K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

geçmiş olsun size de.çok şükür ki geçmiş şikayetleriniz.7 yıl ciddi uzun bir süre bunları yaşamak için ancak yaşayan bilir ne kadar zor bir şey :KK43: ama başa gelen çekiliyor.yaklaşık bir senedir böyleyim.her türlü doktorun kapısını çaldım artık en son psikiyatri kaldı.ama bana hiç psikolojik gibi gelmiyor.zaten emzirdiğim için de tüm şansımı sonuna kadar diğer branşlarda denemeden ilaç almayacağım.iyi ki buraya yazdınız bize bir umut oldunuz.dediğiniz gibi kanla ilgili olabilir çünkü gebelikte kan değerlerim baya düşmüştühala da baş dönmelerim var.gerçi şu an yükseldiği söyleniyor ama hemetolog daha ayrıntılı bakıyor olabilir.benim sorularım olacak size.sizi de sorulara boğup sıkmak istemem ama gerçekten bunla yaşamak tam bir işkence biliyorsunuz.insan bir umut bulunca yakasını bırakmıyor.aylardır yutmakta,konuşmakta nefes almakta zorlanıyorum.sürekli bir yumru elim boğazımda gezmek çok zor.insanın yaşamı verimliliği morali sosyal hayatı herseyi etkilenyor.sürekli boğazlanıyormuş gibi hissedip hayata devam etmeye direnmek ciddi güç istiyor.inşallah biz de sizin gibi şifamızı buluruz.en çok bunu bebeğim için istiyorum rabbimden.hemetolog ne gibi testler yapıyor ve hangi değerler düşük çıkıyor ? bu zar dediğiniz nasıl bir şey ve hangi muayene de görülüyor ? bir de benimki reflü ile başladı sizin reflünüz var mıydı daha önce ? ve sizdeki belirtiler nelerdi aynı şeyleri mi yaşamışız anlamak için soruyorum.şimdiden teşekkürler.şifamı sayenizde bulursam bütün ömrüm boyunca size dua edicem.şimdiden allah razı olsun.

Sevgili moriaria , sana da bu başlığı açtığın için çok teşekkür ediyorum.Aylardır internet üzerinden yaptığım araştırmalarda sağlık siteleri de dahil hiç bir yerde senin anlattıkların kadar kendi yaşadıklarıma yakın bir şey okumamıştım.Benim de gebelikte başladı herşey reflü ile.Etrafımdaki kimse gebeliğinde benim gibi şeyler yaşamamış.Uydurduğumu ya da abarttığımı düşünenler bile oldu.Çünkü kimsenin böyle bir yaşantısı olmamış.Herkes gebelikle birlikte bunun da sonlanacağına inandırdı beni.Ben de dayandım.Bu süreçte en çok dua beni sakinleştirdi.Gebeliğim boyunca beslenemedim.Daha doğrusu yaşama dair hiçbirşeyi adam gibi yapamadım.Günlerimi evde dua ederek ve sabrederek geçirdim.Aslında çok güzel bir deneyim ama benim için çok zor geçti.Ve doğum yaptım sonuç olumsuz oldu maalesef geçmedi.Çok şükür ki bebeğim sağlıklı.Gebelikte de sonrasında da sürekli doktorlara gittim.Hala da gidiyorum.Reflüm hala hafif derece de varmış fakat kullandığım çeşitli antiasitlerde midemi rahatlatsa da boğazıma hiç etki etmiyor.İnanmadığım için geçmediğini düşündüler ama ben gerçekten tüm kalbimle aslında geçiceğine inanıyorum,inanmak istiyorum.Ümitle dayanıyorum ve her yolu deniyorum.Bebeğimin bana ve sağlıklı olmama ihtiyacı var herseyden önce.Başka sitelerde de sorularını gördüm.sen olduğunu tahmin ettim en azından.Sen de benim gibi çabalıyor ve şifanı arıyorsun.Umarım en kısa süre de sen de ben de sağlığımıza kavuşuruz.Bu süreçte en azından dünyada başkaları da benimle aynı şeyleri yaşamış ya da yaşıyor diyebilmek bile yalnız olmadığını hissettiriyor ve güç veriyor insana.Çünkü bunu kimseye anlatamıyorsun yaşamayan bilemez.Belki hemetolog bizim şifamızı bulacağımız yer olur.Rabbim hepimize şifa versin.

