- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
Ben onca okul okudum yetmedi üstüne doktora yaptım evde mi oturacagim diyenlerdenim. Bir de çalışmak özgürlük gerçekten de. Paramin hesabını kimseye vermiyorum harcıyorum kendim biriktiriyorum. Eşimle ikimizin maaşı 12 bin.
Ama bir noktada haksız buldum sizi. Ben eski eşimden ayrılsaydim çok kazanmaya rağmen boğazına sarılıp o nafakayi alırdım. Aldığım nafakanin tek kurusuna dokunmaz bireysel emeklilik hesaplari gibi uzun vadeli yatırım hesabı açardim ileride cocugumun okul masrafı olur evlilik olur vs. Kendisine sunardim.
Üstelik gazetelere cikacak kadar luks bir Otel düğünü yapmaya gücü yetecek bir adama cocugumun hakkını neden yedireyim.
Şimdiye kadar o nafaka olayını cozerdiniz gibime geliyor 6 yıl olmuş sonuçta.
Bir de kişisel seçiminiz ama çocuk ile babayı neden bir araya getirmiyorsunuz. Çocuğunuz biyolojik babadan haberdar mi merak ettim açıkçası.
Allah bereket versın cok guzel kazanıyormussunuz .
Eskı esıme gelınce. bunu bu noktaya kadar kımse sormadı zıra 5 senedır yırtıldılar benı dınlemekten :)
Eskı esım bızı hıc aramadı , cocuguda hıc aramadı . nafakayıda yatırmadı.
Ilk zamanlar tacız ettım o sırada annem yurt dısındaydı bende o sebeble bakıcı gelecek dedım(halbukı butun akrabalarım ca nı gonulden baktılar ıhtıyac oldugunda) para ıstedım vermedı Benı cocuk ıcınde arama ben kendıme yenıden bır hayat kuracagım dedı ve kurdu. Cocuguda hıc aramadıgı ıcın nafaka almadım , nafaka almam haksızlık gıbı geldı kı hala aynı seyı dusunuyorum. Eger cok cocugu sevseydı arardı , sorardı , gorurdu ben engel olmadım kı. Hatta evı terk eder etmez sıgortasından benı ve cocugu dusurdu kı ssk'sından yararlanıp hastanelerde ucuz muayne olmayalım dıye, ayrıca ozel sıgortalarımızıda ıptal ettı.
Cebımde 5 lıram yoktu. Genede ne cocugun altınlarına bulastım ne bısey . o zaman haftalık 120 tl ye calıstım babamın yanında. Babam baya burnumuzu surtmemıze yardımcı oldu ayaklarımın uzerınde durayım dıye genede ben ona o noktadan sonra el acmadım. Bundan sonrada umarım ayagımıza dolanmaz , cocuk bıyolojık babadan haberdar degıl elbette. Cat pat bıseyler bılıyor ama bunları sorgulamıyor sımdılık hayatından gayet memnun o sımdılık. Ben ben bu durumlarda hak aranmasını cırkın buluyorum soyle kı , ben cocugumdan ayrılsam nasıl gormem nasıl odemem nafakasını ıhtıyacını ne bılım saglıgından haberdar olmam dıye dusunuyorum