REDHACK'TEN ALİ'YE.
Kendimi çok zor tutuyorum çocuk.
Bunca şerefsizin arasında şerefin tarifini yapmaya çalışmak nasıl da zor. Nasıl da çaresizim. Nasıl da kelimesiz, nefessizim şu anda. Katilin «şeref»in ne olduğunu bilmiyor ki; haysiyetin, Onurun.... Ömrünce onurlu olmaya hiç ihtiyaç duymamış ki!
Yani şimdi çocuk; hiç görmemiş birine gökyüzünü nasıl anlatabilirim ki? Senin gülüşündeki şifayı, bir kadının sıcacık ekmeği eşit parçalarda bölerek çocuklarına uzatırkenki mutluluğunu, proleter bir babanın emek ve alın teri damlayan ellerindeki çatlaklığının ışıltısını...
Yani çocuk; ben şimdi kalkıp nasıl derim anneciğine Ali'n öldü, öldürüldü, gelmeyecek; yani artık hiç gelmeyecek... Kırık bir saz gibi gülüşü asılı kalacak duvarlarında!
Yani şimdi anneciğine kalkıp nasıl diyeceğim çocuk, ben kızımı kollarıma alıp koklarken senin anneciğine nasıl teselli vereceğim?
Şimdi ben bu acıyı hangi dilden haykırmalıyım çocuk? Hangi türküyü çalmalıyım arkandan? Ne renk akmalı gözyaşım? Hangi dinin duası okunmalı arkandan? Hangisinde caizdir katlin çocuk?
Yani, şimdi, sen gittin diye, ben, hiç ağlamadım çocuk... Kalbimin üzerine, bir hıçkırık, gelip oturdu, ve, hiç, ağlamadım.
bana tarafsız bakın diyorsunuz ama siz taraflı bakıyorsunuz konuya ne yazık ki. kullanmadığım ifadelerle beni yargılamaya çalışıyorsunuz. ben çok başka bişey söylüyorum siz çok başka bişey söylüyorsunuz.Ek olarak;
Bizim bilmediğimiz,sizin bildiğiniz bir delil varsa lütfen paylaşın bizde öğrenelim.
ama artık lütfen çıkıp yakıp yıkıyolardı gözaltına alındılar demesin.
İtü lü bir gencin gözaltına alındığında üzerinde taşıdıkları;
GAZ MASKESİ VE BARET.
VE bu çocuk seerbest bırakılmadı,palalılar serbest bırakıldı.
Artık isyan etmekte haksız mıyız?
Bu kadar ölümde ders olmadı.
Sandığa iktidarın sandığı dersek oy veren milyonları yok saymış olmuyor muyuz?
Bu mu istediğimiz bizim gibi düşünmeyenleri yok saymak mı?
Gece rahatça uykuya dalabilecek miyiz'den kastım işte tamda bu, yol sandık değil diyelimki, yol sokaklara çıkmakta değil belki, yıllarca sokaklara çıkıldı sonuç ölen gençler, siyasiler, gazeteciler, emniyet mensupları, yargılamalar, yıllarca mahkumiyetler.
Sence sadece iktidarın kışkırtması mı bunlar ? Eylem yapan masum insanlar, daha ergenliğinde hayatın yolun çok başında tazeler.
Siyasiler kadar kendimi de sorumlu tutuyorum, bence hepimiz tekrar düşünmeliyiz, biryerlerde bir yanlış var, yanlış deyince bana hemen hükümeti işaret etmeyin, yanlış tek taraflı değil çünkü, iyi niyetli halkın bam teline basan bir değil çok kişi var.
kulitta,
söylediklerine hak vermemem mümkün değil, birşeylere dikkat çekerken kastım halkı suçlamakta değil, çok ince bir çizgi var yazdıklarımda, siyasiler demişsin bak, çoğuldan bahsetmişsin, yaşananları sakin sakin düşünme fırsatı buluyorum bu aralar, başbakan iyi bir hatiptir, son zamanlarda hep aynı şeyleri söylemesinin nedenlerini düşünüyorum, kelimelerinin tükendiğini, hatipliğinden eser kalmadığını, öte yandan başka siyasileri de düşünüyorum, eylemi canlı canlı verirken arkadan sesi verilen siyasileri, sonra karşılıklı atışmaları, benim siyasetim senin siyasetini döver profili çıkıyor ortaya, bu profil içinde halkı nereye oturttular peki?
Biri diğerini indirme amacında, sandık=oy=seçmen, biz birer oy pusulası mıyız halk mıyız?
Halk yararına tek bir açıklama duymadım hiçbirinden, duyan var mı? Başbakan istifa sloganları atılıyor, istifa etse sandık gözüküyor bize, sandıktan çıkan sonuç mutlu edecek mi bizleri?
