Gereksiz bir kırılma mı?

Anneniz size yardım ederken,anlaşamadığınız ters düştüğünüz durumlar oldu mu hiç ? Mesela onun yaptığı bişeyi beğenmemek,doğru bulmamak gibi ? Benim annemde bana çok destek oluyordu arada birkaç defa atıştık ters düştük kendi çocuğuna kendin bak diye sitemde bulunmuştu bana da o yüzden soruyorum

Siz tek kizinizla bile zorlandiginizi, yetistiremediginizi yazmissiniz, oda yasindan oturu yapamiyordur belki bilemedim.

Maddi durum iyiyse eve yardimci alabilirsiniz.
Detayciligida bir kenara birakin.

Teşekkür ederim. Kimsenin bir ikinci hayatı yok. Ben sağlığına henüz kavuşamamış bir anneyim. Desteğe ihtiyacım var. Evet beklemem doğru değil belki zorunda değil ama durumumu görüp sıkıldım deyip gitmek istemek bunun için ara bozmaya kadar gitmek kızıma bile hadi ben gidicem annene kalacaksın gibi sözler söylemek çok yatmıyor içime. Gün sayılıyor ve kendimi şuan hiçbir yere konduramıyorken sığıntı gibi hissediyorum
Be nce siz açıkça söyleyin. Annecim eğer kendini kötü hissediyrosan bir süre dinlen gibi. Çünkü eminim gelecek. Fakat belki sizin bilemediginiz bir sıkıntısı sorunu olabilir. Somut olmasa bile iç sıkıntısı olabilir

Anneniz size yardım ederken,anlaşamadığınız ters düştüğünüz durumlar oldu mu hiç ? Mesela onun yaptığı bişeyi beğenmemek,doğru bulmamak gibi ? Benim annemde bana çok destek oluyordu arada birkaç defa atıştık ters düştük kendi çocuğuna kendin bak diye sitemde bulunmuştu bana da o yüzden soruyorum
Yok hayır ses etmem genelde hatta hiç ses etmem. Bilirim sen bak der gider 🤣 korkarım bir şey diyecek diye

Siz tek kizinizla bile zorlandiginizi, yetistiremediginizi yazmissiniz, oda yasindan oturu yapamiyordur belki bilemedim.

Maddi durum iyiyse eve yardimci alabilirsiniz.
Detayciligida bir kenara birakin.
Tek kızımla hamile olduğum zamanlarda zorlandım onun dışında çok aktif bir anneyim. Hamile olduğum dönemde sadece kızımın ihtiyaçlarını yaptım başka her şeyi bıraktım. Ondan zorlandım diye yazdım. Maddi olarak sıkıntı çok yok normal bir durum ama bir yardımcı alamayabilirim

Eşinizi de devreye sokmaya ne dersiniz?
Yoğun diyorsunuz,sizden daha yoğun olamaz heralde değil mi?
geceleri büyük bebeginiz babayla yatsın.suyunu yanına alsın.uyaninca versin.tekrar uykuya devam etsin.beşik sallamayacak sonuçta.zor birşey değil.
Ki bence anneniz de bu duruma bozulmuş olabilir.adam horul horul uyuyor ben bakıyorum diye.
Anne de gündüzleri gelir yardıma.hem bu şekilde söylenmek için sebebi olmaz.ikiniz de huzurlu olursunuz.

Ya bende şunu anlamıyorum anneme gel hep bizimle kal diyen yok ben şuan gerçekten iyi değilim bunu görüote gitmesi sizce normal mi yanlış değil mi? Hastayım 1 saat doğumda durdum bazı olmaması gereken şeyler yaşandı. Doktorum dikkat etmeli dedi her şekilde bakıma ihtiyacım var. Bu durumda bırakılmak yanlış değil benim düşüncem yanlış. Ben zaten iyi olsam kimseden yardım istemem ki. Beklemedim daha önce de zaten.
Size destek olması, zor bir durumdaysanız bakımınızı sağlaması gereken eşiniz. Anneniz değil. Zira tekrar ediyorum bu onun ZORUNLULUĞU değil. Yaparsa ne ala yapmazsa da kırılma gibi bir hakkınız yok. Siz şimdiden anne oldum şöyle zor durumdayım böyle zor durumdayım diyorsunuz belki o da yaşadı bunları (ve hatta daha kötülerini) belirli bir yaşa geldi elinden geleni de yapmış artık yorulmuş istemiyor olabilir. Sizin bu düşüncelerinizden de bıkmış kırılmış da olabilir. Bence annenize kızacağınıza eşinize kızın. Daha çok yardımcı olsun. Mesela uyuyamıyorum demişsiniz işten gelince o baksın siz uyuyun vs. Ya da kayınvalidenizden yardım alın. Ücretli birinden yardım alın. Neden her şeyi annenizden bekliyorsunuz? Şaşırtıcı gerçekten. Kaldı ki çocuğu siz yaptınız, sorumluluk size ve eşinize ait.

