K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

Benim aynı değişen birşey yok.Birde üstüne üstlük grip oldum.Boğazlarım perişan ve burnum koparcasına sızlıyor.Ne yapayım geçerse geçecek,geçmezse artık yaşayıp görücez.
Dilimin ucunda yanma var ve çilek gibi görünüyor dilimin ucu ve dilim keçe gibi.
Sanırım reflü,sinüzit ve ağız kuruluğunu aynı anda yaşıyorum
Allahım tek umudu. Hamilelik sonrası geçmesi

Ben dün Özafagus grafisi çektirdim bana sende reflü dahi yok dediler anlamadım gitti. Çok normal çıktı sonuçlarım. KBB ye gittim profesördü dedim yutkunmuyorum nefes almakta zorlanıyorum ve her an bunu yaşıyorum. Dediki pskolojik. Anksiyete bozukluğun olduğu için Boğaz kaslarını kasmışsın dedi. Anlamıyorum. Gittiğim bütün doktorlar pskolojik deyip duruyor hepsi pskolojik diyor. Ama ben nefes alamıyorum aldığım nefes yetmıyor bana bir türlü nefes almayı unutursam alamıycakmışım gibi hissediyorum. Sanki diyafram kaslarım tam çalışmıyor gibi ne yapacağımı bilmiyorum. Bazı anlar nefesim kesiliyor o anda öyle panikliyorum kalbim okdar hızlı çalışıyor anlatamam. Bu yüzden geceler uyuyamıyorum annemin evine geldim. Uykuya geçmemi bekliyorlar öyle uykuya dalıyorum. Geceler nefessiz bir şekilde uyanıyorum ben gerçekten yutkunamıyorum. Geçer dedi anlamadım. Dediki gırtlağının etrafındaki kasları çok kasmışsın rahatlarsan geçer ama ben rahatlamıyorumda. Hastalığımı düşünmediğim tek an dahi yok gerçekten mi pskolojik Ben bu kadar belirtiyi yaşıyorum ve hepsi pskolojik mi. Nolur birbirimize dua edelim. Rabbim tez Zaman'da hepimize şifa versin ve bu acıları yaşatmasın Allah'a emanet olun.

Kefircan doktorun dediği doğru olabilir.Sende diyorsun 1 dakika dahi aklımdan çıkmıyor diye.Aslında nefes almak,yutkunmak vücudumuzun otomatik olarak yaptığı şeyler şimdi sen bunları hep aklında olduğu için yönetme ihtiyacı hissediyorsun,buda vücudun normal işleyen sürecini bozuyor olabilir.Tabi bu olasılık daha yüksek.
Baştan gerçekten yutkunmada sorun yaşamış olabirsin,ama sen taktıkça düzelmeyip artık psikolojik boyuta taşınmış olabilir.
Ben kendimden pay biçerek konuşuyoru,2 aydır inan tek düşüncem burun ve ağız çevresi,ağız içi,dil..tek düşündüğüm bu.Neden neden neden diyorum.Artık rüyalarımda yıtkunamadığım,nefes alamadığımı görüyorum.Nöroloji bana bu konuyu düşünmedikçe,unuttukça bütün şikayetlerin azalacak demişti.
Başka bir işlerle meşgul olsamda hep aklım ağzımda..Belkide beynimizin gerçekten bunu unutması gerekiyor.Ama Nasıl inan bunu bende bilmiyorum...

Çok teşekkür ederim Rabbim milyon kez senden razı olsun inşallah Rabbim sana bana buradaki herkese şifa nasip etsin inşallah. Haklı olabilirsin bir kaç dakika da olsa unuttuğum anlarda sanki geçiyor sonra düşünüyorum tekrar başlıyor. Rabbim hepimize Şafi ismiyle şifa nasip etsin umarım geçecek

