K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

S slowly26 tam oyle degil ama gibi gibi senin sorunun ne rabbim sana da sifa versin.sikintin her ne ise umarim gecer
Canm ya ben kotu olaylardan etkilenirim yutma fobim olusur ama son zamanlarda sanki yutkunamiyorum doktora gittim faranjit dedi ilac ictim gecmedim geniz akintim vvar bogazima akiyor yutkunmazsan bogulcakmis gibi oluyordum 5 sn dir bir yutkunuyordum bazen de takiliyor gibi yutkunmaya calisiyorum yok yutkunamiyorm oksuruyorum bir nefes alip oyle yutkunuyorum tabi boyle bisey olacak diye yemekte yiyemiyorum korkudan psikolojikmi bilmiyorum

S slowly26 canım kendi soruna aslında kendi yazdıklarınla cevap vermişsin.yaşadığın olumsuz olaylardan sonra yutma fobinin oluştuğundan,yutamamaktan korktuğundan bahsetmişsin.bence sürekli yutkunma isteğin de acaba yutabiliyor muyum diye kontrol etme çabasından oluşuyor.bu yutarken tıkanma tükürüğünü Boğazına kaçırma nefes alışını kontrol etme yutma fobisinde çok yaşanan şeylermiş diye okumuştum.zaten bunların altında da yutamıycan korkusu ve boğulma korkusu yatarmış.bir uzmandan yardım alıyor musun ? Eğer fizyolojik muayenelerin temizse yutma fobinle ilgili bir yardım almanı öneririm.Allah acil şifalar versin..

Ya aslinda kbb ye gittim ama kamerayla bakmadilar mahalle polikliginiydi cunku ama
Uzman yardimi alamiyorum cunku emziriyirum canm kbb kamerayla bakmafi ama sordum balgamdan oluyor bu his dedi geniz akintim cok fazla su an bile var hatta oksutuyorum yutkunmaya caliyorum sen nasil bi sorun yasiyorsn

S slowly26 Dediğin gibi geniz akıntısı boğazda cidden rahatsızlık yaratıyor.Yutkunma ve boğazını temzileme isteğin bundan olabilir doktorunun dediği gibi.Fakat yutma fobisi ve yaşadığın korku geniz akıntısından olmaz benim fikrimce.Yine en iyisini işin uzmanı bilir.Fakat hem geniz akıntına ne sebep oluyorsa onun tedavisini olman hem de psikolojik olarak korkuların için destek alman gerekebilir .Ayrıntılı muayane olabileceğin bir kbb uzmanına görün bence :) Bana gelince ben de yutma güçlüğü ve ek olarak boğazımda kasılmalar yaşıyorum.Çok fazla doktora muayene oldum ve her testi yaptırmasam da bir çok test yaptırdım.Testlerim temiz çıktı.Son dönemde psikolojik boyutunu araştırdım.Kendime uzaktan baktığımda psikolojik olabileceğine kanaat getirdim.Yakın zamanda bir uzmanla görüşücem.

