K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

Mıde amelıyatı oldum kızlar. Mıde fıtıgı amelıyatı. Mıde asıtlerı bogaza kacınca bogazda kendını kasıyor. Ama amelıyattan sonra belırgın bır sekılde kasılmalarım azaldı. Bugun tam bır ay oldu. Doktorlar tam netıce için 2-3 ay gecmesı gere dıyolar.1 ay sonra yemek boruma tekrar bakacaklar. hemotolojıden sonuclarını alır almaz haber verır mısın?

Ben endoskopi oldum ama ülser gastrit çıktı midemde normal çıktı hatta mide kapakçığında da sorun çıkmadı. Neden böyle anlıyor Değilim. Km sonuçlarımda da hemoglobin değerlerim normal çıktı. Ne olacak bilemiyorum. Bence siz bekleyin düzelecek inşallah düzelecek Rabbim şifa versin size ve bu hastalığı yaşayan herkese.

Insallah canımm ya ınsallah.. Benımde yaklasık 8 aydır bogazım kıpkırmızı .Agrıyo sısıyo.. kımı doktor kronık faranjıt dıyıp gonderıyo.. kımısı yok bıseyın psıkoloojık dıyoo. kafayı yemek uzereyım.Nasıl gecer bu bogazım kızlar... onerısı olan var mı?

Yani dua edelim lütfen birbirimize çünkü doktorlar şaşırıyor gerçekten bende anlamış Değilim gerçekten anlanıyorlar mı yoksa inanmıyorlarmı Allahım bizi düşmüş olduğumuz bu durumdan senden başkası kurtaramaz bize yardım et merhamet et

Merhaba,arkadaşlar.29 haftalık hamileyim ve malesef aynı sorunlarla boğuşuyorum.Yaklaşık 1 ay önce dilde yanma,Boğaz'da takılma hissi ile başladı.Doktorlar reflü dedi.Gerçektende mide gazını çıkarmak istediğimde yanma oluyordu.Sonra çene ve Boğaz'da hafif kasılmalar başladı,onlar azalınca şimdide burnum kasılıyor gün içinde ve hemen seğirmeye başlıyor.Dilimin ucuda yanıyor benim .Sanki rahat konuşamıyormuşum gibime geliyor.
Burnumda tıkalı.Allahım beterinden korusun ama zor bir durum.Birde Boğaz'ımda yapışkan bir his var.Gitmediğim doktor kalmadı.Hele bir tane nöroloji doktoru burunn kasılmasını ilk defa senden duydum dedi.Of allahım hiç geçmeyecek gibi.Doğumu dört gözle bekliyorum,tek umudum doğumdan sonra geçmesi.

Rabbim merhamet etsin Rabbim şifa versin. Bende dün nörologa gittim burun uyuşmam sebebiyle nefes alamıyor gibiydim şaşırdı. MR eeg sonuçlarına baktı temiz dedi. Boyun düzleşmem var benim o yapıyor olabilirmiş nöropatik Ağrı dedi. Ağır nörolojik ilaç verdi kullansam mı bilemiyorum açıkçası. KBB ye gittim sonra oda tomografi çektirdi Burunda deviasyon burun Eti çıktı. Ben hiç anlamıyorum. Ağzımın içi damaklarım uyuşuyor sadece dua ile ayaktayım Rabbim merhamet etsin Rabbim merhamet et bana ve bizlere

Amin Canım ya amınnn.. benım tek derdım kızım odum kopuyo bısey olacak dıye.. Gıtmedıgım hastane kalmadı bogaz agrım için.. ama kasılmalarım amelıyattan sonra bır haylı azaldı. Dua edelım kızlar:KK43:

Amin.Benimde öyle burnumun içinde bir basınç var.Günde 4-5 saat sürüyor.Anlamıyorum doktorlar stres ten diyor.Ben ilaçta kullanamıyorum.Malum hamileliğimden dolayı ama burnum sürekli gergin.Zaten Boğaz'ımdada var belki hepsi birbiriyle bağlantılı.Sizin burnunuz Nasıl oluyor tarif edermisiniz.Tıkalı gibimi sürekli gerginmiş gibi hissediyormusunuz.

