K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

Amin arkadadim ya vallahi artik biktim genelde aksam ustu oluyir gece yatarken bilhassa aksam olsun istemiyorum cok zor ya sanki bogazima bisey akiyor ben yutamiyorum ne zor seymis bu yaaa

Canm kansizlik yapar dediler olcturdum bisey cikmadi bi kamerayla baktirmadim o suphe icimde iste emzirdigim icinde biyere cikamiyorum skildim artik bu durumdan gecer insallah

Sevgili slowly ben 5 6 kez kamerayla baktı dim. Bişey çıkmadı şikayetim tam olarak seninle aynı filiz13 ilede aynı. Dilim uyuşuk oluyor kasiliyor belkide reflü bunu yapıyor.ve mesela yutkunuyorum sık sık sonra bir An geliyor yutkunamıyorum. Boğazım kilitleniyor gibi sinirlerim bozuluyor korkuyorum panik oluyorum.dün yine hastaneye gittim.dedim ağzım dilim burnum kaslarım alnım uyuşuyor duyu motor testi yapıldı nöropati olabilir dedi. Bide kanımda ANA ( antinukleer antikor) yüksek çıktı romatoloji uzmanı baktı tekrardan kan verdim bugün haftaya çıkacakmış. AyriCA ilaç verdi nöroloji Ongun kullan dedi geçmese tekrar beyin mr ı cekilcekmis hayırlısı olsun inşallah diyorum

Kefircan reflüdür inşallah hepimizin ki.Benim gün içinde dilimin ucuda çok yanıyor ve bir kere pıt diye atıyor.Seğirmede değil böyle sanki şeker patlar ya öyle.Nöroloji olabilir demişti.Bazen dilimin ucunda çıkan kırmızı noktalar bakıyorum kanamış oluyor.Tabi kasılmalar da çabası :)
Dil yanması reflüde olurmuş.
Seninde dilin kasıldığında sanki konuşmada zorluk olacakmış gibi geliyor mu ?

Evet sevgili filiz13 bende de oluyor.dilimin kökü böyle bir garip oluyor dil ucunda böyle nasıl anlatsam uyuşma da tam değil karincalanma sanki böyle kesik atılmış gibi.sonra bakıyorum kasiliyor sanki dilimin kökü nde bir hava kütlesi varmış gibi.evet reflüm yok diyorlar ama bana göre hala devam ediyor reflüm canım. Göğsüm çok sıkışiyor benimde canım. Kasiliyor.boğazım kasiliyor yani hemen hemen seninle aynı sorunları yaşıyorum.

Evet Canım muhtemelen aynı şey sebep okuyor ikimizide reflü olabilir yüksek ihtimal.Çünkü bir yerde boğazı çeneyi etkilediğini okumuştum.Tabi tedirgin bir yapım olduğu için bu olay dahada büyüyor olabilir.Diyorum ya dinliyorum kendimi.Hatta bu gece rüyamda yutkunuyorum tekrar yutkunuyorum sonra yutkunamadığımı görüyorum ne kadar etkilendiğimi sen düşün canım.İnşalah geldiği gibi gidecek ben inanıyorum.

Canım benim ya filiz13 Allah yardımcın olsun inşallah ya. Insanin yasamini cok etkiliyor.benimde aklim surekli aynu seyde.geceler saat kurup kalkip kendimi kontrol ediyorum varolan bir rahatsizligi bizler cok daha derinden yasiyoruz.reflü oysaki dgil mi.kaldıki ben biliyorum bende reflu var yani o asiti dibine kadar yasiyorun ama yine de ne doktorlar tatmin edici birsey diyorlar ne bem kendi kendime yetebiliyorum oyle gidiyoruz.bu jayat yolunda...sen birde hamilelik yaşıyorsun seni öyle iyi anlıyorum çünkü çok zor bir durum vallahi.kafana takma desem insan hangi ortama girerse girsin bir turlu aklindan cikaramiyorki.ben sahsen oyleyim okulda evde misafirlikte yanimda kim olursa olsun aklim hep dilimde agzimda yuzumde... zor iste.... tabi Allah dermansiz dert vermezmis..Allahım bu derdi başımızdan def eder inşallah.

