K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

HNF Çok geçmiş olsun arkadaşım, İnşallah geçer diyorum..Çünkü psikolojik kökenliyse mutlaka geçiyor..Ben yabancı dil hocasıyım. Dünyada konuşmadığım yabancı doktor, homeopat kalmadı bu konuda:...eğer reflün varsa geçerken bu tıkanma bir süre sonra kasılmaya dönüyor..sanki boağzında bir tuğla var...benim gebeliğin 26. haftası başladı ve tam 2 sene oldu...doğurdum kurtulacam, reflüden dedim ama artık bu hastalıkla yaşamaya çalışıyorum..çok zor ..ama ümidini yitirme...bak buraya yazan pekç ok kişinin geçti, yazmıyorlar bile...eğer sadece reflüdense o da bebeğin yaptığı baskıdandır...

ben artık ağrımı azaltmak için ki yemek borum midem ve gırtlağım çok acıyor..en son doktorum mide sarkmış dedi..bir daha hamile kalma da dedi...ne kalması..ben acılardan öldüm tükendim..yine de tevekkül ettim..dua ediyorum..başıma gelen bir sınav diyorum..meditasyon da yapıyorum ama sanırım fizyolojik bir hasar bu..acısını ve kasılmasını sadece epilepsi ilaçlarından bazıları geçiriyor...

Ümitli ol, inşallah seninki de geçecek....:) sevgilerimle

Cvp verdigin icin cok tesekkurederim..prof.a cıktım reflu dedi..zaten 1 haftadir boyun damarlarimda kasılma oluyor ve ayrica kulaklarimda basinc var boguklukvar yutkunurken citir citir ses geliyor..onun icib tekrar kbb.prof ciktim.östeki borusu tıkanmis dedi kulak zarimi hafif deldi asprotor gibi biseyle cekti..hamilelikte sakinca yokmus yapilan islemde kadin dogumcumada sordum .ama kulaklarimda gecmedi..inan bana ben ozellikle hamile oldugum icin prof lara ciktim ustelik birtane degil.hamilelikte cok etkili ilac veremiyorlar verdikleri iyilestirmiyor zaten..iyi olacagima dahada kotu oldum ustelik hamileyim..dahada zor oluyor resmen psikolojim bozuldu sosyal hayat diye birseyim kalmadi...enson prof endoskopi yapalim dedi ama hamileyim diye yaptirmadim.. rabbim sifa versin tüm derdi olanlara...daha önce hic yasamadim boyle birsey hanikelikte oldu..insallah dogum yapinca gecer diyorum ama hic gececekmis gibi gelmiyor bana...tekrar tesekkurederim cvp verdigin icin..

Sevgili arkadasim Hnf, oncelikle gebelikte ayni sikintilari ben de yasadim ne olur kendini yalniz hissetme...durmadan gastroya proflara kbbye kosturdum ama malesef bu bogazimin sag tarafindaki tikanikliga bir sey yapmadilar. Hatta bir unlu kkbci kulaklarina bile kusmaktan zarar vermisin dedi..basinctan tıkanıklık tan cildirmak uzereydim. En cok canimi sikan da bogazimin sag tarafindaki kasilma idi.bunun yuzunden hayattan ve neredeyse tovbeler olsun bebegimden vazgecmek uzereydim....bu durum ve cozumsuzluk beni kahira itti. Dogumum erken ve normal oldu. Sonra bogazimda bir anda iki el belirdi gibi oldu.ve siddetli bir kasilma basladi. Sutum kesildi. Cok sutum vardi ama ben artik yasamak bile istemiyordum. Sonra ne mi oldu bir suru tibbi tahlil...bir suru yanlis teşhis ve ilac. Psikiyatrik hasta muamelesi yaptılar hep bana ve verilen en ciddi ilaclar. bile ise yaramadi, Ben de girtlak nevraljisidir bu hastalık diye mr çektirdim. Gercekten doktorların. Buyuk kismi girlak nevraljisi dediler ve simdi pregabalin ve klazonepam gibi bazi agir epilepsi ilaci aliyorum.yuzde 50 rahatlatiyor ama gecirmiyor...ben de hastalik reflu ile basladi diye unlu bir gastrocuya gtttim. Miden sarkmis,midende asit bile yok ama agir reflun var ve yemek borusu kasiliyor dedi....simdi onun da ilaclarini iciyorum am cok faydali degil...belki baska forumlarda yazdigimi gormussundur. Ben artik biyoenerji gibi yollar denryecegim. Allah bu hastaligi dusmanima bile vermesin. ..ceken bilir sadece...kahrediyor hayattan kopariyor insani...Ama inancim cok kuvvetli...ne demisler cignemeden lokma yutulmaz... her yolu olene dek deneyecegm...