Benım Bı tek bogazımda vardıı kasılma. O da amelıyattan sonra %80-85 gectı. Hamılelıkte kılcal damarlar ıncelıyo kanama oluyo. ondan dolayı bır basınc hıssedıyor olabılırsın

geçmiş olsun size de.çok şükür ki geçmiş şikayetleriniz.7 yıl ciddi uzun bir süre bunları yaşamak için ancak yaşayan bilir ne kadar zor bir şey :KK43: ama başa gelen çekiliyor.yaklaşık bir senedir böyleyim.her türlü doktorun kapısını çaldım artık en son psikiyatri kaldı.ama bana hiç psikolojik gibi gelmiyor.zaten emzirdiğim için de tüm şansımı sonuna kadar diğer branşlarda denemeden ilaç almayacağım.iyi ki buraya yazdınız bize bir umut oldunuz.dediğiniz gibi kanla ilgili olabilir çünkü gebelikte kan değerlerim baya düşmüştühala da baş dönmelerim var.gerçi şu an yükseldiği söyleniyor ama hemetolog daha ayrıntılı bakıyor olabilir.benim sorularım olacak size.sizi de sorulara boğup sıkmak istemem ama gerçekten bunla yaşamak tam bir işkence biliyorsunuz.insan bir umut bulunca yakasını bırakmıyor.aylardır yutmakta,konuşmakta nefes almakta zorlanıyorum.sürekli bir yumru elim boğazımda gezmek çok zor.insanın yaşamı verimliliği morali sosyal hayatı herseyi etkilenyor.sürekli boğazlanıyormuş gibi hissedip hayata devam etmeye direnmek ciddi güç istiyor.inşallah biz de sizin gibi şifamızı buluruz.en çok bunu bebeğim için istiyorum rabbimden.hemetolog ne gibi testler yapıyor ve hangi değerler düşük çıkıyor ? bu zar dediğiniz nasıl bir şey ve hangi muayene de görülüyor ? bir de benimki reflü ile başladı sizin reflünüz var mıydı daha önce ? ve sizdeki belirtiler nelerdi aynı şeyleri mi yaşamışız anlamak için soruyorum.şimdiden teşekkürler.şifamı sayenizde bulursam bütün ömrüm boyunca size dua edicem.şimdiden allah razı olsun.[/QUOTE

Bend konuşmakta zorlanıyorum.sizin Nasıl tarif edermisiniz

Benim burnum tıkalı ve kuru. Kenarlarındaki deri de de uyuşma var anlamıyorum neden böyleyim yaaaa

Aynen b
Benim burnum tıkalı ve kuru. Kenarlarındaki deri de de uyuşma var anlamıyorum neden böyleyim yaaaa
aynen benimde tıkalı ve basınç hissi var.Bende bir anlam veremedim.15 gündür böyle.İnşallah hamileliktedir.Burnumda uçuk çıkmıştı.Doktor oda sebep olmuş olabilir dedi...

Ya benim burnumda kemik eğriliği ve iki ayrı yerde burun Eti var belki o oluşturuyordur diye düşünüyorum açıkçası. Rabbim hepimize şifa versin inşallah

Kızlar merhaba.Ben bireysel nasıl cevap verilir bilmiyorum burda etiketleme de nasıl yapılır bilmiyorum o yüzden genel yazıcam hepinize.Bugün kan tahlillerimi yaptırdım.Baryumlu film çektiricem.Endoskopide görülmeyebilirmiş bazı şeyler.Yemek borumun kasıldığını ve boğazımı etkilediğini düşünüyor.Ona bakıcak.Doktorum birkaç test daha yapıcak burdan sizinle paylaşıcam belki ışık olur diye.Öncelikle gerçekten de reflünün bu tarz şikayetler yaptığı aşikar.Uyuşmalar ,ağrılar,kasılmalar,yanmalar,boğazda ve gırtlakta üst solunum yolu enfeksiyonuna benzer şikayetler vs vs.Fakat sıkıntı şu ki bunların kontrol altına alınmasının çoğumuzda zor olması.İnşallah hepimizin şikayetleri son bulur.

23lalezar amelyatından sonra büyük rahatlama sağlamana çok sevindim insan bazen yarı yarıya rahatlamayı bile büyük nimet görüyor bu kasılmalar o derece insanı yoruyor biliyorsun.Bence çok iyi bir aşamadasın tamamen sonuç alıcağına eminim.Kendini buna şartlamalısın.Çünkü gerçekten beyin çok güçlü.Ama korkularını da anlıyorum çünkü bu kasılma ve spazmlar delirtebilir insanı.Tekrar buna kapılma korkusu içinde olabilirsin ama kendini bırakma bence çünkü bunun kesinlikle psikolojik bir tarafı var.Evet reflü bunların hepsini yapıyor özellikle kasılmalrı fakat bizim gerginliğimiz ve korkularımız da azdırıyor diye düşünüyorum.Bir hissediceksek beş hissediyoruz.Yaşadığımız gerginliklerde belki daha da arttırıyor.zaten mide hastalıkları özellikle reflü stres ve gerginlik kaynaklı değil midir ?gelişmeleri sen de bildir lütfen.

