Giyim kıyafet konusunda ailemle sorun yaşıyorum

Nerden canınız oluyorum pardon? Ha siz ciddi ciddi benim seviyemin sizden aşağıda olduğunu ve inmek için böyle konuştuğunuzu düşünüyorsunuz? Hayır bir de inanıyorsunuz? Çirkeflikte elinize su dökemem ama ruh sağlığınızı iyi görmedim. Geciktirmeden psikolojik destek almanızı öneririm
Siz deyince görgülü olduğunu zannedicek kadar görgüden bir haber birinin eleştirilerini kale almam. Psikolojim gayet sağlıklı çok şükür. Sırf arkadaşını savunmak için neyin ne olduğunu bile bilmeden kavgaya atladın çirkefliğin daniskası değilde ne bu.

O alıntıladığınız mesajda benim adım görünüyor ancak ben öyle bir mesaj atmadım. Çok ilginç nasıl oldu bu bilmiyorum ama bunun hakkında ilgileneceğim. Öncesinde sizinle bir diyaloğum bile olmamıştı.

Gelen bildirime tıklayarak cevap verdim. Siz yazana kadar farketmemiştim isminizin gözüktüğünü. Ben de anlamadım şimdi nasıl oldu. İlk yanlışlıkla sizi alıntılamıştım farkedince sildim tüm sayfayı ama sildim sandım isim mi kaldı acaba 🤷🏼‍♀️

Aslında aile sırf çevreden ötürü tepki göstermiyor, günah falan da demişler. Kendileri de rahatsız oluyorlar, çevre de sıkıntı yaratıyor onlara. Kızı gönderdik İstanbul’a ama iyi etmedik mi acaba, başına bişey gelir mi, yanlış şeyler yapar mı diye korkuyorlar.
Dediğiniz gibi aslında baştan sona hatalı olan da aile bu konuda. Bir kıyafet yüzünden bunları düşünmeleri tamamen saçmalık. Ne diyeyim umarım böyle kıyafet konusu gibi birçok konuyu aşacağımız zamanlar gelir. En azından ben öyle ümit etmek istiyorum.

Size hak veriyorum ancak bunu birilerinin gözüne sokmaya çalışmanızı da toyluk olarak görüyorum. Anne babanızın görüşlerini, hayata bakışlarını değiştiremezsiniz. Neden buna uğraşmak? Paylaşmayın o şekilde fotolarınızı, ya da onların göreceği, elalemin konuşacağı şekilde paylaşmayın. Ne kaybedersiniz?

iyi ama bu kız 4-5 yıl okuyacak en az. az bi zaman değil diyelim ki sürekli de böyle giyiniyor o zaman hiçbir şey paylaşamayacak mı? ya fa sırf bu sebepten sosyal medya kullanmayacak? ben zaten hiç önemsemem sosyal medyayı ama z kuşağı için çok hayati artık devir değişti. ailesinin alışması daha mantıklı ama birdenbire mini etekle atmak yerine yavaş yavaş açılabilirdi😂

Gelen bildirime tıklayarak cevap verdim. Siz yazana kadar farketmemiştim isminizin gözüktüğünü. Ben de anlamadım şimdi nasıl oldu. İlk yanlışlıkla sizi alıntılamıştım farkedince sildim tüm sayfayı ama sildim sandım isim mi kaldı acaba 🤷🏼‍♀️
Muhtemelen öyle oldu sanırım benim adım kaldı siz silerken. Sizin beni etiketleyerek yazdığınızı görünce ben de şaşırdım. Benim öyle bir mesajım olmadı onu düzeltmek istedim görünce.

