- 31 Temmuz 2009
- 10.484
- 52.442
- Konu Sahibi hanfendininbiri
Ben de sizi anlıyorum. Kendinizce haklı da olabilirsiniz. Ama konu sahibinin ailesinin üzülme ve kırılma sebebi insanların ne diyeceğinden kaynaklanıyor. Ben empati yaptığımda ailemin sırf bu yüzden beni baskılaması çocukları olarak beni daha çok üzerdi sanırım. Bu nedenle konu sahibinin ailesinin istekleri çok da mantıklı gelmedi bana maalesef. İnsanların çenesi kapansın diye kendimizden taviz vermek bana çok mantıklı gelmiyor en azından. Önemli olan en başta kendimize değer vermek ve saygı göstermek. Ama herkes benim gibi düşünmek zorunda değil elbette. Fikirlerinize saygı duyuyorum.
İnsan yerine göre davranmasını bilmeli. Elalem evet önemli değil ama konu sahibi bunu ailesine en azından şu aşamada anlatamaz. O zaman bu mücadele niye? Söylenmek istenen bu aslında. Tee Karaman'ın bilmem neresindeki x akraba bu kadar önemsizse -ki önemsiz- gözüne sokmak niye?
Benim ailem baskıcı insanlar değiller mesela. Ben ilkokuldan itibaren babama aşık olduğum erkekleri anlattım. Bi ara ergenlikte kendi kendime höflenip bıraktım bunu.
Ama üniversitede sevgilimle şehir dışına gezmeye giderken otogara babam götürdü beni.
Sonrasında da sevgililerimle tatillere gittiğim çok oldu. Annem bilirdi, babam pek sorgulamazdı ben zaten anneme bilgi veriyorum diye.
Ama ben bunları orada burada paylaşsaydım ne annemin ne babamın ailesine normal gelirdi bunlar. Çoğu garip bakardı.
Onlar bizden bambaşka dünyadalar çünkü.
Benim için ne düşündükleri önemli değil ama niye ailemin canı sıkılsın durduk yerde?
Bu da buna benzer bir durum.
Konu sahibinin ailesinin tek derdi elalem gibi duruyor konuya bakınca. Kendi ailesini bu duruma alıştırabilir çünkü büyük tepki vermemişler.
Ama anne babasını akraba çenesi çekmek zorunda bırakmasına gerek yok şu aşamada. Üstelik üniversiteye yeni başlamış, herkesin gözü üstündeyken.