Sevgili kefircan65 tarif ettiğin şeyler anksiyete ve panik atağı işaret ediyor bence.Eğer bir çok doktora gidip fizyolojik bir şey olmadığı yanıtını aldıysan lütfen bir psikiyatriye de görün.unutmamlıyız ki nasıl midemiz bozulabilir ya da karaciğerimiz rahatsızlanabilir bunun gibi ruh sağlığımız da dönem dönem hastalanabilir.eminim çok rahatlama sağlıyacaksın.çünkü tarifin psikolojik şeyleri çok çağrıştıryor.ilaç almak ile ilgili bir engelinde yoksa hiç bekleme git. Bana gelince yutma ile ilgili Baryumlu film Çekildi ve kan tahlillerim Ayrıntılı yapıldı.doktorum herseyin çok iyi ve yolunda olduğunu yutmama engel bir şey olmadığını söyledi.bir tane daha test varmış aslında fakat yatış yapılarak yapılıyormuş bebeğim olduğu için yaptıramıycam zaten çok da gerek yok hersey temiz dedi.kbb ye de görünün dedi.daha önce gitmiştim psikolojik demişti.belki son bir kez daha kbbye giderim ama psikolojik olduğuna ben de inanmaya başladım.çünkü gittiğim doktorlar hep iyi doktorlar elbet bir şey yakalarlardı olsaydı.gerçi Allah dilemedikçe onlar da bulamaz bir şey varsa da.yine de güveniyorum doktorlarıma.hiç istemiyordum psikiyatriye gitmeyi çünkü emziriyorum fakat mecbur kaldım gidicem sanırım.aslında emzirmesem bir dkka durmam giderim şansımı denerdim.yolumuz düştü bakalım o ne dicek.Hepinize ayrı ayrı dua ediyorum.rabbim şifa versin :))

Kefircan65 aklıma gelmişken bunu da paylaşayım senle.ben de panik atak geçirdim.bir çok kere senin yaşadıklarını yaşayıp acile gittim bir şeyim çıkmadı.sonuç: panik atak.kendimi telkinle atlattım çok şükür.Allah de ötesini bırak 2 Kitabı'nı al ve oku.bana çok faydası olmuştu.orda bunları yaşayınca kendini nasıl telkin edeceğin anlatılıyor.ben denedim ve başardım :) ve mutlaka bir uzmana görün.filiz13 geçeceğine inan ve sabret.en önemlisi de seni geren üzen düşünce ve kimselerden uzak dur.bebeğin doğduktan sonra da seni rahatlatan ve yardımcı olacak kimselerle ol imkanın varsa.çünkü stres sana iyi gelmez.inşallah hepsi geride kalıcak canım:) 23lalezar senin kısılmaların ne durumda arkadaşım ?

Piyenses senin konuşmanda ara ara sorun devam ediyorum yoksa geçtimi.Benim farkettim Boğaz'larım çok kuru ve sanırım bura konuşmamı ara ara zorlaştırıyor,sanki dilim konuşurken zorlanıyormuş gibi hissediyorum.

Bak benim de yapıldı tetkiklerim ama ben pskolojik olduğunu sanmıyorum. Doğru nefes alabiliyormuyum diye düşündüğümde daha da panikliyorum ama pskolojik olduğunu sanmıyorum. Çünkü benim yutak bölümümde bir problem var yutaktaki yuvarlak kısım varya kasılmıyor bende. Sinirlerim bozluyor doktorlar birşey bulamıyor ve pskolojik diyor ama boğazım sürekli kuru bazen çenem dahi açılmıyor ailemde pskolojik diyor. Yutunca ve yurkunduğumda tık diye ses geliyor anlamıyorum anlamamak beni mahvediyor Rabbim herbirimize ayrı ayrı Şafi ismiyle şifa versin

Sevgili piyenses panik atak olsa beş on dakika yaşarsın geçer ama ben bunu uyumadığını her an yaşıyorum sonuçlarımda bir şey çıkmıyor. Psikiyatriye gittim psikosomatik teşhisi bıraktı bide anksiyete bozukluğu dedi ama inanamıyorum ya da inanmak istemiyorum. Çünkü yutkunamıyorum gerçekten bazen bilincimş kaybediyorum böyle bir garip oluyorum anlayamıyorum. Sen bi bana şikayetlerini tam olarak söylermişim sana zahmet

Piyenses sana dua ediyorum Rabbim tez Zaman'da şifa versin. Çünkü pskolojik yada fizyolojik bilmiyorum ama bu acıyı çekmek çok zor. Sana özelden mesaj atabilir miyim mümkünse

filiz13 gebelikte çok oluyordu ama şimdi çok nadir oluyor.İnşallah seninki de geçer canım :)

