• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gerikafali bir koca ve isim kavgasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar zaten ilk cocuğa ismini vermis kadın ikinciyede adamın hiç hakkı yok mu yahu babasıda yeni ölmüş bu ladar anlayışsız olmaya gerek yok
Cocugun iki ismi var birini ben verdim birini esim. İsmini ben mi koymus oluyorum anlamadim 😂 esimle ayni dusunen birini gormek sasirtti.
Oglumuz icinde birini sen ver birini ben diyorum digeri gibi. İkimiz koymus oluyoruz boylelikle benim mantigima gore 🤔

"Sen doğur bi tane de koy istediğin ismi . " deyin.
Aynen baba olmak ne kolay benimki de son dakika recep ayına denk geldi tutturdu onu da yazdırıcam diye kimlik için gittiğinde Kocaman olmuş ayaklarımı attım bunları ben çekiyorum sen değil dedim sonuç kulağına okundu kimliğe belirlediğimiz isim kondu son dakika olmasına çok kızdım iki isme de karşıyım istemiyorum diyordu bide

Şurada bir Koç kasını gardını düşürmüş ki bu çok nadir olur kimse yokmuş destekleyennnn🤬🤬🤬🤬🤬🤬
Ben yanındayımmmmmm Kadın ben yanındayımmmmm. Ama dede isimde azıcık fazla gibi 🤪
Ya isterse arkadaş ismi olsun farketmez ki ben adaletten yanayım hep benim istediğim olmaz 😁

Öff şu ölen kişilerin adını koymak kadar saçma bir şey yok. Bir mağduru da benim. Kardeşim, ben ölen kişinin yerine konulacak bir klon değilim, tamamen farklı bir bireyim. Ayrıca da hiç benzemiyorum, alakam bile yok. Ama beni her gördüğünde ölen kişinin kardeşi ağlıyor. :olamaz: İsmiyle falan yaşadığım yok, adı yaşasınmış, adım batsın e mi! Öfff! Yapmayın etmeyin, çocuğu daha doğar doğmaz başkasının ismine mahkum etmeyin. Ya bari adı orijinal olsun çocuğun, taklit gibi hayata başlamak hiç hoş olmuyor çünkü.
Valla önerim yok, ben olsam öleceğimi bilsem koymam.

Cocugun iki ismi var birini ben verdim birini esim. İsmini ben mi koymus oluyorum anlamadim 😂 esimle ayni dusunen birini gormek sasirtti.
Oglumuz icinde birini sen ver birini ben diyorum digeri gibi. İkimiz koymus oluyoruz boylelikle benim mantigima gore 🤔
Senin verdiğin isimle mi sesleniyorlar evet demek ki ismini sen vermiş olmussun 😁 adam zaten onda da tek isim istemiş kabul etmemişsin senin dediğin olmuş

Öff şu ölen kişilerin adını koymak kadar saçma bir şey yok. Bir mağduru da benim. Kardeşim, ben ölen kişinin yerine konulacak bir klon değilim, tamamen farklı bir bireyim. Ayrıca da hiç benzemiyorum, alakam bile yok. Ama beni her gördüğünde ölen kişinin kardeşi ağlıyor. :olamaz: İsmiyle falan yaşadığım yok, adı yaşasınmış, adım batsın e mi! Öfff! Yapmayın etmeyin, çocuğu daha doğar doğmaz başkasının ismine mahkum etmeyin. Ya bari adı orijinal olsun çocuğun, taklit gibi hayata başlamak hiç hoş olmuyor çünkü.
Valla önerim yok, ben olsam öleceğimi bilsem koymam.
Ayneeennn oyle iste. O ismi koyarsak herkes o triplere girecek. Neymis Allah birini aldi birini verdi. Herkes kendine ozgudur bireydir. Bunu anlamiyorlar

İkinci bebegime hamileyim. İlk cocuga isim koyma konusunda esimle alti ay boyunca kavga ettik. Babaannesinin ismini koymak istedi isim de cok yaygin degil eski bir isim ben istemedim. Velhasil ilk ismini ben koydum onun da onayiyla, yanina onun istedigini koyduk.
Simdi oglumuz olacakmis. Erkek olursa dedesinin ismini koymak istiyordu beyimiz benim de sevdigim bir isim olur koyariz yanina da ben baska bir isim koyarim diye anlasmistik.
Yakin zamanda babasi vefat etti. Simdi de dedesinin ve babasinin ismini birlikte koymak istiyor. Bana da diyor ki ilk cocugun adini zaten sen koydun ( ilk isim benim onerdigim diye ve herkes o isimle sesleniyor kendi ailesi ve kendisi dahil) Benden rica ediyormus. Rica degil tabiki baski zorlama psikolojik siddet.
En son konusma bosanmaya kadar geldi. Sen beni kiriyorsun ricami kabul etmedin ben de senin gonlunun olup olmamasina bakmadan ismi koyacagim dedi
Ben de oyle bir sey yaparsan mahkemede biter dedim.
Hamile ve kalbi cok kırık bir kadinim yorumlarda cok vurmayin 😣
İkinzin istedgi isimleri kağıda yazın çocuğunuzun önüne koyun hangisini çekerse o ismi koyun ve razı olun böyle şeyler için boşanma konusunu ortaya atmayın heleki iki çocukla

