Gıda intoleransı

Hanımlar özellikle son 1 yıldır yemeklerden sonra şişkinlik,karın ağrısı falan yaşıyorum.
Aranızda gıda intolerans testi yaptıran var mı? Yakın zamanda yaptıran varsa ücreti ne kadar oluyor? Yaptırıp sonuca göre beslenince hayat kaliteniz yükseldi mi?
Bende aynı problem vardı, ancak gıda intoleransı testinden önce, iyi bir dahiliye doktoruna gidip muayene olmanız gerekli.
Bende gıda intoleransı çıkmadı mesela, annem çölyak hastası.
Çölyakta çıkmadı.

Bendeki sorun safra kesemin ve apandistimin olmamasından dolayı, vücutta gaz birikimi oluyor.
O gaz nedeni ile ultrason çekimlerinde pankreasımı göremediler.
Doktor ilaç düzenlemesi yaptı, ilaçlar sayesinde karın şişliğim ve hazımsızlığım azaldı.
Daha iyiyim şimdi, hatta tekrar kontrole gitme zamanım bile geldi.

Kan tahlilleri yapıldı bir yığın.
Siz de muhakkak bütün tahlillerinizi yaptırın, her şeye baktırın ki gözden kaçan birşey olmasın.
O şişkinlik insanın hayatını kötü etkiliyor.
Hem görsel hem fiziksel açıdan.
Geçmiş olsun.

geçmiş olsun öncelikle :KK68:

bir de çölyak testi mi yaptırsanız, elbette her karın ağrısı çölyak olduğunuzu göstermez ama doktorumuz karın ağrısı şikayeti çölyağın en net göstergesidir demişti bize
Çölyak tanısı kolay konulmuyor diye biliyorum.
Annem 3 ayrı doktor ve hastaneye gittiği halde tanı ve teşhis koymakta zorlanmışlardı.
Kolonoskopi en net veriyi veriyor.
O şekilde tanı konulmuştu, şu an çölyak tanısı var, ama zor bir hastalık.
O kesinlikle gluten içeren birşey yiyemiyor, bağırsakta kanamaya ve midede aşırı şişkinliğe ayrıca da hazımsızlığa yol açıyor.

Allah herkese şifa versin, zor hastalıklar.

Bende aynı problem vardı, ancak gıda intoleransı testinden önce, iyi bir dahiliye doktoruna gidip muayene olmanız gerekli.
Bende gıda intoleransı çıkmadı mesela, annem çölyak hastası.
Çölyakta çıkmadı.

Bendeki sorun safra kesemin ve apandistimin olmamasından dolayı, vücutta gaz birikimi oluyor.
O gaz nedeni ile ultrason çekimlerinde pankreasımı göremediler.
Doktor ilaç düzenlemesi yaptı, ilaçlar sayesinde karın şişliğim ve hazımsızlığım azaldı.
Daha iyiyim şimdi, hatta tekrar kontrole gitme zamanım bile geldi.

Kan tahlilleri yapıldı bir yığın.
Siz de muhakkak bütün tahlillerinizi yaptırın, her şeye baktırın ki gözden kaçan birşey olmasın.
O şişkinlik insanın hayatını kötü etkiliyor.
Hem görsel hem fiziksel açıdan.
Geçmiş olsun.
çok geçmiş olsun. Kesinlikle ya mide sürekli isyanlar da karın hep şiş. Sabah uyanıyorum normal akşam yatarken 5 aylık hamile gibiyim.
Aile hekimliğine kan vermiştim orada değerlerim çok iyi çıktı ama hastane daha detaylı bakar belki.
Şimdi ben dahiliyeye mi gideyim ramazandan sonra yoksa gastroya mı?

çok geçmiş olsun. Kesinlikle ya mide sürekli isyanlar da karın hep şiş. Sabah uyanıyorum normal akşam yatarken 5 aylık hamile gibiyim.
Aile hekimliğine kan vermiştim orada değerlerim çok iyi çıktı ama hastane daha detaylı bakar belki.
Şimdi ben dahiliyeye mi gideyim ramazandan sonra yoksa gastroya mı?

