Geyiğin Gülleri

bende acıktım ya ilk gunler daha kolaydı şimdi daha zor nıyeyse

ben hiç camiye gitmedim terafiye falan teeeeee küçükken babaannemle gitmiştimortaokula falan gidiyodum
bnde demin eşime dedim gidelimmi diye oda şaşırdı
gerçi belim ağrıyo kılabilirmiyım okadar bilmıyorum ama bi akşam olsun bakalım

offf edda çok fenasıncokacimcoook

ayyy kmür ama acayip çekti canım

alın tarifi belki yaparız ben aldım bu akşam belki zor evde sigara böregi vardı çünkü.
ama yarın yapcammm inşallah

İç malzemeleri hamurun içine karıştırıldığı için yuvarlaması fazla zaman almıyor, çok kısa bir sürede yapılabiliyor.

Malzemeler

2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 -3 tane haşlanmış, ezilmiş küçük patates (ezilmiş hali 1,5 su bardağı kadar olacak)
1,5 paket kabartma tozu
1 su bardağı ufalanmış yağsız beyaz peynir
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
isteğe göre kıyılmış maydanoz, pulbiber, karabiber...
2-3 çay kaşığı tuz(tuz miktarını peynirin tuzunu dikkate alarak ayarlayın)
Aldığı kadar un (un ölçüsü yazamıyorum, çünkü peynirin yumuşak-sert oluşuna, yoğurdun sulu-katı oluşuna göre değişebiliyor)

Yapılışı

Un hariç diğer malzemenin hepsi(peynir, patates de dahil) yoğurma kabına alınır. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizilir. 15 dakika dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür, 180 derece fırında pişirilir.

bende acıktım ya ilk gunler daha kolaydı şimdi daha zor nıyeyse

ben hiç camiye gitmedim terafiye falan teeeeee küçükken babaannemle gitmiştimortaokula falan gidiyodum
bnde demin eşime dedim gidelimmi diye oda şaşırdı
gerçi belim ağrıyo kılabilirmiyım okadar bilmıyorum ama bi akşam olsun bakalım

ay kılmak lazımda bende çok üşengeçim bu konuda Allah bana kılmak için kolaylık versinnnn aminn :Saruboceq: :))

eda ben o tarifi patatessız yapıyorum azcıkda buyuk yuvarlıyorum
pişince ortadan kesip bı dilim peynır bıde domates koyuyorum
küçük sandoviççikler oluyo
piknıkde falan guzel oluyoda bıde yapıp işe getiriyorum burda sabahları çayla ohh mis gibi
kız acıktımmmmmmmm allah gunah yazmasın

kızlar nasıl bunlar ben çok sevdimm

getimg.aspx

PERAKENDE SATIŞ FıYATI meyvelik 170.- TL kase 80.- TL vazo 180.- TL küllük 54.- TL

eda ben o tarifi patatessız yapıyorum azcıkda buyuk yuvarlıyorum
pişince ortadan kesip bı dilim peynır bıde domates koyuyorum
küçük sandoviççikler oluyo
piknıkde falan guzel oluyoda bıde yapıp işe getiriyorum burda sabahları çayla ohh mis gibi
kız acıktımmmmmmmm allah gunah yazmasın

huysuz canım bende bayılırım böyle pohaçalaraaa sabah işe bende getiriyom arada sıcacık çayy yanındaaa ohhh çok çekti canım
allah günah yazmaz yaa sonuçta açız oda biliyoo a.s

tam günümü bilmiyorum çiçek
ramazana 4 -5 gün kala olmuştum şuan olmam lasım işte
çok dengsiz oluyodum bu ara tarihi unuttum o yüzden

huysuz canım bende bayılırım böyle pohaçalaraaa sabah işe bende getiriyom arada sıcacık çayy yanındaaa ohhh çok çekti canım
allah günah yazmaz yaa sonuçta açız oda biliyoo a.s

bende kahvaltıları özledim valla. şimdi ne güzel bayramın ilk günü kahvaltı yapılırya cok severimmkaydirigubbakcemile5

haaa ramazana 4-5 gün kalaysa ozaman normal...
çünkü ben ramazana 4 gün kala bitmişti ve gecen oldu dün ilk orucumu tuttum işte...
sende olursun ozaman akşam sabah... stres yapma uzatıyo..

mevsimden de olur güllüş ablam 10 gün gecikti bu ay görsen yusuf yusuf kaydirigubbakcemile3 burdaki bi arkadasmda 10 gün olmuş bugün gecikmiş. havalardan mevsim degişikliğinden sanırım. hamile olsan hissedersin. hissediliyo diolar cünkü

bende kahvaltıları özledim valla. şimdi ne güzel bayramın ilk günü kahvaltı yapılırya cok severimmkaydirigubbakcemile5

ay göksen komik gelebilir ama ben bayram sabahı ailece hepberaber yapacagım kahvaltıya gün sayıyorummmm cokacimcoook :icecream: çok sarıyo amaa uzaun uzun sohbetle çayını yudumlamakk

ay göksen komik gelebilir ama ben bayram sabahı ailece hepberaber yapacagım kahvaltıya gün sayıyorummmm cokacimcoook :icecream: çok sarıyo amaa uzaun uzun sohbetle çayını yudumlamakk

delimisin bendee babamlar namaza gider sonra gelmesini beklersin çay felan böyle. bide cok yiyemessinya alışık olmayınca. süper. inşaallah annemlerde gelecek bu sene bize. beraber bayram gecircez:Saruboceq:

Hangi bahane avutur bilmem
Hangi günahin bedeli bu
Kandirmiyor ne gündüzüm ne gecem
Böyle intikam olmaz
Çok mu fazla bu sitem
Ağir deiil mi bu ceza
Söyle kim çok gördü seni bana
Böyle yalniz kalinmaz :sm_cool:

delimisin bendee babamlar namaza gider sonra gelmesini beklersin çay felan böyle. bide cok yiyemessinya alışık olmayınca. süper. inşaallah annemlerde gelecek bu sene bize. beraber bayram gecircez:Saruboceq:

zaten en güzeli sevdiklerinle beraber olmakya süper geçecek bu bayram ozaman senin içinnn

X