S slowly26 merhaba canım yaşadığım sorun seninle tam olarak aynı. Her beş ön saniyedé bir yutkunuyorum bazende yutkunamıyorum sanki çene veya boğazım kilitleniyor veyahut ben öyle hissediyorum bir nefes alıp öyle yutkumuyorum.sen anlatınca işte dedim tam ben. Ben 11 kez kbb ye gittim kamerayla baktı bişey yok psikolojik dedi.tabi ben psikolojik olduğunu sanmıyorum yada inanmak istemiyorum.yaşadığım şehirdeki hemen hemen tüm kbb doktorlarına gittim hepsi anksiyete bozukluğu dedi.buna ek olarak boğazım Cok gergin bazen böyle kulağıma kadar ağrı yaşıyorum. Dualarim seninle canim.sevgili P piyenses895 nasılsın canım umarım daha iyisindir arkadaşım. Tavsiyene uyup bugün psikiyatriste gittim.özellikle dün çok kötüydüm göğsümde çok ağrı vardı yani nasıl desem gaz sıkışması desem değil kas ağrısı desem değil. Ama böyle yediklerim boğazıma kadar geliyordu ama reflümu bilmiyorum başımdan kulaklarıma kadar devam eden oradan da boğazıma ve gogsume kadar kasılma hissediyordum. Sol kolumda gergindi hatta oradan tansiyonumu olcemediler.En sonunda acile gittik. Ekg tansiyon nefes normal cikti doğal olarak anksiyete bozukluğu denilir kas gevşetici yapılıp eve gönderildim canım. Bugün psikiyatriste gittim şikayetlerimi anlattım beni az da olsa ikna etti. Yaşadığın ağrılar bedeninden değil ruhundan kaynaklı ama doğru bunları yaşıyorsun.bize öyle hastalar geliyorki bazısı kör yürüyemiyor altında fiziksel bir sebep yok dedi.eğer sende tüm tetkiklerin yaptırdıysan bu sorun psikolojkıtır dedi.senin sandığın kadar basit ağrılar yapmaz dedi çok ciddi ağrlar ve kasılmalar yapar ki yaşadıkların gerçektir ama sebebi bulunmaz bunların dedi.histerik nevroz diye birşey dedi canım sen daha ayrıntılı bilirsin.neden 6 ay önce böyle değildinde 3 aydir bunları yaşıyorsun dedi.bunu bulmamız gerekiyor dedi.muhakkak kırılma noktası olmuştur bunu düzeltmek lazım. Ama kabullenmende lazım elbette bunu dedi.iki tanede ilaç verdi onbeş gün sonra kontrole geleceksin dedi.

Son düzenleme:
Hoş kafamdaki yüzümde ki alnimdaki uyuşmaları sanki kafamdan halat bağlanmış gibi çekilmeye gerginliği kasılması bunlar açıklar mı bilemem az da olsa inandım ama biri benim yaşadıklarımı yalan olmadığına sebeb neyden kaynaklanırsa kaynaklansin inandı. Yani boğazim uyuşuyor dediğimde bunu reddeden insanlar doktorlarda vardı buda benim adima bir gelisme birde bu yolu deneyecem. İnanıp evrene pozitif enerjiler göndereceğim inşallah gececek. Allah 'à emanet olun hepiniz rabbim gönlünüZe göre versin

Kefircan Canım,ara sıra yutkunamam çok normal Bencede.Çünkü sen beynin otomotik olarak yaptığın şeyi kontrol altına almak istiyorsun buda normal süreci sekteye uğratıyor.Bir akşam bende tükürüğüm Boğaz'ıma kaçtı tabi bu durumda korktum zaten ağzım rahat değil diye.Sonra tükrüğümü kendim yutmaya başladım o akşam.İnan 1 yutuyorsam ikincide resmen zorlanıyordum yutarken.Sonra o akşam dedimki dur bakalım uyurken ne olacak.uyurken bir sorun yaşamadım,çünkü biliyordum eğer yutmada bir sorun varsa uykuda hiç tutamaz öksürür uyanırdım.Yada ağzımdan salya akardı sabaha kadar.Ama bunlar olmayınca çok şükür dedim ki demekki psikolojik.Ama çok aşırı kafama takarsam uykumada giriyor konuşamadığım falan..
Aslında beynimiz bir unutsa bu olayı olay belki % 80 çözülecek.Daha öncede dediğim gibi belki gerçekten bir sorun vardı ama kafaya taktıkça iyileşeceğine psikolojik olarak kaldı.
Benim 2 ay ın her günü 24 saat ağzım aklımdan çıkmıyor.Hep ne olacak diye dinliyorum sizinde böylemi arkadaşlar.
Birde dilim kırmızı noktalarla dolu özellikle uç kısmı sizinde oluyormu bu?
Yani ben böyle konuşuyorum ama birde kendimi ikna edebilsem
Bende gitmiştim psikoloğa banada aşırı derece sağlık kaygısı teşhisi konmuştu.Ama ilaç hamileliğinden dolayı kullanamıyorum.Bir doğum yapsam hayırlısıyla hemen kullanacağım.Belkide iş yarar...

