• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gezi Parkı eyleminin sonuçları ;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında yaşananların bütününe bakacak olursak ne kadar acı değil mi?

Bu ülkede Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan gibi siyasiler asıldı, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Erdal Eren gibi gençler idam edildi, Mahir Çayan ve arkadaşlarının intikamının alınması için eski başbakanlardan Nihat Erim vuruldu.
Şimdilerde Ali İsmail Korkmaz, Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım ve Şehit Komiser Mustafa Sarı.

Boşuna demiyorum dış güçlere gerek yok diye, biz kendi kendimize silah doğrultmuşuz hep, yine aynı şeyi yapıyoruz, hep birilerini suçluyoruz ya hiç mi suçumuz yok olanlarda, bunca ölenlerin isimlerini anarken masumiyet görebildik mi aynadaki yansımalarımızda, birilerini parmakla gösterip işte suçlu bu demek yeterli mi?

Biz bu ülkenin halkı, yaşananlardan beraat edebilir miyiz? Suçsuz muyuz gerçekten?
Onca ölenimizin öldüğü zamanlara bir bakın, darbe zamanları, yine darbe mi istiyoruz? Sonuca ulaşınca içimiz rahat dalabilecek miyiz uykuya?

Şahsi görüşüm Halkın darbeden yana olmadığıdır Munecim. Halkı ayrıştırarak, cephe oluşturan ve
Ülkeyi kaos ortamına sürükleyen Siyasilerin, yanlış politikaları değil midir?
Sade Vatandaş aşının, işinin derdindeyken siyasi çekişmelere malzeme ediliyor maalesef.
İnanır mısın, Sırf otomobil piyasasına rant sağlansın diye uygulanan politikalar yüzünden sokaklarda
halkın yürüyebileceği yer kalmadı. Kaldırımlarda bile otomobiller park etmiş durumda.
Herşeyin insana hizmet etmesi gerekirken banknota hizmet eder olmuş.

"Buraya bakın, burada, bu kara mermerin altında
Bir teneffüs daha yaşasaydı,
Tabiattan tahtaya kalkacak bir çocuk gömülüdür
Devlet dersinde öldürülmüştür.”

Ece Ayhan

19 yaşındaki Ali'nin ailesine sabır dilemekten başka bir şey gelmiyor elden.

Son düzenleme:
"Çocuğunu kaybeden bir anne için her gün ilk gündür; bu ıstırap ihtiyarlamaz''

[video=youtube;Di1w8dRewuw]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Di1w8dRewuw[/video]

Ama bol bol duyduk değil mi?
Eli taşlı, sopalı "eylemciler" diye?

İşte bu samimiyetsizlikler ve iftiralar karşısında ben sükunetimi koruyamıyorum.

"Hala" meydanlarda direnen direnişçi halk faşizme karşıdır Mune. Darbe de bir faşizm ürünüdür.
Bu halka sokaklara çıkmaktan başka bir çare bırakmamıştır bu hükümet.
2*2=4..5 değil.
Dün gece yaşananları hep beraber gördük.

Ne yapalım sokağa çıkmayıp? Bana bir kişi çıksın "yol şudur" desin.
Yalnız rica edeceğim sandık olmasın o yol, zira o sandık halkın değil, iktidarın sandığıdır.

Son 40 yılın en büyük direnişi söz konusu, binlerce yaralı onlarca ölü.
Bu bir devlet terörüdür.
Bıçak kemiğe nasıl dayandıysa, amaçtan asla ödün verilmiyor. Canımı veririm, meydanda zulme direnmekten vazgeçmem diyen milyonlarca insan hala orantısız insanlıkla direniyorlar. Bunca zulme, bunca şiddete karşı bu insanlık olmasaydı, çoktan iç savaş başlamıştı.
İnsanlığı bir saniye olsun bırakmayan bir halk var sokakta..

Acaba bu hükümet mi darbe istiyor? Ya da iç savaş? Direniş esnasında peşpeşe yapılan icraatlere bakacak olursak, 1 tane halkı kışkırtmayan bir icraat gösterebilir misiniz bana? Ne istiyor bu hükümet?

