K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

Merhaba kızlar :) Umarım herşey daha iyidir herkes için.Ben de durumlar aynı.Grip salgınına yakalandık ailecek o yüzden psikiyatriye gidemedim maalesef fakat en kısa sürede gidicem inşallah.Hem reflüm hem de reflüden sonra gelişen paikolojik yakınmaların var hala.Ama hepsinin çözümlü olduğuna inanıyorum geçicek inşallah. Zaten bebekle ilgilenmek ,sorumluluk,annelik oldukça güçlendiriyor insanı Acıya dayanıklı ve çok Sabırlı bir hal alıyorsun.Sevgili filiz13 filiz13 daha iyi olmana çok sevindim.Kendinde ifade etmişsin gebelikte hissetme artıyor ve insan hassaslaşıyor.Ne kadar az dinlersen kendini o kadar rahat edersin.Tabi bu bazen mümkün olmuyor ama Allah'tan sana Kolaylıklar diliyorum.Ve dediğin gibi insana bir kabullenme geliyor herkes gebelikte normal deyince sabretmeyi öğreniyorsun.Ben de şu anki durumumla baş etmeyi kendimi motive ederek öğrendim çok şükür.ümitvar olup kafanı sürekli Dağıtmaya çalış.şifalar diliyorum.Sevgili @kefircan fibromiyolojiye baktım biraz fakat 12 farklı eklemde ve kasta ağrı ve yanmadan bahsediyor Tanı için.Ben de böyle bir şey yok.Fakat yine de araştırıcam biraz.Teşhisi nasıl oluyor acaba? Ve tedavisi nasıl oluyor ? Sen tedaviye başladın mı ? Sana da şifalar diliyorum canım tez zamanda.

Ben doktor doktor gezdim ya sevgili P piyenses895 romatoloji doktoru buldu sende kesinlikle fibromiyalji var dedi.bu tarz şikayetleri yaparmı dedim evet yapar dedi.tabı şunu çok açık diyim fibromiyalji pskosomatik bir rahatsızlık değil fizyolojik bir hastalık. Vücudun 18 tane tetik noktası var oralara bakılarak bulunuyor genelde.belirtileri işte çok yorgun halsiz olmak uykuya dalamama veya çok uyuduğu halde hep yorgun kalkmak uyuşma karincalanma zihin karışıklığı kas ağrıları sirtta goguste agri baş ağrısı migren reflü özellikle mide barsak problemleri.çene ekleminde kasılma.ağız kuruluğu Adet sancisi cekme.eklem hastaligi degil kas romatizmasi.insanı bezdiren turden bi hastalikmis.birgun sirtin birgun kollarin birgun basin agriyormus.Doktorlara göre bu hastalık çene ekleminde başlıyor. Tabi fibromiyalji için kesin bir tahlil yada tetkik yok.tanısı için diğer tetkik yada tahlillerin dışlanmış olması gerekiyor.ama hicbiseklde tedavisi yok istersen netten bikaç siteden daha ayrıntılı bakabilirsin canım. Acikcasi belirtileri bana uyuyor.Tabİ benim dün tekrardan kanımda antinukleer antikor yüksek çıktı doktor ikinci kez yüksek çıkmasına şaşırdı açıkçası kontrol altına almak istedi beni benide korkuttu.bu antikor yüksek olunca vücut kendi kendini yemeye başlıyormuş.ama normal insanlarda da yüksek cikabilirmis.buyuzuden dün biyopsi yaptırdım tükürük bezlerimden sonuçlarım haftaya çıkacakmış bakalım. Ama gözyaşı testi şükürler olsun normal cikti.eğer göz kuruluğu varsa kesin romatoid artrit teşhisi bırakılacak falan dedi.rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin inşallah ya.....acil şifalar

Bu arada benimde sanki reflüm devam ediyor gibi. Anlamadım gitti.sanki boğazımı ve gogsume baskı yapan reflü gibi..çok çok afedersiniz böyle sanki derimin altında kas sıkışması gibi böyle gaz çıkarsam gegirebilsem rahatliycam ama bir türlü çıkmayan bişey var ve biraz duruyo sonra tekrar başlıyo. Boğazımda kaşinti yapıp öksürüğe neden oluyor...ahh bir anlayabilsem derdimi ve anlatabilir olsa doktorlarà onlarda pskolojik demekten vazgeçse.....

