Gercekten sevmek ne

mutsuzdemet

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2016
218
56
54
Ha imlar merhaba sevdiginiz hoşlandiginiz insanda sogumak kolay mi? Gercekten seven insan fiziksel ve bazi hareketlerinden dolayi sevdiginden soguyabilir mi yoksa gercekten seviyorsa bunlari fark edemez mi

Dünya üzerinde ne kadar insan var ise, sevginin tanımı da tam o kadardır. Odur, budur,şudur vesaire diyemeyiz.

Ben derim de sen der misin,o der mi?

Hissiyatlar işte bu yüzden değişkendir ve kimse kimseyi aslında %100 anlayamaz ya.

Mesela bana sorarsan derim ki, ben insanım. Kusurlarım var, hatalarım var. Bu böyle gidecek zaten. Peki ya sevdiğim? Kusurları var olacak, hataları var olacak.. Ama bunlarla kabul ederim. Düşünüyorum ki, insan sevdiğinin kusurlarını bilse dahi onu bir kusursuz gibi sever.

Oyle ama bazen bazi seyleri insan zamanla fark ediyor o zaman da acsba sevmiyor muyum diye dusunuyor ama haklisiniz gercekten seven insan kusuruyla ksbul etmeli

Bence aşk bitipte sevgiye dönüşmeye başladığında kusurlar açığa çıkıyor. Aşkın gözü kör lakin sevginin değil diye düşünüyorum. Ancak sevgi de bu kusurlara katlanmayı sağlayan faktör. Sevgi de bitince zaten katlanamıyo insan

Kusurlarından dolayı soğumak gerçek sevgiye ters bir şey bence. Sevdiğim bir yazarın şöyle bir sözü var:"Ben sevgilimin en çok yaralarını severim, onları öperim. Çünkü orada bir gerçeklik vardır. "

Ama bazı hareketleri, kişiliği soğuma sebebi tabi ki. Mesela biri hakkında olumlu düşünürken büyük ve geri dönülmez hatalar yapar. İşte o zaman soğursun pekala.

Gerçekten seven insan kusurlara takılmaz , eğer bu kusurlar sizin sevginizi etkileyecek derecede ise sevginiz tam anlamıyla büyük değildir.
Önemli olan kusurları sizi rahatsız ettiği halde sevmeye çalışırsan zamanla o kusurlar gözünüzde büyür.

Herkes herkesten herhangi bir hareketi yüzünden soguyabilir.
Burada esas nokta bana göre sevilen kişinin sevgiyi kaybetmeme isteği. O sevgiyi istemesi ve değer vermesi. O zaman sogumasin seven diye daha dikkat eder.
Aksi durumda sonunda bir yerde patlak verir, ve değerinin de olmadığını anlayan seven kişi sogur.

Ne demek istediginizi anlıyorum ancak kusur ile yarayı karıştırıyorsunuz bence.

Bir insanın haksızlık yapması, şiddet göstermesi, kendinizle ilgili koydugunuz sınırları tanımaması birer kusurdur mesela.
Bu özelliklere sahip insanı sevmeyi bırakmak da mantıklı olan her insanın vermesi gereken bir karar.

Konu sahibi,
insan sevdiginin kusurlarını görmez falan degil. Herkes herkesin kusurunu görür.
Kusur olarak adlandırdıgınız, hoşlanmadıgınız davranışlara sahip kişilerden vazgeçmeyi bilin.

Sonra "dayak yedim ama hala kocamı seviyorum" diye konu açan kadınların haline benzer durumunuz.

Ben bi insanin ne kadr zaman gecirirsen gecir tam manasiyla taninacagini dusunmuyorum..dolayisiyla bnm gozumde her zaman tek bi hareketle bu soguma mumkundr..fiziksel olarak da sormussunuz ama fiziksel olark o kisi zaten hep ayni kisi orda soguma varsa sevgniz gercekten yeterli degldr.ama davranis noktasnda o gune kadar sahit olmadgnz bi davranista bulunablir ve bu sizin gerceklerinize prensiplerinze cok cok terstir ve gayet de rahat soguyablirsinz bu yuzden..sevgi de nihayetinde tukenmez degildir..her kusuru ortecek bi sevgi tanimiyorum..

