- Konu Sahibi hilalaylaylay
Ben sapla samanı birbirine karıştırdığınızı düşünüyorum.Oda dolu ve içeride bakım verilen bir bebek varsa, başka bebek odasına gidecekseniz. Sakince meme emen bebeğin yanında çığlık çığlığa ağlayan başka bebek. Sırf bu bile rahatsız etmemesi için bir neden. Siz ister misiniz bebeğiniz sessizce emerken böyle rahatsız edilmeyi?
Sizin daha yeni bebeğiniz oldu diye biliyorum. Dünyanın en normal, huzurlu, ağlamayan bebeği mi? Her ay yeni yeni huy geliştiriyorlar haberiniz olsun. Bin değişik sorun yaşayan anne var. Kadının elinde kolunda bir sorun da olabilirdi, belki çocuğu uzun süre tutamadığı için yatırdı, belki kucakta emmeyi kabul etmeyen bir bebek. Sert zeminde yatarak emmeye alışmıştır... O kadar sebep çıkabilir ki. Yeni annesiniz büyük konuşuyorsunuz. Her konuda sizin doğrunuz en doğru oluyor. Herkes sizin gibi düşünmeli. Alt değiştirme kaç dakika sürer ki diyorsunuz, ensesine kadar kaka bulaştırmış bebek temizlediniz mi? Bebeğiniz yaparsa saat tutun bakın 5-10 dk içinde temizlenecek mi o bebek. Benimki az yapmış ama sizin bebeğin işi uzun, çekilin önce ben temizleyeyim mi diyeceksiniz? Bebek arabasında alt değiştirilir ama bebek arabasında emzirilmez. Bazen de aç oldukları için değil anneyle temas için emmek istiyorlar. Avm nin kalabalığı gürültüsü huzursuz ediyor bebekleri. Oraya gitmesin buraya gitmesin. Bebekli kadının dışarı çıkma hakkı olmasın mı?
Bu konuda iki tane bebek var ama herkes emzireninki bebekmiş diğeri değilmiş gibi davranıyor.
Ben büyük konuşmuyorum ki, herkesin evladı kendine değerli diyorum?
Neden herkes emziren anneyle empati kurmuş da konu sahibiyle kurmamış?
Evet yeni anneyim ve düşünüyorum bebeğim pişik olmuş, altını acil değiştirmem gerek ve alt değiştirme bölümünde bi kadın emziriyor. Orayı kullanmak önce benim hakkım. Emzirme koltuğunda oturan kadını kaldırmaktan söz etmiyoruz
Ayrıca konuda ensesine kadar kaka bulaşmış bebek yok. Hep ihtimaller üzerinden konuşup esas konuyu es geçiyorsunuz.
Hayır çocuğumun altını değiştireceksem ve başka bebek varsa onu beklerim, çekilin benimki kısa sürer demem. Ama burda emziren bi anne var. Dolayısıyla kullanıım hakkı da benim olur.
Emzirme konusunda bana bir şeyler söylemenize gerek yok benim bebeğim saatlerce emiyor memede sakinleşiyor. O kadını da en iyi anlayabileceklerden biri benim yani.
Ama o durumda olursam alt değiştirecek anneye öncelik veririm çünkü orası emzirme yeri değil. Bir tek benim bebeğim kıymetli değil.