Sevgili filiz13 rabbim sabır versin ve tez zamanda bebeğine sağlıkla kavuş inşallah.Umuyorum ki tüm şikayetlerin tamamen geçer.çünkü doğumdan sonra sağlıklı bir anne için bile yorucu oluyor.Hele hasta olunca daha da yorucu.Ama hiç endişelenme rabbim herseyin gücünü veriyor çok şükür :) inşallah seninki hemen geçer.emiimki de bişeyin kalmayacak.Burun kuruluğu bnde de oluyordu gebelikten sonra geçti çok şükür.genzimde aşırı kuruydu çok acırdı geçti o da.Konuşmaya gelince dilimin dibi ve dişlerimin dibi uyuşuyor ve boğazımdaki kasımalar eklenince konuşurken zorlanıyorum.gırtlağımdaki baskı ve spazmlar konuşma zorluğu yapıyor bazen dilim dönmüyor sanki.Bu arada burnunun uyuşmasına da inanıyorum bnm de arada uyuşur ama reflüyle alakası yok benimkinin üzülünce falan oluyor.Ayrıca doktorların birşeyi duyunca böyle dalga geçer gibi ilk defa duydum yok öle bişi olmaz falan demesine gıcık oluyorum
.Neyse şimdilik durum bu.dualarım sizinle :KK66:

Piyenses895 aynen benimde konuşmam senin tarif ettiğin gibi.Birde acaba konuşamayacakmıyım diye korkuyorum,bu sefer durum dahada zorlaşıyor.
Dilinizde yanma oluyormu,benim oluyor.Reflü bunada sebep olurmuş sanırım.
Allahım tez Zaman'da şifa versin hepimize

Hamileyken arada yanardı ama bu en hafif belirtiydi.Boğazımda o kadar değişik ve tarifsiz şeyler oluyorduki acıdan sürekli inzivaya çekilir geçmesi için dua ederdim.saatlerce kimseyle konuşmadığım olurdu.Ama dediğin gibi o dilde acı tat yanma uyuşma bunları da okumuştum oluyordur yani.Korkuna gelince merak etme konuşursun.konuşma bozuklukları yapıyormuş ama böyle anlık ve geçici şeyler öyle kalıcı bir şey olacağını sanmam reflüden dolayı.Ayrıca odaklanırsan fazla hissedersin.zaten gebelikte yaşanan herşey daha ağır hissediliyor ve korkular çok gün yüzüne çıkıyor.Gebelikten sonra bu kadar endişeli ve korku dolu da olmayacaksın zaten inşallah hele ki kırkın çıktıktan sonra.Sen sadece şu günlerini iyi geçirmeye çalış olabildiğince.Benim reflü dışında da sağlık sorunlarım vardı gebelikte o yüzden 9 ay sadece evdeydim.Sen eğer çıkabiliyorsan çık sakın kendi içine ve eve kapanma açılmaya çalış.Oyalandıkça daha az hissedersin.Ve doğumdan sonra inşallah tamamen geçer hepsi.Geçenler çok bunu da unutma :KK66:

filiz13 bir de burnundaki basınç hissi büyük ihtimal gebelikten çünkü kan basıncı değişiyor.Vucutta uyuşmalar basınç hissi ve bölgesel ağrılar olabiliyor.Biraz da stres varsa daha da artıyordur.Benim burnum hem tıkalıydı hem de basınç hissediyordum.Kulaklarımda ilk dört ay sürekli tıklıydı su kaçmış gibi ve kulaklarımda da basınç vardı.geçer inşallah canım benimkiler geçti çok şükür gebelikten hemen sonra :)

23lalezar sorunu yeni gördüm yanıtlayayım dedim.sürekli boğazı ağrıyan var mı aranızda diye sormuşsun.evet canım benim de boğazım sürekli olarak ya acıyor ya ağrıyor ya kasılıyor ya da hepsi birlikte oluyor.7 24 sadece uykuya dalınca birşey hissetmiyorum ama uyanık olduğum her an ama her an baskı kasılma ve spmazlar devam ediyor maalesef :KK43: ama amelyattan sonra rahatlaması umut oldu bana.eğer ilaçlarla geçmezse ve ameliyat olmam gerekirse en azından fayda sağlayanlar olduğunu bilmek güzel.hiç bir şekilde geçmiycek gibi geliyor çünkü bazen.

kefircan65 rabbim sana da şifa ve sabır versin.tez zamanda sıkıntılarından kurtarsın canım.sakın vazgeçme şifayı aramaya ve duaya devam :)

Piyenses ,desteğin için çok sağol.O kadar rahatlatıcı konuşmuşsun ki.Hamilelikte herşey daha da takıntılı oluyor.İnşallah geçer.Dualarımda sizde olacaksınız.
Evet konuşma ara ara oluyor.Gün içinde 1-2 saat oluyor.sonra düzeliyor falan.

X