Hadi diyelim bambaşka bir parti geldi iktidara fark olacak mı? Yine birileri mağdur olmayacak mı?
Var mı bu soruların tatminkar bir cevabı?
Ve sokaktaki bizler değil mi en çok yarayı alan, evlerinin konforunda olanlar nemalanmayacak mı çıkan sonuçtan?
bir damla çocuk daha Ali' cik. nasıl kıydılar bu tazecik çocuğa hiç mi acımadılar nasıl da gözlerini kan bürümüş. yavrum ya 19 yaş nedir ya bildiğin çocuk
Polislerden Gezi Parkı Müdahalesi İtirafı
[video=youtube;JDXIA1VJIHA]http://www.youtube.com/watch?v=JDXIA1VJIHA&feature=youtu.be[/video]
haa öyledir öyledir.Eskişehir valisi açıklama yapmış,Ali'yi öldürenler yine kendi arkadaşlarıymış..kendi kendilerine saldırıp başka güçlerin üzerine yıkıyorlarmış!
bunu söyleyen bir vali,bir devlet adamı ama ah insanlık nerede acaba?
polisi bu hale getirenler utansın. ne diyeyim.
son birşey gitmeden önce
paylaşımınız için teşekkürle eğer bunu ben paylaşsaydım eminim bana denmeyen kalmayacaktı.
siz hassasiyet gösterip paylaşmışsınız.
haa öyledir öyledir.
bunlarda halkı iyice kek sanıyorlar.
Sandığa iktidarın sandığı dersek oy veren milyonları yok saymış olmuyor muyuz?
Bu mu istediğimiz bizim gibi düşünmeyenleri yok saymak mı?
Gece rahatça uykuya dalabilecek miyiz'den kastım işte tamda bu, yol sandık değil diyelimki, yol sokaklara çıkmakta değil belki, yıllarca sokaklara çıkıldı sonuç ölen gençler, siyasiler, gazeteciler, emniyet mensupları, yargılamalar, yıllarca mahkumiyetler.
Sence sadece iktidarın kışkırtması mı bunlar ? Eylem yapan masum insanlar, daha ergenliğinde hayatın yolun çok başında tazeler.
Siyasiler kadar kendimi de sorumlu tutuyorum, bence hepimiz tekrar düşünmeliyiz, biryerlerde bir yanlış var, yanlış deyince bana hemen hükümeti işaret etmeyin, yanlış tek taraflı değil çünkü, iyi niyetli halkın bam teline basan bir değil çok kişi var.
aynen öyle..burada deniz ya da erdal olarak isim geçmiş olabiir ama ben o müze denilen yerde solculara(!) karşı asılan 3 sağcı(!) gencin de mektuplarını okudum orada da gözyaşlarımı tutamadım..bir de yaşlı bir hoca vardı sanırım irtica suçundan idam edilmişti ve suç aleti denilen şeyler tesbihi ve seccadesiydi,düşünün! şimdi kim bütün bu idamları haklı bulup bir tarafı savunabilir ki? savunan varsa da ben insanlığından şüphe ederim.
hepsi için aynı şeyi hissettim,aynı derece de üzüldüm..benim oğlumun birinin adı Deniz diğerinin Kağan..biri sol biri sağ ismi gibi değil mi ama alakası yok o devirleri geçeli çok oldu,sırf ayrı görüşten diye insanlar birbirlerini öldürmemeli gençler ibret olsun diye katledilmemeli..
ve şu anda direnişçiler darbe istiyor diyenlere de diyecek bir şeyim yok,kimse darbe istemiyor ülkeyi bu hale getiren şeyin darbelerin olduğunu herkes bliyor..tek istenilen dikkate alınmaktı ama...
neyse bu sayfaya yazmayacaktım erdal eren adını duyunca ve mune ablanın da benim msjımı alıntılayıp sanki sadece sol idamlara üzülüyormuşum gibi bir kanı algılayınca yazmak-düzeltmek istedim..iyi günler herkese,güzel günler görmek yaşamak dileğiyle..
ölüm çok zor gerçekten Allah tüm hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin.
geride kalanlara sabır versin
ya arkadaşlar yazmayayım diyorum, niyetim ortalığı karıştırmakta değil. ama burada bunları yazan kimseler var inanamıyorum, söylemeden geçemeyeceğim.
eline pala alıp sokağa çıkanlar inşallah gereken cezayı alırlar. aşırı güç kullanan polisler de inşallah gereken cezayı alırlar. burada bunların yanlışlarını yazdık. şiddeti hiçbirimiz desteklemiyoruz. ama bazı arkadaşlar çıkmış sadece elinde bayrak olanlar vs gözaltına alındı falan demiş.
ya arkadaşlar yapmayın Allah aşkına ortada bir yanlış varsa bunu herkes kabul etsin. sadece bayrak tutanlar vardı evet ama bu molotof atanlar, kaldırım taşlarını söküp atanlar, havai fişek atanlar, sapanla bilye taş vs atanlar, silah kullananlar...
