Gereksiz bir kırılma mı?

Konuştuk aslında. Sıkıldım dedi. Kafam götürmüyor dedi. Fakat annem zaten gece 2 de yatıp sabah 6 da kalkan bir kadın uyumayı sevmeyen birisi bu bana bahane gibi geldi. Hatta bu gün kızıma birkaç gün sonra gideceğim sende annenle kalacaksın bu günlerin tadını çıkar vs dedi şaşırdım. Üzülüyorum çok ya
Anneniz aslinda bahane sunmamis size. Gercegi soylemis. Gec yatip,erken kalkabilir. Ama bu iki torun ve kizina bakacagi anlamina gelmiyor. Yanlis anlamayin. Yardimci olsa cok guzel olurdu. Ama bunu istemiyor. Esinizi terslemesi fena. Anneniz tamam hayatini,duzenini bozmak istemeyebilir ama ettigi laflar,terslemesi de yanlis. Bu gibi durumlarda en iyisi yardimci kadin tutmak. Lohusasiniz. Hassas olmaniz cok dogal. Annenizden bu hassasiyeti beklemeyin. Yapisinda yok, niyeti de yok.

Bi yardımcı tutun ,belli bir yaitan sonra cidden insanların kafası kaldırmıyor,kendinizi üzmeyin daha fazla ,yaşlı insana düzenini bozmak zor geliyor

Kayınvalideniz ve anneniz dönüşümlü gelsinler .
"Büyük çocuğum" diyorsunuz ama o da daha çok küçük . Ki bence dünyanın en

"Büyük kızım" yazdığınız da hala bebek bilmem farkında mısınız :)
Annenizden bebek bakımı istiyorsunuz ,
Ki bence 60-70 yaşındaki insanlar için dünyanın en zor işi . Kendinize 2 haftalık bir yardımcı bulun derim.
Gönülsüz yapılan aş , ağrıtır baş.
Tabiki büyükten büyük değil biliyorum 😑☺️ annem 55 ysşında dinç bir kadın. Yardımcı bulmak burada zor küçük bir ilçe burası ve normal bakıcı bile zor ki o çok daha zor. Ya tek başımayım ya da tek sanırım 😑

Konuştuk daha bu sabah ama konuştuktan nir süre sonra büyük kızıma dönüp birkaç gün daha sizinleyim sonra annenle kalacaksın bakalım ne olacak gibi sözler söyledi. Çok daha fazla üzüldüm gitmek için gün sayıyor. O kadar sıkılmış onu çok seviyorum ama neden böyle yapıyor bu kadar mı bıkar insan anlam veremiyorum
Buyuk kiziniz uzerinden size laf sokmasina firsat vermeyin lutfen. Bu saglikli bir davranis degil. Yorulan anneanne asla torunu uzerinden kizina laf anlatmaz. Artik yardim konusunu acmayin. Siz de annesiniz. Basinizin caresine bakabilecek gucunuz var,inanin. Maddi olarak gucunuz yerindeyse guvenilir bir kadin tutun.

Ama yani kadın bıkmış demek ki. Siz yoruluyorum diyorsunuz kaç yaşında kadın yorulması eve gitmek istemesi normal. Bu kadar dertliyseniz yardımcı tutun siz sadece bebeklerinizle ilgilenin. Dünyanın merkezi değilsiniz her şey sizin istediğiniz gibi istediğiniz şekilde olmaz.

Anneniz çok haklı. Ille onu bağlayan başka bir çocuğu ya da kocası olmak zorunda değil. O da tek başına bir birey ve en azından kendi çocuğunu büyüttükten sonra hayatını istediği gibi yaşamaya hakkı var. Uyumayı sevmiyor ve yalnız yaşıyor olmasi tum zamanini size adamasi gerektigi anlamina gelmiuor. Lohusasiniz sizi uzmek istemem ama zaten daha meme cağında olan bir çocuk varken ikinciyi yapmak kimin kararıysa çocuklara da o bakacak ya da bakıcı tutacak.

Ama tüm gün çocuklar ile oğraşmak onu yoruyordur arti uykusuz kalmasini kaldiramadi. Yani iki uykusuz insan çocuklara bakmasi zaten saçma olur.

Gece sen bak çocuklara, sabah sen uyu annen baksin.

Yani yeni bebek hele büyügü ile arasi az ise, daima uykusuzluk demek zaten. Bunu kabul etmek gerek.

Annen haftaya giderse yine neredeyse 1 ay kalmiş olur, yine iyi. Her yaşli çocuğa bakmayi kaldiramiyor, evinden uzak kalmayi kaldiramiyor. Sen nasil evlatlik konusunda kiyaslanilmayi istemediğin gibi, sende anneni başkalar ile kiyaslama.

