- 3 Ağustos 2015
- 3.310
- 4.914
- 45
merhaba sizede çok geçmiş olsun Allah kısa sürede şifasını verir inşalla h üniversiteden randevu alicam inşallahmerhaba tekrardan.benim şikayelerim sizinkilerle benzer fakat tam olarak aynı değil.. yutkunma ve gırtlakta sıkıntı yasıyorum ben......globus var bende ayrıca....siz endoskopi de yaptırın fakat endoskopi ile her sey tam anlaşılmıyor manometre bu konuda daha güvenilir. ve lütfen size iyi gelen yanmayı arttırıcı şeyler yememeye çalışın tahminlerime göre yanma varsa bu zaten sessiz reflü degıl bıldıgın reflüdür.reflü yemek borusunda bazen aşırı tahrişten ötürü harabiyet yapmış olabılır.dolayısyla takılma yasıyor olabılırsınız.
Ah cnm neler yaşamışsınCvp yazdığınız için çok teşekkür ederim öncelikle..Bu konuda ne kadar yalnız hissediyorum inanın kendimi anlatamam.Hiçkimse bir şey bulunmadığı ve hep psikolojik dendiği için bana inanmıyor. Dahası kendim abarttığım ve bebeğimle igilenmek bile istemediğim konusunda çok üstüme gidildi.Bu nedenle 2. ayda sütüm kesildi.Şimdi bu satırları bile ağlayarak yazıyorum. Ne çaresz bir dert çözemiyorum. Hayatta tek başıma kalsaydım eğer bebeğim olmasaydı inanın bakış açım daha farklı olacaktı.Böyle elim boğazımda yaşayarak da herkesin hayatnı karatıyorum zira. Zaten zor bir gebelik geçirip bütün bir gebelik boyunca hastanelerde süründüm. Başta boğaz reflüsü gb başladı, nexium gb bir ilaç beni rahatlatıyordu. Herkes geçecek diye beni şartlandırdı.sağ tarafımdaki takılma hissim nedeniyle 8. ayda 7 kilo verdim inanır mısınız? Bir anne nasıl çocuğunu aç bıraksın? Üstelik ben gebeliğin başından beri hep bebeğimi kaybetmekten korkmuşken..... Bitince gebeliğim daha fena oldu; her strese girdiğimde boğulacak gb boğaz kaslarım geriliyor, gırtlağıma sanki bin kiloluk bir şey oturuyor. sıktıkça sıkıyor..takılma hissi de mukus da geçmedi, ne kullandıysam geçmiyor..sanki boğazım kapanıyor, nefes alamıyormuşum gb oluyorum..kanama bile oluyor..bazen sabah kalktığımda ensemde boynumda gırtlağımda korkunç kalsılmalar oluyor; kendimi ölecek gb hissediyorum.
işte ben de en sonunda sütüm de kesilince psikiyatirye gittim. kas gevşetici versler de başta bir süre sonra yine aynı hep aynı..Geceleri uyttuğu ve bebeğimle ilgilenmemi engellediği için hemen bıraktım ben de...üstelik benim de hamileliğin 8. ayından başlayarak anne ve kayınvalidem de hep yanımdaydı. 2 aya girer girmez beni bırakıp gittiler kendim bakmam gerektiği konusunda...
psikolojik dedikleri için kendimi rahatlatacak şeyler yapmak istiyorum ama zaten düşünün bebeğim 2 aylık ve geceleri hiç uyumuyor artık..birçok sorun oluştu bu çıkmazda...dışarı çıkmak istemiyorum...arkadalarımla görüşemiyorum..hiçbir şey yapmak istemiyor canım..elim boğazımda yaşayıp duruyorum...
yabancı sitelerde bu sorunu çok yaşayan, boğaz reflüsünün bu spazmlara dönüşüp psikolojik çıkmaza girmiş birçok insanın hikayesini okudum. Hikayemiz çok benziyor: yapmadıkları endoskopi, gitmedikleri poliklinik kalmamış sonunda xanax, diazem, prozac, flexeril gb kas gevşetici anksiyotiklerle eve gönderilmişler...ve hep bir çıkmaz olarak görüyorlar...
bazı yabancı doktorlar bazı yaşam önerileri tavsiye etmişler bu konuda...yoga, hipnoz gb kas gevşetme methodları vs...ben de psikolojik olduğuna inanmıyorum...bir şey oldu hamilelikte ve bu üstümüze yapıştı kaldı bence...Allah inşallah en kısa sürede kurtulmayı nasip eder..düşünün benimde hiçbir yaşam motivasyonum kalmadı...tek sebebim bebeğim...