Son olarak kendi adıma değinmek isterim ki, başbakan ve vekillerin asılması, en az denizlerin ölümü kadar acıtmıştır beni.
Siyasi idamların haklı bir sebebi olamaz.
Siyasi idamların tümü, bu ülkenin yüz karasıdır.

Sandığa iktidarın sandığı dersek oy veren milyonları yok saymış olmuyor muyuz?
Bu mu istediğimiz bizim gibi düşünmeyenleri yok saymak mı?
Gece rahatça uykuya dalabilecek miyiz'den kastım işte tamda bu, yol sandık değil diyelimki, yol sokaklara çıkmakta değil belki, yıllarca sokaklara çıkıldı sonuç ölen gençler, siyasiler, gazeteciler, emniyet mensupları, yargılamalar, yıllarca mahkumiyetler.

Sence sadece iktidarın kışkırtması mı bunlar ? Eylem yapan masum insanlar, daha ergenliğinde hayatın yolun çok başında tazeler.

Siyasiler kadar kendimi de sorumlu tutuyorum, bence hepimiz tekrar düşünmeliyiz, biryerlerde bir yanlış var, yanlış deyince bana hemen hükümeti işaret etmeyin, yanlış tek taraflı değil çünkü, iyi niyetli halkın bam teline basan bir değil çok kişi var.

Şahsi görüşüm Halkın darbeden yana olmadığıdır Munecim. Halkı ayrıştırarak, cephe oluşturan ve
Ülkeyi kaos ortamına sürükleyen Siyasilerin, yanlış politikaları değil midir?
Sade Vatandaş aşının, işinin derdindeyken siyasi çekişmelere malzeme ediliyor maalesef.
İnanır mısın, Sırf otomobil piyasasına rant sağlansın diye uygulanan politikalar yüzünden sokaklarda
halkın yürüyebileceği yer kalmadı. Kaldırımlarda bile otomobiller park etmiş durumda.
Herşeyin insana hizmet etmesi gerekirken banknota hizmet eder olmuş.

kulitta,
söylediklerine hak vermemem mümkün değil, birşeylere dikkat çekerken kastım halkı suçlamakta değil, çok ince bir çizgi var yazdıklarımda, siyasiler demişsin bak, çoğuldan bahsetmişsin, yaşananları sakin sakin düşünme fırsatı buluyorum bu aralar, başbakan iyi bir hatiptir, son zamanlarda hep aynı şeyleri söylemesinin nedenlerini düşünüyorum, kelimelerinin tükendiğini, hatipliğinden eser kalmadığını, öte yandan başka siyasileri de düşünüyorum, eylemi canlı canlı verirken arkadan sesi verilen siyasileri, sonra karşılıklı atışmaları, benim siyasetim senin siyasetini döver profili çıkıyor ortaya, bu profil içinde halkı nereye oturttular peki?

Biri diğerini indirme amacında, sandık=oy=seçmen, biz birer oy pusulası mıyız halk mıyız?
Halk yararına tek bir açıklama duymadım hiçbirinden, duyan var mı? Başbakan istifa sloganları atılıyor, istifa etse sandık gözüküyor bize, sandıktan çıkan sonuç mutlu edecek mi bizleri?
Hadi diyelim bambaşka bir parti geldi iktidara fark olacak mı? Yine birileri mağdur olmayacak mı?
Var mı bu soruların tatminkar bir cevabı?

Ve sokaktaki bizler değil mi en çok yarayı alan, evlerinin konforunda olanlar nemalanmayacak mı çıkan sonuçtan?

Son olarak kendi adıma değinmek isterim ki, başbakan ve vekillerin asılması, en az denizlerin ölümü kadar acıtmıştır beni.
Siyasi idamların haklı bir sebebi olamaz.
Siyasi idamların tümü, bu ülkenin yüz karasıdır.

aynen öyle..burada deniz ya da erdal olarak isim geçmiş olabiir ama ben o müze denilen yerde solculara(!) karşı asılan 3 sağcı(!) gencin de mektuplarını okudum orada da gözyaşlarımı tutamadım..bir de yaşlı bir hoca vardı sanırım irtica suçundan idam edilmişti ve suç aleti denilen şeyler tesbihi ve seccadesiydi,düşünün! şimdi kim bütün bu idamları haklı bulup bir tarafı savunabilir ki? savunan varsa da ben insanlığından şüphe ederim.

