• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gittikçe anlamını kaybeden evliliğim...

Merhaba ,

O kadar bilinçli yazmışsınız ki,tavsiye de bulunamıyorum.Bence bir süre yalnız kalıp karar verin.

Üzüldüm,çok zor bir durum. Sevgisiz evlilik nasıl yürütülebilir ki? Eşinin kişiliği de değişmezki.
Bir de insan gerçekten maddi kısımlar mı ön planda yani erkek açısından mantık evliliği mi diye düşünüyor.Ben okurken ona yoğunlaştım nedense.

Mutsuzum... Bir anlık sinirle de yazmadım bu defa.. Uzun süredir çok ciddi düşünüyorum boşanmayı... Kendisine konuyu açtığımda ciddiye almıyor, evin yarısını ben alırım ama diye şakaya (!) vuruyor işi..
Hani görmezden geldiğim çok olumsuz tarafı var, yalancılığı vs... Ama bu sevgisizlik hissini yok sayamıyorum...

şakaya mı vuruyor bu konuda şaka yapması hoş değil nebilim eşiniz evliliğe uygun değil bence yaşını bilmiyorum ama ergenlikte kalmış gibi sanki hani şu her fırsata arkadaşlarıyla pes,batak tavla oynayıp zaman geçiren ergenler gibi hakkınızda hayırlısı olsun kimseye şunu yap ya da bunu yapma deme lüksüm yok heleki bu konuda en doğrusunu siz bilirsiniz eğer içiniz rahat değilse vardır bir yanlışlık

aslında tum sorun bırbırınızı tanımadan evlenmıs olmanız
bence duzeltılebılır
sıddet yok ıhanet yok kumar yok
kurtarılabılır bı evlılık oldugunu dusunuyorum
esınızın bıraz daha olgunlasması sızınde bıraz daha dıkkatlı kararlar vermenız lazım okadar

Yalancılık, cimrilik, ilgisizlik, sevgisizlik ee birazda işgüzarlık var bence bu işin içinde, bir adam neden eşinin bırakıp bırakıp 20 gün gitsinki bomboş ev varken. ben eşinizi anlamadım, sevmem böyle garip gurup durumları, evlilikte herşeyin net ve ortada olması lazım çünkü artık siz tek bir kişi gibisiniz. Açıkçası sizinkine pekte evlilik diyemiyorum, bence onunla mutsuzsanız, onsuz mutsuz olmak daha mantıklı tabi ki ayrılıp boşanmak size kalmış.

Eşin insan olarak iyi biri olabilir ama belli ki sana karşı bir duygusu yok.
Eminim ki çok çok gençsindir,benden küçüksündür de tahminim.
Ben bile lay lay lomlarla davullarla zurnalarla telimle duvağımla evlendiysem sen de hayli hayli yepyeni bir hayat kurabilirsin kendine yeniden.
Yeter ki bunu kendin iste.
Maddi durumun iyi,mesleğin ve maaşın güzel anladığım kadarıyla seni tutan ne bu evlilikte onu düşün,bul,yeniden yatıralım masaya bu konuyu...
Evet benim sülalem çok sever kendisini, kısa süreli ayak üstü ilişkilerinde çok başarılı, kakara kikiri esprili bir insan... biz de dışardan kakara kikiri bir çiftiz...
Yaşım 28.. Evet işim gücüm çok şükür yerinde..

Neden hala evliyim? Boşanmayı göze alamıyorum... Yeni bir hayat kurmak zor geliyor.. Ama bunu yaşamak da gün geçtikçe ağırlaşıyor...

