• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gidiyorum ama...

BellaGasca

Guru
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2010
469
80
323
İstanbul
Merhaba Arkadaslar,

Daha onceki konularimda anlatmistim bircok detayi ama yine kisaca ozetliyim, esimden 1 yildir ayri yasiyordum ve yaklasik 6 ay once de resmi olarak bosandim..Bircok sebebi vardi ama en buyuk sebep calismiyor olmasiydi, hos simdi deli gibi calisiyor:) O arada ben 14 yil once birlikte oldugum sevgilimle karsilastim ve onunla gorusmeye basladim..yillar once onu cok sevmistim, bosanma asamasindaydi ve esiyle ayri yasiyordu, o zamanlar ben ona cok destek olmustum..Hayat ne ilginctir ki ben ayni durumdayken o krsima cikti ve benim ayrilma surecimde de o bana destek oldu..Herneyse bu arada biz birbirimize tekrar asik olduk, bu arada bu kisi Amerika'da yasiyor ve 12-13 yildir orda..2 kez geldi Turkiye'ye ve gorustuk..annemle de tanistirdim ki zaten 14 yil oncesinde annem taniyordu zaten..kardesimle de tanisiyorlardi, yine gorustuk hep birlikte..herneyse bu kisiyle neredeyse 8 aydir gorusuyorum, dunyanin bir ucunda olmasi sebebiyle daha cok internetten video chat yapiyoruz..beni cok seviyor, cok tatli ve cok basarili biri, ben de ona karsi derin duygular besliyorum..bunlari daha onceki konumda anlattim aslinda..

Neyse, sonuc olarak onumuzdeki ay Amerika'ya gidiyorum annemle birlikte, ablam orda yasiyor, ona gidiyoruz ve orada erkek arkadasim gelip beni annem ve ablamdan isteyecek..Buraya kadar cok guzel ama sorun su ki bu adamin turkiye'de 2 tane cocugu var, eski karisi var ve hala onlara bakiyor..ben, ailemden cok uzakta yasamak istemiyorum..ama bir yandan da anne olmak istiyorum, 37 yasindayim cunku..ayrica onu seviyorum, artik hayatimda gercekten kiymetimi bilen, gercekten seven birinin olmasi beni cok mutlu ediyor..ama kendimi sanki kor atlayisi yapiyormusum gibi hisediyorum, bir yandan icim kipir kipir, bir yandan cok baski altindayim..adam eski karisini 15 yildir gormuyor bile, buna eminim..ama velayet savasindan dolayi hala bosanmalari gerceklesmemis Turkiye'de..bosanma davasini kaybetmis, butun dosyayi okudum..yalanci sahitler, tehditler..neler neler yapmis kadin..hicbirsey gizlemiyor benden, herseyi durustce anlatiyor..telefon konusmalarina kadar kaydedip bana gonderiyor..Ilk davayi kaybettigi icin 3 yil bosanma davasi acamiyor ve bu 3 yilin dolmasina yaklasik 1 yil var..Onun yasadigi ulke Turkiye'deki nikahi tanimadigi icin orda evlenebiliyoruz..onun istedigi de once orda evlenelim, 1 yil sonra gelip burdaki bosanma islemlerini hallettiginde burda evlenelim..bu durumdan ailemin haberi yok, ben iddet suremden dolayi Turkiye'de evlenemedigimi soyledim onlara..ayrica orda evlendigimiz burda anlasildiginda kendisinin hapis cezasi alma riski var ama aliyorum bu riski, seni kaybedemem diyor..ne ypacagimi sasirdim..yanlisbirsey yapmaktan korkuyorum ama onu seviyorum ve onunla olmak istiyorum..ne diyorsunuz bu duruma kizlar?

Konumu lutfen tasimayin, gercekten de bir derdim var :)

Sevgiler herkese...

Merhaba Arkadaslar,

Daha onceki konularimda anlatmistim bircok detayi ama yine kisaca ozetliyim, esimden 1 yildir ayri yasiyordum ve yaklasik 6 ay once de resmi olarak bosandim..Bircok sebebi vardi ama en buyuk sebep calismiyor olmasiydi, hos simdi deli gibi calisiyor:) O arada ben 14 yil once birlikte oldugum sevgilimle karsilastim ve onunla gorusmeye basladim..yillar once onu cok sevmistim, bosanma asamasindaydi ve esiyle ayri yasiyordu, o zamanlar ben ona cok destek olmustum..Hayat ne ilginctir ki ben ayni durumdayken o krsima cikti ve benim ayrilma surecimde de o bana destek oldu..Herneyse bu arada biz birbirimize tekrar asik olduk, bu arada bu kisi Amerika'da yasiyor ve 12-13 yildir orda..2 kez geldi Turkiye'ye ve gorustuk..annemle de tanistirdim ki zaten 14 yil oncesinde annem taniyordu zaten..kardesimle de tanisiyorlardi, yine gorustuk hep birlikte..herneyse bu kisiyle neredeyse 8 aydir gorusuyorum, dunyanin bir ucunda olmasi sebebiyle daha cok internetten video chat yapiyoruz..beni cok seviyor, cok tatli ve cok basarili biri, ben de ona karsi derin duygular besliyorum..bunlari daha onceki konumda anlattim aslinda..