Sevgili piyenses Rabbim sana şifa versin evet gerçektende dua herşeyin ilacı ve bu bir sabır süreci neticede hepimiz birşeylerle imtihan oluyoruz bunu unutmamak lazım ama nolur iyi olacağına inan senin bir evladın var herşeyden önce Rabbim Şafi ismiyle şifa versin pozitif düşünerek enazından Ağrı'larını azaltabilirsin. Doktorların bana pskolojik demesi zor tabi. İlk olduğumda bana acilin doktoru demişti pskolojik diye ama degıldı ve ben hiçbirşeyi yiyemiyordum. Yaklaşık 10 kilo verdim 1 ay içinde zor yaşananlar ama ümitvar olmak en iyisi. Dualarım sizlerle

Teşekkür ederim Kefircan.Ben hiç birşey yiyememeyi çok iyi biliyorum.Gebelikte özellikle çok zor oluyor.Hala da yiyemiyorum ilaçlarda bir işe yaramıyor.bir de üstüne boğazımdaki tıkanma ,kasılma ve spazmlar ve yutma güçlüğü işi daha da beter hale getiriyor maalesef.umarım ben de birgün dilediğince beslenebilirim ve boğazımdaki bu kasılmalardan kurtulabilirim.size de allahtan şifa diliyorum.

Kızlar durumum çok kötüydü sizin dediğiniz gibi sosyal hayatım bitmişti yemek yemeyi geçtim su bile içerken boğuluyordum yıllarca hastane hastane gezdim gitmediğim dr kalmadı (psikologda dahil )

Sonra tesadüfen beni aşırı anemi yüzünden araştırılmak üzere Hemotoloji bölümüne sevk ettiler dr muayene etti uzman bir doktordu olayı şöyle anlattı : aşırı aneminiz var (hgb 5 f 1) ayakta durmanız bile mucize sizin sorununuz demir eksikliği sebebiyle boğazınızda zar oluşmuş ve yutamamak nefes alırken bile zorlanmanız normal sizi endeskopiye yönlendiriyorum baksınlar...

Endeskopi için gittim ve dr gözlerine inanamamış boğazımda ( nasıl tarif edeceğim bilemedim o yüzden affınıza sığınıp yazıyorum ) kızlık zarı gibi bir zar var beni bayıltıp zarı deliyorlar çok basit bir operasyon çıktığım gibi kan takviyesi yapıyorlar ve bennnnnn hayata dönüyorum

Psikolojik dediler yok boğazın tahriş olmuş dediler yıllarca beni işi bilmeyen dr lar ile muhatap ettiler öyle perişandım ki düşünün aspirin bile içemezdim bebek aspirin yahu.....

Dr um bana bu hastalığın en çok kadınlarda görüldüğünü ve bunun tamamıyla demir eksikliği ve kansızlık ile ilgili bir hastalık olduğunu anlattı.... Yıllar sonra istediğim gibi yemek yiyebiliyordum o kadar mutluydum ki anlatamam devasa vitamin ilaçlarını içebiliyordum arkadaşlarımla dışarıda yemek yiyebiliyordum inanamıyordum bu muydu yani dedim....

Hastalığın adı "disfaji " kızlar ben kurtuldum dilerim Rabbimden sizde en kısazamanda sağlığınıza kavuşursunuz Allah yardımcınız olsun....

