- Konu Sahibi hilalaylaylay
-
Ben sapla samanı birbirine karıştırdığınızı düşünüyorum.Oda dolu ve içeride bakım verilen bir bebek varsa, başka bebek odasına gidecekseniz. Sakince meme emen bebeğin yanında çığlık çığlığa ağlayan başka bebek. Sırf bu bile rahatsız etmemesi için bir neden. Siz ister misiniz bebeğiniz sessizce emerken böyle rahatsız edilmeyi?
Sizin daha yeni bebeğiniz oldu diye biliyorum. Dünyanın en normal, huzurlu, ağlamayan bebeği mi? Her ay yeni yeni huy geliştiriyorlar haberiniz olsun. Bin değişik sorun yaşayan anne var. Kadının elinde kolunda bir sorun da olabilirdi, belki çocuğu uzun süre tutamadığı için yatırdı, belki kucakta emmeyi kabul etmeyen bir bebek. Sert zeminde yatarak emmeye alışmıştır... O kadar sebep çıkabilir ki. Yeni annesiniz büyük konuşuyorsunuz. Her konuda sizin doğrunuz en doğru oluyor. Herkes sizin gibi düşünmeli. Alt değiştirme kaç dakika sürer ki diyorsunuz, ensesine kadar kaka bulaştırmış bebek temizlediniz mi? Bebeğiniz yaparsa saat tutun bakın 5-10 dk içinde temizlenecek mi o bebek. Benimki az yapmış ama sizin bebeğin işi uzun, çekilin önce ben temizleyeyim mi diyeceksiniz? Bebek arabasında alt değiştirilir ama bebek arabasında emzirilmez. Bazen de aç oldukları için değil anneyle temas için emmek istiyorlar. Avm nin kalabalığı gürültüsü huzursuz ediyor bebekleri. Oraya gitmesin buraya gitmesin. Bebekli kadının dışarı çıkma hakkı olmasın mı?
Hayir bu konuda siraya girmis iki insan var ve biri diğerinin sirasini vermemesini garipsiyor. Yalnizca emzirileninki once geldigi icin onceligi oldugu savunuluyor. Neden? Cunku siraya ilk girmisler. kasa sirasi gibi, once gelenin isi bitmeden bir sonrakine sira gelemez. Herkes kendi sirasini bekleyecek. Konu sahibi bile bu konuda okay olduktan sonra ve bir cok kisi o ailenin ise bitmeden obur aileye sira gelemeyecegini soyledikten sonra sizin de genel yaklasima bir bakmamiz gerekiyor artik bence.Ben sapla samanı birbirine karıştırdığınızı düşünüyorum.
Bu konuda iki tane bebek var ama herkes emzireninki bebekmiş diğeri değilmiş gibi davranıyor.
Orası alt değiştirme yeri yahuHayir bu konuda siraya girmis iki insan var ve biri diğerinin sirasini vermemesini garipsiyor. Yalnizca emzirwninki once geldigi icin onceligi oldugu savunuluyor. Neden? Cunku siraya ilk girmisler. kasa sirasi gibi, once gelenin isi bitmeden bir sonrakine sira gelemez. Herkes kendi sirasini bekleyecek. Konu sahibi bile bu konuda okay olduktan sonra ve bir cok kisi o ailenin ise bitmeden obur aileye sira gelemeyecegini soyledikten sonra sizin de genel yaklasima bir bakmamiz gerekiyor artik bence.
Siz öyle yapın, girin odaya kaldırın bebeği deyin, çünkü sizin önceliğiniz var. Gözümüzle görmediğimiz şahit olmadığımız bir olay için tabi ki ihtimalli yazacağız. Sizin şahit misiniz, orada mıydınız? Siz biliyor musunuz niye bebeği yatırarak emzirdiğini? Bebeğiniz çok pişik olduysa kaç kadınla tartışacaksınız benim hakkım diye? Malesef, içeride sizden önce girmiş birisi varsa bekleyeceksiniz. Kimseye kaldır bebeğini diyemezsiniz. Emzirmeye ara ver ben altını temizleyeyim sonra devam et diyemezsiniz. Ya bebek tekrar almazsa memeyi? Sizle aynı anda başka anne de gelmiş olabilir, hatta siz içeride sıkışık durumda işinizi hallederken bir bebek daha gelse, yere mi yatıracaksınız bebekleri? Benimki daha çok pişikli, siz çıkın dense çıkar mısınız odadan?Ben sapla samanı birbirine karıştırdığınızı düşünüyorum.
Bu konuda iki tane bebek var ama herkes emzireninki bebekmiş diğeri değilmiş gibi davranıyor.
Ben büyük konuşmuyorum ki, herkesin evladı kendine değerli diyorum?
Neden herkes emziren anneyle empati kurmuş da konu sahibiyle kurmamış?