Neyse, sonuc olarak onumuzdeki ay Amerika'ya gidiyorum annemle birlikte, ablam orda yasiyor, ona gidiyoruz ve orada erkek arkadasim gelip beni annem ve ablamdan isteyecek..Buraya kadar cok guzel ama sorun su ki bu adamin turkiye'de 2 tane cocugu var, eski karisi var ve hala onlara bakiyor..ben, ailemden cok uzakta yasamak istemiyorum..ama bir yandan da anne olmak istiyorum, 37 yasindayim cunku..ayrica onu seviyorum, artik hayatimda gercekten kiymetimi bilen, gercekten seven birinin olmasi beni cok mutlu ediyor..ama kendimi sanki kor atlayisi yapiyormusum gibi hisediyorum, bir yandan icim kipir kipir, bir yandan cok baski altindayim..adam eski karisini 15 yildir gormuyor bile, buna eminim..ama velayet savasindan dolayi hala bosanmalari gerceklesmemis Turkiye'de..bosanma davasini kaybetmis, butun dosyayi okudum..yalanci sahitler, tehditler..neler neler yapmis kadin..hicbirsey gizlemiyor benden, herseyi durustce anlatiyor..telefon konusmalarina kadar kaydedip bana gonderiyor..Ilk davayi kaybettigi icin 3 yil bosanma davasi acamiyor ve bu 3 yilin dolmasina yaklasik 1 yil var..Onun yasadigi ulke Turkiye'deki nikahi tanimadigi icin orda evlenebiliyoruz..onun istedigi de once orda evlenelim, 1 yil sonra gelip burdaki bosanma islemlerini hallettiginde burda evlenelim..bu durumdan ailemin haberi yok, ben iddet suremden dolayi Turkiye'de evlenemedigimi soyledim onlara..ayrica orda evlendigimiz burda anlasildiginda kendisinin hapis cezasi alma riski var ama aliyorum bu riski, seni kaybedemem diyor..ne ypacagimi sasirdim..yanlisbirsey yapmaktan korkuyorum ama onu seviyorum ve onunla olmak istiyorum..ne diyorsunuz bu duruma kizlar?

Konumu lutfen tasimayin, gercekten de bir derdim var :)

Sevgiler herkese...

Bu hikayeyi biliyorum ama konusahibini tanımadım diyordum kendime :) Nickinizi değiştirmişsiniz galiba.

Yıllardır tanıyorsunuz birbirinizi ama bu ilişki yağmurdan kacarken doluya tutulmak olmaz inş. Çok radikal bir karar, okyanus ötesinden hala sorunlu bir ilişkisi olan bir adamla evleneceksiniz, tamam gecmişten biri ama arada 14 yıl geçti. Türkiyede hala evli olduğu biri var ve sizin evlendiğiniz duyulursa kinlenip sizi şikayet edebilir diye düşünüyorum...

Evet Sevgili Elmayra, nickimi adim cok belli oldugu icin degistirdim:)
Yagmurdan kacarken doluya tutulma durumu olmayacagini dusunuyorum, aradan 14 yil gecti evet, O'nu tanidigimi dusunuyorum ama sunu da artik cok iyi biliyorum ki ayni eve girilmeden bir insani yeterince tanimak mumkun olmuyor maalesef..Bir sansi hakettigini dusunuyorum bu iliskinin ama Turkiye'deki durum beni de geriyor dogrusu ve gercekten orda evlenirsek bunun Turkiye'de duyulmamasi gerekiyor ki bu da kotu bir durum..ailem disinda kimseyle paylasamayacagim maalesef mutlulugumu :)

Evet Sevgili Elmayra, nickimi adim cok belli oldugu icin degistirdim:)
Yagmurdan kacarken doluya tutulma durumu olmayacagini dusunuyorum, aradan 14 yil gecti evet, O'nu tanidigimi dusunuyorum ama sunu da artik cok iyi biliyorum ki ayni eve girilmeden bir insani yeterince tanimak mumkun olmuyor maalesef..Bir sansi hakettigini dusunuyorum bu iliskinin ama Turkiye'deki durum beni de geriyor dogrusu ve gercekten orda evlenirsek bunun Turkiye'de duyulmamasi gerekiyor ki bu da kotu bir durum..ailem disinda kimseyle paylasamayacagim maalesef mutlulugumu :)

Çok haklısın, bi insanın sevgili haliyle eş hali bir olmuyor. Ama bu evlilik bella, ev araba almak gibi bişi değil ki saklansın :S

Tabi ki bir şansı hakediyosun, daha iyilerini daha güzellerini de hakediyosun, dilerim hayat aldığın kararlardan utandırmaz seni ve çok mutlu olursun.

kimse kimseyi kaçırmıyor ne bu acele boşanmadan...

