- Emoji Skoru
- 91.289
- Puanlar
- 598
- Konu Sahibi Love_your_life
O zaman başa gelen çekilir deyip kendi başınızın çaresine bakacaksınız.Hamilelik sürpriz bir durum oldu. Beklenmeyen bir durumdu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
O zaman başa gelen çekilir deyip kendi başınızın çaresine bakacaksınız.Hamilelik sürpriz bir durum oldu. Beklenmeyen bir durumdu.
Bebeklerim ikiz değil ama ihtiyaçları farklı olan iki küçük bebek birisi 20 aylık öbürü 15 günlük ikiz bebek ihtiyaçları aynı olan bebeklerken bizde bir de şu var diğerinin psikolojisi ve ihtiyaçları diğerinin ihtiyaçları var.ikizlerinkz var sanirim.ben yengemde ikiz dogurdugunda annem tam 6 ay orda kaldi.cok zorlaniyordu ama onlara kiyamadigi icin kaliyordu ve ustelik annem tansiyon hastasi.bence anneniz kalmali ikiz cocuk cok zor
Öyle olacak tabiki çarem yok başka keşke böyle olmasa böyle hissetmeseydim kendimi. Bu kırgınlığı unutamam gibi geliyor hep üzülürüm gibiO zaman başa gelen çekilir deyip kendi başınızın çaresine bakacaksınız.
Niye? Anneniz de belki kendi yetistirdi hiç yardım almadı? O kime kırılsın?Öyle olacak tabiki çarem yok başka keşke böyle olmasa böyle hissetmeseydim kendimi. Bu kırgınlığı unutamam gibi geliyor hep üzülürüm gibi
Anlıyorum sizi. Bu zor süreçte en yakınınızdan destek bekliyorsunuz. Ama yapmak istemiyorsa elden gelen birşey yok maalesef.. sizde bedenen yorgunsunuz hastasınız ve sürekli uykusuz kalıyorsunuz. Bu olağanüstü bir durum kimseden destek gelmiyorsa birbirinize destek olacaksınız. Yeri gelecek o da sizin gibi uyumayacak.. anneden kvden yardım yoksa yardımcı tutun eve bulamıyorsanız bile eşiniz bir kaç aylığına birini bulabilir belki yanına..Eşim sorumluluklarını bilen bir eştir. Her zaman yardım eder. Fakat 1 aydır ve bu 1 ay belki biraz daha çok sürecek bir yoğunluk var. Gece saat 10 11 de geliyor bazen ve tüm gün ayakta çalışıyor oturmadan bazen yemek yemiyor. Halsiz geliyor yemek yemeden yatıyor hatta yorgunluktan buna rağmen kalkıp uyuttuğu da oldu ama çoğu gece ağladığını uyandığını duymuyor sabah bile çok zor uyanıyor eşim yani bedeni çok yorgun olacağı birkaç ay bu aylar bizim için.
Buna şuan da imkan yok malesefKendınıze yardımcı tutun
İkinizde kendi açınızdan haklisiniz .hassas bir dönemden geçtiğiniz için daha fazla anlayış bekliyorsunuz ya da normalde takmayacaginiz şeylere takıyorsunuz. Işte maalesef belli bir yaştan sonra insanın kafası torunları olsa bile gürültü patırtı kaldıramıyor. Evini düzenini arıyor. Bir daha gideceğini belirttiğinde birşey söylemeyin bırakın gitsin .Siz de çekirdek aile olarak ne kadar erken yalnız kalırsanız yemi düzeninize o kadar çabuk adapte olursunuz.Kızlar merhaba. 15 gün önce doğum yaptım. 20 aylık bir kızım daha var. Yanımda şuan annem kalıyor zaten tek yardımcım var o da annem. Eşimin işleri 1 aydır çok yoğun bu aylarda genelde çok yoğun oluyor iş yerimiz ve bu yüzden genelde yorgun geldiği için evde birçok şeyle ilgilenmiyor. Normalde temizlik yemek bebek bakımı her şeyi yapar. Durum şu annem bana yardımcı olacağını yanımızda kalacağını söylemişti çünkü benim gerçekten ihtiyacım var. Neden var çok hassas detay düşünen bir anneyim ve bu da beni biraz yoruyor biliyor annemde bunu hatta çevremde herkes bunu bildiği için mutlka birisi yardım etmeli çok zorlanırsın çok detaycısın vs derdi. Annem başta yardımcı olacağını dile getirdi fakat şuanda böyle değil ve bu beni üzüyor daha 10 günlükken ben geceleri eve gidip yatacağım gündüz gelirim dedi. Fakat benim iki bebeğimde uyumuyır ve hiç dinlenmediğim için ve doğumda bir uygulama daha yapıldığı için doğumum zor geçti ve hala ağrım var. Hala zorlanıyorum bir şeyleri yapmakta. Şuan gerçekten yardımcı birisine ihtiyacım var ve bu sadece annem fakat ben biliyorum ki gece gitse