Aile hekimlerinin bu konuda çok faydalı olacağını düşünmeyenlerdenim.
En azından bizim aile hekimi sağolsun, kendine faydası yok.

Önce dahiliyeye randevu alın, devlet hastanesine gidecekseniz.
Tüm şikayetlerinizi anlatın. Ona göre sizden tahliller isteyecekler.
Belki ultrason çekimleri vb. çekimlerde isteyebilir.
Ardından zaten o sizi gastroentolojiye yönlendirecektir.
Çünkü bağırsak ve mide hastalıklarına gastroentoloji bölümü bakıyor.

Eğer İstanbul şehrindeyseniz, Türkiye Hastane'sinde çok iyi bir gastroentoloji profesörü var.
Maddi imkanınız varsa tavsiye ederim.
5 ayrı doktora gittiği halde, eşimin karnında oluşan yırtığı o doktor buldu.
Hayret etmiştik doktorun dikkatine.
Ama dediğim gibi, tamamlayıcı sağlık sigortanız, özel sigortanız vs. yoksa, maliyetli olur.
Devlet hastanelerinde de çok iyi doktorlar var.

Çölyak tanısı kolay konulmuyor diye biliyorum.
Annem 3 ayrı doktor ve hastaneye gittiği halde tanı ve teşhis koymakta zorlanmışlardı.
Kolonoskopi en net veriyi veriyor.
O şekilde tanı konulmuştu, şu an çölyak tanısı var, ama zor bir hastalık.
O kesinlikle gluten içeren birşey yiyemiyor, bağırsakta kanamaya ve midede aşırı şişkinliğe ayrıca da hazımsızlığa yol açıyor.

Allah herkese şifa versin, zor hastalıklar.
iki kızım ve eşim çölyak hastası ve tamamen tesadüfen öğrendik, büyük kızımın yıllardır demir eksikliği var şişelerce ilaç kullanmasına rağmen düzelmedi, küçük kızımda da demir eksikliği başlayınca başka bir doktora gittik, Allah ondan binlerce kez razı olsun bu derece demir eksikliği hiç normal değil ya akdeniz anemisi ya da çölyak deyip ilk önce çölyak testi yaptırdı oradaki değerler çok yüksek çıkınca da hemen endoskopi istedi sonrasında da teşhis kondu

çok zor bi hastalık evet, özellikle çocuklar için sıkıntılı, canları çektikleri birşeyi anında yiyememek zorluyor kızlarımı

ama tabii Allah dermansız dert vermesin, bir şekilde hayatımızı idame ettiriyoruz çok şükür

annenize de çok geçmiş olsun

Gıda intörelans değil ama alerji testi yaptırmıştım. Bir sürü gıdaya alerjim var. İntörelans yaptırmam. Oradan da çıkarsa aç kalırım 🤪🤣

Alerjik astım, alerjik rinit, alerjik deri sorunlarım var. Benim sorunum astım. Alerjik gıdalar astımı tetikliyor 😒 mide bağırsak sorunlarım da var. Şişer ağrır…
Yiyeceklerden nelere alerjiniz var?

iki kızım ve eşim çölyak hastası ve tamamen tesadüfen öğrendik, büyük kızımın yıllardır demir eksikliği var şişelerce ilaç kullanmasına rağmen düzelmedi, küçük kızımda da demir eksikliği başlayınca başka bir doktora gittik, Allah ondan binlerce kez razı olsun bu derece demir eksikliği hiç normal değil ya akdeniz anemisi ya da çölyak deyip ilk önce çölyak testi yaptırdı oradaki değerler çok yüksek çıkınca da hemen endoskopi istedi sonrasında da teşhis kondu

çok zor bi hastalık evet, özellikle çocuklar için sıkıntılı, canları çektikleri birşeyi anında yiyememek zorluyor kızlarımı

ama tabii Allah dermansız dert vermesin, bir şekilde hayatımızı idame ettiriyoruz çok şükür