Birde bende bazen diyorum ki neden psikolojik olsun ki,sonuçta ağız yanması,dilimin kasılması Nasıl psikolojik olabilir.Ama inan bir organı alındıktan sonra aynı yerde sürekli ağrı hisseden hastalar varmış hayalet ağrı.Tamamen psikolojik olarak hissederlermiş o Ağrı'yı.Eee olamayan bir ağrı psikolojik olarak hissediliyorsa benim yaşadıklarımda belki psikolojiktir.Yani böyle gün içinde hep ikimde gidip geliyorum.Evet psikolojik,hayır değil vs vs gibi.

Sevgili filiz arkadaşım canım benimde 24 saat aklımda ah keşke bir unutabilsem.canım dün akşam varya ağzım ve damağımda öyle bir kuruluk oldukı yutkunamadim bile ağzımın içi sanki uyusmustu canım hissedemiyordum.doktor yaşadığın pskolojik bozukluktan olmuş dedi.ama canım bence senin dilinin öyle olması vitamin eksikliğinden özellikle dé b12 eksikliğinden kaynaklı. Çünkü bu tür kizarikliklar çilek gibi görünümü b12 vitaminı eksikliği yapıyor. İnşallah hamilelik bitince sorunlarında bitecek

Bende aynısını yaşıyorum azcık unutup aklımdan çıktığında diyorumki pskolojik sonra aynı kasılmayi tekrar yaşayınca hayır hayır pskolojik değil kesinlikle birsey var ve bulunamıyor.belki aslında bu bile pskolojik olduğuny gösteriyor. Yani psikiyatrist bana öyle dedi ağrıyı acıyı öyle bi yasaeşiniz ki bu gerkektir ama kaynağı fizyolojik değildir

Sevgili Kefircan65 teşekkür ederim arkadaşım son dönemde çok daha iyiyim :) çünkü kendimi sayenizde dışardan çok daha iyi gördüm ve daha net analiz edebiliyorum.Panikolmayı çok önceden bırakmış ve kontrol altına alabilmiştim çok şükür.Daha da iyi olacağıma inanıyorum.Sizler de daha iyi olacaksınız inşallah. Öncelikle doktora gidip tedavine başlanana çok sevindim.Dikkat ettiysen doktorun hemen hemen söylediklerimle aynı şeyleri paylaşmış seninle.İlaçlarını düzenli kullandığında Yanıt alabileceğine inanamıyorum.Fakat bilmelisin ki önce tedavi olacağına inanmalısın.Evet psikolojik denilince yine söylüyorum yaşananları doldurmuyormuş gibi geliyor olabilir.Ama psikolojik demek bunlar yok ve sen uyduruyorsun demek değildir bunlar vardır fakat sebebi fiziksel bir hastalık değil ruhsal bir hastalık demektir.Yaşadıkların gerçek ve varlar.Fakat ruhun hastalandığı için var.Daha önce de söylemiştim bazen ruhsal Acılar fiziksel bir hastalığı olandan bile daha çok Sancı verebilir.Ve yine daha önce de söylemiştim nasıl bedenimiz hastalanabilir ruhumuzda hastalanabilir.insan olmanın gereğidir bu.Hocamız hiç bir fiziksel hastalığı olmadığı halde psikiyatristinin de dediği gibi kör olan yürüyemeyen hatta Felç olan hastalar olduğunu anlatmıştı yani o kafandaki gerginliği hayli hayli yapar.Tekrar söylüyorum beyin çok güçlü.Yaşadığın acabalarda Hastalığı'nın ve anksiyetenin bir parçası zaten.bunları kontrol altına almaya başladığında zaten çok yol aldığını göreceksin.lütfen kötü düşüncelerden uzak durmaya ve pozitif düşünmeye çalışın. Herşeyin başı inanmak.Kaygılarınız sizi değil siz kaygılarınızı yönetin ve sizi kaygılandırdığını acabalara boğmasına izn vermeyin.Herkese şifa diliyorum :)