Ufak gibi görünen ciddi sorunlar var aslında.
Kadınları sadece cinsel obje olarak gördüğünü düşündüğünüz bir adamı ne kadar sevebilir saygı duyabilirsiniz? Yada sevişirken bile kendinizi filmlerde oynar gibi hissettiriyorsa mutlu olabilir misiniz?
En önemlisi bir ömür boyunca kendinizi ucuz filmlerdeki kadınlar gibi hissederek mutsuz yaşamak için çok kısa.
Diğer konudaki şu facebook mesajı olayı zaten mide bulandırıcı. İnsanın aklına her geldiğinde kocasından soğur.
Bir kere kadın olarak özel olduğumuzu bilmek isterken siz o mesajlardan dolayı kim olsa evlenirdi diye hissedebilirsiniz mesela bu da hiç bir kadına iyi gelmez.
Bilmiyorum ben sapık olduğunu düşündüğüm, sevgisini hissedemediğim ve yatakta bile kendimi kötü hissettiren bir erkekle evli olmak istemezdim.
Duygularınız bir anlık değilse, uzun zamandır bu hislerdeyseniz daha gençsiniz kendinize bir şans daha vermelisiniz.
Bu kadar mutsuzluğu hiç bir kadın hak etmez.
Sadece gençlikte tanımadan acele bir karar vermişsiniz bunun ceremesini bir ömürle ödemek zorunda değilsiniz, on yılla kurtarmak daha güzel olur. Kalan ömrünüzü keşkelerle geçirmezsiniz en azından

Mutsuzum... Bir anlık sinirle de yazmadım bu defa.. Uzun süredir çok ciddi düşünüyorum boşanmayı... Kendisine konuyu açtığımda ciddiye almıyor, evin yarısını ben alırım ama diye şakaya (!) vuruyor işi..
Hani görmezden geldiğim çok olumsuz tarafı var, yalancılığı vs... Ama bu sevgisizlik hissini yok sayamıyorum...

Takip ediyorum, biliyorum yaptığını, aldatma durumu kesinlikle yok. Ama benle vakit geçirmekten hoşlanmıyor, erkek arkadaşları ile takılıyor beni yanında istememe sebebi de siyaset konuşuyoruz vs oluyor... Bu arkadaşları ile yanımda tlfla dahi konuşmaz ama, msjlarını da siliyor... Benle bir saati zorla geçiren adam bu arkadaşları ile saatlerce ne konuşuyor hiç bilmiyorum... Ama onların yanında olduğundan eminim
en bastan mı boyleydı sonradan mı azaldı
pekı sebebı ne
acık acık konusuyormusunuz mesele neyse cozelım dıye konustunuz mu
neden ılgısız davranıyormus

Eşin insan olarak iyi biri olabilir ama belli ki sana karşı bir duygusu yok.
Eminim ki çok çok gençsindir,benden küçüksündür de tahminim.
Ben bile lay lay lomlarla davullarla zurnalarla telimle duvağımla evlendiysem sen de hayli hayli yepyeni bir hayat kurabilirsin kendine yeniden.
Yeter ki bunu kendin iste.
Maddi durumun iyi,mesleğin ve maaşın güzel anladığım kadarıyla seni tutan ne bu evlilikte onu düşün,bul,yeniden yatıralım masaya bu konuyu...

kesinlikle haklısınız
evliliği tutan yada tutmayan şey bulunduğunda kendiliğinden dökülüyor,
beni tutan önce vicdanım sonrada ailemin üzülmesiy miş,
silkelendim kendi hayatımı kendime layık gördüğüm şekilde yaşamalıyım dedim ve durumu kabullendim.
çok çok zor bir süreç yaşayaman bilemez, çocuksuz olmasada zor
şuan benimki de çok taze, , zamanla geçecek inşallah.Allah beterinden korusun

Ailemde durumu iyice kabullense durumu daha iyi olacağım, hoş onlar o adamdan ayrıldığıma değilde
boşanmış olmama üzülüyorlar,

boşanmak kesinlikle bir başarısızlık değil, mutsuz bir hayatı sabırla idareyle sürdürmeye çalışmak asıl başarısızlık.

sizin yorumu görünce hemen atlayıverdim, konu sahibi arkadaşa da bilgi vermek istemiştim aslında :)