Ben senin rahatsizliginin dogumdan sonra gececegine tum kalbimle inanyorum...ne olur karnindaki cana iyi bak...Rabbim saredenlerle het zaman mukafatini verir...inan buna..ne zaman yazmak istersen ben burdayim....

Sevgilerimle ve iyilik dileklerimle....

Son düzenleme:
Sevgili arkadasim Hnf, oncelikle gebelikte ayni sikintilari ben de yasadim ne olur kendini yalniz hissetme...durmadan gastroya proflara kbbye kosturdum ama malesef bu bogazimin sag tarafindaki tikanikliga bir sey yapmadilar. Hatta bir unlu kkbci kulaklarina bile kusmaktan zarar vermisin dedi..basinctan tıkanıklık tan cildirmak uzereydim. En cok canimi sikan da bogazimin sag tarafindaki kasilma idi.bunun yuzunden hayattan ve neredeyse tovbeler olsun bebegimden vazgecmek uzereydim....bu durum ve cozumsuzluk beni kahira itti. Dogumum erken ve normal oldu. Sonra bogazimda bir anda iki el belirdi gibi oldu.ve siddetli bir kasilma basladi. Sutum kesildi. Cok sutum vardi ama ben artik yasamak bile istemiyordum. Sonra ne mi oldu bir suru tibbi tahlil...bir suru yanlis teşhis ve ilac. Psikiyatrik hasta muamelesi yaptılar hep bana ve verilen en ciddi ilaclar. bile ise yaramadi, Ben de girtlak nevraljisidir bu hastalık diye mr çektirdim. Gercekten doktorların. Buyuk kismi girlak nevraljisi dediler ve simdi pregabalin ve klazonepam gibi bazi agir epilepsi ilaci aliyorum.yuzde 50 rahatlatiyor ama gecirmiyor...ben de hastalik reflu ile basladi diye unlu bir gastrocuya gtttim. Miden sarkmis,midende asit bile yok ama agir reflun var ve yemek borusu kasiliyor dedi....simdi onun da ilaclarini iciyorum am cok faydali degil...belki baska forumlarda yazdigimi gormussundur. Ben artik biyoenerji gibi yollar denryecegim. Allah bu hastaligi dusmanima bile vermesin. ..ceken bilir sadece...kahrediyor hayattan kopariyor insani...Ama inancim cok kuvvetli...ne demisler cignemeden lokma yutulmaz... her yolu olene dek deneyecegm...

Ben senin rahatsizliginin dogumdan sonra gececegine tum kalbimle inanyorum...ne olur karnindaki cana iyi bak...Rabbim saredenlerle het zaman mukafatini verir...inan buna..ne zaman yazmak istersen ben burdayim....

Sevgilerimle ve iyilik dileklerimle....