15 senedir görüşmeyen adamı mahkeme nasıl boşamıyor?

3 sene ayrı yaşadığını kanıtlayanı mahkeme direkt boşuyor...

bana samımı gelmedi erkek arkadaşınız...sizi kandırıyor olabilir mi?

Neden 1 yıl daha beklemiyorsunuz evlilik için :44: Böylesi daha mantıklı değil mii?

Bencede bir yıl kadar bekleyip, bu süreç içerisinde hem birbirinizi daha yakından tanıma fırsatı bulur, hemde riske girmemiş olursunuz:31:

bence evlenin...sizde bekar diilsiniz sonuçta, ikinizde aynı şartlardasınız....anne olmak için bu yaşta göze alabileceğiniz bi risk...ama olayın kanuni boyutlarını iyice araştırın...sonuçta bi sene uzun bi zaman diil bekleyebilirsiniz....ama eşinin olayı uzatma ihtimali varsa evlenin gitsin bence....

kimse kimseyi kaçırmıyor ne bu acele boşanmadan...

15 senedir görüşmeyen adamı mahkeme nasıl boşamıyor?

3 sene ayrı yaşadığını kanıtlayanı mahkeme direkt boşuyor...

bana samımı gelmedi erkek arkadaşınız...sizi kandırıyor olabilir mi?

böyle biliyoruz 3 yıl ayrı yaşadığında otomatik boşanılır..
neyse..1 yıl sonra mümkün olacaksa boşanma,ailenden gizli nikah falan işlerine hiç girme..
1 yıl daha bekle herşey neticelensin gönül rahatlığıyla evlenirsiniz pürüz de kalmamış olur..
yaşın 37 olsun ne çıkar..bebek için acele ediyorsun galiba,
geç olsun güç olmasın

bekle derim ben cnım,sabret azıcık...ha beraber yasamayı cok istiyorsan imam nikahı kıyın 1 yıl sonra da resmen evlenin,ama şimdi resmiyete dökmeyin işi,inanın duyulur...

1 yıl sonra boşanma davası açabilecek de boşanma ne zaman gerçekleşecek?
Amerika'da nikahlanmasanız, Türkiye'deki mahkeme sonuçlanana kadar.
Birlikte yaşama, çocuk sahibi olma şansınız evlenmeden yok anladığım kadarıyla öyle mi? Amerika'da evlenseniz, sadece aileniz bilse, çocuğunuz olunca akrabalarınızın öğrenmeyecek mi? Akrabalarınız öğrenince evlendiğinizi söyleyeceksiniz, o zaman da eski karısının tarafı duyar mı?
Amerika'da evlenmeden, çocuğunuz olsa, Türkiye'deki işlemler bitince evlenseniz, ailem, elalem ne der haricinde sizi düşündüren şeyler var mı?

Türkiye'de yaşamayacak mısınız evlenince? Yurtdışında yaşayacaksanız e burada nikah kıydırmanız neden?

Göremedim orayı, eğer Türkiye'de kalacaksanız adam burada nikahlı olduğuna göre orada kıydıracağı nikah da burada geçerli olmayacak? Evlenmenin anlamı kalmayacak? Çocuk için illa nikah düşünüyorsanız bu işten bir kazancınız yok ki?

Duyulursa ceza almanın da dışında tamamen iki çocuğundan olur karşınızdaki kişi. Karısı velayet, tazminat, nafaka konularında güzel bir koz elde etmiş olur. (Hatta gözü açıksa size bile tazminat davası açar kişisel olarak.) E iki çocuğunu kaybetmeyi nasıl göze alıyor? İnsanların çocukları 14 15 senedir tanıdıkları insanlardan daha değerli olmaz mı?

önce burada evlenmeniz gerek sonra o kağıt işlemlerine başlıyacak enaz 6 ay 1 sene öyle pat diye gidemiyorsunuz malesef..anlatıldığı kadar kolay değil
direkt olarak adamın anlattıklarını biliyorsunuz bence yok kadın çok kötüymüşte yalancı şahitlerde..ne kadar safız değilmi kadın kısmı* hiç o kadının tarafından düşündünüzmü durumu o kadınla konuştunuzmu neler yaşadığını biliyormusunuz? hemende eski eş kötü kadın oluvermiş gözünüzde..erkekler çok başarılı bu konuda gerçekten eskileri anında kötü olarak tanıtmakta yenilere :)

canım basna dert alma derim .
15 senedır ayrı yasayan adamı mahkeme nasıl bosayamaz ?
bana hıc ınandırıcı gelmedı .
bence sen bu olayı bır avukata danıs derım .
boyle bırseyın olması mumkun degıl .

