K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

Ya sen ne kadar yüce gönüllü bir insansın. Sen ne kadar müthiş bir insansın. Sen harika bir insansın süpersin. Bu mücadeleden asla vazgeçmedin sana helal olsun gerçekten.

Bnde merak ediyorum durumunda gelişme olan var mı acaba ? Ben ileri tetkikler yaptıracagim bu konuda

Benim rahatsılığım 2 hafta önce başladı maleseff .sabah kalktım ve yediğim lokmaları yutamıyordum zorlaya zorlaya geçiyordu .kbb gırtlak temiz dedi troidlere bakıldı sorun yok dahiliye bir sürü tetkik istedi ayın 5 inde gastr.yerandevum var.dr yutkunma xorluğuyla karında şişlik isal başladğı için psikolojik olabilir dedi.miğde ilacı verdi nefesim rahatladı ama orafaki takılma devam ediyor. Fikri olan varmı sadece psikolojk olabilirmi?

arkadaşlar yutma güçlüğünü uzun zamandır çekiyorsanız ve reflünüz varsa size önerim manometre yaptırın bu test ile yemek borusunun hareketi ölçülüyor büyük şehirlerin ünv hastanelerinde yapılıyor snra gerek görürse doktırunuz asit seviyesini ölçmek için ph metre de ister bn ikisinide yaptrdım manometrede hareket bozuklugu cıktı maalesef ph metre ise normal düzeyde reflü olarak rapor edildi.

arkadaşlar yutma güçlüğünü uzun zamandır çekiyorsanız ve reflünüz varsa size önerim manometre yaptırın bu test ile yemek borusunun hareketi ölçülüyor büyük şehirlerin ünv hastanelerinde yapılıyor snra gerek görürse doktırunuz asit seviyesini ölçmek için ph metre de ister bn ikisinide yaptrdım manometrede hareket bozuklugu cıktı maalesef ph metre ise normal düzeyde reflü olarak rapor edildi.
Ünüversitenn hangi bölümünden randevu alıcaz birde size nasıl bir tedavi uygulanıyor şimdi ?

Gastroenteroloji den randevu alıyorsun dojtor şikayetlerini dinler gerekli görürse yapar ama her yerde yok ankara istanbul izmir bnm bildiklerim bn antalya da yaşıyorum burda bile yojtu izmire gttim ege Ünv ye .blki senin hafiftir ılaclar ile geçer

Gastroenteroloji den randevu alıyorsun dojtor şikayetlerini dinler gerekli görürse yapar ama her yerde yok ankara istanbul izmir bnm bildiklerim bn antalya da yaşıyorum burda bile yojtu izmire gttim ege Ünv ye .blki senin hafiftir ılaclar ile geçer
İstanbuldayım ben tetkikler bitince bir şey çıkmazsa ünivrrsye giderim inşallah ilaçla geçrr.Allah cümlemize şifalar versin inşallah ayrıca teşekkür ederim cevapladığnz için tekrar geçmiş olsun.

Istanbul'da iseniz sanslisin iz Cerrahpaşa Tıp i tavsiye ederim çok iyi olduğunu duymuştum sizede tekrar geçmiş olsun

Benim de endoskopi ve ultrason neredeyse bir aya sıra alabildim yemek borusunda Allah korusun bir hastalık olsa gösterir herhalde değilmi arkadaşlar?buradamı başka sayfamıydı hatırlayamıycam biri endoskopi yaptırmış bir şey çıkmamış birde üniversite de yaptırmış orada tümör görülmüş bende huylandım endoskopi sonucunada inanamıycam bu gidişle :KK43:

Merhaba korkma bence herhangi bir şey olacağını sanmıyorum canımm Benım.yasadıgın şikayetler nedir tam olarak acaba ??

Merhaba korkma bence herhangi bir şey olacağını sanmıyorum canımm Benım.yasadıgın şikayetler nedir tam olarak acaba ??
merhaba inşallah önemli bişi çıkmaz insan ister istemez rahatsızlk devam ettikçe korkuyor .benim şikayetim sabah mısır gevreği yedikten sonra boğazıma takıldı gibi oldu sonra yediğim hkatı gıdalar sürekli takılmaya başladı karnımda şişlik veisal de olmuştu başlangıçta dr pskolojik olabilir demişti .ben pskolojik olduğnu düşünmüyorum benim boğazdan geçiyor daha aşağıda takılıyor .

Seni anlıyorum arkadasım. Yutkunurken herhangi bir takılma yasıyorsan sıfırdan tetkık yaptırman şart... Asagı dedıgın kısım sanırım yemek Borusunun oldugu kısım. Orada motolite bozuklugu oluşmuş olabılır buna bağlı olarakta yedıklerın takılıyor olabılır. Yemek borusu kasın reflüye bağlı olarakta kasılıyor ve sonucunda takılma yaratıyor olabılır.boğazında herhangi bir kasılma asit yanma yasıyor Musun veya dil renginde herhangi bir renk degısımı yada yedıklerın geri geliyor mu ?? Ben bu tarz şikayetlerde hemen pskolojık denmesinden yana degılım çünkü reflü bazen hıcbır belırtı de vermıyor sessiz reflü)) sana tavsiyem sıfırdan bir endoskopi ve manometre yaptırman.

Seni anlıyorum arkadasım. Yutkunurken herhangi bir takılma yasıyorsan sıfırdan tetkık yaptırman şart... Asagı dedıgın kısım sanırım yemek Borusunun oldugu kısım. Orada motolite bozuklugu oluşmuş olabılır buna bağlı olarakta yedıklerın takılıyor olabılır. Yemek borusu kasın reflüye bağlı olarakta kasılıyor ve sonucunda takılma yaratıyor olabılır.boğazında herhangi bir kasılma asit yanma yasıyor Musun veya dil renginde herhangi bir renk degısımı yada yedıklerın geri geliyor mu ?? Ben bu tarz şikayetlerde hemen pskolojık denmesinden yana degılım çünkü reflü bazen hıcbır belırtı de vermıyor sessiz reflü)) sana tavsiyem sıfırdan bir endoskopi ve manometre yaptırman.
Öncelikle ilgin için teşekkür ederim canımm evet arada boğazımda yanma hissediyorum sanki aşağıdan yukarı doğru alev çıkıyor:) ve bu tskılma özrllikle çok katılarda oluyor yumuşak yiyecekler rahat geçiyor endoskopi olucam inşallah manometre sadece ünivrrstrde yapılıyormş sanırım endoskopide sonuç alamazsam oraya giderim artk.

Sizin de aynı sorunmu peki hangi tetkikleri nerede yaptırdınız

merhaba tekrardan.benim şikayelerim sizinkilerle benzer fakat tam olarak aynı değil.. yutkunma ve gırtlakta sıkıntı yasıyorum ben......globus var bende ayrıca....siz endoskopi de yaptırın fakat endoskopi ile her sey tam anlaşılmıyor manometre bu konuda daha güvenilir. ve lütfen size iyi gelen yanmayı arttırıcı şeyler yememeye çalışın tahminlerime göre yanma varsa bu zaten sessiz reflü degıl bıldıgın reflüdür.reflü yemek borusunda bazen aşırı tahrişten ötürü harabiyet yapmış olabılır.dolayısyla takılma yasıyor olabılırsınız.

X