Moiraia..merhaba...yazdığın icin sağol..rabbim herkesin evladını korusun...kulaklarım..biraz gecti gibi..ama ben dısarı cıktıgımda genzim hemen kuruyo ..sanku hasta oluyormusum gibi..geniz akintim var boğaz reflusu var..bynlar birlesince bogazıma balgam birikiyo..cijarmak istiyorum cıkmıyo..cok fazla öksürdugumde bogazıma düğme gibi bisey oluyo yutkunuyorum gitmiyo...cok berbat bisey...benim hic fark etmedigim bir geniz akıntım varmıs ..dogal olarak birikiyo..ama gecmiyo..suanda 35 haftalık hamileyim..bana dr astım hastalarının kullabdıgı havadan verdi dogum dr.kullanabulirsun dedi..ama astim degilim ..bogazim daki balgamı takılmayı hafifletiyor ..beni bogazıma takılan seyi cıkarmak icin cok fazla zorlamiyor..ama gecmiyor..birde burun spreyi..ve mide icin bisey kullaniyirum..doguma kadar idare edicem..fakat sinirlerim alt ust oldu kimse bilmiyo anlamiyo..gecmiyo haliyle unsan korkuyor..

Moiraia..merhaba...yazdığın icin sağol..rabbim herkesin evladını korusun...kulaklarım..biraz gecti gibi..ama ben dısarı cıktıgımda genzim hemen kuruyo ..sanku hasta oluyormusum gibi..geniz akintim var boğaz reflusu var..bynlar birlesince bogazıma balgam birikiyo..cijarmak istiyorum cıkmıyo..cok fazla öksürdugumde bogazıma düğme gibi bisey oluyo yutkunuyorum gitmiyo...cok berbat bisey...benim hic fark etmedigim bir geniz akıntım varmıs ..dogal olarak birikiyo..ama gecmiyo..suanda 35 haftalık hamileyim..bana dr astım hastalarının kullabdıgı havadan verdi dogum dr.kullanabulirsun dedi..ama astim degilim ..bogazim daki balgamı takılmayı hafifletiyor ..beni bogazıma takılan seyi cıkarmak icin cok fazla zorlamiyor..ama gecmiyor..birde burun spreyi..ve mide icin bisey kullaniyirum..doguma kadar idare edicem..fakat sinirlerim alt ust oldu kimse bilmiyo anlamiyo..gecmiyo haliyle unsan korkuyor..

Ben gececegine inaniyorum.neden dersen senin durumunu tipa tip yasayan bir arkadaşımın hemen iyilesti dogum sonrasi...ben de hastalandiktan sonra anladim sagligin degerini....insallah bir gun benimki de gecer...bogazda kasilma cok dayanilacak bir sey degil cunku....

Bebisine iyi bak arkadasim..sahi benim oglan artik 2 yasins geldi teyzesi ama hamileligin nasil gectigini bir ben bilirim o halde....

Cook pozitif dusun lutfen...her sey Allah'in izni ile gececek...iyilik dileklrimle...

Ben gececegine inaniyorum.neden dersen senin durumunu tipa tip yasayan bir arkadaşımın hemen iyilesti dogum sonrasi...ben de hastalandiktan sonra anladim sagligin degerini....insallah bir gun benimki de gecer...bogazda kasilma cok dayanilacak bir sey degil cunku....

Bebisine iyi bak arkadasim..sahi benim oglan artik 2 yasins geldi teyzesi ama hamileligin nasil gectigini bir ben bilirim o halde....

Cook pozitif dusun lutfen...her sey Allah'in izni ile gececek...iyilik dileklrimle...

Moiraia...cok tesekkurederim..deetek oldugun icin...oğluna ve sana ailene rabbim sağlık sıhhat versin...insallah tez saatte sende kurtulursun bu hastalıktan..insallah bende kurtulurum ..ama inan hic gecmicekmis gibi geliyor berbat birsey...bogazın daki kalsılma icin magnezyum..ic..cok iyi geliyor..suda eritilen....ve bu boğaz kasılmasi icin kulaklarini muaine ettirdinmi bikmiyorum ama kulaklarla bi ilgisi var cunku bende yasadim bogaz kasılmasıni..magnezyum icmistim cok iyi geldi..birde boynumdan kulaklarina dogru kas gevseltici bir kremle hafif masaj yap..inan etkisini goreceksin...benim kızım.olacak kıdmetse 35 inci haftadayım..rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin..rabbim herkesi ve herkesin evladını korusun...insallah sende cok cok iyi olacaksin