gündüz de bir süre sonra gelmek istemeyecek. Ki gece gerçekten hiç uyumuyorum günlerdir o kadae uykusuzum ki. Çok kırıldım halimi gördüğü halde yardımcı olmaması beni üzdü. Hatta artık eşime de ters davranıp olmadık laflar söylüyor eşim ses etmiyor duymazdan geliyor ama neden bunu yapıyır anlamadım yani çok çıkmaza girdim. Ya belki birilerinden yardım beklememeliyim. Sonuçta zorunda değil ama insan annenin yardım etmesi lazım gibi hissediyor yani ben olsam sağlıklıysam ederim gibi geliyor bana. Bakıyorum çevreme mesela yıllarca yardım edenler var ama annem bizden sıkılmış gibi sanki. Bana da kızıma da ara ara ters yapıyır mesela ne bilim bunu hakeder miyiz yardım bekliyoruz diye ya da beklememeli miyim? İçim kırılıyor haksız mıyım? İçimi döktüm teşekkür ederim
Ben tek çocuğum. İlk kızımda kimseden yardım beklemedim ilk olmasına rağmen. Amacım birileri bana baksın yardım etsin değildi hala da değil. Fakat sorun şu ben şuan iyi değilim yani nasıl diyim ağrım var mesela bazen ağrılardan ağlıyorum bunu bir anne görünce kendimi düşünmez gibi geliyor bana mesela ağrım var ama ben kızımla oturup oyun oynuyorum karnım ağrıyor ama kızımı kucağımda oynatıyorum yani nasıl insan öyle umuyor işte bu yüzden kırılıyorum bir çaba var bir hastalık var sorumluluk her zaman bende zaten kimsenin üstüne yıkma niyetinde değilim sadece toparlanana kadar yanımda olunmasını istiyorum ama neyse herkesin bakış açısı farklı. Belkide doğru istememek lazım hayat bunu gerektiriyor şuanNiye? Anneniz de belki kendi yetistirdi hiç yardım almadı? O kime kırılsın?
Ben çocuk büyüteyim, o çocuğun doğurduklarini da büyüteyim mi demistir sizce? Yani bu kadın yaşlanmış. Senin dayanamadığın düzene senin iki katin yaşındaki kadın nasıl dayansın? Gündüz geliyor yetmiyor gece gelsin diyorsun da belki rahat edemiyor. Kırılacak bişey yok madem o kadar zordu sizin iki kere korunacaktiniz, şu an tek çocugunuz olacaktı. Sorumluluk sizdeydi, annenizde değil.
ama bakmak ya da yardım etmek zorunda değil ki.çocuğu bakmayı göze alarak yaptınız başkasına güvenmediniz.yapsa güzel olur evet ama demek ki kafası kaldırmıyor artık.zaten kendi çocuklarını büyütmüş artık yeniden bu saatten sonra çocuk çekmek istemiyor belki.haklı.kimseyi zorlayamayız bunun için.çocuk sizin.kimsesi olmayanlar ne yapsın? herkesin yardım edeni olmuyor malesef, önceden her şeyi planlayarak bunu düşünerek hareket etmeliyiz.Konuştuk aslında. Sıkıldım dedi. Kafam götürmüyor dedi. Fakat annem zaten gece 2 de yatıp sabah 6 da kalkan bir kadın uyumayı sevmeyen birisi bu bana bahane gibi geldi. Hatta bu gün kızıma birkaç gün sonra gideceğim sende annenle kalacaksın bu günlerin tadını çıkar vs dedi şaşırdım. Üzülüyorum çok ya
Tek çocukla yetisemiyorsaniz 2.yi yapmayacaktiniz ? Anneye güvenilip neden çocuk yapılır ki ?Teşekkür ederim. Yani bakıyorum evet benim annem daha çok rahatına düşkün birisiymiş sıkıldım demesi bile gösterdi bunu. Herkesin harcı değilmiş görebiliyorum ama benim gerçekten ihtiyacım var. Yani basit bir beklenti değil biliyorum ama zor bir süreçten geçiyoruz mesela gelen misafirler hep diyor büyük kız çok düşkün annesine bak çok zor olur sakın bırakıp gitme çok zor oluyor diyor bakacağız diyor mesela yanlarında çünkü herkes farkında o da farkında ne yaşadığımın ama of bilmşyorum ya lohusa bile olamadım sanırım ben ona vaktim bile olmadı hormonları şuan sadece bebeklerime nasıl yeterim düşüncesinde. Ben kızımla baş başa iken bile ev işlerine yemeğe yetemiyordum şimdi nasıl olacak bilmiyorum birisi yardım etmeli kızımın yemeği atıştırmaları of üzgünüm brn sanki çok
Tek çocukla yetisemiyorsaniz 2.yi yapmayacaktiniz ? Anneye güvenilip neden çocuk yapılır ki ?
Size tavsiyem en azından ev işlerinde bir yardımcı tutmanız sizde sadece bebeklerle ilgilenirsiniz.