Cok abartili tavirlar bunlar mahkemede biter falan ne mahkemesi? siz bosanmayi kolay mi saniyorsunuz kuzum?birakin koysun

Ayneeennn oyle iste. O ismi koyarsak herkes o triplere girecek. Neymis Allah birini aldi birini verdi. Herkes kendine ozgudur bireydir. Bunu anlamiyorlar
Küçücük bebeğe yakıştırdıklarına bak. Ya şimdi bana da duygusuz denecek ama dayanamayacağım yazacağım. Siz 31 yaşında olduğunuza göre, eşiniz de o yaşlardadır. E dedesi de vardır bir 65+. E hayatın da bir döngüsü var, birileri ölüyor birileri doğuyor. Yaşayacağını yaşayıp gitmiş adam işte. Yav sanki bizler sonsuza kadar mı yaşayacağız? Bebek reenkarnesi falan değil ya da klonu değil. Yepyeni bir insan o ya hu. Ne diye 70 yaşındaki bir adamın uzantısı olarak görülsün? Ve niye ismini bile ondan devralsın?

İkinci bebegime hamileyim. İlk cocuga isim koyma konusunda esimle alti ay boyunca kavga ettik. Babaannesinin ismini koymak istedi isim de cok yaygin degil eski bir isim ben istemedim. Velhasil ilk ismini ben koydum onun da onayiyla, yanina onun istedigini koyduk.
Simdi oglumuz olacakmis. Erkek olursa dedesinin ismini koymak istiyordu beyimiz benim de sevdigim bir isim olur koyariz yanina da ben baska bir isim koyarim diye anlasmistik.
Yakin zamanda babasi vefat etti. Simdi de dedesinin ve babasinin ismini birlikte koymak istiyor. Bana da diyor ki ilk cocugun adini zaten sen koydun ( ilk isim benim onerdigim diye ve herkes o isimle sesleniyor kendi ailesi ve kendisi dahil) Benden rica ediyormus. Rica degil tabiki baski zorlama psikolojik siddet.
En son konusma bosanmaya kadar geldi. Sen beni kiriyorsun ricami kabul etmedin ben de senin gonlunun olup olmamasina bakmadan ismi koyacagim dedi
Ben de oyle bir sey yaparsan mahkemede biter dedim.
Hamile ve kalbi cok kırık bir kadinim yorumlarda cok vurmayin 😣
Yani eşiniz babasını yeni kaybetmiş duygusal bakmasını geçiyorum elbette.
Ancak ben ölülerin isminin yeni doğan bebeklere verilmesine inanılmaz karşıyım. Kanserden ölüyor ver ismini, kaza da ölüyor ver ismini..
Bence isimlerin bir enerjisi var ve ona göre koymak gerek diye düşünüyorum 🤷‍♀️
Eskiden soy ismi yokken birazda soy bağını belirlemek için hep aynı isimler kullanılırdı ayrıca dede ismi vermek miras için kolaylıktı vs yıl olmuş 2022 ne gerek var 🙄

Senin verdiğin isimle mi sesleniyorlar evet demek ki ismini sen vermiş olmussun 😁 adam zaten onda da tek isim istemiş kabul etmemişsin senin dediğin olmuş
Demek ki daha guzel konu sahibinin verdigi isim, ne alakasi var o koymamis ki iki ismi de . Olenin ismi neden verilsin ayrica Cok sacma

Konu sahibi; kp yeni vefat etmiş, duygusal olarak şuan sizi anlayacak durumda değiller. Aynı şey bizim başımıza geldi. Babamızı kaybettik; abim doğan oğluna inatla babamın ismini koydurdu. Yapma dediysekte dinlemedi. Sonra ne oldu? Uzun uzun yıllar çocuğa ismiyle annesi dışında kimse seslenemedi. Yeğenim ilkokuldaydı ben hala oğlum gel, oğlum git derdim. İsmiyle yıllar yıllar sonra seslenebildim. Anlam yüklememek lazım isimlere(aile büyüklerinin isimlerinin konması). Böyle yaşatamazlar.Dolaylı olarak haklı buldum sizi😁

Artık bu ülke sırf buyuklerine saygı göstermek adına ; dedelerinin,ninelerinin
İsmini vermekten Vazgeçmeli.
Özünde saygı böyle bir şey değil zaten.
Gerçi bu Osmanlı'dan işlemiş ruhumuza.
1.Ahmed 2.Ahmed 3.Ahmed.
Yahu bacım hanedan olmaya mi çalışıyorsunuz ?Siz de basit bir ailesiniz işte..
Neden aynı isim soydan soya dolaşsın ki Osmanlılar gibi..
Yani bunun boşanmaya kadar gelmesi ise ay
Bi de asil ikiyuzluluk su ki. Kadinlara kendi cocuklarina isim koyma hakki vermeyip ilerde yaslaninca babaanne anneanne olunca, isimlerini kiz cocuklarina vererek onlari yuceltmis olduklarini sanmalari. Babaannesine annesine sordum cocuklarinizin isimlerini kim koydu diye fikirleri bile sorulmamiz. Ve bu tesaduf degil. Aile onemliymis gec anladim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back