şimdi bunların hiçbiri yok muydu yani. bunlarda mı alınmasın. herkese hakkını verin yapmayın böyle. nasıl ki burada sayfa sayfa eylemcilere yapılanlardan bahsediyoruz. bunun üzüntüsünü beraber yaşıyoruz temennilerimiz aynı yönde.
şimdi kalkıpta 'eylemde hiç gördünüz mü, sadece elinde bayrak olanlar vardı, eylemde hiç şiddet yoktu, ama bakın şunlar ne yaptı' demeyin lütfen. ha en azından deyin ki bunlar da vardı bunlar da cezasını çeksin, o zaman mesele yok.
haktan hukuktan bahsediyorsak herkese hakkını verelim lütfen.
REDHACK'TEN ALİ'YE.
Kendimi çok zor tutuyorum çocuk.
Bunca şerefsizin arasında şerefin tarifini yapmaya çalışmak nasıl da zor. Nasıl da çaresizim. Nasıl da kelimesiz, nefessizim şu anda. Katilin «şeref»in ne olduğunu bilmiyor ki; haysiyetin, Onurun.... Ömrünce onurlu olmaya hiç ihtiyaç duymamış ki!
Yani şimdi çocuk; hiç görmemiş birine gökyüzünü nasıl anlatabilirim ki? Senin gülüşündeki şifayı, bir kadının sıcacık ekmeği eşit parçalarda bölerek çocuklarına uzatırkenki mutluluğunu, proleter bir babanın emek ve alın teri damlayan ellerindeki çatlaklığının ışıltısını...
Yani çocuk; ben şimdi kalkıp nasıl derim anneciğine Ali'n öldü, öldürüldü, gelmeyecek; yani artık hiç gelmeyecek... Kırık bir saz gibi gülüşü asılı kalacak duvarlarında!
Yani şimdi anneciğine kalkıp nasıl diyeceğim çocuk, ben kızımı kollarıma alıp koklarken senin anneciğine nasıl teselli vereceğim?
Şimdi ben bu acıyı hangi dilden haykırmalıyım çocuk? Hangi türküyü çalmalıyım arkandan? Ne renk akmalı gözyaşım? Hangi dinin duası okunmalı arkandan? Hangisinde caizdir katlin çocuk?
Yani, şimdi, sen gittin diye, ben, hiç ağlamadım çocuk... Kalbimin üzerine, bir hıçkırık, gelip oturdu, ve, hiç, ağlamadım.
yazıp yazıp sildim,
Kişi tutuklanmışsa yanı tutuklu yargılanacaksa bunun kanunları bellıdır..
Eylem esnasında bazı göz altına alınan kişilerin onceden arama kaydı vardı...Bundan tutuklandılar.
Bazılarıda polıse karşı gelmek vs vs......
Sırf ellerınde Turk bayragı yada Atatürk resmını taşıdı dıye degıl..
Olayları sadece bır resım veya tv haberlerden gorunce bu ulkede hıc mı adalet yok oluyor..
Benım eşım yıllardır adlıyede çalıştıgı ıcın az cok bılıyorum..
Kişinin serbest bırakılmasıda onun masum oldugunu göstermez..
Yargılama devam edıyor...Sadece tutuksuz yargılanacak..
Benımde begenmedgım bır cok kanunlar var o ayrı...
12 yaşında çocuklar tutuklandı...Önceden arama kayıtları olamaz herhalde ya da polise karşı gelmek?12 yaşında çocuk?Yok canım daha neler...Ha bi de kardeşimin okulu Taksim'de.Olayların olduğu günlerde de okulda işleri vardı "giderken yanına gaz maskesi al bari nolur nolmaz" diyordum."Çantasında maske olanları direk topluyorlar nasıl alayım" diyordu.Kişi tutuklanmışsa yanı tutuklu yargılanacaksa bunun kanunları bellıdır..
Eylem esnasında bazı göz altına alınan kişilerin onceden arama kaydı vardı...Bundan tutuklandılar.
Bazılarıda polıse karşı gelmek vs vs......
Sırf ellerınde Turk bayragı yada Atatürk resmını taşıdı dıye degıl..
Olayları sadece bır resım veya tv haberlerden gorunce bu ulkede hıc mı adalet yok oluyor..
Benım eşım yıllardır adlıyede çalıştıgı ıcın az cok bılıyorum..
Kişinin serbest bırakılmasıda onun masum oldugunu göstermez..
Yargılama devam edıyor...Sadece tutuksuz yargılanacak..
Benımde begenmedgım bır cok kanunlar var o ayrı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?