K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

Kefircan65 bugün TV'de bir uzamanın söyleşisini dinledim.Keşke sen de dinleyebilseydin.Senin anlattıklarına ne kadar benzediğini görürdün.Genelde hastanın bir psikiyattistten yardım alması 4-5 yılı buluyormuş psikolojik olduğuna inanmadıkları için.Bu sürede de maddi ve manevi kayıpları çok oluyormuş maalesef.Sana bunları yazıp seni incitmiyorumdur umarım ama gerçekten çok içten bir şekilde sadece yardım etmek istediğim için yazıyorum.Yalnız uzmanın dediği bir şey vardı fizyolojik bir eş tanısı olabilir diyordu.Yani fizyolojik bir Hastalığı'na eşlik eden psikolojik bir rahatasızlık olabilirmiş.Yani aslında hem sen hem de sana psikolojik diyen iki tarafta kendince haklı olabilir.Ben diliyorum ki Rabbim şifamız neredeyse oraya yönlendirsin ve buldursun.Kapı kapı kapı aratmasın.Hastalığımız neyse buldursun ve şifamızı Kalıcı olarak göndersin.Herhangi bir gelişme olursa yazın lütfen ben de olursa bilgilendireceğim.Hoşçakalın şimdilik :)

Piyenses aksine okadar mutlu oluyorumki ne demek bikac kez girip kontrol ediyorum acaba cevap veren var mi diye .yanlis anlasilma olmasin ama benzer sikayetleri yasayanlar olunca insan diyorki demekki ayni seyleri yasayan var ve kendini yalniz hissetmiyorsun.ozellikle sabahleyin senin cevabini esimle beraber okudum Allahim senden razi olsun insallah ..enazindan biraz daha rahatladim sorunum tamamen pskolojik degil ama pskolojik olarak abarttigim icin ve bunu derinden hissttigim icin dogal olarak bir yasadigima bin yasiyorum bunu farkettim paniklememeye calisiyoruk eskisi gibi..biz vanda yasiyoruz burada universite hastanesi devlet hastanesi ve ozel olmak uzere bircok hastaneye gittim esim artik istanbul yada izmir diyor eagle die bi hastalik var ondan suphe duyuyoz insallah iyi olacagiz dualarim seninlebhepimizle

piyenses ve diğer arkadaşlar herkese merhaba nasılsınız umarım iyi olmuşssunuzdur.ben bugün ünlü bir kbb uzmanına gittim beni kontrol etti yine kendisi hadi gel kameradan beraber bakalım dedi ve baktık ve tabiki yine sonuç bir şey yoktuki dediki bir şey yoktur diyemem çünkü gözükmeyen şeyler olabiliyor bizim gözümüzden kaçıyor olabilir ama illaki ne olursa olsun pskiyatri tedavisi alıcaksın dedi. sonra bana eagle ve Pharyngismus diye bir rahatsızlıktan bahsetti yutak kasılması diye birşeyden bahsetti. ben doktoruma dedimki hocam sanki boğazım kilitleniyor açılmıyor; çok doğru bir noktaya parmak bastın dedi yutak kası kasılıyor dedi ama bunlar bizim yaptırdıgımız özafagus grafisi veya endoskopide görülecek rahatsızlıklar olmadıgını bunların 3 boyutlu filmler ve de uzman fizyoterapistler veya fizik tedavi uzmanları tarafından anlaşılacağını belirtti. nadir görülen uç hastalıklardır ama bunun için ileri derecede tetkik yaptırman lazım dedi bununda anakara veya istanbuldaki üniversite hastanelerinde olabileceğinden bahsetti. bakalım birde bu yolu deneyeceğim gelişmeleri yazarım.Allah'a emanet olun....

