Canm ya ben kotu olaylardan etkilenirim yutma fobim olusur ama son zamanlarda sanki yutkunamiyorum doktora gittim faranjit dedi ilac ictim gecmedim geniz akintim vvar bogazima akiyor yutkunmazsan bogulcakmis gibi oluyordum 5 sn dir bir yutkunuyordum bazen de takiliyor gibi yutkunmaya calisiyorum yok yutkunamiyorm oksuruyorum bir nefes alip oyle yutkunuyorum tabi boyle bisey olacak diye yemekte yiyemiyorum korkudan psikolojikmi bilmiyorum
Uzman yardimi alamiyorum cunku emziriyirum canm kbb kamerayla bakmafi ama sordum balgamdan oluyor bu his dedi geniz akintim cok fazla su an bile var hatta oksutuyorum yutkunmaya caliyorum sen nasil bi sorun yasiyorsnS slowly26 canım kendi soruna aslında kendi yazdıklarınla cevap vermişsin.yaşadığın olumsuz olaylardan sonra yutma fobinin oluştuğundan,yutamamaktan korktuğundan bahsetmişsin.bence sürekli yutkunma isteğin de acaba yutabiliyor muyum diye kontrol etme çabasından oluşuyor.bu yutarken tıkanma tükürüğünü Boğazına kaçırma nefes alışını kontrol etme yutma fobisinde çok yaşanan şeylermiş diye okumuştum.zaten bunların altında da yutamıycan korkusu ve boğulma korkusu yatarmış.bir uzmandan yardım alıyor musun ? Eğer fizyolojik muayenelerin temizse yutma fobinle ilgili bir yardım almanı öneririm.Allah acil şifalar versin..
Peki yemek yerken nasil oluyor bn felaket korkuyorum yemek yemekten yavas yavas yiyorum yutamayacagimi hissettigim an su iciyorum iki gundur falan guzel yemek yiyorum ama tukuruk konusunda olay hic degismedi ya arastirdimda disfaji diye bir hastalik var o olabilirmi doktora sordum hayir diyor balgam vardir oda yaratir boyle biseyi diyor ne diyosun bu konudaBende aynısını yaşıyorum azcık unutup aklımdan çıktığında diyorumki pskolojik sonra aynı kasılmayi tekrar yaşayınca hayır hayır pskolojik değil kesinlikle birsey var ve bulunamıyor.belki aslında bu bile pskolojik olduğuny gösteriyor. Yani psikiyatrist bana öyle dedi ağrıyı acıyı öyle bi yasaeşiniz ki bu gerkektir ama kaynağı fizyolojik değildir
Ya aynisini yasiyorum yemegi rahat yiyorum mesela hah diyorum psikolojik bu ama tukurugumu yutamayinca diyorum hayir ya kesin bisey var sanki bogazim kuruymusta yutkunamiyormusum hissi psikolojiktir degilmi ya butun hayatimi etkiliyor emziriyorum bide ben bazen oyle cik dusunuyorumki su bile icemeyecek duruma geliyorum ama o psikoloji gecince likir likir iciyorum sikinti be ben cozebilmis degilimBende aynısını yaşıyorum azcık unutup aklımdan çıktığında diyorumki pskolojik sonra aynı kasılmayi tekrar yaşayınca hayır hayır pskolojik değil kesinlikle birsey var ve bulunamıyor.belki aslında bu bile pskolojik olduğuny gösteriyor. Yani psikiyatrist bana öyle dedi ağrıyı acıyı öyle bi yasaeşiniz ki bu gerkektir ama kaynağı fizyolojik değildir