Evet baktım canım biraz.Genelde psikolojik rahatsızlıklarla iç içe görülüyormuş ve sağaltımına baktığımda da genellikle antidepresanlar kullanılıyor.Yani aslında psikolojik yakınmalarının yoğun olduğu bir kas ve sinir sistemi hastalığı.Tedavisi sağlanıyormuş çeşitli antidepresan ve kas ilaçları ile.Ayrıca fizik tedavi yapılabiliyormuş.Sen yine de psikiyatrik tedavini aksatma Hastalığına olumlu katkısı olabilir.Psikiyatristine de durumu bildir belki ona göre ilaçlarını düzenler tekrar.Bu antikor testini daha önce duymamıştım canım geçmiş olsun tekrar.Fakat lütfen korku hissetme çünkü sen deyince baktım dediğin gibi sağlıklı kişilerde de yüksek çıkabiliyormuş.İyi Düşünelim iyi olsun.Vucutta tüm Hastalıkların temeli stres ve üzüntü o yüzden kendimizi üzmeyelim.Ayrıca bu araştırma hastaneleri seni didik didik ederler.Hastaları denek gibi gördükleri içim yok o da olabilir yok bu da olabilir diye insanı yıpratıyorlar bazen.O yüzden her denilenden evhamlanma canım.Reflüye gelince hala devam ediyor olabilir senin reflün de çünkü bazen gizli seyreden reflüler olabiliyor demişti doktorum.Tarif ettiğin o sıkışma hissi sanki gaz varmış hissi bende De hep olur ve Reflü de bu şikayetleri yapıyor.Ayrıca dediğin hastalıkta bunları yapabilirmiş ve psikolojik yakınmalar da bu Tür şeyler yapar.Hepsi bir araya gelince yoğun oluyor olabilir.Umarım testlerin hep temiz çıkar.Şifalar diliyorum tekrar :) Kefircan65 Kefircan65

Ya piyenses gerçekten insanın içini nekadar rahatlatiyorsun yaaaaaaaa:)) gerçekten seninle tanışmayı çok çok isterim.inAn bana çoğu doktordan daha açıklayıcı bilgi veriyorsun teşekkür ederim.evet sanırım reflüm devam ediyor ve bende reflu ilacıma başladım.
Bunun yanında antidepresanlarımada başladım ve kullanacagim zaten fibromiyalji içinde antidepresan ilaç veriliyormuş...oyuzden romatoloji doktoru seninde dediğin, gibi kullanmamı istedi.ana antikor um iki kez yüksek çıktı fakat tek başına bişey anlam ifade etmiyormuş yanımdaki değerlerim negatif çıktı. Benide onlar korkutuyor.ms ve sjögren sendromundan supheleniyorlar ama benim beyin mr im temiz çıkmıştı. İnşallah dediğin gibi sonuçlarım temiz çıkar da bir sikinti kalmaz..İnşallah birgün eski günlerdeki gibi pskolojik ve beden sağlığımiz yerinde olur...dualarim seninle arkadaşım. Allah à emanet ol...

Yaşadıklarımızın reflü olma ihtimali çok yüksek.Ama benim ki Boğaz reflüsü sanırım.Çünkü midem yanmıyor,sadece boğazlarıma çok afedersiniz yemek kırıntıları ve yanma hissi geliyor.Sanırım birazda evhamlı olunca daha yoğun hissediyorum yaşadıklarımı.
Bir doktorun sitesinde okudum bazı hastalarda reflü aynı bizim gibi ağız,geniz,burun,çene,dişleri ağız içini etkilermiş.

Ya valla bende okadar sıkışma yapıyorki bogaz kaslarim kasiliyor sırtımda ve göğsümde ağrı oluyor ve korkuyorum..zaten bütün hastaliklarım aynı anda devam ediyor.....

Hayır canım kbb anlamaz beni yıllarca ordan oraya sürüklediler kimse anlamadı hep psikolojik dediler ya da boğazın tahriş olmuş dediler benimdurumum çok fenaydı ta ki bir hematoloğa sevk edilene kadar.... Yalnız bu süre 7 yıl! Çok şükür ben kurtuldum sizde sağlığınıza en kısazamanda kavuşursunuz...
Senin yazman uzerine bnde kan tahlili yapturdim ama demir eksikligi cikmadi sadece depo alani azmis onun icinde ilac kullaniyorm o yuzden bu disfaji olamaz degilmi

Senin yazman uzerine bnde kan tahlili yapturdim ama demir eksikligi cikmadi sadece depo alani azmis onun icinde ilac kullaniyorm o yuzden bu disfaji olamaz degilmi

