Bende 10 da spora gittim bugün kardiyo günüydü yarim saat hoplama zıplamalı geçti. Eve geldim dün aldığım tavuk göğsünü süt kekik zeytinyağo soğan sarımsak köri ve tuzla marine edip bıraktım 5 6 gibi tavada extra yağ koymadan pişirip ya cacık ya salata ile belki bi dilim ekmek ile tüketirim.Günaydın
Ben Türk kahvemi içtim.
Kahvaltı da yoğurt yulaf falan yiyeceğim inşallah
O eve de mümkünse coook az eşya koyalımEvet sıfır ev işini de ekleyelim
Benim cildimi kurutan belki de 5 den sonra kesenin agzini sonuna kadar acmamdi belki ☻Kesinlikle canım. Su an deli gibi bu iş üzerine okuyorum. Kendıme bir düzen kurmaya çalışıyorum. Diyet değil istediğim. Ben kilo veriyorum. Sorun korumuyorum.
Sigara gibi inşallah Buda kesin bir şekilde bitecek hep birlikte.
Mesela akşam 5 ten sonra yemek yememek cildi nemlendirirmiş bunu öğrendim
O kadar haklisin ki her cümlesine katlıyorum. O poğaça makarna börek beslenmelerini bende çok görüyorum . Alim gücü de etkili ama yine de basit temel malzemelerle de bisiler yapılabilir. Bakliyat köfteleri vs yapılabilir kıvamlı çorbalar koyulsbilir. Ben biraz ikizlerden sonra büyük kizimda esnedim âmâ yine de dengeleyip her besinden almasına çalışıyoruzAynı fikirdeyim ; insan hepçil bir canlıdır, hayvan sevgim üst seviyede olmasına ve endüstriyel hayvancılığa karşı olmama rağmen kimseye vegan beslenin diyemem. Bizim mekanizmamız buna uygun değil aslında aynı şey ketojenik diyet için de geçerli. Tamamen etçil ya da tamamen otçul bir bünyemiz yok, sindirim sistemimizdeki reseptöler uygun değil bunun için, herkes bir şekilde tutturuyor farklı gerekçelerle. Bundan 50 yıl önce obez insan sayısı parmakla sayılacak kadar azdı, teknolojinin getirdiği hareketsizliğin sonuçlarını yaşıyoruz ve tabi endüstriyel besinler. İnsan topraktan ve hareketten koptu sorunumuz bu. Gıda keyif aracı haline geldi, türlü türlü restoran, reklam, program sürekli yemek üzerine her şey biraz farkındalık ve irade bu işi çözer diye düşünüyorum. Toplum genelinde bakarsak konu biraz maddiyata da gidiyor, alım gücü düşük insan kalitesiz karbonhidratla beslenmek zorunda kalıyor, tembellikte cabası. Sokağımda iki fırın var, okul zamanı her sabah kuyruk önü, anneler iki poğaça bir meyva suyu alıp çocukların çantasına atıveriyor, sonra çocuklarda diyabet yaşı 9 a düştü diye haber yapılıyor. Konu çok yönlü, biraz gözü açmakta ve araştırmakta fayda var, insan vücudu inanılmaz dayanıklı bir mekanizma aslında ne zaman farkındalığımız artacak o zaman sağlıklı olacağız
canımm
ayyy ayy başladın mı sağlıklı beslenmeye bana bildirim gelmedi şimdi görüyorum yazılanları çok sevindim adınaGünaydın
Ben Türk kahvemi içtim.
Kahvaltı da yoğurt yulaf falan yiyeceğim inşallah
Harıka canım.
Söyle bir fıstık gibi piercingli 40 yaş olmam lazım inşallah doğum günüm. Hedefim 15 kilo vermek. Daha önce verdim mi verdim.
Canım ne vardı içinde ben kaçırdım sanırımBende 10 da spora gittim bugün kardiyo günüydü yarim saat hoplama zıplamalı geçti. Eve geldim dün aldığım tavuk göğsünü süt kekik zeytinyağo soğan sarımsak köri ve tuzla marine edip bıraktım 5 6 gibi tavada extra yağ koymadan pişirip ya cacık ya salata ile belki bi dilim ekmek ile tüketirim.
