- 31 Ekim 2013
- 21.367
- 71.594
- 798
- 40
- Konu Sahibi Vasfiyeteyzeniz
-
yaa ne kadar incesinizOğlumun sınıfında var bir arkadaşı. Bizim okulda kantin yok sadece okulda çıkan yemekler. Bütün okulda 2 çocuk var çölyak olan. Onlar için ayrı yemek yapılıyor. Tabakalrı tencereleri kaşıkları hepsi ayrı. Bazen çocuklar ikram götürmek istiyor okula bir şey göndereceksek meyve gönderiyoruz.
Onun durumunu elimizden geldiğince kolaylaştırmaya çalışıyoruz 2. Sınıf daha
çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun eşinize ve çocuklarınıza şifalar dilerim. Ben de geçen yıl kan verdiğimde doktora her yıl vitamin kullanıyorum ama değerlerim yine düşüyor dediğimde çölyaktan şüphe etti. Karında şişlik oluyor mu diye sordu hayır yok dedim . Afedersiniz tuvalete hemen çıkıyor musunuz yemek sonrası deyince evet dedim. Birkaç belirti sordu. O halde çölyak testi yapmamız iyi olur çünkü çölyak rahatsızlığı demir emilimini engeller vücutta demir eksikliği yapar ne kadar ilaç kullansanız da yükselmez dedi. Kan verdim gluten hassasiyeti pozitif çıktı ve endoskopi çektirmemi istedi gastroenterolojiye yönlendirdi. Ordaki sonuca göre sizi diyetisyene yönlendireceğim dedi. Tabi ben korktum gitmek istemedim uzun bir süre. Şimdi randevu bekliyorum.
Ah ah hiç kıyamam. Sen eve aldığınız glütensiz atıştırmalıklardan çantasına her gün 1 tane koy da bari arkadaşları aldıkça o da yesin. Ah kuzum ahyaa ne kadar incesiniz
bizimkilerin okullarında özel yemek yok ne yazık ki, ben evden gönederiyorum menülerine uygun olacak şekilde
küçük kızım için ben velilerimizden rica ettim ikramlık göndereceklerse bana 1 gün önceden haber verin lütfen diye, ona göre ben de yapıyorum.
büyük kızımla biraz daha sıkıntılı çünkü 5. sınıf olduğu için otomat kullanma izinleri var o yüzden arkadaşları her teneffüste birşeyler alıp yiyorlarmış kızım da heves ediyor, bana bir gün dedi ki glutensiz bisküvi varmış yiyebilir miyim, üzerinde yazıyor diye, tamam dedim, sonraki kontrolde eşimin de küçük kızımın da değerleri düşmüştü büyük kızımınki tavan yapmıştımeğerse otomatın üzerinde glutensiz yazıyor ama bambaşka bir bisküvi var
evet öyle yapıyorum artıkAh ah hiç kıyamam. Sen eve aldığınız glütensiz atıştırmalıklardan çantasına her gün 1 tane koy da bari arkadaşları aldıkça o da yesin. Ah kuzum ah
Aslında yazın 21 gün rafine şeker paketli gıda ve mayayı haliyle gluteni bırakmıştım. Yeniden doğmuş gibi olmuştum. Uyku kalitesi harika,cilt parladı,karın bölgesinden kilolar gitti. Belki bunu tekrar yapmalıyımGluten hassasiyetiniz var muhtemelen. Buğdaylar artık gdo su değişen türden olduğu için sağlıklı insanın bile gluten hassasiyeti oluyor ekmeği ve unu tamamen hayatınızdan çıkarıp 15 gün kendinizi gözlemleyin bence
Bana kan tahlili yaptılar, çölyak filan varmı diye birşey çıkmadı. İki gün önce de alerji testi yaptılar, kollarıma bi sıvı damlatıp üzerine hindistan cevizi, tarçın gibi şeyler koyup kabartı oluşacak mı diye baktılar yine birşey çıkmadı. Şimdi tekrar kan vercem başka bir test için. Bende de yemeklerden sonra şişkinlik çok oluyor, arada bide yediğim birşeyden resmen zehirleniyorum. Midem bulanıyor, nefes darlığı yaşıyorum ve 3 gün kendime gelemiyorum. Birşeye alerjim var ama neye olduğunu bir türlü bulamadılar.Hanımlar özellikle son 1 yıldır yemeklerden sonra şişkinlik,karın ağrısı falan yaşıyorum.
Aranızda gıda intolerans testi yaptıran var mı? Yakın zamanda yaptıran varsa ücreti ne kadar oluyor? Yaptırıp sonuca göre beslenince hayat kaliteniz yükseldi mi?
Of uçsuz bucaksız bir sorun resmen yaBana kan tahlili yaptılar, çölyak filan varmı diye birşey çıkmadı. İki gün önce de alerji testi yaptılar, kollarıma bi sıvı damlatıp üzerine hindistan cevizi, tarçın gibi şeyler koyup kabartı oluşacak mı diye baktılar yine birşey çıkmadı. Şimdi tekrar kan vercem başka bir test için. Bende de yemeklerden sonra şişkinlik çok oluyor, arada bide yediğim birşeyden resmen zehirleniyorum. Midem bulanıyor, nefes darlığı yaşıyorum ve 3 gün kendime gelemiyorum. Birşeye alerjim var ama neye olduğunu bir türlü bulamadılar.
