Ama bol bol duyduk değil mi?
Eli taşlı, sopalı "eylemciler" diye?
İşte bu samimiyetsizlikler ve iftiralar karşısında ben sükunetimi koruyamıyorum.
"Hala" meydanlarda direnen direnişçi halk faşizme karşıdır Mune. Darbe de bir faşizm ürünüdür.
Bu halka sokaklara çıkmaktan başka bir çare bırakmamıştır bu hükümet.
2*2=4..5 değil.
Dün gece yaşananları hep beraber gördük.
Ne yapalım sokağa çıkmayıp? Bana bir kişi çıksın "yol şudur" desin.
Yalnız rica edeceğim sandık olmasın o yol, zira o sandık halkın değil, iktidarın sandığıdır.
Son 40 yılın en büyük direnişi söz konusu, binlerce yaralı onlarca ölü.
Bu bir devlet terörüdür.
Bıçak kemiğe nasıl dayandıysa, amaçtan asla ödün verilmiyor. Canımı veririm, meydanda zulme direnmekten vazgeçmem diyen milyonlarca insan hala orantısız insanlıkla direniyorlar. Bunca zulme, bunca şiddete karşı bu insanlık olmasaydı, çoktan iç savaş başlamıştı.
İnsanlığı bir saniye olsun bırakmayan bir halk var sokakta..
Acaba bu hükümet mi darbe istiyor? Ya da iç savaş? Direniş esnasında peşpeşe yapılan icraatlere bakacak olursak, 1 tane halkı kışkırtmayan bir icraat gösterebilir misiniz bana? Ne istiyor bu hükümet?
Son olarak kendi adıma değinmek isterim ki, başbakan ve vekillerin asılması, en az denizlerin ölümü kadar acıtmıştır beni.
Siyasi idamların haklı bir sebebi olamaz.
Siyasi idamların tümü, bu ülkenin yüz karasıdır.
Sandığa iktidarın sandığı dersek oy veren milyonları yok saymış olmuyor muyuz?
Bu mu istediğimiz bizim gibi düşünmeyenleri yok saymak mı?
Gece rahatça uykuya dalabilecek miyiz'den kastım işte tamda bu, yol sandık değil diyelimki, yol sokaklara çıkmakta değil belki, yıllarca sokaklara çıkıldı sonuç ölen gençler, siyasiler, gazeteciler, emniyet mensupları, yargılamalar, yıllarca mahkumiyetler.
Sence sadece iktidarın kışkırtması mı bunlar ? Eylem yapan masum insanlar, daha ergenliğinde hayatın yolun çok başında tazeler.
Siyasiler kadar kendimi de sorumlu tutuyorum, bence hepimiz tekrar düşünmeliyiz, biryerlerde bir yanlış var, yanlış deyince bana hemen hükümeti işaret etmeyin, yanlış tek taraflı değil çünkü, iyi niyetli halkın bam teline basan bir değil çok kişi var.
Şahsi görüşüm Halkın darbeden yana olmadığıdır Munecim. Halkı ayrıştırarak, cephe oluşturan ve
Ülkeyi kaos ortamına sürükleyen Siyasilerin, yanlış politikaları değil midir?
Sade Vatandaş aşının, işinin derdindeyken siyasi çekişmelere malzeme ediliyor maalesef.
İnanır mısın, Sırf otomobil piyasasına rant sağlansın diye uygulanan politikalar yüzünden sokaklarda
halkın yürüyebileceği yer kalmadı. Kaldırımlarda bile otomobiller park etmiş durumda.
Herşeyin insana hizmet etmesi gerekirken banknota hizmet eder olmuş.
kulitta,
söylediklerine hak vermemem mümkün değil, birşeylere dikkat çekerken kastım halkı suçlamakta değil, çok ince bir çizgi var yazdıklarımda, siyasiler demişsin bak, çoğuldan bahsetmişsin, yaşananları sakin sakin düşünme fırsatı buluyorum bu aralar, başbakan iyi bir hatiptir, son zamanlarda hep aynı şeyleri söylemesinin nedenlerini düşünüyorum, kelimelerinin tükendiğini, hatipliğinden eser kalmadığını, öte yandan başka siyasileri de düşünüyorum, eylemi canlı canlı verirken arkadan sesi verilen siyasileri, sonra karşılıklı atışmaları, benim siyasetim senin siyasetini döver profili çıkıyor ortaya, bu profil içinde halkı nereye oturttular peki?
Biri diğerini indirme amacında, sandık=oy=seçmen, biz birer oy pusulası mıyız halk mıyız?
Halk yararına tek bir açıklama duymadım hiçbirinden, duyan var mı? Başbakan istifa sloganları atılıyor, istifa etse sandık gözüküyor bize, sandıktan çıkan sonuç mutlu edecek mi bizleri?
Hadi diyelim bambaşka bir parti geldi iktidara fark olacak mı? Yine birileri mağdur olmayacak mı?
Var mı bu soruların tatminkar bir cevabı?
Ve sokaktaki bizler değil mi en çok yarayı alan, evlerinin konforunda olanlar nemalanmayacak mı çıkan sonuçtan?