Gıda intoleransı

yaa ne kadar incesiniz
bizimkilerin okullarında özel yemek yok ne yazık ki, ben evden gönederiyorum menülerine uygun olacak şekilde

küçük kızım için ben velilerimizden rica ettim ikramlık göndereceklerse bana 1 gün önceden haber verin lütfen diye, ona göre ben de yapıyorum.

büyük kızımla biraz daha sıkıntılı çünkü 5. sınıf olduğu için otomat kullanma izinleri var o yüzden arkadaşları her teneffüste birşeyler alıp yiyorlarmış kızım da heves ediyor, bana bir gün dedi ki glutensiz bisküvi varmış yiyebilir miyim, üzerinde yazıyor diye, tamam dedim, sonraki kontrolde eşimin de küçük kızımın da değerleri düşmüştü büyük kızımınki tavan yapmıştı meğerse otomatın üzerinde glutensiz yazıyor ama bambaşka bir bisküvi var

çok teşekkür ederim

lütfen ihmal etmeyin, gluten hassasiyeti nispeten daha kolay şükür ki ama vücudunuza zarar vermeden önleminizi almakta fayda var

Ah ah hiç kıyamam. Sen eve aldığınız glütensiz atıştırmalıklardan çantasına her gün 1 tane koy da bari arkadaşları aldıkça o da yesin. Ah kuzum ah

Gluten hassasiyetiniz var muhtemelen. Buğdaylar artık gdo su değişen türden olduğu için sağlıklı insanın bile gluten hassasiyeti oluyor ekmeği ve unu tamamen hayatınızdan çıkarıp 15 gün kendinizi gözlemleyin bence

Aslında yazın 21 gün rafine şeker paketli gıda ve mayayı haliyle gluteni bırakmıştım. Yeniden doğmuş gibi olmuştum. Uyku kalitesi harika,cilt parladı,karın bölgesinden kilolar gitti. Belki bunu tekrar yapmalıyım

Bana kan tahlili yaptılar, çölyak filan varmı diye birşey çıkmadı. İki gün önce de alerji testi yaptılar, kollarıma bi sıvı damlatıp üzerine hindistan cevizi, tarçın gibi şeyler koyup kabartı oluşacak mı diye baktılar yine birşey çıkmadı. Şimdi tekrar kan vercem başka bir test için. Bende de yemeklerden sonra şişkinlik çok oluyor, arada bide yediğim birşeyden resmen zehirleniyorum. Midem bulanıyor, nefes darlığı yaşıyorum ve 3 gün kendime gelemiyorum. Birşeye alerjim var ama neye olduğunu bir türlü bulamadılar.

Of uçsuz bucaksız bir sorun resmen ya

Bence en çok yediğiniz ürünlerin bir listesini yapıp birkaç hafta o ürünü tüketmeyin. En iyi bu şekilde anlarsınız.

Buna kesinlikle katılıyorum. Ben mesela gün içinde en çok peynir, yoğurt, süt tüketiyorum. Laktozsuz süt, yoğurt, peynir aldım, uzun süre laktozsuz beslendim, ekmeği minimuma indirdim, ev yemeklerini azalttım, yediğim yemeklere de çok az yağ koymaya başladım. Sonuç; şişkinliğim gitmedi, gaz çıkarabilmek için bile ilaç alıyordum ki, bir arkadaşım vasıtasıyla bitkisel beslenmeyi (kısmen) denedim. Ve çok daha rahatım. Bitkisel beslenmeden kastım da; şekersiz soya sütü, yulaf sütü, hindistan cevizi yoğurdu, vegan kaşar peynir. Aslında çok daha fazla çeşit var ancak benim imkanım (ve damak zevkim) bunlara yetiyor.
Siz de sık tükettiğiniz şeyleri bırakıp deneyin.
Geçmiş olsun

Aynen banada kendin tespit et dedi. Susamı ben buldum mesela…

Kolumdan deri testi yaptı. Misal domates ve ceviz aft yapıyordu, fındık yüzümde ve sırtımda kaşıntı döküntü…şeftali yüzümü uyuştururdu. Hatta çocukken anneme derdim bu yüzümü uyuştırıyor kaşınıyorum. Huylanıyorsundur diyordu aslında alerjiymiş…

Çocukluktan beri sorunluyum. Astım hortlamadığı sürece onlarla yaşıyorum. Bir kaç haftadır alerji ilaçları ile duruyorum.

Bahar = polen = alerji ilacı

Aslında diyetisyenlerin elemiyasyon (yazım yanlışı olabilir ) diyetleri var . Alanında uzman diyetisyen yardımcı olabilir. Geçen yıl diyetisyenle çalıştım. Baya güzel şeyler öğrendim kendisinden. Ödem için gitmiştim, ona çare olamadı

Bana da aynısını söyledi ama ben tespit edemiyorum. Astım deri kaşıntısı bazı bölgelerde minik minik kabarcıklar olurken başka yerimde egzamaya benzer deri hastalıkları var.
Kaşıntı yaptığı an her şeyi bi kenara bırakıp hunharca kaşınmak istiyorum nerede olursa olsun,kabusun içinde yaşıyor gibi hissediyorum o an. Neyin yaptığını bulamadım

Merhaba ben yaptirmadim ama bi dönem kilo vermek icin diyetisyene gitmistim ve orda bazi sikayetlerimi söylemistim şişkinlik korkunç oluyor 9 aylık hamile gibi ve saklıyorum yani utancımdan anlatıyorum ama gerçekten korkunc bir şişkinlik midemin üstünden başlayan bi şişkinlik bu. Diyet yaparken o yiyecekleri bırakınca anladım yaramadığını ama extra bi test yaptırmadım.

Genellikle yulaf, süt, mercimek, fasülye ,nohut ,domates, kırmızı biber, bunlardan oluyordu

Aynısı var, iki bacağımda da ayak bileklerimin üzeri gibi yer acayip çok kaşınıyor, egzamaya benzer. Onun neden olduğunu bende bulamadım.

Aynısı var, iki bacağımda da ayak bileklerimin üzeri gibi yer acayip çok kaşınıyor, egzamaya benzer. Onun neden olduğunu bende bulamadım.
Benim de ayak bileklerin üst kısmında. Bana duş jeli, kolonya dezenfektan kullanılmamalı demişti. El yapımı sabuna geçtim yıkanırken onu kullanıyorum. Minik minik kabarık olan yerler çok fena kaşınıyor en son dr’a gittiğimde sanırım uyuz oldum demiştim. Uyuzun çok çeşitleri var son dönemlerde benziyor demiyorum ama olabilir demişti. Ama sık sık olur mu anlamadım, her senede bir kaç ay oluyor.

Çok ilginç aynı yer olması. Kış aylarında oluyor benimde ısınınca geçer herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…