Arkadaşlar Nasılsıniz iyileşen derdine çare bulabilen yada bununla yaşamayı öğrenebilen birisi var mı aranızda

Merhaba kefircan,sen Nasıl oldun.Varmı bir değişiklik.Benim dilim kötü olmuş yanları falan hep kırmızı noktacıklarla dolmuş eşim birde dermotolojiye git dedi.Malum salgın varya acaba enfeksiyonmu var dilimde.Kasılma ve yanmaya sebep Olan.Ama şimdilik gitmeyi düşünmüyorum,sürekli doktor doktor gezip birşey yok hamileliktendir lafını duymak istemiyorum artık.Ne yapayım bekleyip göreceğim.
Aslında eskisi kadar takmıyorum,sanırım kabullenmeye başladım bu durumu.Çünkü 24 saat ağzımı aynada incelemekte yıpratıyor beni.Bu aralar biraz akışına bırakmaya çalışacağım.

B12 vitaminine kesinlikle baktır derim arkadasim.dediğin şikayeti o kesinlikle yapıyor .benimde durum aynı antidepresanlar kullanıyorum artık. Yüzümde karincalanma ve uyuşma geçse cok mutlu olucam inşallah. Böyle günler geçiyor napalım alışmaya çalışıyorum. Fibromiyalji diye bi teşhis bıraktılar bana ayrıca bu hastalıkta o şikayetleri yapıyormuş

B12 baktırdım 2 ay önce düşüktü ama şuan yükselmiş ve zaten vitamin takviyeside alıyorum.Burnumda kasılıyor aynı şekilde.
Geçecek inşallah merak etme.Yüzündeki uyuşmayı bugünlerde Boğaz kasılmalarından dolayı gerginsin ya Belkide ondan dolayı alıyor.İlaçlar etkisini gösterince yavaş yavaş azalıp geçecek inşallah.

filiz13 canım arkadaşım fibromiyalji teşhisi bana Cok mantıklı geldi.benim dediğim tüm şikayetleri yapıyormuş yani reflü hastalığı yutma güçlüğü kaslarda özellikle de yüz kaslarında gerilme kasılma yapıyormuş. Ancak hicbiseklde tahlil vebtetkiklerde cikmiyormus..Canım istersen bi araştır derim.inşallah hamileliğin bitince sikintilarinda biter.buarada merak ettim senin bebeğinin cinsiyeti ne merak ettimdé bu halinle hazırlık falan yapabiliyor musun yanında kimse kalıyor mu

Erkek canım,tabi hazırlık yapabiliyorum.Annem yardım ediyor sağolsun.Geçen ay çok kötüydüm,bu kasılmalar yüzünden.Şimdi bu günlerde daha iyiyim.İçine kapanmıştım öyle böyle değildi yani.Ama artık ya alıştım,yada bilemiyorum ama daha bir normal hayata döndüm sanki.

Reflü yüzde kasılma falan mı yapıyormuş Canım.Olabilir aslında dilde kasılma burun kasılması yapmasıda mantıklı aslında.Çünkü yüz kasları hep birbirine bağlantılı.Çünkü çenemde sorun vardı göz kaslarımı bile etkiliyordu.oradan biliyorum.

Evet canım reflü boğaz kaslarını direk etkilediği için yüzü ve dili etkiliyormuş. Özellikle de dili dili ve boğazı kasiyormus canım. Şu fibromiyalji ye bak bi netten canım.

Bebeğin hayırli olsun inşallah sana sağlık getirir.sevindim senin adına merak etmiştim çünkü. Ben bu halimle annemde kalıyorum acaba sen ne haldesindir diye

Sağol arkadaşım,Birde 3 yaşında oğlum var.Onunlada ilgilenip,ihmal etmemem gerekiyor.İdare etmeye çalışıyorum.

Fibromiyaljiye baktım ama bana pek uymuyor,uyuşma yok çünkü bende.Benim dil altı burnum kasılıyor.dilim yanıyor ve sanki dilimde kıl dolanmış gibi hissediyorum.Yani dilime bir huzursuzluk var.Magnezyum baya düşüktü Belkide kasılmaları o yapıyor.Çünkü hamilelikte dahada fazla hissedersin demişti doktor.Boğazlarımda sürekli kuruyor Belkide ağız kuruluğu sebep oluyor yada reflü var o sebep oluyor.yani gördüğün gibi yok yok:))

Allah yardımcın olsun inşallah canım ya...şikayetlerini istersen emel gökmen diye bir kadın var netten bak onada yaz.Allahım tez zamanda şifa nasip etsin hepimize..

Amin Canım,şifa gelecek hepimize inanıyorum.sanırım biraz daha sabretmek gerekiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…