• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnızlık, içe dönme

Dert anlatmak istiyorsanız psikoloğa gidin. Bu ne garip sosyalleşme isteği. İnsan keyifli vakit geçirmek için arkadaş ister. Dert anlatacak arkadaş konsepti ne üstelik onun da aynı derdi olacamış. Demekki olmasa bir de haset edeceksiniz. Sorun sizde
Öncelikle sakin olmanızı öneririm bu kadar nefret kusmaniza gerek yok😂 dertleşmekten ne algiliyorsunuz hiç anlaşılmak hissedilmek dinlenmek duyulmak gibi ihtiyaçlarınız yok mu 😅 aynı frekansta olursan ancak daha iyi anlaşilirsin. Siz demek çok samimi sosyalleşmeler içindesiniz anlayamadınız metnin özünü . İnsanlara nazik hoşgörülü olun ne yaşadığını bilemezsiniz.

Kesinlikle mutluluk içten gelir dışardan gelmez aslında beklenmemeli de ama sosyal hayatta inişli çıkışlı. Sanmıyorum bundan sonra yüzeysel kalacak her şey çünkü kimse kimseye dikkatini vermiyor duygusuz ya bak yarın deprem yıl dönümü millet sosyal medyada neler paylaşacak. Ruh kalmadı insanlarda. Aman gitsin diyor kıymet vermiyor. Elbette her insanın bir zamanı var ama. An'da kalırken bari samimi içten güzel duygular besleyebilelim negatif basmayalim vs dimi ama ☺️
Ek olarak etrafinizda insanlar degisim yasadigi icin kendinizi biraz garip hissediyor olabilirsiniz mesela herkes cocuk coluga karisinca koca kaynana derdi cekince sizin bekar dertleriniz dert gibi gelmiyordur onlara. Tabi herkesin derdi kendine zor ama cocuklar Ve koca oyle ha deyince kurtulabilecegin dert degil yani arkadasla konusmazsin olur biter ama aile derinden yaralayabiliyor…

Ek olarak etrafinizda insanlar degisim yasadigi icin kendinizi biraz garip hissediyor olabilirsiniz mesela herkes cocuk coluga karisinca koca kaynana derdi cekince sizin bekar dertleriniz dert gibi gelmiyordur onlara. Tabi herkesin derdi kendine zor ama cocuklar Ve koca oyle ha deyince kurtulabilecegin dert degil yani arkadasla konusmazsin olur biter ama aile derinden yaralayabiliyor…
Aynen öyle ya algılar değişiyor bence. Mesela kahve pasta yiyelim diye çıkmışız muhabbetin içinden geçiyorlar niye buluştuk şimdi çok tatsız geçti diyorum. Ha ne konuşulacak diyeceksin ama bence bı dengesi vardır. Keyif alınacak zamanın tadını çıkartmak gerek. Bana sormadan etmeden ev alışverişine çıkmamız gibi mesela jsjd bilgim yok plandan maruz kalıyorum, derdim kucumseniyor vs

Ah keşke bulsak bir çaresini. Tüketim çağındayız duygular da tüketildi dediğiniz gibi her şey zorlama geliyor kendi içimizde de bocalıyoruz. Keşke 20 sene öncesine dönsek.
Evet ya mesela çat kapı gelen misafire portakallı kek yapıldığı , çekirdek çay bisküvili akşam oturmalarını özledim

Aynen öyle ya algılar değişiyor bence. Mesela kahve pasta yiyelim diye çıkmışız muhabbetin içinden geçiyorlar niye buluştuk şimdi çok tatsız geçti diyorum. Ha ne konuşulacak diyeceksin ama bence bı dengesi vardır. Keyif alınacak zamanın tadını çıkartmak gerek. Bana sormadan etmeden ev alışverişine çıkmamız gibi mesela jsjd bilgim yok plandan maruz kalıyorum, derdim kucumseniyor vs
Bana Cok anormal gelmedi hem alisveris hem arkadasla bulusmak ama rahatsizsaniz baska bi etkinlik teklif edin mesela gecen bi arkadasla seramik uzerine boya yapmistik hemde bi taraftan kahve icip sohbet ettik.