Yaaa gerçekten mi?
Çok üzüldüm, Allah size güç kuvvet dirayet versin.
Çünkü dediğiniz gibi, çocuklara 'ama onu yiyemezsin sana dokunacak' demek bile insanı mahvediyor.
Benim de küçük oğlumda alerji çıkıyor her Haziran ayında, oradan biliyorum.
Gıdaya karşı bizim alerjimiz de ama mevsimsel, vücutta kızarıklar (ürtiker) oluyor, gitmediğim yer kalmadı, teşhis konulamadı.
Her Haziran başında dikkat etmeye başlıyoruz, 2 senedir hafifleme var şükür.
Ama çok zor.

Annemi doktor kanser sanmıştı.
İshal ve istifra aynı anda baş gösterdi annemde.
Önce doktor doktor gezdik, yok çözüm bulunamıyor.
2 kere kolonoskopi bile yapılmıştı, yine tanı konulamamıştı.
Sonrasında Medipol Mega'da bir genel cerraha gittik, o adam nasıl bir iyi adamsa, bizden çok endişelendi.
Sonra anneme kolonoskopi & endoskopi aynı gün yapıldı.
Doktorun suratını ve ifadesini ölsem unutmam, yanıma geldiğinde (tek çocuğum herşeyine ben koşuyorum annemin)
'ohhh şükür, kötünün iyisi Cihandan hanım, korkmayın' demişti.
Anneniz çıksın odamda konuşuruz demişti.

Ayrıca, çölyak teşhisi varsa devletten ödenek alabiliyorsunuz, bunu biliyor muydunuz?

Aile hekimlerinin bu konuda çok faydalı olacağını düşünmeyenlerdenim.
En azından bizim aile hekimi sağolsun, kendine faydası yok.

Önce dahiliyeye randevu alın, devlet hastanesine gidecekseniz.
Tüm şikayetlerinizi anlatın. Ona göre sizden tahliller isteyecekler.
Belki ultrason çekimleri vb. çekimlerde isteyebilir.
Ardından zaten o sizi gastroentolojiye yönlendirecektir.
Çünkü bağırsak ve mide hastalıklarına gastroentoloji bölümü bakıyor.

Eğer İstanbul şehrindeyseniz, Türkiye Hastane'sinde çok iyi bir gastroentoloji profesörü var.
Maddi imkanınız varsa tavsiye ederim.
5 ayrı doktora gittiği halde, eşimin karnında oluşan yırtığı o doktor buldu.
Hayret etmiştik doktorun dikkatine.
Ama dediğim gibi, tamamlayıcı sağlık sigortanız, özel sigortanız vs. yoksa, maliyetli olur.
Devlet hastanelerinde de çok iyi doktorlar var.
Valla 2 senedir sağlık sigortası yaptırmadık o yüzden devlete devam. Ankaradayım ama burada da güzel doktorlar vardır heralde aslında doktor samimi arkadaşlarım da var belki yönlendirme isterim. Çok teşekkür ederim ❤️

Çok çok geçmiş olsun. Kesinlikle çok zor hastalık acayip bir nefis imtihanı.
Benim demir de kendimi bildim bileli sıkıntı. 3 e kadar düşüyor ferritin. Doğumlardan sonra damardan vermişlerdi. İlaçla düzeliyor ama sonra yine başa. Bilemedim bu işin üstüne düşeceğim bayramdan sonra ya

Valla 2 senedir sağlık sigortası yaptırmadık o yüzden devlete devam. Ankaradayım ama burada da güzel doktorlar vardır heralde aslında doktor samimi arkadaşlarım da var belki yönlendirme isterim. Çok teşekkür ederim ❤️
Eminim vardır, olmaz olur mu hiç...
Doktor arkadaş çevresi de iyi etki olacaktır, en azından alanında güvendikleri kişileri tavsiye ederler umarım.
Hayırlı haberler alın inşallah. Kalıtsal değil, geçici hastalıktır umarım, tez zamanda iyileşirsiniz.