Merhaba Kefircan65 , bize de haber verdiğin için teşekkürler :) İlerleme kaydetmene sevindim çok.Umarım en kısa sürede sonuca ulaşırsın.Ankarada çok çok ünlü kbb uzmanlarına muayene olmuştum bu yaz ben de.Gerçekten alanında iyiler.Senin de gitmen iyi olabilir.Doktorun 3 boyutlu film demiş sanırım bu film yaşadığın şehirde de çekilebilir neden orda çektirip en azından şehir dışına çıkmadan fikir almıyorsun ? bahsettiğin hastalıklara baktım filmle anlaşılabiliyormuş diye okumuştum.Bir de ileri derece tetkikten kastı nedir acaba başka hangi testleri yapıyorlarmış biliyorsan yaz lütfen :)

Evet uc boyutlu filmler universite hastanesinde yapiliyor ama ben acikcasi daha ayrintili muayene olmak istedim.kas ve dokular icin yapilan ayrintili tetkikler bende tam bilmiyorum insallah ogrenip sanada soyliycrm.aslinda fizyoterapist bir yakinim var ona danistim piyenses o bu kaslarin cok derinde oldugunu ve surekli calistuklari icin spazma ugramayacagindan bahsetti.bir fizik tedavi doktoruna gittik oda bu konuda tecrubesinin olmadigini soyledi..yalniz dunku kbb uzmani ve ilk kez bir doktor ben sana pskolojik olarak rahatsizsin diyemem derinde oldugu icin biz goremiyoruz ayrintili tetkik yapilmasi lazim dedi.uvala ve arkasindaki kemiklere bakilacak.oradaki kas dokusu incelenecek buda bazi ozel tetkikler gerektiriyormus.biliyor musun geniz eti burun eti ve geniz akintisi benzer problemler yapiyor. simdi piyenses hepimize ayni tetkikler yapildi uc asagi bea yukari.baryumlu grafi.endoskopiyle mideye bakildi.yada iste kbb doktorlari da kamerayla bakti her defasinda ama bir sey gozukmedi pskolojik dediler yada anlamiyoruz dediler.dogru pskolojimiz bozuktu ama bu hastaliklardan kaynakliydi.bazi seyleri pskolojik olark yasadigim dogru ozllikle senin acikkamalarin bana gittigim iki pskiyastristten daha aciklayici ve mantikliydi ve beni bazi seylere ikna etti.ama ne varki bazi seyleri pskolojik olarak yasamiyorum.Rabbim in izniyle hepimiz sifamizi bulacagiz.arkadasim Allah her daim yaninda olsun.

Unutuyorum yazmayi :) fizik tedaviye gozuk dedi ayriyetten cunku bogaz bolgesindeki kaslara bakip orayi rahatlatirlar dedi.

Anladım canım.Söylediklerine çok katılıyorum.Yaşadığımız hastalıklar bizi psikolojik olarak yıprattı.O yüzden psikolojik bir şeyin eşlik ettiği fizyolojik bir rahatsızlık olması çok muhtemel.Ayrıca benim de burnumda eğrilik var ayrıca geniz akıntım da oluyor bu bilgi dikkatimi çekti doğrusu.En en kısa sürede sonuca varmanı diliyorum dualarıma seni de katıyorum.Lütfen tetkiklerini yaptırınca gelişmelerden haberdar et ki bize de Işık olsun.şimdiden teşekkürler.Rabbim yanında olsun :))

Kefircan umarım şifaya kavuşursun Canım.Bunu hepimiz için canı gönülden diliyorum.
Benim reflüm çok arttı,gerçi yememe de hiç dikkat etmiyorum.Boğazım yakıyor ve bu oldukça rahatsızlık veriyor.Birde ağız kuruluğum var sanırım.Dilim çok kötü neden böyle anlamıyorum.Dil altımda hafif kasılma var ve dilimde sanki kıl varmış hissi yaşıyorum.Yani gerçekten reflü dili etkilermi ?? Bir bilginiz varmı?? Bu gün içinde bazen geçiyor,ama ne tetikliyor.Yani ağzım kabusum oldu.Kaç doktora gittim haddi hesabı yok.Hepsi hamilelikten diyor ve kalsiyum,magnezyum ve d vitaminim eksik..Allahım tez Zaman'da şifamızı versin inşallah.Dualarınızda benimde unutmayın arkadaşlar.