Günaydınlar canım disfajinin ana nedeni demir eksikliği sanırım olamaz ama yine de emin olmaya çalış derim. Benim anne ve babamda kan uyuşmazlığı varmış. Yıllar önce iğne veya önlem yok tabii kimse bilmiyor bende ilk çocuğum ve hematolojik rahatsızlıklarım had safhada. Hemotoloji uzmanı anlar bunu ancak. Yalnız bir şeyi belirtmek ve altını çizmek istiyorum bana da Dr. lar yıllarca demir eksikliğin var dediler ilaç verdiler yolladılar benim anne ve babamda kan uyuşmazlığı olduğunu da disfajim olduğunu da demir depomun eksiklik sebebini de hemotoloji uzmanı söyledi.

S slowly26 yutma güçlüğü hala devam ediyor mu arkadaşim sen de durumun nasıl iyi misin ???
Ya arkadasim ben tam iyilestim diyorum haberlerde kotu bisey goruyorum yok kadinin teki yutkunamiyormus yok bogazinda kalmis olmus ne zaman iyilestim desem bunlari duyuyorum hadi sil bastan yine aynisi oluyor hala devam ediyor o tukurugu yutmak yutamamak iskence gibi anksiyetede var ve tetikleyen boyle kotu olaylar acaba ben mi yapiyorum bunu bundan bir ay once biseycigim yoktu ha yine olmustu ama atlatmistim lopur lopur yemek yiyordum kotu bir haber duyunca boyle oluyor anlamadim ben bu isi seni ne tetikledi

Günaydınlar canım disfajinin ana nedeni demir eksikliği sanırım olamaz ama yine de emin olmaya çalış derim. Benim anne ve babamda kan uyuşmazlığı varmış. Yıllar önce iğne veya önlem yok tabii kimse bilmiyor bende ilk çocuğum ve hematolojik rahatsızlıklarım had safhada. Hemotoloji uzmanı anlar bunu ancak. Yalnız bir şeyi belirtmek ve altını çizmek istiyorum bana da Dr. lar yıllarca demir eksikliğin var dediler ilaç verdiler yolladılar benim anne ve babamda kan uyuşmazlığı olduğunu da disfajim olduğunu da demir depomun eksiklik sebebini de hemotoloji uzmanı söyledi.
Canm cevabin icin sagol ben kbbye ozellikle dedim kan tahlili yapalim diye oda detayli ypti kan degerlerin iyi ama depolamada biraz sikinti var dedi simdiye kadar kan degerlerim cok iyiydi anksiyetem oldugu icin her ayimi hastanede gecirirdim ordan biliyorum ne zaman evlenip bbaska sehire tasindim hastanelere yabanci kaldim ama dedigim gibi doktor iyi dedi disfaji olabilitmiyim dedim hayir degilsin dedi ben anlamadim bu isten bisey

Ya arkadasim ben tam iyilestim diyorum haberlerde kotu bisey goruyorum yok kadinin teki yutkunamiyormus yok bogazinda kalmis olmus ne zaman iyilestim desem bunlari duyuyorum hadi sil bastan yine aynisi oluyor hala devam ediyor o tukurugu yutmak yutamamak iskence gibi anksiyetede var ve tetikleyen boyle kotu olaylar acaba ben mi yapiyorum bunu bundan bir ay once biseycigim yoktu ha yine olmustu ama atlatmistim lopur lopur yemek yiyordum kotu bir haber duyunca boyle oluyor anlamadim ben bu isi seni ne tetikledi

Anksiyete varsa oda yapar,bendede var.Evet bende araştırdıkça çok etkisinde kalıyorum.Allah yardımcımız olsun ne diyeyim

Valla zaten başımıza ne geliyorsa,çok takmaktan geliyor bence.Çünkü daha öncede gözlerine takmıştım,ne Zaman ağzıma takmaya başladım gözlerim geçti.

Zaten anksiyete oooo hepimiz de var ve çok tetikliyor maalesef..biri beş yapıyorüzgünüm. Şahsi olarak ben hayattan köpuk yaşıyorum. Hatta bazen diyorumki işten istifa mi etsem ki öğretmenim mesleğimii cok seviyorum ama maalesef böyle işte napimm bilmiyorum.