Sevgili Moiria öncelikle çok çok gecmiş olsun inşallah iyileşmişsinizdir Rabbim hepimize şifasından versin. Üç aşağı beş yukarı benimde sizin gibi şikayetlerin var Boğaz reflüsü teşhisi bırakıldı bana birde benim lenf bezlerim şişmiş çenemin altında onun içinde antibiyotik tedavisi görüyorum. Endoskopim yapıldı on iki parmak bağırsağındaki ülser çıktı midede gastrit ve ilerlemiş Boğaz reflüsü. Midemle ilgili şikayetim yoktu ama bende boyun düzleşmesi vardı dolayısıyla günde sekiz tane ilaç kullanıyordum aspirin de alıyordum. Ondan sonra mide şikayetlerim başladı yemek borumda tıkanıklık gibi birşey var psikolojik dediler hatta güldüler yutkunma zorluğu var yutkunurken ses geliyor ben önceleri boyun düzleşmesinden sanmıştım ama geçmedi yaklaşık 2 ay oldu. Midem için mide koruyucu ve antibiyotik tedavisi alıyorum acaba sizin şikayetiniz geçti mi sizin için çok çok üzüldüm Rabbim herkese şifa versin

Sevgili Moiria öncelikle çok çok gecmiş olsun inşallah iyileşmişsinizdir Rabbim hepimize şifasından versin. Üç aşağı beş yukarı benimde sizin gibi şikayetlerin var Boğaz reflüsü teşhisi bırakıldı bana birde benim lenf bezlerim şişmiş çenemin altında onun içinde antibiyotik tedavisi görüyorum. Endoskopim yapıldı on iki parmak bağırsağındaki ülser çıktı midede gastrit ve ilerlemiş Boğaz reflüsü. Midemle ilgili şikayetim yoktu ama bende boyun düzleşmesi vardı dolayısıyla günde sekiz tane ilaç kullanıyordum aspirin de alıyordum. Ondan sonra mide şikayetlerim başladı yemek borumda tıkanıklık gibi birşey var psikolojik dediler hatta güldüler yutkunma zorluğu var yutkunurken ses geliyor ben önceleri boyun düzleşmesinden sanmıştım ama geçmedi yaklaşık 2 ay oldu. Midem için mide koruyucu ve antibiyotik tedavisi alıyorum acaba sizin şikayetiniz geçti mi sizin için çok çok üzüldüm Rabbim herkese şifa versin

Rabbim herkese dediginiz gibi sifa versin..En buyuk hazinemiz,sifamiz cunku..Size de acil sifalar diliyorum,umarim en kisa zamanda
zamanda gecer yemek borunuzdaki takilma ve tıkanıklıklar. ..

Bogaz reflusu malesesef boyle iste..Bir zaman sonra sag tarafta tikanma,girtlakta kasilma,yemek borusunda motilite bozukluklari yapiyor...

Gebelikte 26.haftada başlamıştı sikayetlerim..En canimi sıkan sey bogazimdaki kasilma ve gerilme idi.

Doktor doktor gezdik esimle...mideyle ilgili sikayetker duzelir gibi oldu ama o kafama,kulaklarima kadar agri yapan girtlak spazmi henuz gecmedi....

Glossofaringeal Nevralji,Mide sarkması her turlu teshis konuldu. ..psikiyatrik,norolojik ilac bile kullandim,yemek borumdaki ve girtlagimin sağındaki takilma,kasilma,tikanma gecmedi...

Yine de umudumu asla yitirmiyorum..Rabbime sonuna kadar guveniyor,bu hastaligi bir nedenle verdigini biliyorum...Ben gidebilecegim.her yere gittim,her tahlili yaptırıp ilac kullandim..Ve bu hastalığı sadece O'nun benden alabileceğini biliyorum...

Lutfen siz de böyle düşünün. .iyilesmede pozitif dusuncenin etkisi cok onemlidir...iyilik dileklerimle. ..haberlerinizi bekliyorum...

