil bu düpedüz çirkeflik. Sen yazmadan evvel, ben kırmak istemedim demişim bu durumda sana ne oluyor? Kapanmış konuyu arkadaşımı savunuyorum kisvesi altında eşelemen komik asıl. Anlama problemin var galiba zaten ağır bi laf olduğunı sonra fark ettim dedim hala ağır olduğunu kabul et bilmem ne diyorsun. Çirkefliğe başlamadan önce neyin ne olduğunu anlasaydın keşke..

Konuyu acan arkadas sende kucuk degilsin universite oluyan bir bireysin,insan örfunu adetini bilir,burda kimsenin cemkirmesini dinleme..onlar senin ailen ve onlara yakisir sekilde evlat ol...

neden hiçbir şeyde ılımlı olamıyoruz acaba ya herro ya merro. kimse ailesinin kopyası olmak zorunda değil. herkes yetiştği ortamın hamurundan bir kalıp çıkacak diye bir şey de yok. kızın kendi karakteri kendi seçimleri var tek hatası hatta hata değil bunu yaparken biraz fazla göze sokması olmuş. sizin söylediğiniz nedir şimdi olayı ülkedeki ahlaka bağlıyosunuz. ülkelerin ahlakı olmaz insanların kendi ahlaki bakış açıları olur.

Evet cok bilmis avukatlardan biri zipladi, su arkadasa sorun konu sahibinin ne yapmasi gerektigini de bu cvb versin...Ne cins insanlar var ya
Mahalle ağzıyla konuşmaya devam edin. Çok komik görünüyorsunuz. Allah aşkına sizden ricam ar edeple ilgileneceğinize önce karşınızdaki insanla nasıl konuşulması gerektiğini öğrenin.

Valla kimsenin grubunda değilim pek yazmamda falan ama sende amma kurulmussun baska konulardan KudrAlobar KudrAlobar üyesine kocasinin sarmasina kadar aklinda kalmis yahuu. Bastan sona okudum yorumları konuyu okuyup kendimce yorum yazcaktım konu sahibine ama 17 sayfayi okurken buldum kendimi😂
Valla benim kocam sarma sarmıyor, keşke sarsaydı. Arada kocana bağımlısın falan da demiş ne alakaysa. Kime bilenip geldi bana sardı bilmiyorum ama kale alınacak bir karakter değil benim için.

Her ailenin örfü adeti başkadır,herkesin kendilerince çevresi,akrabalari,doğrulari yanlişlari vardir. Burda iki kisi gozume batti boyle atip tutan illa da yik ailenin tabularini bildigini oku diyenler...İste bunlar yuzunden,bu zihniyet yuzunden ar edep kalmadi ulkemde. arkadasim muhafazakar olmayabilirsin dindar olmayabilirsin ama burda istedigini yap diye akil veremezsin...kimseyle ailesine karsi dolduramazsin..neden milleti anne babasina karsi gelmeye zorluyorsunuz...Ne kadar cok bilmis insan var ne kadar rahat insan var

Sayfalarin tamamini okumadim ama insanlar medeni bir bicimde iki farkli fikri savunuyor. Ustelik kizin istedigi gibi giyinmesi gerektiginde herkes hemfikir benim anladigim. Olay paylasip paylasmama noktasinda ayriliyor.

Ozgur bir ulkede yasayan ozgur insanlar, ozgur kadinlar oldugumuz icin canimizin heeeer istedigini giyeriz. Ben ister donla cikarim sokaga ister kara carsafla, kimse de bana karisamaz lakin siz oturdugunuz yerden kimseye cins falan diyemezsiniz, sizin haddinize dusmez

X