Ben ilk doğuya atandığımda çok güzel bir ortamım vardı , bekar öğretmenlerle gün yapardık 20lerde hayat nasıl güzeldi umut doluydum sonra evlendim ayrıldım yaşım 30 oldu şimdi hiç bişeyden keyif almıyorum. Alışverişe bayılırdım şimdi sadece ihtiyacım olan şeyleri alıyorum

Ben ilk doğuya atandığımda çok güzel bir ortamım vardı , bekar öğretmenlerle gün yapardık 20lerde hayat nasıl güzeldi umut doluydum sonra evlendim ayrıldım yaşım 30 oldu şimdi hiç bişeyden keyif almıyorum. Alışverişe bayılırdım şimdi sadece ihtiyacım olan şeyleri alıyorum
Ne üzücü dimi. Yaşam enerjisi kaybedilir kazanılır umarım toparlarsin🍀✨🫶. Biraz önce düşündüm de kitlesel olarak da çok büyük acılar yaşadık. kaoslar pandemi deprem aşı ölüm TV de her gün olan kötü olaylar. Küçük dünyamıza dönelim de yok çok gerçekçi olmuyor. Psikolojimizi duygularımızı gerçekten çok yiprattilar. Yangın oldu günlerce üzüldük deprem oldu günlerce kendimize gelemedik.

Yanlızlık ..kahve..müzik..ohh bayılırım..bu ara bende durum bu..hayatimda kalan kaldı..gidene güle güle bile demedim valla..kafam rahat..seviyorum kendimle kalmayi ben..😁😎

Yanlızlık ..kahve..müzik..ohh bayılırım..bu ara bende durum bu..hayatimda kalan kaldı..gidene güle güle bile demedim valla..kafam rahat..seviyorum kendimle kalmayi ben..😁😎
Ohhh miss, sizin tamamen içiniz soğumuş kavganız bitmiş, diyaloğa bile gerek duymadan terki diyar😅 bakmayın arada bana geliyorlar ama çokta keskin bir insanım çok insan silerim bunlar batan gemide son kalanlarım😄

Yaa o kadar doğru noktalara parmak bastın ki. Kendimizi kötü hissettirecek kişilerden uzaklaşacak kadar cesur ve bilinçli değildik waaow yani. Hem öyle hemde aynı istikamete giderken yol fena değil dediğin gibi lisede üniversite de makara vs geçiyor. Peki ya sonra sosyal statü ekonomik güç vs giriyor devreye çatırdıyor. Haklısın boşvermek lazım her şey bizim elimizde değil özgür irademiz bile özgür değil. tarihsel olarak, doğduğun toplum ve ev olarak vs hepsi etkiliyor kendime de yuklenmicem neden doğru yerde duramadim mesafeyi zamanında koymadim doğru bir arkadaş edinemedim vs diye. Çok zaman kaybettim insan ilişkilerinde ama olacağı varmış diyelim.

Ayrıca herkes gerçekten eşine kocasına sevgilisine her detayı anlatıyor. Bunu da çok kez gördüm farkettim. Alakasız insanlara fotoğrafın gidiyor mesela dedikodun gidiyor. Tiksindim

30 yıllık arkadaşlarım da var 2 yıldır tanıyıp dost olduklarım da. Türkiye 'ye ne zaman geleceksin seni özledim diyerek whatsupta hönkürerek ağlayan ve ideolojik görüşü oy verdiği siyasi parti tamamen zıt görüşe sahip kızlar bunlar..Çocuklu arkadaşlarıma hep anlayış gösterdim evlerine yardıma gittim. Onların da maddi manevi yardımlari oldu. Kavga da ettik çok defa ama hiç ayrılmadık haklı olduğumuz halde özür diledik. 7/24 dert tasa anlatıp da karşı tarafı daraltmadım. Bir kadının en çok kadının arkadaşlığına ihtiyacı vardır erkek ile dertleşiği gibi dertleşemez. Elmayla armutu karıştırmayın kadın ve erkek arkadaş olamaz demiyorum ama bir kadının dostluğunu asla değişmem. Kadınlar fesattır diyorsunuz ama hepsi değil herkes kötü bir siz mi iyisiniz ? Herkesin bir düzeni var dostuz diye hayatımızın akışını mı değiştirelim ? Bekarken evli arkadaşlarımın eşlerinin eve geliş saatinde evlerine hiç gitmezdim. Onlar beni çağırmadan çat patı gitmek aramak nedir yahu evli kadınlarla gayet de arkadaş olunur siz empati yapın yeter ki biraz halden anlayın. Biraz geçimsizsiniz gibi geldi. Kadın ve erkeğin aşırı samimiyeti dostluğu doğanın kurallarına evrimsel biyolojiye ters karşı taraf bağlanıyor erkekler bunu suistimal ediyor farklı beklentileri oluyor zaten. Bir kadının etrafında hiç kadın arkadaşı yoksa korkutucudur ben de uzak dururum.