Sevgili Kefircan65 ben sana fizyolojik hiç birşeyin yok tamamen psikolojik diyemem çünkü yetkinliğim yok bu konuda doktor değilim.Fakat hem kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak hem okuduklarımdan yola çıkarak hem de bir psikolojik danışman olarak aldığım eğitimden yola çıkarak gerçekten yaşadıkların daha doğrusu yaşadıklarımız psikolojik tabloyu çok andırıyor.Biliyorum kabul etmek zor oluyor nedeni ise şu: yaşanılan belirtilerin çok gerçek ve acı verici olması.Psikolojk denilince hafif geliyor, doldurmuyor sanki yaşanılanları.Başka bir hastalık varmış gibi geliyor.Fakat unutmamalıyız ki beyin aşırı güçlü.Hiç olmayan bişeyi varmış gibi hissettirebilirken olan bişeyi de yok sayabilir.Psikiyatride vucutta var olmayan bir şeyin çok güçlü hissedilmesi, ağrılar sızılar olması,hiç bir fizyolojik rahatsızlığa bağlı olmayan acılar gerçekten de var.Hocamız çok gerçek acılardır bunlar ve gerçekte hasta olan birinden daha az hissetmez kişi demişti.Doktor doktor gezip kimsenin hastalığını bulmadığına inanırlarmış.İnan ben bunları bilmeme rağmen ben bile kabul edemedim aylarca hatta yeni yeni eder gibi oluyorum sonra tekrar bir de şu doktara gideyim falan diyorum ben de.Kimsenin seni anlamadığı ve hastalığını bulamadığı hissini çok iyi anlıyorum.Ama belki de çözüm çok yakında ve itiyoruz.Ayrıca panik atak hep atak halinde olmayı gerektirmez arada panik olursun ve kalbin senin dediğin gibi çarpar bilincini kaybediyormuş gibi gelir elin ayağın boşalır boğulma ,ölme ,nefes alamama, hastaneye yetişememe gibi korkular olur ve genelde gece ve yalnız kaldığında kaygı anında yaşanır.Panik atak kişiler hasta olduklarına aniden öleceklerine inanırlar.Senin de böyle panik anların oluyor sanırım.Ama sadece panik atak da olmayabilir yanında anksiyete ve ya başka bir rahatsızlıkta olabilir.O yüzden gün içinde geçmeyen sıkıntılar oluyor olabilir.Gırtlağın kasılması çenenin kasılması kalbinin çarpmaya başlaması gece uyuyamaman nefes alamama korkusu gibi şeyler psikolojik bir şeyi çok çağrıştırıyor.Sen gidebileceğin her branşa gittiysen ve testlerin temiz çıktıysa lütfen psikiyatrinin tedavisini uygula.Kaybedecek bir şeyin yok aksine kazanırsın.Ben sonuç alacağına inanıyorum.ben bebeğim olmasına rağmen gidicem yakında.Bu arada belirtilerim sana çok yakın şeyler.Reflüm varsa da az miktarda var ama ben yoğun hissediyorum bunu biliyorum.çünkü sinirler yıpranmışken vucut çok çabuk uyarılıyor ufak acılar bile dev oluyor.Duaların için de teşekkür ederim.Ben de hepinize ediyorum :) istediğin zaman da mesaj atabilirsin.şifalar diliyorum herkese..