Evet yeni anneyim ve düşünüyorum bebeğim pişik olmuş, altını acil değiştirmem gerek ve alt değiştirme bölümünde bi kadın emziriyor. Orayı kullanmak önce benim hakkım. Emzirme koltuğunda oturan kadını kaldırmaktan söz etmiyoruz
Ayrıca konuda ensesine kadar kaka bulaşmış bebek yok. Hep ihtimaller üzerinden konuşup esas konuyu es geçiyorsunuz.
Hayır çocuğumun altını değiştireceksem ve başka bebek varsa onu beklerim, çekilin benimki kısa sürer demem. Ama burda emziren bi anne var. Dolayısıyla kullanıım hakkı da benim olur.
Emzirme konusunda bana bir şeyler söylemenize gerek yok benim bebeğim saatlerce emiyor memede sakinleşiyor. O kadını da en iyi anlayabileceklerden biri benim yani.
Ama o durumda olursam alt değiştirecek anneye öncelik veririm çünkü orası emzirme yeri değil. Bir tek benim bebeğim kıymetli değil.
Çok agresifsiniz bu neyin siniri anlamadım :)Siz öyle yapın, girin odaya kaldırın bebeği deyin, çünkü sizin önceliğiniz var. Gözümüzle görmediğimiz şahit olmadığımız bir olay için tabi ki ihtimalli yazacağız. Sizin şahit misiniz, orada mıydınız? Siz biliyor musunuz niye bebeği yatırarak emzirdiğini? Bebeğiniz çok pişik olduysa kaç kadınla tartışacaksınız benim hakkım diye? Malesef, içeride sizden önce girmiş birisi varsa bekleyeceksiniz. Kimseye kaldır bebeğini diyemezsiniz. Emzirmeye ara ver ben altını temizleyeyim sonra devam et diyemezsiniz. Ya bebek tekrar almazsa memeyi? Sizle aynı anda başka anne de gelmiş olabilir, hatta siz içeride sıkışık durumda işinizi hallederken bir bebek daha gelse, yere mi yatıracaksınız bebekleri? Benimki daha çok pişikli, siz çıkın dense çıkar mısınız odadan?
Hiç bir anne çığlık çığlığa ağlayan bebeğiyle emerek rahatlayan bebeği rahatsız etmek istemez. Onun stresi yetmiyor bir de annesi ağız dalaşına giriyor. İki bebekle çok bekledim bebek bakım odaları önünde. Kimse çıkmayınca kullan at örtü serip ya bebek arabasında ya kendi arabamda değiştirdim. Herkes bize yol versin benim çocuğumun önceliği var demedim. Siz söyleyin istediğiniz kadar hatta çıkmazlarsa kollarından tutar atarsınız dışarı.
Bi kadına başka bir kadından başka kim zarar verebilir. Bizde 3 ayllıkken çocugum yırtınıyor içerd ekadın kocaman çocugun altını değişiyor. Açmıyolar kapıyı kapıyada kocaman bir kadın dikmiş o diyoki bizim işimiz daha uzar. İçerdeki çocuk konuşuyordu büyüktü baya. Ve bebek odası kocaman hani ben onları görmeden emzirebilirim. Neyse dedim asansöre gittim asansörler durmuyor çocuk patlamaya geldi. Beni izliyoşar hala layşaylom oynuyolar içerde eşim geldi sen hala giremedinmi diye bagırdı felan sonra çıktılar. Umurlarında olmaz. O günden sonra uzun bir süre avmye gitmeidm yanımda süt sağıp aldım .Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
İçeriye hem bez değişme yeri hem emzirme koltuğu bır arada konulmuşsa sizin yaptığınız doğru değil.Avm bebek odası kullanmayacaksiniz öyle hassasiyetiniz varsa.Ben olsam görevli çağırırım orayaİyi sizi odaya almış. Ben emzirirken kapımı kitliyorum işim bitene kadar da kimseyi almıyorum. Bende sıra bekliyorum çoğunlukla yapıcak birşey yok emzirmek de zor . Küçücük oda da bebek emzirirken kaka kokusu koklamak istemiyorum. Şimdi büyüdü önceleri daha da zordu emzirmek dikkati dağılmasın emsin diye neler yapıyordum. Herkesin bebeği kendine öncelikli. Belki de o da size sinirlendi emzirirken daldı içeriye ağlayan bebeğiyle. Emzirmek için ne çaba veriyorum burda tipim de müsait değil keşke çıkın dışarı deseydim diye düşünüyor şuan
