Günaydın okadar okadar doğru ankatmışsınız kesinlikle teslimiyet ve bağırsak sağlığı çok önemli tüm söylediklerinize harfi harfine katılıyo inanıyorum bende yaşadım çünkü o rahatlamayı Olsun vakit buldukça yazıcak o çok şeyi yazın birinden biri yapılsa yine bir insana faydadır çok sevgiler Rabbim birdaha yaşatmasın herkeze şifa versin bende bu aralar yine kötüyüm ama ben hiç ilaç almadım enn ağır dönemimde bileArkadaşlar aynı hisse eğer ben atlattım çok şükür aylardır yok... ben anksiyetesi biriyim hanile kaldım ve anksiyetem inanılmaz arttı o anda bu boğzımda his başladı. Doktor doktor gezdim orda bişey var bulun diye ağladım. Hamileyim çok işlem yapılmadı. Sonra kendimi maneviyata verdim namazlarım dualarım derken hayatımda yaşayamayacağım kadar rahatlamalar başladı. Ben sağlıkçıyım. Asla ilaç yanlısı değilim. Kullandığınız ilaçların ciddi yan etkileri var. Lütfen başka seçenek arayın! Fonksiyonel tıp, homeopati ve neo format gibi yöntemlere bakın. Ben neo format ile cips bağımlılığımdan kurtuldum kendim yaptım. Bağırsaklarınıza yönelin. Onların iyi çalıştığından emin olun. Bağırsak demek beyin demek stres demek. Ev yapımı kefir sirke tüketin. Ayyy yazacak çok şey var ama siz beni anladınız... Allah Yardımcınız olsun..... çok dua çok. Ben en başta bununla yendim inşirah süresi benim herşeyim oldu... teslimiyet...
Arkadaşlar aynı hisse eğer ben atlattım çok şükür aylardır yok... ben anksiyetesi biriyim hanile kaldım ve anksiyetem inanılmaz arttı o anda bu boğzımda his başladı. Doktor doktor gezdim orda bişey var bulun diye ağladım. Hamileyim çok işlem yapılmadı. Sonra kendimi maneviyata verdim namazlarım dualarım derken hayatımda yaşayamayacağım kadar rahatlamalar başladı. Ben sağlıkçıyım. Asla ilaç yanlısı değilim. Kullandığınız ilaçların ciddi yan etkileri var. Lütfen başka seçenek arayın! Fonksiyonel tıp, homeopati ve neo format gibi yöntemlere bakın. Ben neo format ile cips bağımlılığımdan kurtuldum kendim yaptım. Bağırsaklarınıza yönelin. Onların iyi çalıştığından emin olun. Bağırsak demek beyin demek stres demek. Ev yapımı kefir sirke tüketin. Ayyy yazacak çok şey var ama siz beni anladınız... Allah Yardımcınız olsun..... çok dua çok. Ben en başta bununla yendim inşirah süresi benim herşeyim oldu... teslimiyet...
Boğaz reflusu cnm..sabah akşam yemeklerden yarım saat önce mide koruyucunu ic..bırakma bırakınca başa donuyo malesef..soğan sarımsak çay kahve asitli şeyler yoğurt süt kullanma hepsi tetikliyo çok dikkat etmek istiyo...antidepresan kullaniyorum iyi geldi takmamami sağladı valla..ondan önce şikayetim bir ise ben üç gibi hissediyomusum gerçekten..bı sure kullan bence ben iyimi başlamışım diyorum..zaten hemen etki etmiyo 20 günden sonra filan rahatlamaya başlıyorsun
Canım sende takılma var mıydı yoksa tık sesi mi vardı sadece.bir de antidepresanı sadece boğazın sebebiyle mi kullandın.psikolojik başka sorunun var mı?yani boğazdaki sorun için antidepresan kullanmak yeterli bi sebep olur mu acaba?ben de kullansam.ben mutsuz oluyorum bu yapışmış gitmeyen balgam mi yumru mu neyse bu histenBoğaz reflusu cnm..sabah akşam yemeklerden yarım saat önce mide koruyucunu ic..bırakma bırakınca başa donuyo malesef..soğan sarımsak çay kahve asitli şeyler yoğurt süt kullanma hepsi tetikliyo çok dikkat etmek istiyo...antidepresan kullaniyorum iyi geldi takmamami sağladı valla..ondan önce şikayetim bir ise ben üç gibi hissediyomusum gerçekten..bı sure kullan bence ben iyimi başlamışım diyorum..zaten hemen etki etmiyo 20 günden sonra filan rahatlamaya başlıyorsun
Sağol canım cevabın için.heralde benimki de boğaz reflüsü.çok konuştuğumda boğazımdaki yapışkan balgamın ve yumrunun arttığını gördüm.konuşurken zorluyor.malesef öğretmenim.şimdi evde az konuşuyorum.dediğin gibi o yapışkan balgam yutkunuyorum gitmiyor bir türlü.canım bir de nexium ü sabah akşam içince benim bağıraaklarımı bozuyor sürekli tuvalete çıkıyorum.o yüzden tek sabah içiyorum.sende olmuyor mu?günde 7 kere çıkmıştım bir kere.şimdi 2 ve ya 3 e düştü.mide koruyucu da zararlı mı acaba kemik erimedi yapıyormuş.bu boğaz reflüsü hiç geçmeyecek ve biz hep mide koruyucu mu içeceğiz arkadaşım.senin doktorun ne diyorBende takılma bı ara vardı geçti..ama yutkunurken sol tarafta tikirt yapan bişi var canimida acıtıyor..balgam hissi vardı yumru baskı vardı..bişey yapışmış gitmiyordu..meğer boğaz reflusundenmis...mide koruyucunu sabah ve akşam iki kere alman lazım ..tek kullanınca faydası olmuyo cnm..nexium benimki...iki haftada anca etki ediyo 3 4 aydır hiç bırakmadım ben...yediklerini çok dikkat et.. süt yoğurt domates ekşi acı baharayli yağlı soğan sarımsak yeme ...bide benim sürekli nefesim tikaniyodu.....ilacın baya faydası oldu nefesim yine ara ara tikaniyo...antidepresan gelince ben çok kafama takıyodum. Bu boğaz olayından önce kulağımda gecmeyen çınlama ve tıkanıklık oldu zaten orda psikolojim bira bozuktu... üstünede bu boğaz olayi çıkınca daha takar oldum...antidepresan başladım düşük dozda ..faydası çok oldu bana...artık takmıyorum çok...yoksa hastalığım 1 de ben 2 gibi hissediyodum
Evet bir kaç arkadaşta vardı.tıkırtı hissi.Bilmezmiyim hic..bende hepsi var...inaninn tikirti cok daha sinir bozucu...iki.kikirdak birbirine surtuyor sanki girtlakta...bol bol su icin...ve konusun sarki.soyleyin...bogaz kaslarini gevsetin..faydasi olur....tikirti gecen arkadas varsa burdan yazsin....en azindan zincirleme birbirmize yardim ederiz.