Rabbim hepimize sifa nasip etsin insallah. Filiz canim evet etkiler dili benimde gecmiste basima gelmisti.sana bisey diyimmi bana reflun var demistiler oysa reflum ne endoskopide cikti nede baryumlu grafide sirf reflum var diye yemek yiyemez durumdaydim pskolojik olarak sunu yeme bunu yeme dedim kendi kendime.aslinda bogazin yanmasi surekli boyle bogazdan bisey varmis gibi hissi geniz akintisindan kaynaklaniyor.dilinde tatsizlik kil varmis gibi hissetmeni ben yemek borumda yasiyorum biliyor musun.bunu hamileligin yapiyor rabbimin izniyle gececek.sevgili @ piyenses benim burnumda da deviasyon ayrica burun eti var ve her nekadar doktorlarima anlatamasamda burun etimin genizimde ve yutagimda baski yaptigini hissediyorum.ki bu bogaz kuruluguda yapiyor bogazim deminde kasildi kilitlendim yapiskan bi sivi kilitliyor sanki oradaki kaslar kasiliyor kapaniyor inaniyorumki gececek.piyenses ankarada ileri derecede tetkik varmis pet ct cihazi esim ona gidelim diyor.ben ogretmenim okulun tatil olmasini bekliyorum.sizlerede gelismeleri yazicam insallah sifamizi buluruz.

filiz13 filiz13 kalsiyum magnezyum direk kasilmayla alakali ben boyun duzlesmesi yasadim bundan 3ay once ve ozaman fizyoterapistim demisti kasilmalarin sebebi magnezyum potasyum eksikligi.kalsiyum d vitamini folik asit b12 bendede eksikti cok dusuk cikmisti.dolayisiyla dedigin sikayetleri yapar bunlar.bunlari tablet halinde alabilirsin canim dularim seninle...

filiz13 ben reflüyle ilgili ilaçları aylardır kullanmama rağmen her yemekten sonra boğazım hala yanıyor.O yanma işini çok iyi biliyorum yani.Hele gebelikte bir de yaza denk geldiyse cehennem azabı gibi oluyor.Rabbim sabır ve şifa versin.Sıkıntılarının çoğunun gebelikten kaynaklandığına inanamıyorum.Sen kendini geçmeyecek diye şartlama.Bak gelmeyenler varmış ya benimki de geçmezse diye kafanda kurma çünkü bu Reflü işi psikolojiden çok etkileniyor.En azından bu kadar yoğun olmayacak emin ol.Benim öyle oldu çünkü.Dilimdeki o uyuşma boğaz kuruluğum genzimin yanması dilimin dibindeki baskı hep geçti çok şükür.yanma da eskisi kadar şiddetli değil.yani geçmese de çok azalacak inşallah.az kalmış ya sabır de.dualarımızda sen de varsın.ve çok aşırı bir diyet uygulama ben çok ciddi bir diyet uyguladım ve pişmanım.yesem de yemesem de Aynıydı.o yüzden gebelikte kilo bile alamadım.sakın kendini çok kısıtlama.Ayrıca kan değerlerin düzeldiler kendini daha iyi hissedeceksin.Gebelikte Sarsıntı yaşıyor beden sonra hızla toparlıyor.Geçicek inşallah :)

Son düzenleme:
Kefircan65 Kefircan65 , söylediğin cihazı ben de araştırıcam canım.Söylediğin için teşekkürler.Bu arada tatile az kaldı.İnşallah hersey çözülecek diye bakalım :) Bu arada nasıl çalışıyorsun canım yanlış anlamazsan merak ettim.çünkü annene gitmişsin demekki sosyal olarak çok etkiliyor.Okulda olmuyor mu hiç ? Rabbim sabır güç dirayet versin.Hepimize şifa versin.

