Güzelim (kendimi yakın gördüğüm ve şefkat duyduğum için böyle yazmak istedim), aynı hikayeyi yeniden yazmak istiyorsun ama bu hikayeyi sindirip geçmişte bırakman lazım. Bu yükü sırtından indirmen lazım. Hayatın bu hikayeden ibaret değil, sen yaptıklarınla değil var oluşunla kıymetli bir insansın. Değerli olmak için birilerine yardım etmene gerek yok.
Birilerini iyileştirmek, sorunlarla baş etmek, senin olmayan sorumlulukları almak, dengesiz insanlarla uğraşmak, fazla yakınlık kurmak/kuramamak... Çocukluğun, ergenliğin bu zorluklarla geçmiş ve seni hırpalamış tüm bunlar. Şimdi kendi tercihinle içinde bulunduğun ilişkinde de benzer bir durumdasın, sorunlu bir adam, saygısızlıklar, aile arasında dengesiz ilişkiler... Bir görüşe göre şimdi içinde bulunduğun ilişki "çocuklukta yaşadığın durumu tekrar yaşayıp bu kez bu olaydan hırpalanmadan, kazanarak, istediğin sonucu alarak çıkma çabası" olarak yani bence işlevsiz aile hikayeni yeniden yazma çabası olarak görülebilir. Oysa ki bu hikayeyi yeniden yazmaya uğraşmanın tek getirisi yorgunluk ve hayal kırıklığı, bunu sindirip üzerine yük etmemen, geçmişte bırakman gerekli, bu senin tek hikayen değil, kocaman bir hayatın var ve onu güzelliklerle doldurabilirsin (yapması yazması kadar kolay olmasa da yapılabilir bir şey bu). Bir diğer bakış açısı da neyi biliyorsak, neyi tanıdıysak ona meylettiğimizi söyler ve sen de işlevsiz bir aile tanımışsın, bunu öğrenmişsin. Şimdi de tanıdık olan bu işlevsiz ilişki güvenli geliyor ama hak ettiğin şey bu değil, güvenli olan bu değil. Bu senin tek hikayen değil, tek seçeneğin değil, sen kocaman bir insansın, bir sürü hikaye barındırıyorsun, bir sürü farklı yolda ilerleyebilirsin. Başka hikayeler yaz, başka hayatlar yaşa, sağlıkla yaşa, sağlıklı insanlarla yaşa. Hiçbiri senden kıymetli olamaz, kendi yoluna git. Konu görece eski ama yazmayı çok istedim, içim burkuldu, umarım rahatsızlık vermem ve yazdığım şey anlaşılır olmuştur. Güzellikler diliyorum.