Öyle yapılmak istenmiyor ve yapacak bir şey yok başımın çaresine bakmak zorundayım. Maddi olarak bir yardımcı alamayız şuanda yani bizi biraz sıkıntıya sokabilir. Aslında ben en başından beri düşünüyprum bu endişelerimle birisi yardım eder sanmıştım ama o da olmadı napalım gerekeni yapacağız sonuçta onlar benim kızlarım kimsenin değil,Anlıyorum sizi. Bu zor süreçte en yakınınızdan destek bekliyorsunuz. Ama yapmak istemiyorsa elden gelen birşey yok maalesef.. sizde bedenen yorgunsunuz hastasınız ve sürekli uykusuz kalıyorsunuz. Bu olağanüstü bir durum kimseden destek gelmiyorsa birbirinize destek olacaksınız. Yeri gelecek o da sizin gibi uyumayacak.. anneden kvden yardım yoksa yardımcı tutun eve bulamıyorsanız bile eşiniz bir kaç aylığına birini bulabilir belki yanına..
Yazdıklarım konunuza cevap değil belki.. siz annenizin tutumu hakkında bilgi istemişsiniz ama ben annelerin lohusalığını bile atlatamadan bir şeylere üzülüp stres olmasına, neyi nasıl yetiştiririm diye tasalanmasına dayanamıyorum.. o yüzden tutamadım yazdım:)
İkinci kızım beklenen bir durum değildi. Evet herkesin yardım edeni olmuyor ama varsa bu imkan değerlendirmek lazım varsa bakılmalı yoksa zaten bir şey denemez. Durumum ortada ay bilmiyprum ya içim kırılıyor ister istemez beklentim oluyor halimi gördüğünü düşünüp işte.ama bakmak ya da yardım etmek zorunda değil ki.çocuğu bakmayı göze alarak yaptınız başkasına güvenmediniz.yapsa güzel olur evet ama demek ki kafası kaldırmıyor artık.zaten kendi çocuklarını büyütmüş artık yeniden bu saatten sonra çocuk çekmek istemiyor belki.haklı.kimseyi zorlayamayız bunun için.çocuk sizin.kimsesi olmayanlar ne yapsın? herkesin yardım edeni olmuyor malesef, önceden her şeyi planlayarak bunu düşünerek hareket etmeliyiz.
Kızımla her anı beraber geçirdiğim için hamilelik sırasında hiçbir şeye yetişemedim normalde böyle bir durum yoktu yani hamile olmadığımda her şeyi yapan birisiydim. Annene güvenip çocuk yapmadım ayrıca bu düşünce neden diğer yorumlardan bakarsanız ikinci bebeğin sürpriz bir bebek.Tek çocukla yetisemiyorsaniz 2.yi yapmayacaktiniz ? Anneye güvenilip neden çocuk yapılır ki ?
Size tavsiyem en azından ev işlerinde bir yardımcı tutmanız sizde sadece bebeklerle ilgilenirsiniz.
Ya bende şunu anlamıyorum anneme gel hep bizimle kal diyen yok ben şuan gerçekten iyi değilim bunu görüote gitmesi sizce normal mi yanlış değil mi? Hastayım 1 saat doğumda durdum bazı olmaması gereken şeyler yaşandı. Doktorum dikkat etmeli dedi her şekilde bakıma ihtiyacım var. Bu durumda bırakılmak yanlış değil benim düşüncem yanlış. Ben zaten iyi olsam kimseden yardım istemem ki. Beklemedim daha önce de zaten.Kırılma gibi bir hakkınız yok, anneniz dahil kimse bakmak zorunda değil. Gelip baktığı yardımcı olduğu günler için de elini öpün yeter. Annenizin Görevi sizi büyütmekti büyüttü oldu bitti. Bir yardımcı tutun bakamıyorsanız. Kusura bakmayın ama yok annem yardım etmiyor yok kayınvalidem yardım etmiyor vs gibi konuları görünce çok kızıyorum. Kırmak da istemiyorum da anneniz sanki yanlış yapıyormus gibi konuşmanız hiç hoş değil.
Teşekkür ederim. Kimsenin bir ikinci hayatı yok. Ben sağlığına henüz kavuşamamış bir anneyim. Desteğe ihtiyacım var. Evet beklemem doğru değil belki zorunda değil ama durumumu görüp sıkıldım deyip gitmek istemek bunun için ara bozmaya kadar gitmek kızıma bile hadi ben gidicem annene kalacaksın gibi sözler söylemek çok yatmıyor içime. Gün sayılıyor ve kendimi şuan hiçbir yere konduramıyorken sığıntı gibi hissediyorumYardım etmeye bilir. Artık gerçekten bıkmış yorulmuş olabilir. Artık size destek olmak istemiyor olabilir. Çocukların ikisi sizin ve sorumluluk Siz de. Sizi gerçekten çok iyi anlıyorum. Ama hiç birşey anneye kırılmayı gerektirmez benim gözümde. Sadece bizler (kendimi de katıyorum) annelerimizher şeye tampon olsunistiyoruz. Çünkü bu işimize geliyor. Onun için bri süredir annemi bu kaosun içinden çıkardım kendi adima. Bir daha bu yasina gekmeyecek. Bir hayati daha yok. Nasıl yasamak istiyrosa öyle yaşasın istiyorum. Sorunları çözerken annemi katmıyorum . Destek olmak istersede reddetmiyorum:)