Gıda intörelans değil ama alerji testi yaptırmıştım. Bir sürü gıdaya alerjim var. İntörelans yaptırmam. Oradan da çıkarsa aç kalırım 🤪🤣

Alerjik astım, alerjik rinit, alerjik deri sorunlarım var. Benim sorunum astım. Alerjik gıdalar astımı tetikliyor 😒 mide bağırsak sorunlarım da var. Şişer ağrır…
Bu saydıklarınızın hepsi bende de var. Bende yıllar önce alerji testi yaptırdım ancak bana dr “yüzde yüz bir sonuç alamayız, sadece en yaygın olanlar çıkar” demişti. Ellibinden fazla alerjen var bunların hepsini bulmamız mümkün değil dedi. Ben bilekten yaptırmıştım. Siz nasıl yaptırdınız?

telefonun not kısmına hergün yediğiniz yemekleri hatta kullandığınız baharatlara kadar not alın .
Birini eksilterek gidin mesela birgun karabıber ,birgun pul biber , birgun ekmek yemeyin
Yediğiniz kuruyemişe kadar öyle bi not düşünün
Bazı yemekler kimyon ve kekiği kaldırmaz ya tat olarak onlar yokken rahat geçirdim günü 😏

yok canım bunca zaman yedim nolacak ki diyorum kendıme falan ama sonraki günler devam ettim ve cidden rahatlamıştım
🤪test yaptırdık alerji imminoloji bölümünde cidden baharat çıktı 🤣🤣

Vücut sonra da değişik tepkiler verebiliyormuş 30 yaşında kekik kimyon alerjisiyle tanışmış olduk 😱

Yaaa gerçekten mi?
Çok üzüldüm, Allah size güç kuvvet dirayet versin.
Çünkü dediğiniz gibi, çocuklara 'ama onu yiyemezsin sana dokunacak' demek bile insanı mahvediyor.
Benim de küçük oğlumda alerji çıkıyor her Haziran ayında, oradan biliyorum.
Gıdaya karşı bizim alerjimiz de ama mevsimsel, vücutta kızarıklar (ürtiker) oluyor, gitmediğim yer kalmadı, teşhis konulamadı.
Her Haziran başında dikkat etmeye başlıyoruz, 2 senedir hafifleme var şükür.
Ama çok zor.
aminn sağolun
en zorlandığımız zamanlar arkadaş doğumgünleri ve arkadaş buluşmaları, arkadaşları herşeyden yerken biz yanımızda taşıyoruz, içim sızlıyor :(
oğlunuza da çok geçmiş olsun, Allah şifa versin :dua:

Annemi doktor kanser sanmıştı.
İshal ve istifra aynı anda baş gösterdi annemde.
Önce doktor doktor gezdik, yok çözüm bulunamıyor.
2 kere kolonoskopi bile yapılmıştı, yine tanı konulamamıştı.
Sonrasında Medipol Mega'da bir genel cerraha gittik, o adam nasıl bir iyi adamsa, bizden çok endişelendi.
Sonra anneme kolonoskopi & endoskopi aynı gün yapıldı.
Doktorun suratını ve ifadesini ölsem unutmam, yanıma geldiğinde (tek çocuğum herşeyine ben koşuyorum annemin)
'ohhh şükür, kötünün iyisi Cihandan hanım, korkmayın' demişti.
Anneniz çıksın odamda konuşuruz demişti.
annenize çok geçmişş olsun, Allah yardımcınız olsun :dua:

Ayrıca, çölyak teşhisi varsa devletten ödenek alabiliyorsunuz, bunu biliyor muydunuz?
evet biliyorum sağolun :KK200: eşim alıyor ama o kadar pahalı bi hastalık ki verdikleri destek 2 kg una yetmiyor neredeyse

ben de Ankaradayım Şehir Hastanesinde takipteyiz, memnunum doktorumuzdan
Başkent'te de çok iyi doktorlar var ama testler vs derken biraz pahalıya patlıyor