Bu kasilmadan kastininiz sanki tukurugunuzu yutarken oksurup oyle yutabiliyorsunuz gibimi bendede yutma fobisi var ve son zamanlarda boyle bisey yasiyorum

Sosyal olarak hayat durdu piyenses her an ne zaman bogulcam diye dusunmek ozellikle nefes konusunda sikinti yasamak cok buyuk dert yemek yiyince gogsume coken o agirligi tarif dahi edemem.ama mecburen okula gitmek zorundayim.ara ara cok daha kotu hissettogimde rapor kullandim.bir ara 3 hafta rapor kullandim.annemde olmasa bende esimde cok daha fazla sikinti yasiycaktik.ama okulada gitmesem o cocuklarin hakkini nasil oderim diye dusunuyorum evetvenerjim cok dusuk motivasyonum yok ders anlatirken sikintilar yasiyorum.ama ogrencilerimde sagolsunlar anlayis gosteriyorlar.bazi zamanlarda konusmak icin takatim kalmiyor hatta cenem kilitlendi acilmiycak diye dusunuyorum ama iste elimden baskasida gelmiyor.birde aldigim maasi haketmesem.zaten bu surec hayatimi muhasebe etme sureci oldu geriye donup egomu enaniyetimi hayatimi sorguladim ve buna devamda ediyorum.hani nasil desem namaz kilip dua etmeye basladim aciktim örtündüm.genelde art niyetli bir insandim insanlarla surekli dalga gecer onlari ezerdim onu kendi capimda yenmeye calistim bir nevi vicdan muhasebeside yapmaya calistim.insallah daha da sikinti yasamam.yasamayiz daha iyi gunler bizi bekler.encokta esim icin istiyorum bunu biz daha 10 aydir evliyiz.ve onun beni bu halde gormesi onu cok uzuyor ama insallah gececek.guzel gunler bizim olacak piyenses.dualarim hepimizle beraber

Kefircan mutlaka geçecek bu günler,ileride hiç hatırlamayacaksın bile bunları ben inanıyorum.Tez Zaman'da kavuşuruz o günlere inşallah.
Bana yazdıklarınızı okuyunca inanın çok rahatlıyorum en azından işin psikolojik boyutu rahat oluyor.Ama çok dinliyorum kendimi,sürekli aklım,fikrin,konsantrasyonum ağzımda,dilimde.Böyle olunca dahada herşeyi derinden hissediyor insan.
Seni ve pirensesi inanın yakın hissediyorum kendime isminizi bilmesemde bilgisayarda benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlarımda şifa ver allahım diyorum :))
Yanlız pet ct demişsin onu çok iyi araştır arkadaşım çünkü çok radyasyon.var diye duymuştum.Umarım gerek kalmadan sular gibi akar gider bu şikayetlerimiz..

Filiz arkadasim duygularim sana karsi ayni.insanin bir yeri agriyinca tum ruhu ve akli dogal olarak orada oluyor.ben okulda oldugum halde oyleyim.bu dusunmekte acimizi daha derinden yasamayabsebep oluyor.pskolojimizi bozdukca bozuyor ama hayirlisiyla kucagina bebegini aldiginda gececek inaniyorum.sende buna inan olur mu kendini uzme gececek de ve beynine oyle komutlar gonder.inan bana cok zor ama mecburuz. Benimde aklim surekli burnumda agzimda ve yutkunmada dis diplerim uyusuyor kuruyor maalesef boyle sikintilari yasiyoruz ama gececek diye inanalim oylede olsun insallah

S slowly26 Bahsettiğin gibi bir şey yaşamadım hiç.Yutma fobim var diyorsun bunla alakalı gelişen bir şey olabilir.Şifalar diliyorum.. Kefircan65 Kefircan65 Anladım canım.Allah bazen kullarına sıkıntı vererek kendine çağırırmış.Senin ona dua etmeni ve sığınmanı istemiş belki de.Her şerde bir hayır vardır bizim göremediğimiz..

X