Söylemeyi unutmuşum bunların başladığı bir Kırılma Noktası olduğuna inanıyorum doktorunun da dediği gibi.Yani genelde böyledir.Mutlaka seni üzen sıkan bir yaşanmışlık çözemediğin şeyler vardır bunların başlangıcında.Nasıl başladı neler yaşadın bunları çözmeni tavsiye ederim.Eğer imkanın varsa ilaç tedavisinin yanında psikoterapi de Alman senin için çok iyi olacaktır .Sevgilerimle :) Kefircan65

Ya piyenses sen gercekten cok cok iyi bir insansın. Evet senin dediklerinin aynısını bugün dendiginde çok şaşırıp kaldım. Gercekten pskolojik denince doldurmuyo yaşananları ama ikinci bir gözle baktığımızda aslında bazı şeyleri daha net görmemizı sağlıyor. Uzaktan bir ses bir el olarak sen bana yardımcı olmaya calisiyosun Allahta her daim senin yanında olsun.sağlıkla kal

Kızlar nolur dua edin.şuanda yine kötüyüm. Ve yine çok panikledim.çok korkuyorum.dua edin Allah aşkına

Peki yemek yerken nasil oluyor bn felaket korkuyorum yemek yemekten yavas yavas yiyorum yutamayacagimi hissettigim an su iciyorum iki gundur falan guzel yemek yiyorum ama tukuruk konusunda olay hic degismedi ya arastirdimda disfaji diye bir hastalik var o olabilirmi doktora sordum hayir diyor balgam vardir oda yaratir boyle biseyi diyor ne diyosun bu konuda

Ya aynisini yasiyorum yemegi rahat yiyorum mesela hah diyorum psikolojik bu ama tukurugumu yutamayinca diyorum hayir ya kesin bisey var sanki bogazim kuruymusta yutkunamiyormusum hissi psikolojiktir degilmi ya butun hayatimi etkiliyor emziriyorum bide ben bazen oyle cik dusunuyorumki su bile icemeyecek duruma geliyorum ama o psikoloji gecince likir likir iciyorum sikinti be ben cozebilmis degilim

Arkadaşım aynı durumu bende yaşıyorum dün gece yine yaşadım ve cok panikledim.ağzım kuruyor dilim uyuşuyor sanki dilimin kökünü hissedemiyorum.genzimé yutak kısmına sanki Bisey oturmuş tükürük ytmamà engel oluyor.dilim kasiliyordu sanki.yutkunamadikcadâ boğulurum nefes alamam kaygısı yaşıyorum daralıyorum.dolayısıyla yemek yerkende az yiyorum.gittiğim tüm Doktorlar pskolojik diyor.yaptırdığım testlerde bişey çıkmadı. Ama bunları yaşıyorum. İnşallah gececek arkadaşım. Allah yardımcımız olsun.duanızı eksik etmeyin.

Slowly hep bunlar ya hamilelikte,ya emzirirken çok sık oluyor demekki.Artık vitamin eksikliğinden mi,sürekli değişen hormonlardanmı,yorgunluktan mı 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz.Belki zararsız,önemsiz şeyler ama yaşam kalitemizi önemli derecede düşürüyor.
Düşünmemeye çalış zor biliyorum ama unutmak lazım.Kendiliğinden düzelecektir inşallah.

Kefircan öyle bir durumda sakinleşmeye çalış Canım geçeceğini düşün.Kendini sürekli olumlu telkinler yap.Başka türlü atlatamayız.Zor biliyorum çünkü dilim kasılıp,huzursuzlaşıp,yanmaya başladığı Zaman inan benimde morelim bozuluyor hemen.Ama beynimizi başka şeylerle meşkûk etmek zorundayız.Kitap okumak,yürüyüş yapmak hep denediğim şeyler.Geçecek hepsi inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…