Yok ya çok dert anlatan biri değilim 1 2 arkadaşın dışında bu sayı 3 e çıksa zaten başka bir konuşmada o dediğin lafı ısıtıp önüne koyarlar. İşin kötü yanı eski işyerinden olsun farklı yerlerden olsun arkadaşlarım ile sanalda ara ara konusmamiza rağmen bir emek gösterip kahve teklifim bile, haftaya görüşelim denilerek havada kaldı. Her şey sosyal medyada yaşanıyor. Diğer arkadaşımla bir gün buluşup oturucaz sanıyorum ben. ev eşyası baktık 30 dk da oturup çay içtik ayrıldık😂
herkes mi anormallesti arkadaş. Bende o buluşma için hem zaman hem para harciyorum bana sohbetiyle bir şey katması ya da azıcık olsa anlamaya çalışması gerekmez mi ☺️ sonra ben kuruluyorum insanlara 😃 bencilleşmelerine kuruluyorum.

Bencil olan sizsiniz. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Çocuklarını okuldan alacaktır , öğlene akşama sofra kur sofra topla , yemek bulaşık, özel işleri vardır..ya da sizin sohbetiniz sarmıyordur ??

Bencil olan sizsiniz. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor. Çocuklarını okuldan alacaktır , öğlene akşama sofra kur sofra topla , yemek bulaşık, özel işleri vardır..ya da sizin sohbetiniz sarmıyordur ??
Sohbet sarmiyorsa gelmesin? çoğu zaman karşıdan teklif gelir görüşelim de görüşelim diye. benim de pek kıymetli olan zamanımı çalıyor. ben kimseye aile hayatını aksatsin da gelsin benle ilgilensin demiyorum ki. o özen o intizam kalmadı diyorum adına ne dersen de samimiyet içtenlik vs. Asıl biz evlilerin etrafında kırk dönüyoruz onlara göre program yapıyoruz ama yine beceremiyorlar 1 2 saat zaman ayırmayı.

30 yıllık arkadaşlarım da var 2 yıldır tanıyıp dost olduklarım da. Türkiye 'ye ne zaman geleceksin seni özledim diyerek whatsupta hönkürerek ağlayan ve ideolojik görüşü oy verdiği siyasi parti tamamen zıt görüşe sahip kızlar bunlar..Çocuklu arkadaşlarıma hep anlayış gösterdim evlerine yardıma gittim. Onların da maddi manevi yardımlari oldu. Kavga da ettik çok defa ama hiç ayrılmadık haklı olduğumuz halde özür diledik. 7/24 dert tasa anlatıp da karşı tarafı daraltmadım. Bir kadının en çok kadının arkadaşlığına ihtiyacı vardır erkek ile dertleşiği gibi dertleşemez. Elmayla armutu karıştırmayın kadın ve erkek arkadaş olamaz demiyorum ama bir kadının dostluğunu asla değişmem. Kadınlar fesattır diyorsunuz ama hepsi değil herkes kötü bir siz mi iyisiniz ? Herkesin bir düzeni var dostuz diye hayatımızın akışını mı değiştirelim ? Bekarken evli arkadaşlarımın eşlerinin eve geliş saatinde evlerine hiç gitmezdim. Onlar beni çağırmadan çat patı gitmek aramak nedir yahu evli kadınlarla gayet de arkadaş olunur siz empati yapın yeter ki biraz halden anlayın. Biraz geçimsizsiniz gibi geldi. Kadın ve erkeğin aşırı samimiyeti dostluğu doğanın kurallarına evrimsel biyolojiye ters karşı taraf bağlanıyor erkekler bunu suistimal ediyor farklı beklentileri oluyor zaten. Bir kadının etrafında hiç kadın arkadaşı yoksa korkutucudur ben de uzak dururum.
Kadın kadının hem yurdudur hem kurdudur bir bakıma. Bende erkek arkadaş mi kadın mi dersen kadın derim yine de. Sen iyi olunca herkes vardir zaten. Geçinmeye gönlüm kalmadı sanırım. Bazıları tüketir ya ilişkileri, öyleli.. alma verme dengesi önemli değil midir? Bazen oturup ilişkileri şapkayı ortaya koyup önümüze düşünmeliyiz iyi ki varlar diyor muyuz bana ne kadar iyi geliyorlar ben nerelerde kimlere ihtiyaç duydum kimler yanımdaydı . Çıplak gözle bakınca vallahi hesap açık kalıyor ve yine mi ya diyorum emek verilen kıymet verilen zamanlar. Eskisi kadar sevgi duymadığımı fark ediyorum, zorlamak istemiyorum ve.. ya olmalı ya çekip gitmeli insanlar hayatımızdan gerçek dostlukta. Tolere edemiyorum. Eskiden hani bişi yapsa da affetsem telafi etse derdik. Tartisirdik cabalardik vs. Düzeltmeye gönlü yok kimsenin de demek ki duygular bitmiş

Back