K.B.B. - Kulak-Burun-Boğaz gırtlakta kasılmalar ve spazmlar!

Tansiyonum 15-16 larda geziniyor resmen hayattan biktim,Allah dusmanina bile vermesin boyle hastaligi

Canım o kadar karamsarlığa kapılma lütfen.1,5 yıldır çrkiyorum ben.Birara düzelir gibi oldu ,sonra tekrar başladı.Geçen akşam yeşil çay içiyordum birden dilim acayip kasıldı ve seğirdi !! Bende keşke o çayı içmeseydim diyorum ama herşey bir sebep.Kefircana da bahsetmiştim çorba o an tahriş etmiş olabilir ama sen taktığın için ne oluyor diye endişelendiğinde için artık iş psikolojik boyuta dönüşmüştür.

Ben unutmaya başlamıştım İnan şikayetlerim Yokk denecek kadar azalmıştı büyük bir stres yaşadım ve o çayı içtikten Sonra tekrar artarak başladı şikayetlerim.

Tansiyonum 15-16 larda geziniyor resmen hayattan biktim,Allah dusmanina bile vermesin boyle hastaligi

Sende benim gibi çok aşırı stres yüklüyorsun vücuduna buda şikayetlerini dahada azdırıyor.Mesela akşam o korkuyla uyuyup sabah gözlerini açar açmaz aynı şeyleri yaşayacam diye korkarak uyanıyormusun?

Unversite ogrencisiyim,nerden gittim o mezuniyet torenine,icmez olaydim,o tahris kronik faranjit olusturdu,ah keske hayati geri alinsaydi,o gun odamdan cikmazdim

Asiri stres yok ama bogazimda surekli takilma hissi,nefes alip verirken kafamin icine basinc uygulayor,geceleri nefesimin durdugunu fark ediyorum acele uyaniyorum,iyice psikolojim bozuldu ya,dilim uyusuyor,sanki hergun yon degistiriyor bu hastalik ((

Asiri stres yok ama bogazimda surekli takilma hissi,nefes alip verirken kafamin icine basinc uygulayor,geceleri nefesimin durdugunu fark ediyorum acele uyaniyorum,iyice psikolojim bozuldu ya,dilim uyusuyor,sanki hergun yon degistiriyor bu hastalik ((

Psikiyatri doktoruna gittin mi ? Ben gittiğimde kaygı bozukluğu teşhisi koymuştu .Sen hastalıkları aşırı kafaya takan birimisin. Bu yaşadığımız belirtileri dahada aşırılaştırıyor çünkü.
Kefircan senin yaşadığın şeyleri çok birebir yaşadı. Keşke şuan okusa en azından nasıl bir yol izlediği konusunda fikrimiz olurdu..
Zor ama unutmaya çalışsan yani "aman Ne olursa olsun desen" yapabilirmisin.. Belki zamanla azalır şikayetlerin

Her sabah tukrdugumde kan geliyor,faranjitden oldugunu biliyorum ama faranjiti takmiyoum,sadece dogru nefes almak istiyorum,bayilacak gibi oluyorum bastigim adimlarda sersemlik,ha birazdan bayilacam diye geziniyorum,offf Allahim ne hastalikmis,bugunde sabah nefessiz kaldigimi hissederek uyandim,nefes aliyormuyum diye dusunuyorum,buda beni kahrediyor,gitmedigim norolog cektirmedigim mr, yaptirmadigim endoskop,gogus kardiyolog,her yere gittim,bi seferinde cok fena sekilde gozum karardi,ambulansla acile goturduler,tansiyon 160/98,nabzim 59 hemen serum taktilar,bunlarin hepsi vagus denen sinir yapiyormus,o sinir girtlaktan,yutaktan dil altindan,yumusak damaktan yemek borusundan geciyormus,vagus siniri uyarilmadiginda kalbi yavaslatiyor tansiyonu yukseltiyormus hemde bronşlari daraltip nefesi daraltiyormus,ama vagus siniri tamamen uyarilmadiginda kalbi durduryormus,iste benim hastaligim bu (((( o ictigim sirkeli corba yumsak damaga,hem yutaga hem girtlaga,hem yemek borusuna zarar verdi,simdi kendimi 80 yasli teyze gibi hissediyorum,kalbimde ritim bozuklugu olsur diye korkuyorum cunku bayilma hissi kalbimin yavasladigini biliyorum ufff Allahim ne dert bu,hergun kahroluyorum,gecermi bu hastalik yoksa baska hastaliklara yol acarmi (((((((

