-
- Konu Sahibi SonSavasci
Merhaba
yanıt için teşekkür ederim. bu belirtileri 9-10 ay öncesinde yaşadım şişlik ve kaşıntılar 1-2 gün içerisinde geçti ama bezeler ne büyüyor ne küçülüyor.. kıl kökü iltihaplanmasıdır diye antibiyotikde verildi ama geçmedi. ayrıca bezenin üzerinde belli belirsiz beyaz bir kabarıklık var oda arada sırada hafif kaşınıyor.bunun dışında atak yada yara oluşmadı.
ben dudağımda çok uçuk çıkartırım ve tip 1 dudağımda beze yapar, boynunda beze yapanlar bile varmış bu yüzden (doktorlarda kesinlikle kanser olmadığını söyleyince) genitaldeki bezeleri herpesle ilişkilendirdim ayrıca internette de buna benzer bilgilere rastladım, ama sanırım herpesi su an aktif yaşayanların genitalde beze/kitle gibi şikayetleri yok?
ara kanamalarımda fitil kullandıktan sonra geçti ama herpes rahim ağzında yara yapmış olabilir mi?
ağrılarımda ilk zamanki şiddetinde olmasada devam ediyor.. kalçadan ayağa kadar ve genellikle tek taraflı..
ayrıca haklısın beynim sürekli bununla meşgul çünkü görünürde birşey olmasada ben orda bişeylerin normal olmadığının farkındayım ve bu beni endişelendiriyor.. Allah hepimize şifa versin..
canım herpes beze yapmıyor ama genitalinde olan lenf bezleri iltihaplanmış olabilir yada bartholin kistine baktınmı hiç? rahim ağzına yakın ise bu bezeler bartholinde olabilir. umarım bir çaresini bulursun
Herkese merhaba, testlerim negatif cikiyor ama doktorum israrla herpes oldugumu soyluyor, genital bolgemde surekli olarak sivilcemsi kabarikliklar var ve gecmiyorlar, ayrica ilk gecirdigim atagin yerleri uzerinden 3 ay gecmesine ragmen hala aciyor. Test yapildigi donemde herhangi bir ilac kullanmiyordum acaba dermatolog yerine kadin- dogum uzmanina mi gitsem? Birde bogaz enfeksiyonu geciriyorum antibiyotik kullanmamin bi sakincasi olur mu sizce? Yani Valtrexle birlikte bi zarari olur mu acaba, doktorum bos bos suratima bakti herpes icin valtrex kullaniyorum, antibiyotik herpesi tetiklermi diye sorunca
merhaba, ben bu saçma sapan hastalıktan şüphelendiğim için buraya daha yeni üye oldum. doktora gittiğimde siğil dedi ve smear testi yaptı. smearda siğil olmadığı ortaya çıktı ama bu sefer de molluskum diye bişey çıktı. ama hala herpes sandığım başka sivilcemsi şeyler de var ve bunlar çok uzun süredir geçmiyorlar. yine doktora gidip herpesten şüphelendiğimi söyleyeceğim ama sonuçtan da çok korkuyorum ve bunu erkek arkadaşıma da bulaştırmış olabilirim en kötüsü de bu heralde. herpes için ne testleri yapıyorlar? sonsuza kadar hayatımı etkileyecek birşey mi bu şimdiden bunalıyorum düşündükçe, bir de çok panik bir insanım zaten, çok korkuyorum
Herkese merhaba, testlerim negatif cikiyor ama doktorum israrla herpes oldugumu soyluyor, genital bolgemde surekli olarak sivilcemsi kabarikliklar var ve gecmiyorlar, ayrica ilk gecirdigim atagin yerleri uzerinden 3 ay gecmesine ragmen hala aciyor. Test yapildigi donemde herhangi bir ilac kullanmiyordum acaba dermatolog yerine kadin- dogum uzmanina mi gitsem? Birde bogaz enfeksiyonu geciriyorum antibiyotik kullanmamin bi sakincasi olur mu sizce? Yani Valtrexle birlikte bi zarari olur mu acaba, doktorum bos bos suratima bakti herpes icin valtrex kullaniyorum, antibiyotik herpesi tetiklermi diye sorunca
Arkadaslar iliski esnasindaki baskilama yontemini banada soyleyebilirmisiniz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
melek'cim ilişki esnasında baskılama diye bişey malesef %100 koruma sağlamıyor. İlişkiden en az 5 gün önce günde 500mg. valtrex düzenli kullanım sonucunda bulaşma riski %70 azalıyor. Ama bu baskılama tedavisine devam etmen gerekiyor. yani 5 gün kullanıp, 5 gün kullanmamak ile olmuyor. ben neredeyse 2 yıldır kulanıyorum ve partnerime hala bulaşmadı.. şükürler olsun :)
Yani normal şartlarda Bulaşma riski %7-8 iken bu yöntemle %2-3 düşüyor ve kondom kullanımıyla %1'e düşüyor ama %1 bile olsa bir riski var unutmavucudunu iyi tanı herhangi bir belirti olduğunda cinsellikten uzak dur (kaşınma, yanma, batma, karıncalanma hissinde bile bulaşma riski olabiliyor) sadece lezyonlar varken bulaşır durumu ise malesef yanlış canım.. bende öyle sandığım için eski erkek arkadaşımdan bana geçti bu virüs
Bu arada bir sorum daha olcak canim vucudumda sanki bocek dolasir hissi ve batma hissi var 4 gundur bu hastalikla bi baglantisi olabilir mi(
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım herpes ağrılı ve acılı içi su dolu kabarcıklardır. molluskum ise iyi huylu daha çok sivilceye benzeyen kabarcıklardır. buyüzden öncelikle semptomların neler sana ne gibi sıkıntı yaratıyor bu kabarcıklar ikincisi siğil olmamısına çok sevindim çünkü siğil rahim ağzı kanserine sebep olmaktadır fakat herpes bildiğimiz uçuğun alt dudaklarda çıkması hayati bir tehlikesi yoktur arasıra çıktığında verdiği rahatsızlık dışında bilinen bir tehlikesi yoktur.