hepsi için aynı şeyi hissettim,aynı derece de üzüldüm..benim oğlumun birinin adı Deniz diğerinin Kağan..biri sol biri sağ ismi gibi değil mi ama alakası yok o devirleri geçeli çok oldu,sırf ayrı görüşten diye insanlar birbirlerini öldürmemeli gençler ibret olsun diye katledilmemeli..

ve şu anda direnişçiler darbe istiyor diyenlere de diyecek bir şeyim yok,kimse darbe istemiyor ülkeyi bu hale getiren şeyin darbelerin olduğunu herkes bliyor..tek istenilen dikkate alınmaktı ama...

neyse bu sayfaya yazmayacaktım erdal eren adını duyunca ve mune ablanın da benim msjımı alıntılayıp sanki sadece sol idamlara üzülüyormuşum gibi bir kanı algılayınca yazmak-düzeltmek istedim..iyi günler herkese,güzel günler görmek yaşamak dileğiyle..

Bir an kendi eşim, kendi yakınım ölmüş gibi düşündüm Ya Rabbim nasıl bir acı, dayanılacak gibi değil, Ethem'de de böyle olmuştum, eşimin uzaktan akrabası olduğu için çok etkilemişti beni...

Allahım yakınlarına sabır versin gencecik insanlar.. Bu son olsun artık... :31:[/QUOTE

Başınız sağolsun :(

Sandığa iktidarın sandığı dersek oy veren milyonları yok saymış olmuyor muyuz?
Bu mu istediğimiz bizim gibi düşünmeyenleri yok saymak mı?
Gece rahatça uykuya dalabilecek miyiz'den kastım işte tamda bu, yol sandık değil diyelimki, yol sokaklara çıkmakta değil belki, yıllarca sokaklara çıkıldı sonuç ölen gençler, siyasiler, gazeteciler, emniyet mensupları, yargılamalar, yıllarca mahkumiyetler.

Sence sadece iktidarın kışkırtması mı bunlar ? Eylem yapan masum insanlar, daha ergenliğinde hayatın yolun çok başında tazeler.

Siyasiler kadar kendimi de sorumlu tutuyorum, bence hepimiz tekrar düşünmeliyiz, biryerlerde bir yanlış var, yanlış deyince bana hemen hükümeti işaret etmeyin, yanlış tek taraflı değil çünkü, iyi niyetli halkın bam teline basan bir değil çok kişi var.

kulitta,
söylediklerine hak vermemem mümkün değil, birşeylere dikkat çekerken kastım halkı suçlamakta değil, çok ince bir çizgi var yazdıklarımda, siyasiler demişsin bak, çoğuldan bahsetmişsin, yaşananları sakin sakin düşünme fırsatı buluyorum bu aralar, başbakan iyi bir hatiptir, son zamanlarda hep aynı şeyleri söylemesinin nedenlerini düşünüyorum, kelimelerinin tükendiğini, hatipliğinden eser kalmadığını, öte yandan başka siyasileri de düşünüyorum, eylemi canlı canlı verirken arkadan sesi verilen siyasileri, sonra karşılıklı atışmaları, benim siyasetim senin siyasetini döver profili çıkıyor ortaya, bu profil içinde halkı nereye oturttular peki?

Biri diğerini indirme amacında, sandık=oy=seçmen, biz birer oy pusulası mıyız halk mıyız?
Halk yararına tek bir açıklama duymadım hiçbirinden, duyan var mı? Başbakan istifa sloganları atılıyor, istifa etse sandık gözüküyor bize, sandıktan çıkan sonuç mutlu edecek mi bizleri?
Hadi diyelim bambaşka bir parti geldi iktidara fark olacak mı? Yine birileri mağdur olmayacak mı?
Var mı bu soruların tatminkar bir cevabı?

Ve sokaktaki bizler değil mi en çok yarayı alan, evlerinin konforunda olanlar nemalanmayacak mı çıkan sonuçtan?