Moiraia...cok tesekkurederim..deetek oldugun icin...oğluna ve sana ailene rabbim sağlık sıhhat versin...insallah tez saatte sende kurtulursun bu hastalıktan..insallah bende kurtulurum ..ama inan hic gecmicekmis gibi geliyor berbat birsey...bogazın daki kalsılma icin magnezyum..ic..cok iyi geliyor..suda eritilen....ve bu boğaz kasılmasi icin kulaklarini muaine ettirdinmi bikmiyorum ama kulaklarla bi ilgisi var cunku bende yasadim bogaz kasılmasıni..magnezyum icmistim cok iyi geldi..birde boynumdan kulaklarina dogru kas gevseltici bir kremle hafif masaj yap..inan etkisini goreceksin...benim kızım.olacak kıdmetse 35 inci haftadayım..rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin..rabbim herkesi ve herkesin evladını korusun...insallah sende cok cok iyi olacaksin

Arkadasim nasilsin? Bebisin nasil? Buyumustur simdi maşallah. ..Hastalik da umarim iyiye gitmistir.Iylik dileklerimle. ...

. Rabbim sana en kısa sürede şifasından versin inşallah Rabbim hiçbir kulunu sağlıkla sınamasın. Çok üzüldüm ben sana Rabbim merhamet etsin

Buraya yeni üye oldum.özelden nasıl mesaj atılıyor bilmiyorum.ama sizinle bu konu hakkında görüşmek istiyorum.

Arkadaşım hemotoloji uzmanıyla görüşmenizi tavsiye ederim. Tahmini bir yorum yapacağım nacizane ama bakın bu önemli bir durum ! Yüzde doksan boğazınızda zar var. Kansızlık nedeniyle zar oluşur ve yutma gibi refleksleriniz zayıfla bir aspirin bile boğulma hissi yaratabilir. Çok tehlikeli bir rahatsızlıktır. Buna "Disfaji" deniliyor. Lütfen en kısa zamanda hemetolog bulmanız gerekiyor. Kadınlarda daha çok oluyor bu rahatsızlık mesela bende var anne ve babamda kan uyuşmazlığı ile dünyaya geldim ve bu hastalığın muzdaribiyim iyi bilirim anlatmaya çalıştığınız şey aslında benim yıllardır yaşadığım durum..

teşekkür ederim size de geçmiş olsun.Allah herkese şifa versin inşallah.Moiraira ile görüşmek istedim çünkü aynı şeyleri maalesef ben de yaşıyorum. Ariesfount ,arkadaşım bu durum ile ilgilenen bölüm hemotoloji ise ona da gideriz ama disfaji ile kbb ilgilenmiyor mu ? bu hastalığın olduğunu nasıl anlıyorlar hangi testlerle ? Ayrıca o zarın kbb muayenelerinde görülmesi gerekmez mi ? genellikle bu yakınmaları anlattığınızda test bile yapmıyorlar hemen psikolojik oluyor maalesef :KK43:

Hayır canım kbb anlamaz beni yıllarca ordan oraya sürüklediler kimse anlamadı hep psikolojik dediler ya da boğazın tahriş olmuş dediler benimdurumum çok fenaydı ta ki bir hematoloğa sevk edilene kadar.... Yalnız bu süre 7 yıl! Çok şükür ben kurtuldum sizde sağlığınıza en kısazamanda kavuşursunuz...

Düşünsene 7 yıl ordan oraya savruldum gün geçtikçe durumum kötüleşti kbb,dahiliye,iç hastalıkları vs vs hastane hastane gezdim tam 7 yıl. Bu benim yaşadığım tecrübemdi. Umarım sizde bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz öyle iyi anlıyorum ki sizi..... :KK51:

Bilgileriniz çok aydınlatıcı çok sağolun zar dediğiniz tam olarak nedir daha açıklayıcı yazabilir misiniz demir eksikliğimi çıkması Lazım kan testlerinde size zahmet çok sağolun şimdiden gecmiş olsun

X