Sevgili arkadasim Hnf, oncelikle gebelikte ayni sikintilari ben de yasadim ne olur kendini yalniz hissetme...durmadan gastroya proflara kbbye kosturdum ama malesef bu bogazimin sag tarafindaki tikanikliga bir sey yapmadilar. Hatta bir unlu kkbci kulaklarina bile kusmaktan zarar vermisin dedi..basinctan tıkanıklık tan cildirmak uzereydim. En cok canimi sikan da bogazimin sag tarafindaki kasilma idi.bunun yuzunden hayattan ve neredeyse tovbeler olsun bebegimden vazgecmek uzereydim....bu durum ve cozumsuzluk beni kahira itti. Dogumum erken ve normal oldu. Sonra bogazimda bir anda iki el belirdi gibi oldu.ve siddetli bir kasilma basladi. Sutum kesildi. Cok sutum vardi ama ben artik yasamak bile istemiyordum. Sonra ne mi oldu bir suru tibbi tahlil...bir suru yanlis teşhis ve ilac. Psikiyatrik hasta muamelesi yaptılar hep bana ve verilen en ciddi ilaclar. bile ise yaramadi, Ben de girtlak nevraljisidir bu hastalık diye mr çektirdim. Gercekten doktorların. Buyuk kismi girlak nevraljisi dediler ve simdi pregabalin ve klazonepam gibi bazi agir epilepsi ilaci aliyorum.yuzde 50 rahatlatiyor ama gecirmiyor...ben de hastalik reflu ile basladi diye unlu bir gastrocuya gtttim. Miden sarkmis,midende asit bile yok ama agir reflun var ve yemek borusu kasiliyor dedi....simdi onun da ilaclarini iciyorum am cok faydali degil...belki baska forumlarda yazdigimi gormussundur. Ben artik biyoenerji gibi yollar denryecegim. Allah bu hastaligi dusmanima bile vermesin. ..ceken bilir sadece...kahrediyor hayattan kopariyor insani...Ama inancim cok kuvvetli...ne demisler cignemeden lokma yutulmaz... her yolu olene dek deneyecegm...
Ben senin rahatsizliginin dogumdan sonra gececegine tum kalbimle inanyorum...ne olur karnindaki cana iyi bak...Rabbim saredenlerle het zaman mukafatini verir...inan buna..ne zaman yazmak istersen ben burdayim....
Sevgilerimle ve iyilik dileklerimle....
Cnm umarım düzelmişsindirRabbim herkese dediginiz gibi sifa versin..En buyuk hazinemiz,sifamiz cunku..Size de acil sifalar diliyorum,umarim en kisa zamanda
zamanda gecer yemek borunuzdaki takilma ve tıkanıklıklar. ..
Bogaz reflusu malesesef boyle iste..Bir zaman sonra sag tarafta tikanma,girtlakta kasilma,yemek borusunda motilite bozukluklari yapiyor...
Gebelikte 26.haftada başlamıştı sikayetlerim..En canimi sıkan sey bogazimdaki kasilma ve gerilme idi.
Doktor doktor gezdik esimle...mideyle ilgili sikayetker duzelir gibi oldu ama o kafama,kulaklarima kadar agri yapan girtlak spazmi henuz gecmedi....
Glossofaringeal Nevralji,Mide sarkması her turlu teshis konuldu. ..psikiyatrik,norolojik ilac bile kullandim,yemek borumdaki ve girtlagimin sağındaki takilma,kasilma,tikanma gecmedi...
Yine de umudumu asla yitirmiyorum..Rabbime sonuna kadar guveniyor,bu hastaligi bir nedenle verdigini biliyorum...Ben gidebilecegim.her yere gittim,her tahlili yaptırıp ilac kullandim..Ve bu hastalığı sadece O'nun benden alabileceğini biliyorum...
Lutfen siz de böyle düşünün. .iyilesmede pozitif dusuncenin etkisi cok onemlidir...iyilik dileklerimle. ..haberlerinizi bekliyorum...
Banami sordunuzGastronomi gördü sizi öyle değil mi ??? Bende de var gırtlakta kasılma. Gırtlağım tıkırdıyor fakat doktorlar da aynı sekılde bana pskolojık derler ama anlamış degılım.
Evet gastroloji gördü ama sonucları dahiliye ye gösterdimGastronomi gördü sizi öyle değil mi ??? Bende de var gırtlakta kasılma. Gırtlağım tıkırdıyor fakat doktorlar da aynı sekılde bana pskolojık derler ama anlamış degılım.