Yazdıklarını okuyunca ilk aklıma Moğollar'ın Bir şey yapmalı şarkısı geldi.. Sözleriyle adeta bugünü anlatıyor... :ssz:

Kimse askeri darbe istemez,kışlada kalsınlar bir zahmet.. Ama bir şey yapmalı..böyle de gitmez,gitmiyor..sustuk bir yerde dururlar dedik!Ama durmuyorlar.. Çok ilginç değil mi sustukça daha fazlasını yapıyorlar.. artık ne hukuk devleti kaldı ne sosyal devlet.. suç oranı %1000leri aştı.. Yeni gelen farklı mı olacak bilmiyoruz ama böyle de gitmez.. En azından bir yerde "dur"maları gerektiğini anlatmalıyız...

Hee sandık? Sandık bizim değil..Ölüler oy kullandı..pusulalar yakıldı.. inşaatlarda aileler varmış gibi gösterildi..hepsini gördük..sandık :ssz: Benim oy vereceğim kimse yok..istediğimin de zaten meclise girmesi bile mucize olur.. :ssz: Meclis zaten ayrı dünyada..Bir prof. vekil olmuştu adı aklıma gelmiyor ama bir şey söyledi "Meclisten nefret ettim kimsenin ülke yada seçim bölgesi umurunda değil tek düşündükler ihale almak.bütün gün tek konuşulan konu bu" naapalım,meclisi kapatacak değiliz.. ama en azından biraz vicdan sahibi,derdimizden anlayacak bir yönetici arıyoruz.. Bulunur mu..bilmiyorum :ssz:

Halk kimsenin umurunda değil.Biri eylemcileri yok etme derdinde biri bunlardan nemalanma derdinde.. O kadar yapmacıklar ki.. :19:

Yani bana kalırsa bu işin içinden çıkılmaz..Yönetenler işin suyunu çıkardıkça, halk eylem yapacak bir şekilde denge sağlanacak.. :ssz:

[video=youtube;O2Jbryj_tyk]http://www.youtube.com/watch?v=O2Jbryj_tyk[/video]

insanık nerede,nerede bu merhamet,vicdan
tarih hep mi tekrar eder
devlet hep mi bunu yapacak
özgürlüğü arayanı,doğru konuşanı öldürecekmi
kendi öldüremezse öldüreni ödüllendirecekmi
Mahir,Deniz,Erdal,Yusuf niceleri yaşasaydı
şu an çok başka bir ülkeydi burası
halk hala o idamların etkisinde
konuşmaktan korkmuşlar bir kere
apolitik olmayı seçmişler
halk haklı ne yapsın
idam kalktı ama bak sokaklarda göz göre göre öldürüldü fidanlar
faşist aramayın uzaklarda tepemizdekiler varya
bu Denize,Yusufa,Erdala rahat mı batmış da çıkmışlar sokaklara
kaç insan öldürüldü ozamanlar meydanlarda,ara sokaklarda,evlerinde,kahvede,kampüste
insanlık şerefi için çıktılar sokaklara
gelecek için çatıştılar
Mahir niye bastı tetiğe
gençler ölüme değil özgürlüğe gün saysın diye
ya o sağcı gençler
vatan sevgilerini kullandılar onların
kandırılıp arkadaşlarına karşı bilediler o çocukları
ne oldu sonuçta
bu vatan için gerçekten iyi birşeyler için çabalayan gençleri soldurdular
halkın bir kesimi hala o gençlere terörist diyor
yazıklar olsun bu kadar kör ve insanlıktan bir haber oldukları için
ruhları şad olsun,ematleri bizde
belki biz değil ama çocuklarımız görecek özgürlüğün,eşitliğin,refahın olduğu
hırsızların katillerin kanlı pis ellerini çekip defolup gittikleri bir ülkeyi

AVUKATA MI IHTIYACIMIZ VAR?
Avukat ihtiyacı için TUM baroların her sehirdeki telefon numaraları:
(not almakta fayda var)

‪
Avukat ihtiyacı için TUM baroların her sehirdeki telefon numaraları: cep tlflariniza kendi sehirlerinizi KAYDEDIN; pic.twitter.com/EhzwJWKn24

Barolar Birliği Çağrı Merkezi: 444 22 76 KRIZ MERKEZI

İstanbul Barosu : (0212) 251 63 25
Ankara Barosu : (0312) 416 72 00
İzmir Barosu : (0232) 463 00 14
Antalya Barosu : (0242) 238 61 55
Adana Barosu : (0322) 351 21 21
Hatay Barosu : (0326) 213 40 80
Tunceli Barosu : (0428) 213 16 23

Cumhuriyeti .demokrasiyi secmeyı seçilmeyi anlatmayı, onlar olmassa bu memlekette herkesın zarar gorecegını...