Çok çok geçmiş olsun. Kesinlikle çok zor hastalık acayip bir nefis imtihanı.
Benim demir de kendimi bildim bileli sıkıntı. 3 e kadar düşüyor ferritin. Doğumlardan sonra damardan vermişlerdi. İlaçla düzeliyor ama sonra yine başa. Bilemedim bu işin üstüne düşeceğim bayramdan sonra ya
çok teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun, Allah şifa versin :dua:

vallahi şüphelenmiyorum desem yalan olur. Offf hiç sevmem hastane işini de bi yerden başlamam gerekecek gibi

Fonksiyonel tıp ile ilgilenen bir dahiliye uzmanı bulursanız daha net tanı alabilirsiniz. Ben öyle yaptım, eşime de öyle yaptık. Belli şeyleri yiyince inanılmaz bir karın şişliği oluyordu, bağırsak ağrıları da cabası. Şimdi tedavi sürecindeyim. Herkesin süreci farklıdır, o yüzden anlatmıyorum. Fonksiyonel tıp ile ilgilenenler daha detaylı değerlendiriyor. O yüzden öneririm.

aminn sağolun
en zorlandığımız zamanlar arkadaş doğumgünleri ve arkadaş buluşmaları, arkadaşları herşeyden yerken biz yanımızda taşıyoruz, içim sızlıyor :(
oğlunuza da çok geçmiş olsun, Allah şifa versin :dua:

annenize çok geçmişş olsun, Allah yardımcınız olsun :dua:

evet biliyorum sağolun :KK200: eşim alıyor ama o kadar pahalı bi hastalık ki verdikleri destek 2 kg una yetmiyor neredeyse

ben de Ankaradayım Şehir Hastanesinde takipteyiz, memnunum doktorumuzdan
Başkent'te de çok iyi doktorlar var ama testler vs derken biraz pahalıya patlıyor

çok teşekkür ederim, size de çok geçmiş olsun, Allah şifa versin :dua:
Oğlumun sınıfında var bir arkadaşı. Bizim okulda kantin yok sadece okulda çıkan yemekler. Bütün okulda 2 çocuk var çölyak olan. Onlar için ayrı yemek yapılıyor. Tabakalrı tencereleri kaşıkları hepsi ayrı. Bazen çocuklar ikram götürmek istiyor okula bir şey göndereceksek meyve gönderiyoruz.
Onun durumunu elimizden geldiğince kolaylaştırmaya çalışıyoruz 2. Sınıf daha ❤️

Fonksiyonel tıp ile ilgilenen bir dahiliye uzmanı bulursanız daha net tanı alabilirsiniz. Ben öyle yaptım, eşime de öyle yaptık. Belli şeyleri yiyince inanılmaz bir karın şişliği oluyordu, bağırsak ağrıları da cabası. Şimdi tedavi sürecindeyim. Herkesin süreci farklıdır, o yüzden anlatmıyorum. Fonksiyonel tıp ile ilgilenenler daha detaylı değerlendiriyor. O yüzden öneririm.
Özelde mi? Hangi şehirde acaba ismi nedir ? ❤️

Çok geçmiş olsun eşinize ve çocuklarınıza şifalar dilerim. Ben de geçen yıl kan verdiğimde doktora her yıl vitamin kullanıyorum ama değerlerim yine düşüyor dediğimde çölyaktan şüphe etti. Karında şişlik oluyor mu diye sordu hayır yok dedim . Afedersiniz tuvalete hemen çıkıyor musunuz yemek sonrası deyince evet dedim. Birkaç belirti sordu. O halde çölyak testi yapmamız iyi olur çünkü çölyak rahatsızlığı demir emilimini engeller vücutta demir eksikliği yapar ne kadar ilaç kullansanız da yükselmez dedi. Kan verdim gluten hassasiyeti pozitif çıktı ve endoskopi çektirmemi istedi gastroenterolojiye yönlendirdi. Ordaki sonuca göre sizi diyetisyene yönlendireceğim dedi. Tabi ben korktum gitmek istemedim uzun bir süre. Şimdi randevu bekliyorum.

Back
X