Annen gittikten sonra gündelikçi tut haftada 1-2 defa gelir evi temizler. O arada eşinin işi azalir ve rutin yerini bulur. Karamsar düşünme yani.
Gün içerisinde çocuklarla uğraşmıyor kızlarımla ben ilgileniyorum mesela oturup telefonla oynuyor veya örgü örüyor. Evi beraber topluyoruz yemeği bazen ben bazen o yapıyor ben yapıyorum. Küçük kızım gündüz uyuyor diğer kızıla hep oyun oynuyorum zaten. Gece olunca onu uyutuyorum annem yanına yatıyor ben diğer bebeğim ile sabahlıyorum. Genelde bu şekilde. Bilmiyorum belki haklısınız gereksiz bir beklenti içindeyim sadece durumum ve takıp üzüldüğüm şu ağrılarım var ve ben gayret ediyorum. O da bunu görüyor hatta bazen ağlıyorum elimde olmayan sebeplerden bunu da görüyor. İster istemez benim yanımda olmasını bekliyorum. Bu yol bizim için şuan gördüğüm kadarıyla zor olacak ve başımın çaresine bakmak zorundayım.

zorunda değil anneniz de olsa teyzeniz de olsa zorunda değil. bir kere iyilik olsun siye yapılan bir şey görevmiş gibi üstüne yapılmasından hoşnut değildir belki de. sıkılabilir yaşlı kadındır kafası almıyordur başka bişeyle uğraşmak istiyordur olabilir yani.
Birqz zor geçen bir doğumdu ve hala zorluyor sürekli kontrole gidiyorum. Görevden ziyade gerekli bir yardım bence bu ama haklısınız o benşm baktığım pencereden bakmıyor

Anne olunca insan ekstra ekstra fedakarlıklar, kendisini unutup yaşamalar, kendini
evladına adamalar bekliyor hep.

Ama buna hakkımız var mı?

Diğer kızınız da daha 2 yaşında bile değilmiş.
Bu kadar detaycı, hayatı kendinize zorlaştıran biriyseniz neden 2. çocuk için biraz daha beklemediniz mesela.
Yüksek ihtimal annenize güvendiniz.

Ama unutuyoruz, bu gerçeği görmek istemiyoruz belki.
Artık yaşlanıyorlar, bir yaştan sonra kafa gürültü götürmüyor.
Dinç gibi dursalar bile eski sağlıkları yok, çabuk yoruluyorlar.

En önemlisi de insan en çok kendi evinde, kendi yatağında rahat eder.
En süper damat için de bu böyledir.

Annenize kırılmayın bence.
Anlamaya çalışın.
Gerekirse bir süre için yardımcı bulmayı düşünün.

Zor zamanları çabuk atlatmanızı dilerim.
Sağlığınız için detaycılığı da bırakıp deliye vurmalı bence biraz. :)

Anneniz aslinda bahane sunmamis size. Gercegi soylemis. Gec yatip,erken kalkabilir. Ama bu iki torun ve kizina bakacagi anlamina gelmiyor. Yanlis anlamayin. Yardimci olsa cok guzel olurdu. Ama bunu istemiyor. Esinizi terslemesi fena. Anneniz tamam hayatini,duzenini bozmak istemeyebilir ama ettigi laflar,terslemesi de yanlis. Bu gibi durumlarda en iyisi yardimci kadin tutmak. Lohusasiniz. Hassas olmaniz cok dogal. Annenizden bu hassasiyeti beklemeyin. Yapisinda yok, niyeti de yok.
Annem sadece gece 20 aylık kızımın yanında yatıyor. Onun uyanması durumunda su vs verip tekrar yatırıyor gelen misafirler ile ilgileniyor diğer her işte yardım ediyorum ona bunun dışında kızlarımın tüm ihtiyaçları bende. Sadece gece kızımın yanında uyanmasını uykusunun dağılmasını engellemesi gerekiyor. Ama dediğiniz doğru istemeyebilir keşke isteseydi. Kendi başımın çaresine bakacağım yapacak bir şey yok. Üzülüyorum bu bir süre de böyle gidecek ama elimden de başka bir şey gelmiyor. Tersleme konusunda da eşimde ters tepecek diye korkuyorum araları bozulacak çünkü herkesin sabrı bir yere kadar

Ama yani kadın bıkmış demek ki. Siz yoruluyorum diyorsunuz kaç yaşında kadın yorulması eve gitmek istemesi normal. Bu kadar dertliyseniz yardımcı tutun siz sadece bebeklerinizle ilgilenin. Dünyanın merkezi değilsiniz her şey sizin istediğiniz gibi istediğiniz şekilde olmaz.
Ben yoruluyorum evet çünkü hepsiyle her şeyle ben ilgileniyorum annem sadece gece 20 aylık kızımın yanında yatıyor uyanması durumunda bakıyor ona onun dışında bir beklenti yok. O yüzden gitmesi durumunda gece ne olacak bilmiyorum ben 15 gündür her gün 3 4 saat belki 4 saat bile yok uyumuyorum. Tüm gün kızımla oynayıp diğerinin ihtiyaçlarını karşılıyorum doğumum zordu ve uzundu rahatsızım ağrım var yani yorulma sebebim bunlar annemden fazla hiçbir şey beklenmiyor.