O zaman gidin evinizde konforlu konforlu emzirin niye sizinle aynı haklara sahip birinin hakkını gasp ediyorsunuz kiİyi sizi odaya almış. Ben emzirirken kapımı kitliyorum işim bitene kadar da kimseyi almıyorum. Bende sıra bekliyorum çoğunlukla yapıcak birşey yok emzirmek de zor . Küçücük oda da bebek emzirirken kaka kokusu koklamak istemiyorum. Şimdi büyüdü önceleri daha da zordu emzirmek dikkati dağılmasın emsin diye neler yapıyordum. Herkesin bebeği kendine öncelikli. Belki de o da size sinirlendi emzirirken daldı içeriye ağlayan bebeğiyle. Emzirmek için ne çaba veriyorum burda tipim de müsait değil keşke çıkın dışarı deseydim diye düşünüyor şuan
Pardon da nasıl benle aynı haklara sahip. Sıra denilen birşey var . İçerde birisi varken odaya dalmak sırayı gasp etmek oluyor . Hakka girmek oluyor. küçücük odaya niye o kadar kişi giriyoruz. Orası bebek odası topluca girin emzirin alt değiştirin odası değil. Sıra denilen birşey var. Çoğunlukla bi kişi zor hareket ediyor odalarda. Ben geniş emzirme odasına rastlamadım . Orda bi saat durmuyoruz max durulan süre 10 15 dk . O kadar da beklenemiyorsa kimsenin avm de işi yok. Herkes evinde dursun.O zaman gidin evinizde konforlu konforlu emzirin niye sizinle aynı haklara sahip birinin hakkını gasp ediyorsunuz ki
Bebek bakım odaları sadece avmde olmuyor hanımefendi zorunlu gidilen yerlerde de oluyor ayrıca avm olsa da aynı şey. Bebek bakım odalarında alana göre 1-2-3 koltuk konuluyor 1 ya da 2 alt değiştirme masası. Bu koltuklar hangisini beğenirsen onda emzir diye değil aynı anda birden fazla kişinin ihtiyacı olması durumu için konuluyor. Sosyal ortamlara giriş-101. Eğer odadaki tüm alanlar dolu ise evet sıra beklenir doğru ama içeride başkasının da kullanabileceği bir alan varsa ben kaka kokusu eşliğinde emziremem kapıyı kitlerim banane diyen biri için kimse sıra beklemek zorunda değil. Sizinki ihtiyaçsa başkasınınki de ihtiyaç. Sosyal bir ortama girdiyseniz de biraz konforunuzdan feragat edin bi zahmet. O zaman avm tuvaletlerine de girip kapıyı kitleyin kimsenin kaka kokusu eşliğinde yapmak istemiyorum kakamı diye.Pardon da nasıl benle aynı haklara sahip. Sıra denilen birşey var . İçerde birisi varken odaya dalmak sırayı gasp etmek oluyor . Hakka girmek oluyor. küçücük odaya niye o kadar kişi giriyoruz. Orası bebek odası topluca girin emzirin alt değiştirin odası değil. Sıra denilen birşey var. Çoğunlukla bi kişi zor hareket ediyor odalarda. Ben geniş emzirme odasına rastlamadım . Orda bi saat durmuyoruz max durulan süre 10 15 dk . O kadar da beklenemiyorsa kimsenin avm de işi yok. Herkes evinde dursun.
Ben hiçbir bebek bakım odası kapısı önünde kuyruğa rastlamadım.Arkadas çok güzel izah etmiş size durumu."Kapımı" dediginizden bile anlaşılıyor bencilce bir tutum içinde olduğunuz,kimsenin kapısı değil o kapılar.Arkadasin dediği gibi birden fazla sandalye vs konulmuş ki birden fazla bebeğin ihtiyacı giderilsin.Benim bebeğimin karnı doysun da diğer bebekler ne hali varsa görsün diyemezsinizPardon da nasıl benle aynı haklara sahip. Sıra denilen birşey var . İçerde birisi varken odaya dalmak sırayı gasp etmek oluyor . Hakka girmek oluyor. küçücük odaya niye o kadar kişi giriyoruz. Orası bebek odası topluca girin emzirin alt değiştirin odası değil. Sıra denilen birşey var. Çoğunlukla bi kişi zor hareket ediyor odalarda. Ben geniş emzirme odasına rastlamadım . Orda bi saat durmuyoruz max durulan süre 10 15 dk . O kadar da beklenemiyorsa kimsenin avm de işi yok. Herkes evinde dursun.