Bana endoskopi yapılırken boğazımdan biyopsi alındı alerjik herhangi bişey çıkmadı.bsna reflü dediler mide koruyucu kullanıyorum sabah 1 tane.şu 3 gündür azaldı ama azalsa da yine başlıyor hayatım boyunca mide koruyucu içmek zorunda mi kalacağım diye düşünüyorumBenimde yaklasik 1 yildir bogazimda sizinkilere benzer sorunlar yasiyorum , doktora gittigimde reflunun sebep oldugu ayrica birseyin(cok sicak olurmus genelde) kucuk dilimde allerji olusturdugunu ve allerji ilaci verdi o bogazimdaki takilma hissi(kucuk dil buyudugu icin) azaldi sizlerle paylasmak istedim belki faydasi olur
Benim de Eylül de il tayinim çıktı Ankara’ya yerleştik.çok daralmıştım eşim gelecek mi nasıl yerleşeceğiz diye.ben öğretmenim bi gün boğazım ağrıdı yutkunmak zordu.o zaman yumru yoktu.antibiyotik aldım sonra yapışık bslgam yutkunuyorum geçmiyor.gece öksürük nefesim daralıyordu yastığa yatınca uykuya dalamıyordum.tam dalacakken nefessiz kalıyordum.bir de inanılmaz öksürük var tabi.yumru hissi başkadı.sonra KBB ci reflü dedi lansor Antepsin gaviscon şurup verdi ben içtim sonra birden ürtiker geçirdim ama çok yoğun bi şekilde serumdan kalkamadım Bir sürü kortizon aldım.3 gün.o da geçti.kabus gibiydi.sonra nefes darlığım öksürüğüm gitmişti.ama yumru ve balgam aynı devam.ocakta endoskopi oldum.doktorboğazımdan 2 adet biyopsi aldı midemden de tabi.boğazında alerjik olabilecek bi sorun yok dedi kamerayla da sadece mukus gördüm dedi.midemden gastrit bakteri reflü çıktıı.o günden beri hala mide koruyucu içiyorum.önce sabah akşam içiyordum.rahatlamıştım.sonra tuvalet alışkanlığımı bozdu diye günde 1 içiyorum.bi ara 5 gün içmeyim dedim az rahatladım diye hemen geri geldi.sinir oluyorum mutsuz oluyor insan.artık herşeyi korkarak yiyorum.hatta geçen psikiyatriye gittim anlattım durumu globus olabilir mi acaba diye...o da ne dedin antidepresan kullanabilirsin ya da kafanı dağıtacak şeyler yap dedi.ben kaygılı biriyim.sağlık kanser anksiyetesi de var bende.yani bilemiyorum arkadaşım acaba reflü mü psikolojik mi?antidepresana başlamadım çünkü çok depresif değilim ama gerekirse içerim deBende yasadigim ilk donemlerde midemden.yukari.cikan.bisey vardi..gegirmek istedikce gegiremiyordum..ve gogsumde bi baski bi agri ..kalp.krizi saniyor iyice panik oluyordum...ama ilk yaşamam şoyle oldu...odonemler sikintili bi.durum yasamistim ve bir gun yataga uzandim ve bi anda bogazim dugumlenir gibi oldu nefes alamadim.sanki arda arda yutkundum derken kalp carpintisi vs derken acile.gittik..ve panikatak yasamisim..belki.oncedende yasadim.sikinti ama.farketmedim.panikatak.oldugumu...ve sonrasinda bir.gunn yutkunurken kirt.kirt ses geldi.bogazimin sol.tarafindan 1.5yil oldu hala var...bende doktorlara profesorlere heryere gittim..burnumdan.kamerayla baktilar bogazimda kizariklik.buldular...reflu dediler...ama.tahmindi.sadece..baska.bi doktor.globus histerukus dedi...yani kimse kesin bi tani.koyamadi...bunu yasayan cok.arkadas var...balgam.hissi vs bogaz kurulugu bi daralma.hisssi ve hep.bogazimda bisey varda yutkunuyorum.gitmiyor.gibi...yani arkadaslar bisey bulan yada bi doktor.teshis falan koymussua....yada bogazjnizdaki.kitirtilar gecmisse.lutfen yazin...ben ve benim.gibi cok.caresiz.arkadasa uzanicak.elimiz...lutfen bibrimize yardim.edelim