Kefircan işinden istifa etme sakın derim,yine sana bir meşkale o iş.Keşke çalışıyor olsaydım Belkide bu kadar kafaya takmazdım.Aynen öyle bende 1 gün iyi 1 gün kötü hissediyorum.Başkadı olsa bir doktora çıkar bileşin yok deyince unutur gider birdahada kurcalamaz.Ben öyle Değilim 1000 tane doktor da yok bişey dese ama neden bunları yaşıyorum diyorum.Zaten çıkmazada bu sokuyor beni.
2 gün olmasa 1 gün yaşasam bu dil ağız sorunlarımı inan yine umursamıcam.Ama hergün günün büyük bölümünü dil kasılması vs vs yaşayarak geçiriyorum.

Kefircan işinden istifa etme sakın derim,yine sana bir meşkale o iş.Keşke çalışıyor olsaydım Belkide bu kadar kafaya takmazdım.Aynen öyle bende 1 gün iyi 1 gün kötü hissediyorum.Başkadı olsa bir doktora çıkar bileşin yok deyince unutur gider birdahada kurcalamaz.Ben öyle Değilim 1000 tane doktor da yok bişey dese ama neden bunları yaşıyorum diyorum.Zaten çıkmazada bu sokuyor beni.
2 gün olmasa 1 gün yaşasam bu dil ağız sorunlarımı inan yine umursamıcam.Ama hergün günün büyük bölümünü dil kasılması vs vs yaşayarak geçiriyorum.
Dil kasilmasi nasil oluyor sendemi bizim yasadiklarimizi yasiyosun

Dilimin altı sürekli gergin gün içinde.Neden böyle anlamıyorum doktorlar stres,hamilelik diyor ama bilemiyorum.

filiz13 filiz13 çok haklısın arkadaim başkası olsa doktor tahlilinde bişey yok dese unutur gider...Ben asla öyle değilim neden vücudumda bu kasılmalar var diyorum anlamış değilim neden uyuşuyor um bende aynen senin gibiyim anliycagin.

Bu arada benimde sanki reflüm devam ediyor gibi. Anlamadım gitti.sanki boğazımı ve gogsume baskı yapan reflü gibi..çok çok afedersiniz böyle sanki derimin altında kas sıkışması gibi böyle gaz çıkarsam gegirebilsem rahatliycam ama bir türlü çıkmayan bişey var ve biraz duruyo sonra tekrar başlıyo. Boğazımda kaşinti yapıp öksürüğe neden oluyor...ahh bir anlayabilsem derdimi ve anlatabilir olsa doktorlarà onlarda pskolojik demekten vazgeçse.....
merhaba kefircan ..tesadüfen denk geldim .. benimde reflü sorunum var ve ben facebookta yabancı bir foruma üyeyim çünkü bogaz reflüsü çok bilinen bir rahatsızlık değil .. Şimd,i sana oardan ögrendiğim bilgileri aktaracağim .. anlattığın şikayetlere benzer sikayet yaşan çok insan var ve sebepleri miğde özafagus ve yutak sorunları .. özafagusun haraket yeteneği çok düşük olavilir ve buda sanki yutamıyormuşsun hissi yaratabiir aynen senin gibi yutma sorunu ve hafif reflüsü ıolduğu halde yutma sorunundna dolayı bunu çok şidettli hisseden bir bayan var .. konuşma terapisi alıyor ve en büyük şikayeti yutamamak .. nefes darlığı hissine gelince .. reflü vagus sinirini etkiler .. ve buda nefes almana yardımcı olan bronşlarını spazma sokar buda sen ne kadar hava alırsan al astımlı gibi aldığın hava yetmez çünkü kasılmış bronjlarına dolmaz .. senin çok çok iyi bir gastroenterolog bulman lazım ve kbb uzmanıyla beraber çalışması lazım .. çünkü bunun teşhisi konulamıyor . şimdi 4 adet test var ..endoskopi ..manometri .. baryumlu grafi ve 24 saatlik ph çalışması .. bu testler ile yutma kabiliyetin ve özafagusundaki asit miktarın belirleniyor .. yabancı kaynaklardan bu bilgilere ulaşman daha kolay ... bazen asit değil safra reflüsü oluyor ve mide için verilen asit düşürücü ilaçlar işe yaramayabiliyor .. bence sende sadece psikolojik değil sorun .. dediğim gibi boğazında baskı hissi ..yutkunamam ve derin bir nefes alamama hissi ..boğaz reflüsü yani laringofarengial reflüyü çok andırıyor artı reflün çok hafif olsada özafagusunun az hareket ediyor olması bunu çok şiddetli algılamana sebep olabilir .. bir araştır derim

X