Türkiye'de yaşamayacak mısınız evlenince? Yurtdışında yaşayacaksanız e burada nikah kıydırmanız neden?

Göremedim orayı, eğer Türkiye'de kalacaksanız adam burada nikahlı olduğuna göre orada kıydıracağı nikah da burada geçerli olmayacak? Evlenmenin anlamı kalmayacak? Çocuk için illa nikah düşünüyorsanız bu işten bir kazancınız yok ki?

Duyulursa ceza almanın da dışında tamamen iki çocuğundan olur karşınızdaki kişi. Karısı velayet, tazminat, nafaka konularında güzel bir koz elde etmiş olur. (Hatta gözü açıksa size bile tazminat davası açar kişisel olarak.) E iki çocuğunu kaybetmeyi nasıl göze alıyor? İnsanların çocukları 14 15 senedir tanıdıkları insanlardan daha değerli olmaz mı?

Türk vatandaşı ya orda kıyılan nikahın burda hükmü yok

Gossip girl, oncelikle belirteyim, bene evli degilim, 5 ay kadar once bosandim, yaklasik 1 yildir da ayri yasiyorum..Arkadaslar 3 yil ayri yasayani mahkeme bosuyor ben de biliyorum ama bu adam dava acmadan gitmis, yillarca orda yasamis ve evlenmeyi hic dusunmedigi icin dava acmaya gerek gormemis, orda zaten birlikte yasiyormus bir kadinla..evlenmeyi de hic dusunmemis..bundan 3-4 yil once dava acmis Turkiye'de ve kaybetmis, cunku takip edememis davasini, celselere katilamamis dunyanin bir ucunda oldugu icin ve kadin burda istedigini yapmis, kocami seviyorum, bosanmak istemiyorum demis..biliyorsunuz kadin bunu deyince bosanmak cok zor oluyor maalesef..davayi kaybettigi icin de 3 yil dava acamiyor burda ve o 3 yilin dolmasina 1 yil var..dolar dolmaz acacak davayi..inaniyorum, cunku butun dava dosyasini inceledim, kadinla konusmalarini dinledim..kadinin derdi kendisine her ay gonderilen parayi kaybetmemek, bosanirsa evden cikarilacagini ve para alamayacagini dusunuyor cunku..cok karisik ve detaylari fazla olan bir konu, bu konuda benim suphem yok, cunku 14 yil once onu tanidigimda bile ayri yasiyorlardi..ben gitme konusunda bir tuhaf hissettim sadece..ama gidecegim, orda evlendigimizde burdan benim ailem haricinde kimse bilmeyecek,sadece benim ailem bilecek..zaten orda yasayacagimiz icin - simdilik boyle dusunuyoruz, ben gidip gorunce kararim degisirse donebiliriz de- Turkiye'deki nikahin benim icin anlami yok fazla..hos, benim icin nikah da cok onemli degil ama 37 yasinda da olsam ailemi asla uzmek istemem, onlarin gonlu olsun, icleri rahat etsin diye cirpiniyoruz..yoksa bana kalsa gider orda bir is bulur duzenimi kurar, iyice tanir ondan sonra evlenirim..ama insanin istedigi gibi olmuyor hayatta hersey, bazi kurallara uymak gerekiyor :)

2 haft sonra gidiyorum, bakalim neler olacak...

adamla apar topar neden evleniyosunuz
siz abdye gidin görüşün edin yüzyüze biraz vakit geçirin
akabinde o trye gelsin, güzelce sizi ailenizin evinde istesin
aceleye gerek yok
sıkıntılı bir evlilik yaşamışsınız en güzel yıllarınız heba olmuş
bari ahir ömrünüzü düşünüp tartarak aldığınız kararlarla dingin ve huzurlu geçirin
riske girmeyin

canım kendinde söylemişsin..kör atlayışı yapmak istemiyorum diye..

bizim için neyin doğru olduğunu iç sesimiz zaten söylüyor ama gel gör ki aşkın gözü kör...

bir evlilik sonlandırmışsınız..tam olarak sebebini bilmesemde birşeyler yolunda gitmemişki bu yolu seçmişsiniz..

şuanda evliliği düşündüğün insanın hali hazırda 2 çocuğu ve her an sürprizlerle dolu olabilecek bir eski eşi var..

37 yaşındasın,anne olmak seninde hakkın ama...daha huzurlu bir hayat sürmekte her insanın hakkı..

iyice düşünün derim..iç sesiniz aslında size doğru şeyi söylüyor ama..

Back