Bende hep keşke internette araştırmasaydım.1,5 yılım zehir geçti diyorum !!
Evet gittim psikyatre cipralex kullaniyorum hatta dozunuda arttirdilar fayda etmiyor deyince,keske kefircan girsede baksa buraya nasil yol izledigini ogrenmek isterdim nasil gecirdi basindan (((

Bende hep keşke internette araştırmasaydım.1,5 yılım zehir geçti diyorum !!
Ne olur dua edin,daha once annemde oyle olmustu hamileyken,sonra duzeldi,suanda sadece tesellim annem,icimden bu hayat artik yasanmaz diyiyorum,intihar etmek geliyor icimden,cok caresizim zamanla buna alisirmiyim bilmiyorum ama cok erken yasta yakalandim bu hastaliga,ne olur dualarinizi eksik etmeyin yoksa delireceğim,garip garip kokular,geliyor burnuma ((((((kefircan umarim girdiginde bu yazilarimi okuyorsundur Insallah,senin hastaliginla tipa tip ayni benimki,yardimina ihtiyacim var nasil oldun hala devammi yoksa hafifleme gecme varmidir???ne olur geridonus yapin(((

Canım intihar falan öyle şeyler düşünme.Bak 3 aşağı 5 yukarı hep aynı şeyleri yaşıyoruz.Geçecek emin ol !! Ben 2 yıl dengesizlik,başdönmesi ve sanki etrafı algılayamama problemi yaşadım.Onlar geçtiyse seninkide hayli hayli geçecek...

Selam arkadaşlar benzer şeyi yaşıyorum
Kronik faranjitim var bir suredir de sinuzite bagli veya alerjiye bagli geniz akintisi olayim var gecti derken dun aksam corba iciyordum genzime kacti gibi oldu oksur oksur cok daraldim sıkıntı verdi cok hala bugun de bogazimda bir sey var gibi yaniyor ve geniz akintim var aile hekimi oyle hissettirir dedi kbbye gorunmemi soyledi

Yazdiklariniza cok benzer reflu de olabilir bende demek ki bu faranjit geniz akintisi alerji reflu birlesince boyle oluyor su an yuzumu boguyorlar bogazimi sanki yuzumu sıkıntı basiyor bir de anksiyete de var bende biri bin hissettiriyor galiba aklima turlu senaryolar geldi
Yemek oyle kacmaz tahris etmis yanmistir oyle hissettorir dedi doktor ama yuzume dahi sıkımtı veriyor kusacak gibi oluyorum vs vs

Kafana takma bence taktıkça içinden çıkılmaz bir hal alıyor.Benim o yutkununca Boğaz'da birşey takılmış hissi 2 ay sürdü.Şimdi dilime taktım kafayı.Yanma ve ara ara kasılma oluyor hep bunlar anksiyeteden bence.Geçmiş olsun

Arkadaslar bende de bu durum var ve kopuklu tukuruk bogazimda yanma surekli oksuruk genze sivi kacmasi birden oldu alerjik astim gibi teshis kondu ama once bogazda basladi....Gogus doktoru bogaz reflusu olabilir diye nexium verdi surekli kopuklu tukuruk girtlagi tikiyor genze kacabiliyor orda gicik hissi

Moiraia benim de once genze sivi kacimi surekli oksuruk geniz akintisi gibi cikti...sonra tikandim alerjik astim gibi dendi .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…