Piyenses merhaba sana. Senin söylediklerine tamamen inanıyorum karşında saygıyla eğiliyorum. Şimdi ben bundan yaklaşık 2 ay önce bir gece yutkunma problemi yaşamaya başladım. Yutkununca tık tık diye ses geliyordu Boğaz'ımdan. Bir hafta bekledim geçmedi hiçbirşekilde. Kendim netten araştırdım Boğaz reflüsüdür dedim. Ardından gastroentroloğa gittim endoskopi yapıldı midemde gastrit ve ülser çıktı. Ama bunların benim dediğim şikayeti yapmayacağını anlattı ilaç verdi kullandım geçmedi hoca kendiside şaşırdı. Ben bu arada ciddi kilo kaybıda yaşadım yemek yemekten nefret ediyorum o saat gelince işkence gibi oluyor bu bana. Tabi bu arada 8 9 kez kbb ye gittim bir problem olmadığını söyledilet. Derken benim yüzüm burnum alnım uyuştu ve nefes alamadığımı hissettim. Nörolojiye beyin cerrahına be yine kbb ye gittim. Nöroloji bişey yok dedi. Beyin cerrahı b12 d vitamini ve folik asit eksik dedim KBB tomografi çektirdi burnumda deviasyon ve burun eti çıktı ama yine benim dediğim şikayetleri yapmıycagını dedi. Sonra ben 3 ; 4 gün boyunca her onbes saniyede bir yutkundum pskolojik dedi herkes. Ve her yutkundugumda kıkırdak gibi bir yapının yutağıma değdiğini hissediyorum. Yutkunmazsam nefes alamıycakmışım gibi hissediyorum.derken arada yutkunmamakta zorlandım yani boğazım kapanıyor kilitleniyorum ve yutkunamıyorum. Tekrardan kbbye gittim bu defa profa gittik pskolojik dedi. Boğaz kaslarını kasmışsın dedi. Özafagus grafisi istedi sonuçları temiz çıktı. Ama ben hala nefes almakta zorlanıyordum. Ve kendimi dinledikçe daha çok nefes alamıyorum. Bu hastalıktan bağımsız yaklaşık yirmi gün önce akciğer tomografisi çektirdim temiz çıkmıştı. Arter damarlardan kanımdaki oksijene baktılar normal düzeyde çıktı. Ama ben hala nefes alamıyorum.sağ tarafta mide ve karaciğerin olduğu kısımda dış kısımdan değil iç kısımdan bir uyuşukluk yaşıyorum.bunun içinde Romatik hastalıktan korktum bağ dokuma bakıldı temiz çıktı. Göz yaşı testine girdim temiz çıktı. Geceler uyuyamaz hale geldim elektrik süpürgesinin sesinde uyuyordum yoksa uykuya dalamıyorum. Ikı ay önce beyin emarı çektirmiştim bişey çıkmamıştı doktorlar bir daha gerek yok diyorlar. Sonuç.: günün çok önemli bir kısmında hep nefes alamadığımı hissedip nefes darlığı yaşıyorum aldığım nefes yetmiyor sanki aşağı kısımlarıma gitmiyor, geceler nefessiz uyanıyorum ve bakıyorum gıtlağımda yumru var bu yüzden annemin evine geldim. Yutkunmada hala problem yaşıyorum bazen yutkunma refleksimi yapamıyorum. Bunu yapamadığımda da nefes darlığı yaşıyorum. Nefes alamadığımı hissedip sürekli vücudumu sallıyorum durgun pozisyonda nefes alamıyorum. Kaburgalarım beni çok sıkıştırıyor. Sanki içimde başka biri daha var nefesimi o alıyor benim yerime. Etrafımdaki herkes benden bıktı artık.

Özetle bunlar işte Pskolojik mi bunlar yanı şimdi. Çok uzun yazdım kusura bakma şimdiden çok teşekkür ederim Allahım Şafi ismiyle hepimize şifa versin Allah'a emanet olun

Canım benim ya,seni o kadar iyi anlıyorum ki.Çünkü 3 aşağı 5 yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz.Çok çok zor bir durum doktorlara gidince birşey çıkmayınca ailemizde inanmıyor,psikolojik kafandan atmaya çalış,hatta rahat batıyor diyenler bile var!!
Benimde konuşmamda takılmayla başladı.10 gün sonra Boğaz'ımda yabancı bir cisim kalmış hissi 10 gün sonra burun kasılması 10 gün sonrada dilde yanma,sanki kıl dolanmış hissi oldu.Şaka gibi yani.Sanki birşey var ilerliyor gibime geliyor.Her ne kadar dışa bu aralar yansıtmasamda içimde hep bir kuşku var!!İnan tek teselli belki bir ihtimal doğumdan sonra geçer ..Hoş geçeceğinide sanmıyorum ama Allah büyüktür ve allahtan umut kesilmez.
Seni çok iyi anlıyorum.Yani yuttuğunda yemek su aşağı gidiyorsa önemli bir sorun yoktur Bencede.Ama boğazında kalıyorda gitmiyormu ?Canım nefesinde bir sorun olsa inan uyku uyuyamazsın.
Ne diyeyim Can'ım zor bir süreçten geçiyoruz,inan bu günler geçecek ...

