K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

Yutkunmadada ara ara zorluk yasiyormuydunuz kasiliyor gibi.

Çok zaman geçmiş ama geçtimi sıkıntılarınız acaba

Sıkıntınız geçtimi acaba.Benim sıkıntımda sizinkine çok benziyor bu yüzden merak ettim devam ediyormu hala acaba.

@slowly26 tam oyle degil ama gibi gibi senin sorunun ne rabbim sana da sifa versin.sikintin her ne ise umarim gecer

Sıkıntınız geçtimi bende aynı şeyleri yaşıyorum.

Merhaba bende bunlar var alerjik rinit,burunda kemik.Boğazda kasılma dediğiniz tükürüğünüzü yutarken sanki kasılıyor gibimi yoksa başka türlü birseymi.Şimdi nasılsınız nasıl oldunuz umarım mesajimi görürsünüz çünkü kime yazsam cevap vermedi artık kimse bakmıyor buraya.Umarım sizinki geçmiştir.

Aynı şeyleri yaşıyoruz benim de bebeğim var, annemin yanindayim yaklaşık 2 ay olacak benim daha çok burnumda tıkalı uzun zamandır.Problem uykusuzluk, huzursuzluk yorgunluk, bebeğime bile bakamaz oldum ALLAH yardımcımız olsun.. Anksiyete ile basım dertte

Rahatsızlığınız ne durumda geçtimi acaba.Bende sizinle aynıyım

Burda bu kadar yazan ve bu sorunları yaşayan insanlar neden yazmıyor iyilestiniz mı? Eğer öyleyse nasıl başardınız? Bizlerede yardımcı olun lütfen

Merhaba hâlâ aktif misiniz?

Merhaba boğazınızdaki tıkırdı sesi geçti mi?şimdi de benim başladı

Sizin şikayetiniz ne?
Benim bogazimda özellikle yutkunurken bi takılma ve doku hareketi gibi bir durum oluyor. Bazen boğazım sıkışıyor gibi geliyor. Düzgün beslenince hafifliyor ama o hep orda gibi bisey var gibi.. benim durum yüksek ihtimal refluden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Sizin nasıl?

Benimde sanki bir yumru orada duruyor hep.Sıkışıyor dediğiniz kasılma gibi birşeymi?Benimde öyle tükürüğümü yutarken ama sadece birşey yiyip içerken sıkıntı yok.Böyle sıkışma kasılma gibi hareketi kısıtlanıyor.Size reflümü dediler.Midenizde yanma falan oluyormu

Ben bundan 2 yıl önce ağız kuruması ve bogaz kuruması şikayetiyle kbb ye gittim, endoskopi yaptı ve sende reflu var dedi nasıl dedim midem ne ağrıyor ne yanma vs hic bisey hissetmiyorum ? Olabilir dedi boyle durumlar uyurken bogazina kaciyor dedi mide suyu ve bogaz reflun var dedi. Ywni dogum yapmiştim fazla kilom vardi verirsen iyileşeceksin, midendeki yaglar mide kapakcigini acıyor ve buyuzden reflusun dedi. Pandemi donemi olduğu icin diyet yapamadım ve şikâyetlerim arttı, bogaz da yumru hissi sıkışma hissi ,sanki biri elleriyle boğazımı sıkıyor gibiydi, stres ve reflu beraber bu durumu getirdi. Eskiye göre iyiyim eskiden konuşurken boğazın sıkışır doku hareketleri hissederdim elimin altından bisey kayar giderdi,yatinca boğazım sıkışıyor gibi olurdu. toplam 17 kilo verince daha iyi hissetmeye başladım. Şuan bazen yutkunurken kirt sesi yada doku hareketi oluyor genelde uyanınca oluyor , gün içinde geçiyor sanırım tam iyilesemedim gece yine asit kaçıyor ama gündüz kalmadığı icin kilo verdiğim icin biraz olsun iyileşti. Tamamen geçmesini bekliyorum bende hala diyetteyim daha iyi olucak inşallah

İnşallah Bende stres panik atak var Son senemiz de biraz sıkıntılı geçti kayıplarımız oldu pandemi oldu ve en son bundan 3 ay önce babaannemin vefat ettiğini öğrendiğimde dışardaydım bi üşüme geldi bir an çok sıktım kendimi titremeyeyim diye baya kastım ama..Neyse olaydan bir saat sonra eve geldiğimde bir an yutkunamadım sanki dilimi hareket ettiremedim yutma hareketini yapamadım gibi oldu.Tükürüğümü yutarken oldu bu durum.Sonrasında hafif boğaz ağrısı derken ben takıldım kaldım oraya sık sık yutkunmaya başladım o kasılma sadece 1-2 kez daha oldu ama yutkunurken sanki bir yumru var orada birsey varda yutuyorum gitmiyor gibi hissediyorum.Kasılma kalmadı ama o tıkırtı sesi bendede geliyor geçiyor sanki artık tam 3 aydır bu şekildeyim eskiye göre iyi gidiyor ben zaten olduğundan beri baharatlı şeyleri kestim.Çiğ soğan sarımsak falanda.İyileşecek ümitliyim inşallah Çok sinirr bozucu ben zaten panikliyim hayattan zevk alamıyorum

Çok sinir bozucu gerçekten 2 yıldır ne cektigimi ben bilirim sürekli elim boğazımda gezdim Anladığım kadarıyla kaygılı insanların başına gelen bisey yaşanan stres ve üzüntü kas sinir sistemi ve mideyi etkiliyor. Kaygilardan kurtuldukca midede kaslarda rahatlamaya basliyor. Zamanla hafifleyecek sizinde emin olun benim suan baya hafifledi cok şukur

Bende öyle düşünüyorum kesinlikle bunun psikolojik bir tarafı var ben cipralex kullanıyorum iki haftadır inanın birazdaha iyi hissediyorum.Sanki zamanla daha hafifleyecek gibi.Hergün dua ediyorum geçsin diye benimde iki kızım var onlarla ilgilenemiyordum bir ara baya takmıştım şimdi iyi hissediyorum ama.Buaradaki kimse cevap yazmadığına göre gecmiş diye düşünüyorum.Bana bir tanesi cevap vermişti özelden mesaj atmıştım oda iyilestiğini söyledi.

Aynen bende çocuğumla ilgilenemez oldum hayat neşem kaçmıştı hep kötü bisey var sandım ama çok şükür daha iyiyim evet iyileşen gelip bakmıyo artık, bencede iyilestiler inşallah bizde daha iyi olucaz Size mesaj atan kişi nasıl iyileşmiş bilgi verdi mi ?

Antidepresanla iyileşmiş,mide ilaçlarıda içmiş ama onları çok kullanmak vücuda zarar veriyor.Yediğine ictigine dikkat edilecek birde işte ama genelde antidepresanla rahatlıyorlar

Antidepresanla iyileşmiş,mide ilaçlarıda içmiş ama onları çok kullanmak vücuda zarar veriyor.Yediğine ictigine dikkat edilecek birde işte ama genelde antidepresanla rahatlıyorlar
Mide ilaçları bende kullandım rahatlatiyo mideyi ama tamamen gecmiyo. Stresi baskiladigin zaman zaten mide de rahatlıyo. Bende bi psikiyatrist 'le görüşücem bakalım. Kbb kilo ver dedi verdim şimdi sırada ruhsal tedavi var gelismeleride muhakkak paylasirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…