Gitmek mi kalmak mı?

Kamu kurumunda çalıştığım için işten çıkarılmam zor. Burda mutlu muyum evet mutlu sayılırım. Arasıra bazı sorunlar oluyor ama zaten hiç bir işyeri de mükemmel değil.

Aslında gerçekçi olmak gerekirse herkes kendini düşünüyor kızlar. Taraflar kendi çıkarına uygun olan fikirleri savunuyor. O yüzden kendim nerede olmak istiyorsam orada olmalıyım. Çünkü asla herkesi aynı anda memnun edemezsiniz.

Devlet memuru değil misiniz, atandım falan yazmışsınız. Devlette yerine birini bulmadan gitmek, hemen gitmek falan gibi kavramlar yoktur. Yerinize biri atanacak nasıl olsa ilk fırsatta, boş kalmayacak ki koltuğunuz. sitem ettiler diye suçlu hissettiniz bence, yoksa zaten gitmeye en baştan karar vermezdiniz

devlet memuruysanız yerinize gelir biri zaten ama burda huzurluysaniz devam edin is yerinde huzuru bulmak çok zor hele ki ailenin yanina gidip farkli evde oturacaksan macera arama derim kal burda amirine duyduğun ilgiye gelince eger ondan oyle bir elektrik almiyorsan uzak dur derim yaninda birini görürsen yada bir gun evlenirse üzülürsün işine odaklan derim

Şayet bekar olsaydım ve amirimden hoşlansaydım hiiiç bırakıp gitmezdim ailem in olduğu şehre.
Bu kadar düşünmemin yüzde 60 sebebi bu zaten. Ama ben ast üst birlikteliğinin pek mümkün olmadığını biliyorum elbette. O yüzden duygularımı hiç belli etmemeye çalışıyorum. Birileri anlayacak diye çok korkuyorum.

Çok yanlış düşünüyorsun...
Burdaki yorumlar da yanlış
Buhün huzurlu olan işyeri yarın bişi çıkar huzursuzlaşır, hiçbişeyin garantisi yoktur işyerlerinde...Sakın işyeri ortamına güvenip kalıcı görme....Memleketteki fırsatı bidaha bulacak mısın? Zor...Hangi şehirde yaşamak istiyorsan esas gönlünde neresi varsa oraya git....İşyeri değişir eder ama şehir ve çevre çok önemli....Sadece bi işyeri yok hayatta..
Sana sitemleri de boşver, zaten gitmek isteyen eleman oldun 1 kere, bundan sonra sana güvenmezler zaten...Gideceğim dedikten sonra geri dönülmez benden tavsiye...

Ayrıca o hoşlandığın kşiden sana olumlu bişi gelmezse de hayalkırıklıgı yasayacaksın ve aynı işyerinde....Yani aranızda bişi olma ihtimaline göre hareket edemezsin

Üzüleceğim kesin. Ailem gitmek istemediğimi vazgeçtiğimi öğrenince de bir ton laf yedim. Annem kardeşlerim kararıma saygı duymuyorlar. İsyerindekilerden etkilendiğimi düşünüyorlar. Arafta kaldım resmen. Sanki bir kolumdan buradakiler çekiyor diğer kolumdan ailem.

Neden olmasın ki ne alakası var.Bu şekilde evlenen bir çok insan var.Ayrica onunla olmada da gitmezdim ailem in yanına orada cok da rahat olamayacaksınız maalesef.Gencliginizin tadını çıkarın.

hiç düşünmeden ailemin olduğu yere giderdim. hakkınızda hayırlısı olsun

Amiri at kenara canın ne istiyorsa onu yap. Vicdan yapacak bir durum yok. Para kazanmak için çalışıyoruz kimsenin memnuniyetine değil.

Devlet kurumlarında hiç kimsenin yeri doldurulamaz değildir. Siz bir kadro yeri dolduruyorsunuz ve o kadronun görevlerini yapıyorsunuz. Gidince kadro boşalır ve uygun zamanda yeni atama olur. Yani aile şirketi gibi düsünmeyin. Yüzlerce gn.md., müdür, yönetici, vali, komutan tayin oluyor emekli oluyor yerleri de doluyor sonuçta.
Şehirlerin gelişmişlik düzeyini karsilastirabilirsiniz mesela.

Kimse vazgeçilmez değildir. Sitemleri umursamayın. Yerinize yenisi geldiği anda adınızı bile unuturlar. Herkes işinin görüldüğüne bakar çünkü. Çıkarlarınıza neresi uyuyorsa oraya gidin. Emin olun günün sonunda kimse size teşekkür etmez fedakarlık yaptığınız için.

Bence iki isin de eksisini artisini bir kagida yazin. Her sey cok net ortaya cikacaktir. Ama sakin duygusal isleri hesaba katmayin. Hoslanma islerinde iki ay sonra bile fikriniz degisebilir bunu goz onunde bulundurun.

ailene buradaki işinde memnun olduğunu eger oraya gidersen mutsuz olma ihtimalini anlat vebalime girmeyin kendi kararım olsun de anlarlar ozaman

Kurcalama, bozacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…