Cumhurıyeti seven insanlara anlatmaya başladık..Gelınen durum bu..

Gecen yıllarda benım etrafımdakı herkes hukumette atıp tutuyordu....Eleştiriyordu...3. kez bu hukumet asla tek başına ikdidar olamaz dedık..

İş sandıga geldı ıkı kısıden bırı verdı....

Şimdi demeyelım sandıkta olulerde oy kullandı..Her sandıgın başında her partıden gorevlıler vardı.Onların nerdeydi.....

Hukumetın adamları arı gıbı çalıştı ..Tatılını yarım bıraktı..Sandık başına gıtti..

Dıger partılerın sandık gözetmenleri nerdeydi......İşin kolayına mı kactılar......

Tum memurlara sandık başkanı olmak ıcın teklıf gelıyor...

İnsanlar görev almaktan kacındıgı ıcın benım okulumda ben tatılde bu işi yapamam dıyen bır suru kısı oldu...

Bizler işin kolayına kaçmayı sevıyoruz...

Cumhurıyet rejıminde seçim olur ...Nasıl yonetılelim hukumetın her yaptıgı işi begenmeyenler sokaklara dokulsun kırsın doksun.

Onların ısteklerını hukumet yapsın..Asker dedıgımı yapmassan darbe yaparım desın ..Hukumet onun dedıgını mı yapsın..

Bu mu Cumhurıyet...

Bende hukumetin bır çok yaptıgı icraati begenmıyorum.Daha önce yazdım..Milli eğitim bakanlıgını mahkemeye verdım..Kazandım....Onumuzdekı secımlere kendıme partı arıyorum...

Muhalefet partısı kendını gelıştırse ..Gercekten bu memlekete sahıp cıksa..Teşkilatlansa..

Bu ulke nın her ılini her ilçseni her köyünü gezse ..İnsanlarla kucaklaşssa ..İcraatlerını anlatsa....

Muhalefet partısını halk tanısa.......Halkın kafasındakı soruları bızzat yetkılerle sorsalar..Yanıtlarını alsalar..

Cumhuriyet rejımınde işler boyle yurur...

Bu yıl kı secımlerde gözetmeler artık işini dah iyi yapar..

Bu ülkede hala hak hukuk adalet var...Begenmedığiniz adalet hepımıze lazım.....

Polıs palalıya mudahele etmeyınce ..İnsanlar ne kadar korktu..Polıs bızım polısımız..Hepımıze lazım..

Mısır'ın durumuna bakın...Her gun yaralı her gun ölü...Ne kadar surecek bellı değil..

Ölüm cok acı ..

Artık bu ülkede kımse olmesın.......Hangı görüşte hangı ırkta hangı dınde hangı mezhepte...Kımse olmesin..Ölümün acısı hıc dınmıyor...

Bu ülke geçmişte cok sokaklara dokuldu..Cok insan acı cektı..Cok can yandı..

Ölenlere Allah 'tan rahmet dılıyorum...Sucluları en guzel şekilde yargılanır..Gereken cezaları alır..Tek dileğim bu..

ölüm çok zor gerçekten Allah tüm hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin.
geride kalanlara sabır versin