Bi de kocasıyla girenler var tam dayaklıkBen hiçbir bebek bakım odası kapısı önünde kuyruğa rastlamadım.Arkadas çok güzel izah etmiş size durumu."Kapımı" dediginizden bile anlaşılıyor bencilce bir tutum içinde olduğunuz,kimsenin kapısı değil o kapılar.Arkadasin dediği gibi birden fazla sandalye vs konulmuş ki birden fazla bebeğin ihtiyacı giderilsin.Benim bebeğimin karnı doysun da diğer bebekler ne hali varsa görsün diyemezsiniz
Konu avm de geçiyor ona göre yorum yapıyoruz . O dediğiniz odalar genelde hastanelerde oluyor. Dediğiniz gibi avmlerde öyle insanlar yarım saat bi saat durmuyor odalarda işini bitiren çıkıyor. O yüzden deli gibi sıralar yok. Yarım saat bi saat duran olursa görevli çağırırsınız ama 10 dk da bekleyebilirsiniz toplu yerlerde. Bekleyemeyen yine çıkmasın. Çünkü o 10 dklık sürede orası benim ve çocuğumun Kapısı bu kadar basit. Birden fazla sandalye konulan ben görmedim avmlerde siz gördüyseniz haklısınız benim yaşadığım yerlerde yok. İstanbul ve büyük şehirler hakkında bilgim yok o aralar bebeğim yoktu.Ben hiçbir bebek bakım odası kapısı önünde kuyruğa rastlamadım.Arkadas çok güzel izah etmiş size durumu."Kapımı" dediginizden bile anlaşılıyor bencilce bir tutum içinde olduğunuz,kimsenin kapısı değil o kapılar.Arkadasin dediği gibi birden fazla sandalye vs konulmuş ki birden fazla bebeğin ihtiyacı giderilsin.Benim bebeğimin karnı doysun da diğer bebekler ne hali varsa görsün diyemezsiniz
Sırf bu konu için psikoloğa gitmeyi düşünüyordum..aklıma burası geldi üye olup hemen danışmak istedim insan insana muhtaç birinizin yazdığı bir şey belki bana iyi gelir..
Olay yakın zamanda oldu..avmdeyiz bebeğimin poposu pişik kakasını yapmış nasıl çığlık atıyor.. koşarak bebek odasına girdik annemle ve alt değiştirme yerinde bir kadın bebeğini emziriyor (başka hiçbir pozisyonda emmiyormis bebeği )
Kızımın çığlık attığını görüyorlar emziren kadın açıklama yaptı ama hiçbir hareketlenme yok bebeği almıyor ordan.. diğer tarafta bebeğini emziren arkadaşi da diyor ki acele etme emsin çocuk..ben bu olayı hazmedemiyorumm.. abartıyorum diye de psikoloğa gitmeyi düşündüm ciddi anlamda.cunku orda çok ofkelendim..aynı durumda ben olsam hemen bebeğimi kucağıma alıp müsade ederdim çünkü..hem vicdansız hem arsız insanlar beni çıldırtıyor.. gerçekten benim yerimde olsanız nasıl davranırdiniz..o arada annem gel bebek arabasinda degiselim dedi bu arada o an çaresizlikle tamam dedim ama şu an diyorum ki keşke bebeğinizi alır mısınız deseydim gerekirse kavga etseydim ayyy bilemiyorum...içim içimi yedi onlara hiçbir şey diyemedim ya
Babalar da bakıma katılabilir. Bizzat tek başına bebeğinin altını değiştiren bir baba da gördüm.Bi de kocasıyla girenler var tam dayaklıkEmzirme odası içinde bebeği uyutmaya çalışıp sırada bekleten gördü bu gözler
Cnm kedim asıl konu ne bebeğin emzirilmesi ne de pişikten ağlayan bebeğin ihtiyacının görülememesi, asıl mesele bencillik , toplum aşırı bencil hale geldi, ben kayıtsız kalamazdım inan , en azından o anneden özür dileyerek biraz daha bekletirdim ama gönlünü de alır beklediği icin teşekkür ederdim , bizim en büyük sorunumuz bencillik , ego , nefret ....Siz konu sahibinin bebeğinin ne hale geldiğini neden düşünmüyorsunuz peki? Aynı şekilde emziren kadın da evden çıkmasın o zaman.
Neden illa konu sahibi çözüm buluyor ben anlamadım? Kadın alt değiştirme bölümünde çocuğunun altını değiştirmek istiyor diye suçlu oldu vallahi pes
Eğer kalktığımda oğlum ağlayacaksa da yapacak bir şey yok. Benimki evlat da onunki değil mi? Kullanım alanı kime aitse hak da onundur
Hem de olay şöyle olabilir böyle olabilir değil. Kadın avmdeymiş, alt değiştirme bölümünde emziren ve kalkmayan bi kadın yüzünden mağdur olmuş. Olay bundan ibaret
Öyle cidden.Cnm kedim asıl konu ne bebeğin emzirilmesi ne de pişikten ağlayan bebeğin ihtiyacının görülememesi, asıl mesele bencillik , toplum aşırı bencil hale geldi, ben kayıtsız kalamazdım inan , en azından o anneden özür dileyerek biraz daha bekletirdim ama gönlünü de alır beklediği icin teşekkür ederdim , bizim en büyük sorunumuz bencillik , ego , nefret ....
Bu toplumdan ümidimi kestim ben , yorumlar çok üzücü...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?