Gece 2-3 kere kalkıp kızınıza su vermeyi eşinizde yapabilir.. işten yorgun gelebilir ama sizde gün içinde yoruluyorsunuz ve tam iyileşememişsiniz. Bu sorumluluğu alması gereken kişi anneniz değil kocanız..

Anneniz çok haklı. Ille onu bağlayan başka bir çocuğu ya da kocası olmak zorunda değil. O da tek başına bir birey ve en azından kendi çocuğunu büyüttükten sonra hayatını istediği gibi yaşamaya hakkı var. Uyumayı sevmiyor ve yalnız yaşıyor olmasi tum zamanini size adamasi gerektigi anlamina gelmiuor. Lohusasiniz sizi uzmek istemem ama zaten daha meme cağında olan bir çocuk varken ikinciyi yapmak kimin kararıysa çocuklara da o bakacak ya da bakıcı tutacak.
İkinci kızım beklenmeyen bir durumdu bizim için he pişman değilim o ayrı bir mesele ama başta planlı olmayan bir durumdu. Çocuklarıma bakmak benim görevim tabiki ama şunu anlamak zor olmasa gerek. Zor geçmiş bir doğum var. Mesela bu sabah çok ağır kalktım ağrılarım vardı. İlk doğumum da dinçtim sağlıklıydım ve beklentim olmadı o da biliyor fakat şuan gerçekten bedenen iyi değilim. Bu durumda bir anne kızının yardımcısı olmalı diye düşündüğüm için kırılıyorum. Yoksa zaten beklentim olmaz.

Anne olunca insan ekstra ekstra fedakarlıklar, kendisini unutup yaşamalar, kendini
evladına adamalar bekliyor hep.

Ama buna hakkımız var mı?

Diğer kızınız da daha 2 yaşında bile değilmiş.
Bu kadar detaycı, hayatı kendinize zorlaştıran biriyseniz neden 2. çocuk için biraz daha beklemediniz mesela.
Yüksek ihtimal annenize güvendiniz.

Ama unutuyoruz, bu gerçeği görmek istemiyoruz belki.
Artık yaşlanıyorlar, bir yaştan sonra kafa gürültü götürmüyor.
Dinç gibi dursalar bile eski sağlıkları yok, çabuk yoruluyorlar.

En önemlisi de insan en çok kendi evinde, kendi yatağında rahat eder.
En süper damat için de bu böyledir.

Annenize kırılmayın bence.
Anlamaya çalışın.
Gerekirse bir süre için yardımcı bulmayı düşünün.

Zor zamanları çabuk atlatmanızı dilerim.
Sağlığınız için detaycılığı da bırakıp deliye vurmalı bence biraz. :)
İkinci gebelik planlı bir durum değildi. Hatta baya sürpriz oldu hepimize. Kimseye güvenmedim asla aslında şuanda da güvenmiyorum ve güvenmemekte ne kadar haklı olduğumu görüyorum. Güvensem ciddi hayal kırıklığı olurdu. Şuan kırılma sebebimse ihtiyacım olduğunu gördüğü halde gün sayması sürekli dile getirmesi hatta bizi terslemesi

Annenden destek görmemek üzücü ama ona bu durumu yıkma hakkımız yok.
Kendi başımızın çaresine bakmayı öğrenmeliyiz.Bunu hamile biri olarak yazıyorum.

Gece 2-3 kere kalkıp kızınıza su vermeyi eşinizde yapabilir.. işten yorgun gelebilir ama sizde gün içinde yoruluyorsunuz ve tam iyileşememişsiniz. Bu sorumluluğu alması gereken kişi anneniz değil kocanız..
Eşim sorumluluklarını bilen bir eştir. Her zaman yardım eder. Fakat 1 aydır ve bu 1 ay belki biraz daha çok sürecek bir yoğunluk var. Gece saat 10 11 de geliyor bazen ve tüm gün ayakta çalışıyor oturmadan bazen yemek yemiyor. Halsiz geliyor yemek yemeden yatıyor hatta yorgunluktan buna rağmen kalkıp uyuttuğu da oldu ama çoğu gece ağladığını uyandığını duymuyor sabah bile çok zor uyanıyor eşim yani bedeni çok yorgun olacağı birkaç ay bu aylar bizim için.

ikizlerinkz var sanirim.ben yengemde ikiz dogurdugunda annem tam 6 ay orda kaldi.cok zorlaniyordu ama onlara kiyamadigi icin kaliyordu ve ustelik annem tansiyon hastasi.bence anneniz kalmali ikiz cocuk cok zor

Annenden destek görmemek üzücü ama ona bu durumu yıkma hakkımız yok.
Kendi başımızın çaresine bakmayı öğrenmeliyiz.Bunu hamile biri olarak yazıyorum.
Yıkmıyorum aslında sadece halimin görülmesini istiyorum. İlk kızımda beklemedim hiç mesela çünkü sağlık durumum çok iyiydi.

Back