ya arkadaşlar yazmayayım diyorum, niyetim ortalığı karıştırmakta değil. ama burada bunları yazan kimseler var inanamıyorum, söylemeden geçemeyeceğim.
eline pala alıp sokağa çıkanlar inşallah gereken cezayı alırlar. aşırı güç kullanan polisler de inşallah gereken cezayı alırlar. burada bunların yanlışlarını yazdık. şiddeti hiçbirimiz desteklemiyoruz. ama bazı arkadaşlar çıkmış sadece elinde bayrak olanlar vs gözaltına alındı falan demiş.
ya arkadaşlar yapmayın Allah aşkına ortada bir yanlış varsa bunu herkes kabul etsin. sadece bayrak tutanlar vardı evet ama bu molotof atanlar, kaldırım taşlarını söküp atanlar, havai fişek atanlar, sapanla bilye taş vs atanlar, silah kullananlar...
şimdi bunların hiçbiri yok muydu yani. bunlarda mı alınmasın. herkese hakkını verin yapmayın böyle. nasıl ki burada sayfa sayfa eylemcilere yapılanlardan bahsediyoruz. bunun üzüntüsünü beraber yaşıyoruz temennilerimiz aynı yönde.
şimdi kalkıpta 'eylemde hiç gördünüz mü, sadece elinde bayrak olanlar vardı, eylemde hiç şiddet yoktu, ama bakın şunlar ne yaptı' demeyin lütfen. ha en azından deyin ki bunlar da vardı bunlar da cezasını çeksin, o zaman mesele yok.
haktan hukuktan bahsediyorsak herkese hakkını verelim lütfen.

Masumiyet; bosnalı bir çocuğun,
Katliamda ölmeden önce annesine sorduğu soruda saklıydı

'Çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi anne?'

:14:

yıl 1995,bosna savaşı var o dönem,çocukluğuma dair unutamadığım en büyük acı ve felaket.. ve 11 temmuz günü ( tam 18 yıl önce) Srebrenitsa da katliam yapılıyor..bebekler dahi öldürülüyor..

konumuz bu değil belki ancak yeni bir başlık açmak istemedim,burada paylaşmak-anmak istedim..dünyada savaşlar bitse ve artık çocuklar ölmese...

ölüm çok zor gerçekten Allah tüm hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin.
geride kalanlara sabır versin

ya arkadaşlar yazmayayım diyorum, niyetim ortalığı karıştırmakta değil. ama burada bunları yazan kimseler var inanamıyorum, söylemeden geçemeyeceğim.
eline pala alıp sokağa çıkanlar inşallah gereken cezayı alırlar. aşırı güç kullanan polisler de inşallah gereken cezayı alırlar. burada bunların yanlışlarını yazdık. şiddeti hiçbirimiz desteklemiyoruz. ama bazı arkadaşlar çıkmış sadece elinde bayrak olanlar vs gözaltına alındı falan demiş.
ya arkadaşlar yapmayın Allah aşkına ortada bir yanlış varsa bunu herkes kabul etsin. sadece bayrak tutanlar vardı evet ama bu molotof atanlar, kaldırım taşlarını söküp atanlar, havai fişek atanlar, sapanla bilye taş vs atanlar, silah kullananlar...
şimdi bunların hiçbiri yok muydu yani. bunlarda mı alınmasın. herkese hakkını verin yapmayın böyle. nasıl ki burada sayfa sayfa eylemcilere yapılanlardan bahsediyoruz. bunun üzüntüsünü beraber yaşıyoruz temennilerimiz aynı yönde.
şimdi kalkıpta 'eylemde hiç gördünüz mü, sadece elinde bayrak olanlar vardı, eylemde hiç şiddet yoktu, ama bakın şunlar ne yaptı' demeyin lütfen. ha en azından deyin ki bunlar da vardı bunlar da cezasını çeksin, o zaman mesele yok.
haktan hukuktan bahsediyorsak herkese hakkını verelim lütfen.

Ben yazdım söylediğiniz cümleyi.
Elinde satmak üzere ATATÜRK resimli Türk bayrağı olan bir kişi gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.
Bakın rica ediyorum,lütfen diyorum birazda tarafsız gazeteleri okuyun.
Ben hergün hem Radikal,hem Hürriyet hemde Sabah gazetesini okuyorum.
Yandaş medyayada bakmazsam nasıl tarafsız karar verebilirim.
40 gündür dayak yiyen,öldürülen,palayla ,molotofla sokağa çıkan herkesin görüntüsü yayınlandı,gözaltına alınanların elinde birtek sopa olsa şimdi tüm dünyaya haykırmışlardı merak etmeyin.
Bu arada sakın kimse bana 5 Hazirandı sanırım,molotofla kendini yakan tiyatrocuları örnek vermesin.
Onların kim olduğu o kadar ortada ki,onlarda tutuklanmadılar palalılar gibi.
Rahmetli Ethem 'in bayrak yaktığı iddia edildi,terörist olduğu iddia edildi,hemde gerçek olmayan veya 5 sene önceki fotoğraflarla.
5 sene önceki fotofrafları bile medyaya servis edenler ,bu gözaltına alınanların taş atarken,sopa taşırken bir tane fotoğrafını bulamadılar.
Neden????
Çünkü onların taşla sopayla işi yok,onlar palalı şerefsizlere benzemezler.
Lütfen ama lütfen biraz düşünelim,araştıralım,öyle savunalım birilerini.