Evet ve bence testler güvenilir değil. Mesela ben mayalı birşey yediğimde çok fena oluyorum, midem davul gibi şişiyor ama teste göre maya intoleransim yok. En iyisi kendi doktorumuz olup ne dokunuyor ne dokunmuyor kendimiz belirleyeceğiz.Of uçsuz bucaksız bir sorun resmen ya
Bence en çok yediğiniz ürünlerin bir listesini yapıp birkaç hafta o ürünü tüketmeyin. En iyi bu şekilde anlarsınız.
Aynen banada kendin tespit et dedi. Susamı ben buldum mesela…Bu saydıklarınızın hepsi bende de var. Bende yıllar önce alerji testi yaptırdım ancak bana dr “yüzde yüz bir sonuç alamayız, sadece en yaygın olanlar çıkar” demişti. Ellibinden fazla alerjen var bunların hepsini bulmamız mümkün değil dedi. Ben bilekten yaptırmıştım. Siz nasıl yaptırdınız?
Bana da aynısını söyledi ama ben tespit edemiyorum. Astım deri kaşıntısı bazı bölgelerde minik minik kabarcıklar olurken başka yerimde egzamaya benzer deri hastalıkları var.Aynen banada kendin tespit et dedi. Susamı ben buldum mesela…
Kolumdan deri testi yaptı. Misal domates ve ceviz aft yapıyordu, fındık yüzümde ve sırtımda kaşıntı döküntü…şeftali yüzümü uyuştururdu. Hatta çocukken anneme derdim bu yüzümü uyuştırıyor kaşınıyorum. Huylanıyorsundur diyorduaslında alerjiymiş…
Çocukluktan beri sorunluyum. Astım hortlamadığı sürece onlarla yaşıyorum. Bir kaç haftadır alerji ilaçları ile duruyorum.
Bahar = polen = alerji ilacı
Merhaba ben yaptirmadim ama bi dönem kilo vermek icin diyetisyene gitmistim ve orda bazi sikayetlerimi söylemistim şişkinlik korkunç oluyor 9 aylık hamile gibi ve saklıyorum yani utancımdan anlatıyorum ama gerçekten korkunc bir şişkinlik midemin üstünden başlayan bi şişkinlik bu. Diyet yaparken o yiyecekleri bırakınca anladım yaramadığını ama extra bi test yaptırmadım.Hanımlar özellikle son 1 yıldır yemeklerden sonra şişkinlik,karın ağrısı falan yaşıyorum.
Aranızda gıda intolerans testi yaptıran var mı? Yakın zamanda yaptıran varsa ücreti ne kadar oluyor? Yaptırıp sonuca göre beslenince hayat kaliteniz yükseldi mi?
Aynısı var, iki bacağımda da ayak bileklerimin üzeri gibi yer acayip çok kaşınıyor, egzamaya benzer. Onun neden olduğunu bende bulamadım.Bana da aynısını söyledi ama ben tespit edemiyorum. Astım deri kaşıntısı bazı bölgelerde minik minik kabarcıklar olurken başka yerimde egzamaya benzer deri hastalıkları var.
Kaşıntı yaptığı an her şeyi bi kenara bırakıp hunharca kaşınmak istiyorum nerede olursa olsun,kabusun içinde yaşıyor gibi hissediyorum o an. Neyin yaptığını bulamadım
Ben kanser ciktim.Ne çıktı sonuç? Kolonoskopi Zor değil mi ya?
Benim de ayak bileklerin üst kısmında. Bana duş jeli, kolonya dezenfektan kullanılmamalı demişti. El yapımı sabuna geçtim yıkanırken onu kullanıyorum. Minik minik kabarık olan yerler çok fena kaşınıyor en son dr’a gittiğimde sanırım uyuz oldum demiştim. Uyuzun çok çeşitleri var son dönemlerde benziyor demiyorum ama olabilir demişti. Ama sık sık olur mu anlamadım, her senede bir kaç ay oluyor.Aynısı var, iki bacağımda da ayak bileklerimin üzeri gibi yer acayip çok kaşınıyor, egzamaya benzer. Onun neden olduğunu bende bulamadım.
Çok ilginç aynı yer olması. Kış aylarında oluyor benimde ısınınca geçer herhaldeBenim de ayak bileklerin üst kısmında. Bana duş jeli, kolonya dezenfektan kullanılmamalı demişti. El yapımı sabuna geçtim yıkanırken onu kullanıyorum. Minik minik kabarık olan yerler çok fena kaşınıyor en son dr’a gittiğimde sanırım uyuz oldum demiştim. Uyuzun çok çeşitleri var son dönemlerde benziyor demiyorum ama olabilir demişti. Ama sık sık olur mu anlamadım, her senede bir kaç ay oluyor.
Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin.Ben kanser ciktim.
Benim yaz kış oluyor. Bazen stresten mi acaba diyorum ama bilemiyorum tabi.Çok ilginç aynı yer olması. Kış aylarında oluyor benimde ısınınca geçer herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?