- 14 Ağustos 2016
- 218
- 56
- 54
-
- Konu Sahibi mutsuzdemet
Oyle ama bazen bazi seyleri insan zamanla fark ediyor o zaman da acsba sevmiyor muyum diye dusunuyor ama haklisiniz gercekten seven insan kusuruyla ksbul etmeliDünya üzerinde ne kadar insan var ise, sevginin tanımı da tam o kadardır. Odur, budur,şudur vesaire diyemeyiz.
Ben derim de sen der misin,o der mi?
Hissiyatlar işte bu yüzden değişkendir ve kimse kimseyi aslında %100 anlayamaz ya.
Mesela bana sorarsan derim ki, ben insanım. Kusurlarım var, hatalarım var. Bu böyle gidecek zaten. Peki ya sevdiğim? Kusurları var olacak, hataları var olacak.. Ama bunlarla kabul ederim. Düşünüyorum ki, insan sevdiğinin kusurlarını bilse dahi onu bir kusursuz gibi sever.
Oyle ama bazen bazi seyleri insan zamanla fark ediyor o zaman da acsba sevmiyor muyum diye dusunuyor ama haklisiniz gercekten seven insan kusuruyla ksbul etmeli
Kusurlarından dolayı soğumak gerçek sevgiye ters bir şey bence. Sevdiğim bir yazarın şöyle bir sözü var:"Ben sevgilimin en çok yaralarını severim, onları öperim. Çünkü orada bir gerçeklik vardır. "
Ama bazı hareketleri, kişiliği soğuma sebebi tabi ki. Mesela biri hakkında olumlu düşünürken büyük ve geri dönülmez hatalar yapar. İşte o zaman soğursun pekala.
Ben bi insanin ne kadr zaman gecirirsen gecir tam manasiyla taninacagini dusunmuyorum..dolayisiyla bnm gozumde her zaman tek bi hareketle bu soguma mumkundr..fiziksel olarak da sormussunuz ama fiziksel olark o kisi zaten hep ayni kisi orda soguma varsa sevgniz gercekten yeterli degldr.ama davranis noktasnda o gune kadar sahit olmadgnz bi davranista bulunablir ve bu sizin gerceklerinize prensiplerinze cok cok terstir ve gayet de rahat soguyablirsinz bu yuzden..sevgi de nihayetinde tukenmez degildir..her kusuru ortecek bi sevgi tanimiyorum..
İlk kısımda yazdığım şeyler kusur. Mesela bir insanın geçmişte yaşadığı travmalara bağlı oluşan güvensizlikleri gibi. Bu, birlikte aşılabilir.Ne demek istediginizi anlıyorum ancak kusur ile yarayı karıştırıyorsunuz bence.
Bir insanın haksızlık yapması, şiddet göstermesi, kendinizle ilgili koydugunuz sınırları tanımaması birer kusurdur mesela.
Bu özelliklere sahip insanı sevmeyi bırakmak da mantıklı olan her insanın vermesi gereken bir karar.
Konu sahibi,
insan sevdiginin kusurlarını görmez falan degil. Herkes herkesin kusurunu görür.
Kusur olarak adlandırdıgınız, hoşlanmadıgınız davranışlara sahip kişilerden vazgeçmeyi bilin.
Sonra "dayak yedim ama hala kocamı seviyorum" diye konu açan kadınların haline benzer durumunuz.
Ama bu kusur onun elinde olmayan dogal seylerse nolur pekiNe demek istediginizi anlıyorum ancak kusur ile yarayı karıştırıyorsunuz bence.
Bir insanın haksızlık yapması, şiddet göstermesi, kendinizle ilgili koydugunuz sınırları tanımaması birer kusurdur mesela.
Bu özelliklere sahip insanı sevmeyi bırakmak da mantıklı olan her insanın vermesi gereken bir karar.
Konu sahibi,
insan sevdiginin kusurlarını görmez falan degil. Herkes herkesin kusurunu görür.
Kusur olarak adlandırdıgınız, hoşlanmadıgınız davranışlara sahip kişilerden vazgeçmeyi bilin.
Sonra "dayak yedim ama hala kocamı seviyorum" diye konu açan kadınların haline benzer durumunuz.
İlk kısımda yazdığım şeyler kusur. Mesela bir insanın geçmişte yaşadığı travmalara bağlı oluşan güvensizlikleri gibi. Bu, birlikte aşılabilir.
İkinci kısımda hatalardan bahsettim. Bunlardan soğumak da normal dedim. Şiddet içeren davranışlar gibi...
Ama bu kusur onun elinde olmayan dogal seylerse nolur peki
herkes aynı değil zevkler ve renkler farklı ama seviyorsanız iyi kötü her anında herşeye rağmen sevdiğinizin yanında olursunuz..Ha imlar merhaba sevdiginiz hoşlandiginiz insanda sogumak kolay mi? Gercekten seven insan fiziksel ve bazi hareketlerinden dolayi sevdiginden soguyabilir mi yoksa gercekten seviyorsa bunlari fark edemez mi