REDHACK'TEN ALİ'YE.

Kendimi çok zor tutuyorum çocuk.
Bunca şerefsizin arasında şerefin tarifini yapmaya çalışmak nasıl da zor. Nasıl da çaresizim. Nasıl da kelimesiz, nefessizim şu anda. Katilin «şeref»in ne olduğunu bilmiyor ki; haysiyetin, Onurun.... Ömrünce onurlu olmaya hiç ihtiyaç duymamış ki!

Yani şimdi çocuk; hiç görmemiş birine gökyüzünü nasıl anlatabilirim ki? Senin gülüşündeki şifayı, bir kadının sıcacık ekmeği eşit parçalarda bölerek çocuklarına uzatırkenki mutluluğunu, proleter bir babanın emek ve alın teri damlayan ellerindeki çatlaklığının ışıltısını...

Yani çocuk; ben şimdi kalkıp nasıl derim anneciğine Ali'n öldü, öldürüldü, gelmeyecek; yani artık hiç gelmeyecek... Kırık bir saz gibi gülüşü asılı kalacak duvarlarında!

Yani şimdi anneciğine kalkıp nasıl diyeceğim çocuk, ben kızımı kollarıma alıp koklarken senin anneciğine nasıl teselli vereceğim?

Şimdi ben bu acıyı hangi dilden haykırmalıyım çocuk? Hangi türküyü çalmalıyım arkandan? Ne renk akmalı gözyaşım? Hangi dinin duası okunmalı arkandan? Hangisinde caizdir katlin çocuk?

Yani, şimdi, sen gittin diye, ben, hiç ağlamadım çocuk... Kalbimin üzerine, bir hıçkırık, gelip oturdu, ve, hiç, ağlamadım.

bk8l.jpg

Elinde satmak üzere ATATÜRK resimli Türk bayrağı olan bir kişi gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.
40 gündür dayak yiyen,öldürülen,palayla ,molotofla sokağa çıkan herkesin görüntüsü yayınlandı,gözaltına alınanların elinde birtek sopa olsa şimdi tüm dünyaya haykırmışlardı merak etmeyin.
Bu arada sakın kimse bana 5 Hazirandı sanırım,molotofla kendini yakan tiyatrocuları örnek vermesin.
Rahmetli Ethem 'in bayrak yaktığı iddia edildi,terörist olduğu iddia edildi,hemde gerçek olmayan veya 5 sene önceki fotoğraflarla.
5 sene önceki fotofrafları bile medyaya servis edenler ,bu gözaltına alınanların taş atarken,sopa taşırken bir tane fotoğrafını bulamadılar.
Neden????
Ek olarak;
Bizim bilmediğimiz,sizin bildiğiniz bir delil varsa lütfen paylaşın bizde öğrenelim.
ama artık lütfen çıkıp yakıp yıkıyolardı gözaltına alındılar demesin.
İtü lü bir gencin gözaltına alındığında üzerinde taşıdıkları;
GAZ MASKESİ VE BARET.
VE bu çocuk seerbest bırakılmadı,palalılar serbest bırakıldı.
Artık isyan etmekte haksız mıyız?
Bu kadar ölümde ders olmadı.

Son düzenleme:
Masumiyet; bosnalı bir çocuğun,
Katliamda ölmeden önce annesine sorduğu soruda saklıydı

'Çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi anne?'