Çok üzüldüm. Sizin bir konunuz vardı eşiniz tayin isteyecekti eski sevgilisinin olduğu şehiri istemiş öyle mi? Bu konu sizin miydi
Evet benim konum o. Ama eşimin eski sevgilisi umrunda değil ondan eminim. Onun için hiçbir kadın unutulmaz vs olamaz. Boşansak beni de özleyerek bir kere bile anmayacağından eminim... Kadınlara karşı güçlü duygular besleyebilecek biri değil anlatabildim mi bilmiyorum.. Hatta ailesiyle de öyle. Senelerce görmese görüşmese umrunda olmaz

Ha evet eşimin kötü huylarından biri de aşırı cimri olması... Bırak beni kendine bile kıyamaz bişey alıyorken.. Daha tanıştığımız buluştuğumuz ilk gün garsonla çayın pazarlığını yapmıştı... Ben de öğrenci parası yok herhalde diye cüzdanıma yeltendim hesabı ödemek için.. :KK51:
Bence boşanma sebebi asıl bu hiç çekilmez cimri insan :110:

Bir kez daha anladım ki insanların konuşmaları onların gerçek hayatını yansıtmıyor.
Nickinizden tanıyorum sizi, yorumlarınız dikkatimi çekiyordu. Çok sorunsuz bir evlilik gibiydi yorumlarınız bdv deki konulara verdiğiniz örneklerden.
Ben ortada sorun göremiyorum diyen arkadaslara katılmıyorum. Bir kadın ona duyulan bir sevgi varsa göstermese de hisseder.
Özellikle yatak kisminda size hissettirdikleri bile yeterli.
Karar sizin ama bence nedenleriniz sağlam.
Sizden kaçan , sevmeyen bir adamla yaşanır mı?

6 ay küçüğüm ondan
arkadaşların dediği gibi, bu kez ciddi düşünmek için bir süre ayrı kalın. ailenin yanına ya da bir başka mekana git. kafanı dinle, her şeyi ince ince düşün, klasik olarak artıları eksileri yaz bir kağıda ve hepsinin üzerinde düşün.
boşanıp boşanmamaya tek başına, kafan rahatken karar verebilirsin.

Evet benim sülalem çok sever kendisini, kısa süreli ayak üstü ilişkilerinde çok başarılı, kakara kikiri esprili bir insan... biz de dışardan kakara kikiri bir çiftiz...
Yaşım 28.. Evet işim gücüm çok şükür yerinde..

Neden hala evliyim? Boşanmayı göze alamıyorum... Yeni bir hayat kurmak zor geliyor.. Ama bunu yaşamak da gün geçtikçe ağırlaşıyor...
İnamıyorum!!!!
Az daha kassak 10 yaş olacak aramızda.
Yapma güzel kardeşim yapma.
Pırıl pırıl bir geleceğin var.
Bu şekilde sevgisiz ve mutsuz hasta olursun bak Allahım korusun.
Hiç uzatma bence,kur mis gibi hayatını...

Son düzenleme:
kısa tanışma süresi evlilik nikah derken çok hızlı gelişmiş herşey. flört döneminizde yapmanız gereken tanışmayı belki şimdi yapabilirsiniz..
yani ikinizde birbirinize şans verebilirsiniz, beraber planlar tatiller yapabilirsiniz. ailesinin yanına koşmaktan ziyade senle kalmak isteyebilir hale gelebilirsiniz.
bunları savaşarak yapın demiyorum elbette, karşılık konuşarak bu evliliği kurtarmak adına.. baktınız olmuyor çok güzel yeniden bir hayata başlayabilirsiniz..

Mesele ailesi değil.. memlekete gidince yatmadan yatmaya eve gidiyor... Gerisi dışarda işte

6 ay küçüğüm ondan

ben kocanızın ve sizin burcunuzu merak ettim nedense. hiç de ilgim yok ama sanki uyum yok aranızda hiç. yine de bir evlilik terapistine götürmeye ikna etseniz. sanki şimdi boşansanız aklınızda keşke kalacak gibi hissettim.

Back