Çok geçmiş olsun tedavisi mümkün mü peki.birde Allah korusun kanser olsa bu endoskopi de kesin cikarmiydi benim aklıma takılan da buBence manometryi yaptırmalısın çünkü daha detaylı gözüküyor. Reflü benzeri sıkayetleri yapıyor takılmaya sebep oluyor. Gırtlakta spazma ve kasılmaya sebep oluyor. Benım gırtlagımda baskı oluşmasına sebep oldu. Yanısıra gırtlagımda takılma ve gırtlak halkaladı arasında mobılıte bozukluğuna da sebep oldu. Su anda yutkunurken gırtlagımda ki halkaları hıssedebılıyorum. Kriko kasının kasılmasına bağlı olarak olusmus bunlar tabi. İste manometre de bar ölçümü yapılarak mobılıte bozuklugu var mı ne kadar var gıbı sorulara cevap alabılırsın
Arkadaşım merhaba yorumların hepsini okudum benim yaşadığıma benzer bir yorum göremedim umarım faydasını görmüşsündür ama görmemişsen diye başıma gelenleri yazıyorum; 5-6 gün evvel bogazıma bir şey takıldı gibi hissettim boguluyor gibi oldum; o his bir türlü geçmedi; ilk 3-4 gün gündüz normal bir gün geçiriyordum akşam tıkanıklık 7-8 gibi başlıyordu kbbye gittim burundan gırtlağa kamera ile baktıramadım çünkü burnum estetik. Sonra gündüz de arttı ve nefesimin kesildiğini düşündüm bazı anlar hatta doktorda oturdum ağladım nefes alamıyorum diye; sorduğu sorulardan biri evde kalorifer çok mu yanıyor oldu o Boğaz'da kuruma yapmış VE çok da su tüketmeyince yumru gibi hissettirmiş günde 3-4 market su şişesi ile su iç dedi. Demir eksikliğinden şüphelendi yarın da kan tahlillerim çıkacak; muhakkak bir çok tahlil yaptırmışsındır ama böyle bir yorum ile karşılaştın mı?yaklaşık 2 ay önce doğum yaptım. Hamileliliğim büyük sağlık sorunları ile geçti. sürekli enfeksiyon ve erken doğuum riski nedeniyle hastanede yatmak zorunda kaldım. Yürüyemediğim için de evde yatmak durumundaydım.Bu arada elbette psikolojim çok ciddi derecede bozuldu.Hamileliğin son 2 ayı içinde laringofarengeal adl bir reflü hastalığı başladı. Boğazımın sağ tarafında bir globus ( takılma hissi) oluştu ve bu nedenle büyük strese girdim..hem kustum hem de gırtlak yaraları ile mücaele ederken bir anda 8. ay içinde 7 kilo verdim. Çok şükür bebeğim sağlıklı doğdu. Bu arada herkes bunun reflü yüzünden olduğunu ve gebelik bitince ortadan kalkacağını yani kurtulacağımı söylüyordu.. Ben de bu umutla doğum yapana kadar sabrettim ve acı ile bekledim..Ama o kadar üzülmüşüm ki hem bebeğimi besleyememenin verdiği üzüntü hem kilo kaybı hem acı 35+5'te aniden suyum geldi ve normal doğumla bebeğimi dünyaya getirdim. Ne yazık ki doğumdan sonra bu sıkıntılarım geçeceğine reflüm daha bir arttı. Boğazımda daha çok yara oluştu..sağ taraftaki takılma hissi her yemek yedikten sonra daha çok arttı.Birçok reflü ilacı ve mide asidi azaltıcı proton pompa inhibitörü de kullanmama rağmen ağzımın içi sürekli yara oluyor, gırtlağğım durmadan şişiyor ve yara oluyor, bazen kanıyor..en kötüsü de sağ taraftaki o koca şişlik boğulma hissi yaratıyor..sabah boğazımdan tıkırt tıkırt bir ses de geliyor..gırtlağımda feci kasılmalar olmaya başladı.. o kadar kötü ki sanki bir el süreklli gırtlağımda..boğuluyor gb oluyorum..o an ölmek istiyorum...KBB'den tutun Gastroentrolojye kadar her doktora gittim..gastro reflü derken kbb psikolojik diyerek beni nörolojiye ve psikiyatriye yönlendirdi.Açıkcası çıldırmak üzereyim..Verilen antidepresanlar pek bir işse yaramıyor..dahası bebeğim iki aylık olmasına ramen onunla ilgilenemiyorum bile bu stess yüzünden..kahroluyorum..
acaba aranızda buna benzer bir şey yaşamış ve çözüm bulmuş biri var mı? rahatlatacak biri beni? İnanın çok dertli, mutsuz ve umutsuzum...yaşam enerjim mahvoldu, yok oldu...
Merhaba nasilsiniz bende ayni durumdayim girtlagimda kasilma var,bogazimda takilma var yutkundugumda tikr tikr diye sesler geliyor.2016 agustostundan beri var bende nasil oldunuz iyilesdinizmi,benim durumum kefircaninkiye benziyor,yalnizlikla sirkeli corba ictim ondan sonra basladi,suanda zor nefes aliyorum burnumdan nefes alamiyorum agzimdan aliyorum.gitmedigim doktar kbb,norolog,yapilmadiktest kalmadi hepsin yaptirdim,basim surekli donuyor,tavsiyeniz varmidir nasil oldunuz,bir gelisme varmidir,bu illetten nasil kurtuldunuz?????Arkadaşlar merhaba son durumlar nasıl acaba ??