:14:

yıl 1995,bosna savaşı var o dönem,çocukluğuma dair unutamadığım en büyük acı ve felaket.. ve 11 temmuz günü ( tam 18 yıl önce) Srebrenitsa da katliam yapılıyor..bebekler dahi öldürülüyor..

konumuz bu değil belki ancak yeni bir başlık açmak istemedim,burada paylaşmak-anmak istedim..dünyada savaşlar bitse ve artık çocuklar ölmese...

Bende hatırlıyorum.. Ne acı... :ssz: Katliam sonrası sokakları gösteriyorlardı,yol kenarında cesetler vardı.. Bir asker cesedi kaldırdı,boynu kırıktı o görüntü hep gözümün önüne gelir :50: :ssz:

Neden????

dikkat ettiyseniz savunma cümleleri değil bunlar. zaten sizin bahsettiklerinizi ayrıca ifade ettim yanlış anlaşılmasın diye. suçlu kimse cezasını çeksin. zaten onları savunmuyorum. ama bunlardan bahsedince herzaman olduğu gibi yine beni savunucu yandaş taraflı olarak görüyorsunuz. ben bişey okurken bu bu taraftan mı şu taraftan mı diye de bakmam. iki taraf için yanlışları söylüyorum.ama sizce söylediklerimde hata var mı?. ben sadece suçlama yaparken( bakın kesinlikle savunma değil) herkesin yanlışları söylensin diyorum.
mesela eli palalılardan bahsederken (tekrar söylüyorum savunmuyorum)' onları almadılar ama eylemde sadece elinde bayraklar olanlar vardı, onları aldılar' derseniz eğer o zaman doğal olarak böyle bi tepki alırsınız. ama ya bu ifadeyi hiç kullanmasaydınız veya bu molotofluları ayırıp öyle söyleseydiniz sorun olmayacaktı.
bu durumda ben endişeleniyorum.
zaten konuyu çok uzatmakta istemiyorum. herşey ortada. taraf demek zorunda kalıyorum ama iki taraflıda hatta belki üç taraflıda salt masum taraf yok ne yazık ki. her taraftan suçlular cezsını çeksin.
zaten ben savunacak olsam çok başka konuşurdum onları aklamaya çalışırdım. ama savunulacak insan var savunulmayacak insan var ne yazıkki.

dikkat ettiyseniz savunma cümleleri değil bunlar. zaten sizin bahsettiklerinizi ayrıca ifade ettim yanlış anlaşılmasın diye. suçlu kimse cezasını çeksin. zaten onları savunmuyorum. ama bunlardan bahsedince herzaman olduğu gibi yine beni savunucu yandaş taraflı olarak görüyorsunuz. ben bişey okurken bu bu taraftan mı şu taraftan mı diye de bakmam. iki taraf için yanlışları söylüyorum.ama sizce söylediklerimde hata var mı?. ben sadece suçlama yaparken( bakın kesinlikle savunma değil) herkesin yanlışları söylensin diyorum.
mesela eli palalılardan bahsederken (tekrar söylüyorum savunmuyorum)' onları almadılar ama eylemde sadece elinde bayraklar olanlar vardı, onları aldılar' derseniz eğer o zaman doğal olarak böyle bi tepki alırsınız. ama ya bu ifadeyi hiç kullanmasaydınız veya bu molotofluları ayırıp öyle söyleseydiniz sorun olmayacaktı.
bu durumda ben endişeleniyorum.
zaten konuyu çok uzatmakta istemiyorum. herşey ortada. taraf demek zorunda kalıyorum ama iki taraflıda hatta belki üç taraflıda salt masum taraf yok ne yazık ki. her taraftan suçlular cezsını çeksin.
zaten ben savunacak olsam çok başka konuşurdum onları aklamaya çalışırdım. ama savunulacak insan var savunulmayacak insan var ne yazıkki.

Ben görüntü ile belgelenmiş palalı insanın serbest bırakıldığını yazdım.
Madem sizde gözaltına alınan insanların saldırdığını söylüyorsunuz,gözlerinizle görmüş olmalı ve buraya delilli yazmalısınız.
2000 sayfadır böyle bir polemiğe girmedim,ama artık yeter.
Madem masum değiller delil istemekte haklıyız.
Deliliniz yoksada suçlama yapmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back