Bende başıma gelen bu olayı size anlatarak umuyorum ki sizleri doğru yönlendiriyorum.. Yaşamayan bunu gerçekten bilemez :KK43: Son bir not : Bu hastalığım hamilelik sürecimde başladı.... Bulunduğunuz şehirde imkanınız varsa bir hematolog bulun ya da yakın bir şehirde Üniversite hastanelerini araştırın bu çok farklı bir hastalık 7 yıl kapı kapı gezdim ve saçma sapan paralar döktüm boşaymış işi bilen biliyor... Hepiniz Alllah'a emanet olun kızlar.....:KK60:

Verdiğiniz bilgiler için çok çok sağolun ben de hemoglobin değerlerine bakıldı normaldi hatta en yüksek sınırda çıkmıştı mideme endoskopi yapıldı ama gastrit ülser ve Boğaz reflüsü çıktı. Bakalım tedavi oluyorum inşallah geçecek Rabbimin izniyle. Hastalığı bulunan herkese Allah yardım etsin şifa versin. Gerçektende sinir bozucu bir durum özellikle pskolojik idiopatik demeleri. Önemsemiyorlar mı yoksa bizi mi rahatlatmak için diyorlar anlamıyorum. Ama inanıyorum ki geçecek. Size çok teşekkür ediyorum aydınlatıcı bilgiler verdiniz

Arkadaslar Merhaba,

Benımde dogumdan 10 ay sonra aynı sıkayetlerım oldu. Bogazımda hafıf agrılar basladı. Her gıttıgım doktor faranjıt dedı. Bogazımda kıpkırmızı kabarcıklar olustu.Sonra gırtlagım kasılmaya basladı ozellıkle kulak hızasındakı. elımı bogazıma degdırmek ıstemıyordum. Bır prof. reflu faranjıtı dedı. Endoskopı yaptırdım. Reflu ve mıde fıtıgı çıktı. Bogaz agrısından duramıyodum . Amelıyat oldum. Ilk bır ay cok ıyıydı. cennette gıbıydım.sımdı yenıden kasılmalar basladı. Doktor 2 ay sure tanıdı. hemen gecmez dedı. Beklıyorum bende. Bu dertten kurtulmak ıstıyorum. ıntıhar boyutundaydım artık. amelıyat azlttı ama tam gecmedı. Gecer dıye beklıyorum. bırbırımıze destek olalım..sızde herhangı bır sonuc alınca ne olur paylasın

Rabbim şifa versin hepimize inşallah. Bende de doktor reflü demişti Boğaz reflüsü teşhisi koymuştu. Reflü zaten faranjit yapıyor. Ama bu gırtlaktaki kasılmalar neden oluyor bulunamıyor Siz acaba ne ameliyatı oldunuz mide için mi yoksa Boğaz için mi teşekkürler

Lütfen ümitvar olun ama sizin bir bebeğiniz var çok zor biliyorum ama size muhtaç olan bir Bebek var ki Rabbim size bağışlasın sizi de o bebeğin hatrına iyi etsin inşallah. İnşallah geçecek sizin sıkıntılarınız

Canım benim de boğaz reflüm var ve ciddi şekilde kasılmalar yapıyor son dönemde baş dönmelerim de olmaya başladı eğer reflüm ilaçla geçmezse ben de ameliyat olmayı planlıyorum senin de ameliyatın reflüne iyi gelir mutlaka biraz sabretmelisin baktın Geçmiyor ve kasılmalar var ama reflün yok o zaman mutlaka bir psikiyatriye görün.benim de en son durağım geçmezse o olacak inşallah gerek kalmaz hepimiz iyileşiriz.ama şu da bir gerçek ki bunun psikolojik boyutu da olabilir.tabiki önce tamamen reflünün geçtiğine emin olduktan sonra ya da başka bir Hastalığı'n olmadığına emin olduktan sonra karar verilmeli.şu an ünlü bir gastaroentologa gidiyorum.cuma günü hemetologa da gidicem kan değerleriyle alakalı olması olası cidden.bana yapılan testler ve gelişmelerle ilgili hele de sonuç alırsam hemen yazıcam sizlere.

Benim endoskopimde reflü çıkmıştı ama mide kapakçığıyla ilgili bır problem yoktu ama gastroloğum çok yara olduğunu söyledi ama iyileşecegımı de söyledi ppi verdi geçmedi. Geçmemesine şaşırdı damar yoluyla ppi almamı söyledi ama bende almak istemedim bakalım bekliyorum şu ppi bitince tekrardan gideceğim

X