teşekkür ederim cevap için.zaten doktor da herpes olmadığımı söyledi çok şükür.Allah olanlara da sabır ve baş etme gücü versin. Molluskum var ve ne kadar iyi huylu da olsa geçmiyor hala, bu da sinir bozucu. oraya buraya bulaşıp duruyor nasıl olduğunu da anlamıyorum :S kendime vebalı gibi davranmaya başladım psikolojim bozulmazsa iyidir
canım molluskum için sana ufak bir öneride bulunabilirim. ben kendimde atlattım malesefufak bir pamuğun üzerine elma sirkesi koy. molluskumların üzerini kapat ve su geçirmez bir bant ile iyice bantla bu şekilde uyu.. 3-5 gün yap zaten kendisi renk değiştirip daha sonra kabuk bağlayarak düşüyor.
eğer ulaşabileceğin bir yerde ise. cımbızın ucunu sterile et bir tane tendürdiyot al molluskum sivilcelerini dibinden içinde beyaz peynirsi şey çıkıp kanata kadar sık sonra üzerine tendürdiyot bas.bende kiler böyle geçti canım biraz zaman aldı ama
canim merhaba acaba hpv lezyonlarini giderici bir tavsiyen varmi ?Canım ucugu yayma sansın yok cunku zaten ucuk bulasmıs durumda yanı vucut antıkorlarını üretiyor. Ama ucuga dokunduktan sonra mutlaka elini yıka mazallah unutur gözüne falan sürersin büyük skntı göz ucugu körlüğe kadar gidiyor.
Ayrıca Valtrex ve asiklovir kremi aynı anda kullanabilirsin. Tedavin ve ucukların bitene kadar kullan sonra valtrexi süpresif yani baskılama olarak günde 1 tane 500 mg al. Ben kasım ayından beri süpresif tedavvi yapıyorum. Her gün 1 tane içiyorum ve cok mutluyum. Yurtdısındaysan ingilizcen vardır mutalaka Herpes - Sort the Facts from the Fiction sitesine gir kendini eğit bu konuda cunku korkuldugu gibi bir virüs değil bu.! 2017-2020 civarındada asısı piyasaya sürülücek insallah suanda insan deneklerine geçtiler.
Ates kırgınlık bunların hepsi herpesten kaynaklanıyor merak etme ilk ataklarda olur bendede oldu. daha sonra ki atakların daha az acılı olucak.
Ve sen sen ol ucugun üstüne mantar kremi sürme bu virüsün sevdiği kortizon kremlerdir ve iyilesmen gecikir. Rahatlamak için epsom tuzu alıp kuvete oturabilirsin. Bir kuvete bi bardak epsom tuzu dök kurumasını hızlandırı. Bunun dısında hemen vitamin al b12 vitamini özellikle ve c vitamini cunku bunye dusunce cıkıyor pis virüs :)
Valtrex için doktorundan baskılama tedavisi iste
canım bir şey sorucam. benim 2-3 tanesine dondurma tedavisi uygulandı ve devam da edecek sanırım yarın tekrar doktora gidicem. ama başka ilaç falan verilmedi herhangi bi ilaç kullanmışmıydın? bir de ya elma sirkesini yapayım ya da cımbızla içini mi çıkarayım yani ikisinden biri mi yoksa ikisi de mi? bir de şuan vajinamın iç kısmında garip çatalımsı bir şeyler var bu şeyler orada da çıkıyor mu bi bilgin var mı? internette bu şeyle alakalı çok az bilgi var malesef ve ben çok korkuyorum ne zamandır geçmedi. özel mesaj atamadığımdan bu konuyu işgal ettim malesef :S
Canım vajinanın içerisinde çıkarmı bilmiyorum bende öyle bişey olmadı. Dondurma tedavisi sonrasında iyice kontrol et kalanlara yaparsın. Elma sirkesi basmak birkaç gün sürüyor ister bunu yap istersen cımbızla bigünde içini çıkar ama çooook hijyenik olman eldiven takman vucudunun baska biyerine o içinden çıkan şeyi. Hemen tendürdiyot basabilirsin ama dikkatli olman lazım dediğim gibi