Sevgili Kefircan65 Beyin bunlardan çok daha fazlasını yapabilir. Canım seni çook iyi anladığımı bilmeni istiyorum öncelikle.Çünkü yaşadıklarının yüzde 90nını yaşıyorum ve bir yandan da bebişe bakmaya çalışıyorum.Sütüm kesilmesin diye de zorla yemek yiyorum ama yemek saatleri benim için de en zor saatler.İşkence ediliyormuş gibi geliyor.Kendimi de asla bırakmıyorum.Evet çok zor ve yıpratıcı fakat bazı baş etme yolları geliştirdim.Kendini bırakma ve inatlaş seni korkutmasına izin verme.Öncelikle nefesini kesecek ve sana zarar verecek bir Hastalığın olmadığını ve başına kötü bir şey gelmeyeceğini kabul et.Ve nefesinin kesiliyormuş gibi hissettiğinde hemen kendine bunu söyle: bana bir şey olmayacak bunlar sadece beynimin oyunu ve beni yenemeyecek ben nefes alabiliyorum ve çok iyiyim.İkincisi mutlaka ama mutlaka enerjini harcamanı hatta yorulmanı sağlıyacak olacak keyif alacağın işler yap.Başta zor olabilir fakat rahatlaman zaman alabilir yılma ve devam et.Yutkunma problemini yaşadığın o gece ne olduysa ya da o günlerde seni üzecek ne olduysa onu çöz ve geçmişte bırak.Hiç bir şey nedensiz olmaz.Sen farketmesen de bilinç altında seni kaygılandıran bir şey olmuş olmalı.Ayıca bu şekilde panik yaşayan ve boğazında düğüm hisseden insanların hassas ve olayları içinde yaşayan,söyleyemediği boğazına düğümlenen şeyler olduğu söylenir.İçimizde tutmamız lazım boğazımıza düğümleneceğine çözülsün.Hepimiz için geçerli bu.Ve seni şu anda da geren insan ve olaylardan uzak dur, zihnini seni sıkan düşüncelerden uzak tut.Anladığım kadarıyla hassas birisin.Kendini sıkma nası geliyorsa gönlünden öyle yaşa bir süre.Ve inanan biriysen Allah'a sığın o istemediği sürece ne sana bir şey olur ne de ecelin geldiyse birisi durdurabilir.O yüzden kendini bana bişey olur mu diye sıkıp panik yaptırma.Özgür bırak kendini.Son olarak da ,bu gerçekten önemli lütfen psikiyatristine git ve tedavini ol.Daha fazla erteleme derim ben.Tekrar söylüyorum bir şey kaybetmezsin.Ama önce psikolojik olduğunu kabul et ve tedavi olacağına inan öyle git.İnanmazsan işin zorlaşır.Ben umuyorum ki kısa sürede hiç birşeyin kalmayacak inşallah.Herkesin bir imtihanı var bizim bu imtihanımız da geçecek arkadaşlar rabbim beterinden korusun.Dualarımdasınız :))

Sevgili piyenses ve filiz cok sagolun Allah sizlerden razi olsun insallah inanin ailemle esimle oyle zor bir duruma gelmisimki bana da sana rahat batiyor isten kaciyorsun gibi seyler diyorlar pskolojik rahatsizsin diyorlar evet yedigim yemek ictigim su asagi gidiyor ama nasil gidiyo bunu ben biliyorum dualarim sizlerle beraber rabbim yar ve yardimcimiz olsun

Sevgili filiz insallah rahat bir dogum yasarsin .bebegini saglikla kucagina alirsin bu arada benimde sikayetlerim seninki gibi artarak devam ediyor buyuzden de tamamen pskolojik diyorlar ..gittigim tum doktorlar oyle dedi ama inaniyorum gececek dua ediyorum kendime de sizlerede hoscakalin

X