Son düzenleme:

İlk kısımda yazdığım şeyler kusur. Mesela bir insanın geçmişte yaşadığı travmalara bağlı oluşan güvensizlikleri gibi. Bu, birlikte aşılabilir.

İkinci kısımda hatalardan bahsettim. Bunlardan soğumak da normal dedim. Şiddet içeren davranışlar gibi...

Ama bu kusur onun elinde olmayan dogal seylerse nolur peki

Geçmişteki travmalardan bahsetmişsiniz bunlar kusur da olabilir, yara da olabilir. Fakat bunların birarada görüldüğü durumlar olsa da farklı şeylerdir.

Örnegin bir insan çocuklugunda şiddet magduru olabilir. Bu onu bahsettiginiz gibi etkilemişse yarasıdır.
Eğer bu durum onu daha çekingen biri yapmışsa bu bir kusur degil, sadece kişiliklerimizin yaşadıgımız şeyler dogrultusunda farklı şekillendigini gösterir.
Fiziksel bir degisiklik de olmuş olabilirdi, yine kusur olmaz, bunlar yalnızca dogustan veya dış etkenlerden kaynaklı farklılıklarımızdır.
Fakat bu, onu şiddet gösteren birine dönüştürmüşse bu artık kusurdur. Bunu farkettiginde de vazgecmek kişinin en dogal hakkıdır. O kişi asla değişmez demiyorum fakat değiştiginde bu sefer ilk tanıdıgı insanın görecegi artık kusurları degil yalnızca yaraları olur.

Hatalar konusunda size nazaran daha ılımlı bakıyorum. Bahsettiginiz gibi geri dönülmez hataların insanların kusurları dogrultusunda yaptıgını düşünüyorum.
Fakat patavatsızlık gibi birşey benim için hatadır mesela, bunu ne derece tolere edebilecegim veya sogumama neden olarak göstermem bu durumun tekrarlanma sıklıgına ve benim psikolojime baglı bir değişkendir.

Ama bu kusur onun elinde olmayan dogal seylerse nolur peki

Sanırım size yanıtım da yukarıda yer almış oluyor.
Hoşlanmadıgınız durumları ne olarak adlandırırsanız adlandırın farketmeksizin bence dikkat etmeniz gereken esas nokta size saygılı olup olmadıgı olsun.
Diğer tüm hataları veya kusurları bu cerceve degerlendirdiginizde geleceginizde yaşayacagınız sıkıntıları, çözümleri ya da çözümsüzlikleri daha net görürsünüz.

Ha imlar merhaba sevdiginiz hoşlandiginiz insanda sogumak kolay mi? Gercekten seven insan fiziksel ve bazi hareketlerinden dolayi sevdiginden soguyabilir mi yoksa gercekten seviyorsa bunlari fark edemez mi
herkes aynı değil zevkler ve renkler farklı ama seviyorsanız iyi kötü her anında herşeye rağmen sevdiğinizin yanında olursunuz..
ve severseniz fiziki kusurları gözünüz görmez, bilirsiniz ama önemsemezsiniz...
karakter kaynaklı kusurlarda uyarı yöntemini denersiniz.. zaman zaman güzel bir dille zaman zaman tartışarak
ayrıca geçmişine takılmazsınız geçmiş ilişkilerine vs. vs.....

Bende soğumak 3 senemi alıyor bunu anladım ama o da karşıdakinin yoğun çabası sonucunda oluyor. Ben kolay kolay soğumazdım ama bundan sonra ayrılmış olsam ve hayatıma biri girse ki aklımdan geçirmek bile istemiyorum, sanırım en ufak bir şeyde uzaklaşırdım. Tahammülüm kalmadı cunku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…