Her ailenin örfü adeti başkadır,herkesin kendilerince çevresi,akrabalari,doğrulari yanlişlari vardir. Burda iki kisi gozume batti boyle atip tutan illa da yik ailenin tabularini bildigini oku diyenler...İste bunlar yuzunden,bu zihniyet yuzunden ar edep kalmadi ulkemde. arkadasim muhafazakar olmayabilirsin dindar olmayabilirsin ama burda istedigini yap diye akil veremezsin...kimseyle ailesine karsi dolduramazsin..neden milleti anne babasina karsi gelmeye zorluyorsunuz...Ne kadar cok bilmis insan var ne kadar rahat insan var

Siz deyince görgülü olduğunu zannedicek kadar görgüden bir haber birinin eleştirilerini kale almam. Psikolojim gayet sağlıklı çok şükür. Sırf arkadaşını savunmak için neyin ne olduğunu bile bilmeden kavgaya atladın çirkefliğin daniskası değilde ne bu.

Arkadaş mıymışız biz? Şimdi sizden öğrendim ☺️ Bütün sayfaları okudum neyin ne olduğunu biliyorum ama bu hiç önemli değil bir insanı ailesiyle, çocukluğuyla bel altı vurmak gibi bir hakkınız yok. Fikrinizi düzgünce savunmayı, insanlarla nasıl konuşuluru öğrenin önce. Görgü sonraya kalsın

Ben size hk veriyorum konu sahibi. İstediginiz gibi giyinmekte ve bu aileniz bile olsa insanlarin dayatmasina uymamakta haklisiniz. Tek endisem istedigi gibi giyinemeyen gencler ozgurlugune kavusunca biraz abarti giyinebiliyor, o boyuta gelip kendinize guldurmeyin 🙈
Bu hayat sizin, elbette istediginizi giyip istediginizi paylasacaksiniz 🌺

Her ailenin örfü adeti başkadır,herkesin kendilerince çevresi,akrabalari,doğrulari yanlişlari vardir. Burda iki kisi gozume batti boyle atip tutan illa da yik ailenin tabularini bildigini oku diyenler...İste bunlar yuzunden,bu zihniyet yuzunden ar edep kalmadi ulkemde. arkadasim muhafazakar olmayabilirsin dindar olmayabilirsin ama burda istedigini yap diye akil veremezsin...kimseyle ailesine karsi dolduramazsin..neden milleti anne babasina karsi gelmeye zorluyorsunuz...Ne kadar cok bilmis insan var ne kadar rahat insan var
hahahahahahahahahaahahaha

iyi ama bu kız 4-5 yıl okuyacak en az. az bi zaman değil diyelim ki sürekli de böyle giyiniyor o zaman hiçbir şey paylaşamayacak mı? ya fa sırf bu sebepten sosyal medya kullanmayacak? ben zaten hiç önemsemem sosyal medyayı ama z kuşağı için çok hayati artık devir değişti. ailesinin alışması daha mantıklı ama birdenbire mini etekle atmak yerine yavaş yavaş açılabilirdi😂
Aile %90 ihtimalle alışmayacak. Nasıl ki erkek arkadaşı olduğunda koymayacaksa fotoğrafını ki eminim koymayacak, mini etekli foto koymayınca da bir şey kaybetmeyecek. Ha yok illa ben mini etekli foto koyacam diyorsa ona göre çözüm bulacak, çift hesap kullanacak, hikaye ayarlarını yapacak. Bişey yapacak. Mini etek için günah diyen bir zihniyeti buna alıştırmak mümkün değil.

kardeş sen ne anlatıyosun?

Bi dur allasen zaten ortalık karışık

Arkadaş mıymışız biz? Şimdi sizden öğrendim ☺️ Bütün sayfaları okudum neyin ne olduğunu biliyorum ama bu hiç önemli değil bir insanı ailesiyle, çocukluğuyla bel altı vurmak gibi bir hakkınız yok. Fikrinizi düzgünce savunmayı, insanlarla nasıl konuşuluru öğrenin önce. Görgü sonraya kalsın
Seninle arkadaş olmak mı allah korusun lafın gelişi o. Görgü görgü diye tutturan sensin malum insan kendinde ne eksikle en çok onu konuşur. O yüzden şaşırmadım. Bel altı vurmak için yazmamıştım ben sonra farkettim ağır bi laf olduğunu. Zaten kendisine kırmak istemediğimi söyledim o da kırılmadım zaten dedi. Sana ne oluyorsa? Bilip bilmeden atlıyorsun.

X