- 28 Haziran 2015
- 32
- 13
- 35
Senin yazman uzerine bnde kan tahlili yapturdim ama demir eksikligi cikmadi sadece depo alani azmis onun icinde ilac kullaniyorm o yuzden bu disfaji olamaz degilmiHayır canım kbb anlamaz beni yıllarca ordan oraya sürüklediler kimse anlamadı hep psikolojik dediler ya da boğazın tahriş olmuş dediler benimdurumum çok fenaydı ta ki bir hematoloğa sevk edilene kadar.... Yalnız bu süre 7 yıl! Çok şükür ben kurtuldum sizde sağlığınıza en kısazamanda kavuşursunuz...
Senin yazman uzerine bnde kan tahlili yapturdim ama demir eksikligi cikmadi sadece depo alani azmis onun icinde ilac kullaniyorm o yuzden bu disfaji olamaz degilmi
Ya arkadasim ben tam iyilestim diyorum haberlerde kotu bisey goruyorum yok kadinin teki yutkunamiyormus yok bogazinda kalmis olmus ne zaman iyilestim desem bunlari duyuyorum hadi sil bastan yine aynisi oluyor hala devam ediyor o tukurugu yutmak yutamamak iskence gibi anksiyetede var ve tetikleyen boyle kotu olaylar acaba ben mi yapiyorum bunu bundan bir ay once biseycigim yoktu ha yine olmustu ama atlatmistim lopur lopur yemek yiyordum kotu bir haber duyunca boyle oluyor anlamadim ben bu isi seni ne tetikledi
Canm cevabin icin sagol ben kbbye ozellikle dedim kan tahlili yapalim diye oda detayli ypti kan degerlerin iyi ama depolamada biraz sikinti var dedi simdiye kadar kan degerlerim cok iyiydi anksiyetem oldugu icin her ayimi hastanede gecirirdim ordan biliyorum ne zaman evlenip bbaska sehire tasindim hastanelere yabanci kaldim ama dedigim gibi doktor iyi dedi disfaji olabilitmiyim dedim hayir degilsin dedi ben anlamadim bu isten biseyGünaydınlar canım disfajinin ana nedeni demir eksikliği sanırım olamaz ama yine de emin olmaya çalış derim. Benim anne ve babamda kan uyuşmazlığı varmış. Yıllar önce iğne veya önlem yok tabii kimse bilmiyor bende ilk çocuğum ve hematolojik rahatsızlıklarım had safhada. Hemotoloji uzmanı anlar bunu ancak. Yalnız bir şeyi belirtmek ve altını çizmek istiyorum bana da Dr. lar yıllarca demir eksikliğin var dediler ilaç verdiler yolladılar benim anne ve babamda kan uyuşmazlığı olduğunu da disfajim olduğunu da demir depomun eksiklik sebebini de hemotoloji uzmanı söyledi.
Ya arkadasim ben tam iyilestim diyorum haberlerde kotu bisey goruyorum yok kadinin teki yutkunamiyormus yok bogazinda kalmis olmus ne zaman iyilestim desem bunlari duyuyorum hadi sil bastan yine aynisi oluyor hala devam ediyor o tukurugu yutmak yutamamak iskence gibi anksiyetede var ve tetikleyen boyle kotu olaylar acaba ben mi yapiyorum bunu bundan bir ay once biseycigim yoktu ha yine olmustu ama atlatmistim lopur lopur yemek yiyordum kotu bir haber duyunca boyle oluyor anlamadim ben bu isi seni ne tetikledi
Dil kasilmasi nasil oluyor sendemi bizim yasadiklarimizi yasiyosunKefircan işinden istifa etme sakın derim,yine sana bir meşkale o iş.Keşke çalışıyor olsaydım Belkide bu kadar kafaya takmazdım.Aynen öyle bende 1 gün iyi 1 gün kötü hissediyorum.Başkadı olsa bir doktora çıkar bileşin yok deyince unutur gider birdahada kurcalamaz.Ben öyle Değilim 1000 tane doktor da yok bişey dese ama neden bunları yaşıyorum diyorum.Zaten çıkmazada bu sokuyor beni.
2 gün olmasa 1 gün yaşasam bu dil ağız sorunlarımı inan yine umursamıcam.Ama hergün günün büyük bölümünü dil kasılması vs vs yaşayarak geçiriyorum.
merhaba kefircan ..tesadüfen denk geldim .. benimde reflü sorunum var ve ben facebookta yabancı bir foruma üyeyim çünkü bogaz reflüsü çok bilinen bir rahatsızlık değil .. Şimd,i sana oardan ögrendiğim bilgileri aktaracağim .. anlattığın şikayetlere benzer sikayet yaşan çok insan var ve sebepleri miğde özafagus ve yutak sorunları .. özafagusun haraket yeteneği çok düşük olavilir ve buda sanki yutamıyormuşsun hissi yaratabiir aynen senin gibi yutma sorunu ve hafif reflüsü ıolduğu halde yutma sorunundna dolayı bunu çok şidettli hisseden bir bayan var .. konuşma terapisi alıyor ve en büyük şikayeti yutamamak .. nefes darlığı hissine gelince .. reflü vagus sinirini etkiler .. ve buda nefes almana yardımcı olan bronşlarını spazma sokar buda sen ne kadar hava alırsan al astımlı gibi aldığın hava yetmez çünkü kasılmış bronjlarına dolmaz .. senin çok çok iyi bir gastroenterolog bulman lazım ve kbb uzmanıyla beraber çalışması lazım .. çünkü bunun teşhisi konulamıyor . şimdi 4 adet test var ..endoskopi ..manometri .. baryumlu grafi ve 24 saatlik ph çalışması .. bu testler ile yutma kabiliyetin ve özafagusundaki asit miktarın belirleniyor .. yabancı kaynaklardan bu bilgilere ulaşman daha kolay ... bazen asit değil safra reflüsü oluyor ve mide için verilen asit düşürücü ilaçlar işe yaramayabiliyor .. bence sende sadece psikolojik değil sorun .. dediğim gibi boğazında baskı hissi ..yutkunamam ve derin bir nefes alamama hissi ..boğaz reflüsü yani laringofarengial reflüyü çok andırıyor artı reflün çok hafif olsada özafagusunun az hareket ediyor olması bunu çok şiddetli algılamana sebep olabilir .. bir araştır derimBu arada benimde sanki reflüm devam ediyor gibi. Anlamadım gitti.sanki boğazımı ve gogsume baskı yapan reflü gibi..çok çok afedersiniz böyle sanki derimin altında kas sıkışması gibi böyle gaz çıkarsam gegirebilsem rahatliycam ama bir türlü çıkmayan bişey var ve biraz duruyo sonra tekrar başlıyo. Boğazımda kaşinti yapıp öksürüğe neden oluyor...ahh bir anlayabilsem derdimi ve anlatabilir olsa doktorlarà onlarda pskolojik demekten vazgeçse.....