12 buçukta ise dün hazirladigim yulaflı ogunumu yedim .cok lezzetliydi şiddetle tavsiye ederim kızlar
Olabilir canım. Bu bilim insanları çılgın şeyler söylüyor. Kızım yine okuyacak bisey mi buldun dediBenim cildimi kurutan belki de 5 den sonra kesenin agzini sonuna kadar acmamdi belki ☻
Evetayyy ayy başladın mı sağlıklı beslenmeye bana bildirim gelmedi şimdi görüyorum yazılanları çok sevindim adına
Ay inşallah canım. Yeni takıntım sağlıklı yaşam.15 kiloyu kendini kasmadan verirsin zaten karar veripde yapmayacağın birşey yok senin
Canım ya arada olur öyle sıcaklar da etkiliyor .sağlık sorunu kötü şeyler olmasın da gerisini sen her zaman halledersin❤canımmkafam dalgın enerjim düşük nedenini hiç bilmiyorum inan sebepsiz,seninde enerjini düşürmek istemedim kendimi toparlayayım önce dedim sinir olurumda ben düşük enerjiyle insanların yüreğini çeken tiplere
okuyorum ama harika gidiyorsun sen ve atre muhteşemsiniz
Derya deniz bi bakayım bende karşıma neler çıkacakOlabilir canım. Bu bilim insanları çılgın şeyler söylüyor. Kızım yine okuyacak bisey mi buldun dediama Derya deniz ne keşfetsem keşke bu bölümü okusaydım diyorum
Bir kavanoza göz kararı bir ya da bir buçuk bardak süt koydum içine 5 /6 yemek kaşığı lifalif ince öğütülmüş yulaf ezmesi, bi şeftali küp küp doğradım ( istediğin her meyve olur) 2 yemek kaşığı chia tohumu ekledim ( olmasa da olur ama chia kinoa karabuğday keten tohumu ciddi çok sağlıklı tok tutan gıdalar) kapağını kapattım dolaba attım. 12 buçuk gibi bir tatlı kaşığından biraz fazla olablir ( damak tadina göre) bal ekleyip yedim . Cok lezzetliydi sütlü tatlı gibi olmuştu tok da tuttu . O saatten bu yana az önce kahve içtim ( yanina gofret kaçamağı yapacaktım vazgeçtim). Bol su tükettim ve 2 galeta yedim. Tavuğumu pişiriyorum şimdi. En geç 6 da sade makarna/ ekmek belki yerine salata ile yerim. Sonrası kismetCanım ne vardı içinde ben kaçırdım sanırım
Yapsam yarın mı yesem.Bir kavanoza göz kararı bir ya da bir buçuk bardak süt koydum içine 5 /6 yemek kaşığı lifalif ince öğütülmüş yulaf ezmesi, bi şeftali küp küp doğradım ( istediğin her meyve olur) 2 yemek kaşığı chia tohumu ekledim ( olmasa da olur ama chia kinoa karabuğday keten tohumu ciddi çok sağlıklı tok tutan gıdalar) kapağını kapattım dolaba attım. 12 buçuk gibi bir tatlı kaşığından biraz fazla olablir ( damak tadina göre) bal ekleyip yedim . Cok lezzetliydi sütlü tatlı gibi olmuştu tok da tuttu . O saatten bu yana az önce kahve içtim ( yanina gofret kaçamağı yapacaktım vazgeçtim). Bol su tükettim ve 2 galeta yedim. Tavuğumu pişiriyorum şimdi. En geç 6 da sade makarna/ ekmek belki yerine salata ile yerim. Sonrası kismet
9 da ya kiraz sapı demlerim ya da sade soda. Acıkmis olursam galeta/ yoğurt
Hücrelerin de işi gücü yok birbirini yiyorlarYapsam yarın mı yesem.
Bende yulaf 3 badem kuru üzüm kuru kayısı incir falan koydum ama taze meyve varken daha mantıklı geldi.
Kuzum akşam 5ten sonra bizim gibi ergen çıtırlar yemek yememelıymıs. Yaslanıyormuşuz. Hücreler mi birbirini yiyormuş, mitokondri mi bunları yiyormuşo kadarını anlamadım ama yemezsek cıtır oluyormusuz
Akşama barbunya salatam var inşallah amin
evet aralıklı oruca giriyor akşam 5-6 dan sonra birşey yemezsenYapsam yarın mı yesem.
Bende yulaf 3 badem kuru üzüm kuru kayısı incir falan koydum ama taze meyve varken daha mantıklı geldi.
Kuzum akşam 5ten sonra bizim gibi ergen çıtırlar yemek yememelıymıs. Yaslanıyormuşuz. Hücreler mi birbirini yiyormuş, mitokondri mi bunları yiyormuşo kadarını anlamadım ama yemezsek cıtır oluyormusuz
Akşama barbunya salatam var inşallah amin
chia gerçekten tok tutuyor ve pudingimsi kıvam veriyor ya o da tatmin edici oluyor toz kakao falan da serpebilirsin eğer seversenHücrelerin de işi gücü yok birbirini yiyorlaryediklerimizi yiyip buyusenize oleceginize mantıklı ama 5 çok erken ya bi de ben sigarayı bırakmadim. 5 gibi olmazsa kıtlıktan çıkmış gibi yiyim de acikmiyim sabaha kadar. Yulafi akşamdan yap kardeşim ben gene yapicam belki bugün meyveyi değişirim . Ben ki sutu çok sevmem mecburiyet dışında burda süt tadını bile almadım.