Eşinizi de devreye sokmaya ne dersiniz?
Yoğun diyorsunuz,sizden daha yoğun olamaz heralde değil mi?
geceleri büyük bebeginiz babayla yatsın.suyunu yanına alsın.uyaninca versin.tekrar uykuya devam etsin.beşik sallamayacak sonuçta.zor birşey değil.
Ki bence anneniz de bu duruma bozulmuş olabilir.adam horul horul uyuyor ben bakıyorum diye.
Anne de gündüzleri gelir yardıma.hem bu şekilde söylenmek için sebebi olmaz.ikiniz de huzurlu olursunuz.
Eşim saat 10 11 de eve geliyor ciddi yorgun oluyor bazen aç uyuyor. Kızımı duymuyor bile gece bazen. Duysa zaten kalkıp bakıp sallıyor uykusu kaçarsa. O konuda ilgileniyor ama eşim baya yoğun 1 ay daha böyle olur sonra normale döner sanırım. Bir süre beklemem lazım. Neyse bir şekilde başımın çaresine bakacağım

Size destek olması, zor bir durumdaysanız bakımınızı sağlaması gereken eşiniz. Anneniz değil. Zira tekrar ediyorum bu onun ZORUNLULUĞU değil. Yaparsa ne ala yapmazsa da kırılma gibi bir hakkınız yok. Siz şimdiden anne oldum şöyle zor durumdayım böyle zor durumdayım diyorsunuz belki o da yaşadı bunları (ve hatta daha kötülerini) belirli bir yaşa geldi elinden geleni de yapmış artık yorulmuş istemiyor olabilir. Sizin bu düşüncelerinizden de bıkmış kırılmış da olabilir. Bence annenize kızacağınıza eşinize kızın. Daha çok yardımcı olsun. Mesela uyuyamıyorum demişsiniz işten gelince o baksın siz uyuyun vs. Ya da kayınvalidenizden yardım alın. Ücretli birinden yardım alın. Neden her şeyi annenizden bekliyorsunuz? Şaşırtıcı gerçekten. Kaldı ki çocuğu siz yaptınız, sorumluluk size ve eşinize ait.
Eşim işten çok geç geliyor. Sonrasında resmen sızıp kalıyor. Her yıl son 2 ay ve 5 6 aylarda böyle olur işleri ve ciddi yoruluyor bunu görüyorum aç uyuyor sızıp kalıyor hatta. Normalde çok yardım eder her şeye. Hiçbir şeyi sorun etmez hep destektir. Bu ara böyle olacak yapacak bir şey yok. Ben başımın çaresine bakarım ama anneme kırılma durumum hasta olduğumu görüyor ama sıkıldım diyor fakat benin gerçekten ihtiyacım var bunu gören herkes söylüyor normal yürümeye birkaç zamandır başladım belimi doğrultamadım. Bilmşyorum ya fazla farklı düşünüyoruz.

Konuştuk aslında. Sıkıldım dedi. Kafam götürmüyor dedi. Fakat annem zaten gece 2 de yatıp sabah 6 da kalkan bir kadın uyumayı sevmeyen birisi bu bana bahane gibi geldi. Hatta bu gün kızıma birkaç gün sonra gideceğim sende annenle kalacaksın bu günlerin tadını çıkar vs dedi şaşırdım. Üzülüyorum çok ya
Bahane olurmu canim sen onun kizisin kadin yorulurdur zor yani bi yastan sonra bebek sesi goturcek onuda anla bide kocanda bsy yapmyor annen yapmya calisyorsa cani sklmistr bu duruma

Ben yoruluyorum evet çünkü hepsiyle her şeyle ben ilgileniyorum annem sadece gece 20 aylık kızımın yanında yatıyor uyanması durumunda bakıyor ona onun dışında bir beklenti yok. O yüzden gitmesi durumunda gece ne olacak bilmiyorum ben 15 gündür her gün 3 4 saat belki 4 saat bile yok uyumuyorum. Tüm gün kızımla oynayıp diğerinin ihtiyaçlarını karşılıyorum doğumum zordu ve uzundu rahatsızım ağrım var yani yorulma sebebim bunlar annemden fazla hiçbir şey beklenmiyor.
E beklemiyorsanız eve gitmesine bozulmayın o zaman. Orası sizin eviniz bu bile yeter rahatsız hissetmesi için. Herkes evinde rahat çünkü. Sizi anlıyorum zorlanıyorsunuz ama annenizi de anlıyorum. Çocuklarınız ev işleri sizin ve eşinizin sorumluluğu. Anneniz destek olmak istemiyorsa başka bir alternatif bulmalısınız.

Bu hayatta bana en ters gelen şey başkalarından medet umarak hayatına yön vermek. Bu başkalarının kim olduğu hiç önemli değil. Kimisi evlenirken kimisi iş kurarken kimisi çocuk sahibi olurken hep başkalarına bel bağlıyor. Olmayınca da kırılıyor. Bu forumda hep okuyoruz kv kp annem babam evlenirken yardım etmedi. Kv çocuğa bakmadı vs vs yapamayacağını düşünüyorsan yapmayacaksın. Mesela siz madem ilk çocuk çok yoruyordu pimpirikli bi anneydiniz niye ilki bu kadar küçükken ikinciye yeltendiniz? Anneye güvenilip çocuk mu yapılır Allah aşkına... Belki anne hastalandı belki Allah korusun öldü. Olmayacak şey mi. Neyse olan olmuş. Bundan sonra kendinizi kendi kendinize yetecek şekilde gerekirse detaycılığınızdan ödün vererek annecinizin yapabildiği kadarını kabul edip hayatınızı ona göre dizayn ederek devam edeceksiniz

Allah evlatlarınızla size uzun ömür versin. Kendinizce annenize kırılmışsınız ama bence çok şey beklemişsiniz beklentinizi yüksek tutmasaydınız keşke. Eskiden annelerimiz evde doğururdu ve çok fazla çocuk bakardılar şimdi şartlar çok iyi ama evdeki tek çocuğa bakamıyoruz. Evet şuan lohusa döneminizdesiniz kimseden bişiy beklemeyin huzurunuz kaçmasın derim yardımcı abla bulun bir tane bence daha makul olur. (Yatılı) maddi durumunuz uygunsa 😔😔

Back