Gözaltına alınan bir arkadaşım ve 3 meslektaşım oldu.
Ne taş attıklarına ,ne sopa taşıdıklarına dair bir delil yok.
Suç aletleri birininin gaz maskesi,diğerininde boynundaki fular.
Yapmayın artık lütfen,fulardan suç aleti mi olur?
Biraz vicdanlı düşünelim olur mu.
12 yaşında çocuklar tutuklandı...Önceden arama kayıtları olamaz herhalde ya da polise karşı gelmek?12 yaşında çocuk?Yok canım daha neler...Ha bi de kardeşimin okulu Taksim'de.Olayların olduğu günlerde de okulda işleri vardı "giderken yanına gaz maskesi al bari nolur nolmaz" diyordum."Çantasında maske olanları direk topluyorlar nasıl alayım" diyordu.
Gözaltına altına alınmak ayrı şey...
Sonuçta o arkadaşlarınız fular taktıgı ıcın tutuklanmadı..Serbest bırakıldı lar mı..
Tutuklanmaya sevk edılenler halkı galeyena getırmek örgüt kurmak sucundan ...
Pardon gözaltına alınma..yanlış kullanmışım.Haberin linki burada12 yaşında cocuk eylemlere katıldıgı ıcın mı tutuklandı...Bu olay nerde oldu...Ayrıntıları verırsenız sevınırım
Bende şok oldum..
12 yaşında cocuk eylemlere katıldıgı ıcın mı tutuklandı...Bu olay nerde oldu...Ayrıntıları verırsenız sevınırım
Bende şok oldum..
Gözalına alınmıştır...Sucu yoksa serbest bırakılmıştır...Tutuklama olsaydı bende şaşırırdımAnkara Dikmende olmuştu, ama tutuklanma değil göz altına alındı ve şiddet gördü...
Gözalına alınmıştır...Sucu yoksa serbest bırakılmıştır...Tutuklama olsaydı bende şaşırırdım
Gözalına alınmıştır...Sucu yoksa serbest bırakılmıştır...Tutuklama olsaydı bende şaşırırdım
Gözaltına altına alınmak ayrı şey...
Sonuçta o arkadaşlarınız fular taktıgı ıcın tutuklanmadı..Serbest bırakıldı lar mı..
Tutuklanmaya sevk edılenler halkı galeyena getırmek örgüt kurmak sucundan ...
Paylasan: Selen Kılıç
Arkadaşlar,
Marmara üniversitesi hukuk fakültesi öğrencisi arkadaşımız Ali Can Sünnetçioğlu, cumartesi akşamı gezide protestoya katıldığı için gözaltına alındı. Bu akşam da tutuklanıp cezaevine yollandı. Ve devletin elindeki tek delil: BARET VE DENİZ GÖZLÜĞÜ.
Tutuklama sebebi ise : Toplatı Yasasına Muhalefet.
Bir hukuk öğrenci olarak soruyorum size, ELİ SATIRLI insanların serbest bırakıldığı ancak elinde polisin atması gereken açıyla atmadığı ve atmasının bile yasal olmadığı biber gazı kapsülünden başını korumak için bareti olan bir hukuk öğrencisinin tutuklandığı bir ülkede yaşıyor olmak ve onun bu geceyi cezaevinde bir başına geçirecek olması vicdanınızı sızlatmıyor mu ?
Bizim içimizde her nefes alışımızda sızlayan bir diş var şu an. Yayabilirseniz yayın. Yaymazsanız da en azından zaman ayırıp okuyun.
Teşekkürler. Selen Kılıç
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1069361_10151543671203285_1264035755_n.jpg
Bakın tutuklanan bir çocuk.
Suç delili deniz gözlüğü ve baret.
Neden tutuklandığı da yazıyor, pala kullananlar serbest kalırken bu çocuk cezaevinde.
Birbirlerini acılarından tanıdılar...
Ethem Sarısülük ve Ali İsmail Korkmaz'ın anneleri...
Rabbim hıçkimseye ama hicbir kimseye evlat acısı göstermesin..
Dünyanın en buyuk ve en dayanılmaz acısıdır..
Rabbım evladını kaybeden tum annelere sabır ve güç versin..
Çocuk dedıgınız kac yaşıda benım tepkım 12 yşındakı cocugun tutuklanmasıydı
Konu yazan arkadaş düzeltti. tutuklama degıl gozaltı..Gozaltındayken şiddet gorduyse kanunı yollarla hakkını arasın
Polısı dava etsın....
Delıller .. var ama yazıda tutuklama sebebi ayrıca yazıyor..
Tutuklanan genelde orgut sucu yada halkı galeyan getırmek..
Ben kanunların hepsı cok yeterlı demıyorum..
Palalı kısı serbest kaldı dıye
Bu ulkede hak yok adalet yok dıye tepkıye anlıyamıyorum
Kısının serbest kalması sucsuz oldugunu yada yargılamanın bıttıgını gostermez...
Bır ıkı olayla yada daha fazlasıyla bu ulkede adalet yok ozgurluk yok yazılmasına tepkım var..
Ben şahsım adına hatalar var eksıkler var bu ulkede ama varolan şeylerıde gormezlıkten gelmek yanlış..
Hukuk kurallarını bılmeden bu ulkede adalet yok demek ne kadar dogru...
Dosyaları gormeden soylemek..
Tvde kısının elınde bayrak var dıye gozaltına alınıyor..
Sonra tutuklamaya sevk edılıyor...Bayrak taşıdıgı ıcın degıl başka sebeplerden...Sevk edılıyor..
En ufak kısı sıddete maruz kaldıysa bu kım olursa olsun hakkını arasın..Ben şiddetin her turlu karşısındayım..Eylemler esnasında eylemcılerın esnafın dukkanlarına devletın mallarına zarar vermesının karşısında oldugum gıbı.
Polıs şiddetinde karşısındayım..
Turkıye 'nın bır cok yerınde ögretmenlık yaptım..
En ufak ogrencıye hakaret edıldıgınde kac tane öğretmen savcılıga şikayet edildi.
Bazıları hakkında takıpsızlık verıldı..Bazılarına dava açıldı....Bu ulkede hak arayan ınsanlar var.Bende öğrencılerımı destekledım..
.Hak aramalıyız sonuna kadar ya kazanır ya kaybederız ama onemlı olan hukıki yollardan kanunların ızın verdıgı cervevede hakkını aramak..
Tum ceza kanunlarınıda bu hukumet koymadı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?