İntaniye - Bulaşıcı Hastalıklar Genital Herpes Hakkında Sizin için hazırladığım detaylı bilgiler!

Ben hic ilac kullanmadim surekli dogal seyler deniyorum ve gercekten cok etkili 2 gunden fazla kalmiyor bende ki ucuklar ve de tek bir yerde cikiyor . Organik cay agaci kremi kullaniyorum hicbisey olmasada banyodan sonra veya arada suruyorum/ c vitamini ve cinko kullaniyorum omega 3 vs duzenli vitamin kullaniyorum herkesin farkli mi bilmiyorum fakat ben cok agri yasamiyorum hatta genitalde cikan sivilcelerim cok daha agrili oluyor. Sadece ilk atakta cok agrisini yasamistim saglikli beslenme bence cok onemli dudaginda ucuk yasayanlardan farki yok aslinda ne zmn stresli olunsa ve bagisiklik sistemi cokse ortaya cikiyorlar hemen...

Genital ucugu olupta yillar sonra vucudunun bagisiklik sisteminin ucugu baskilayip atak gecirmeyen ve genital bokgesinde ucuk cikarmayan kisiler varsa lutfen cevap yazabilirlermi?

Selam kızlar, biraz olsun rahatlayın lütfen....
2 yıldır bu sıkıntıyı çeken birisi olarak geçen bu süreçte çok araştırma yaptım. Nerede ise tüm yurtdışı siteleri, forumları okuyarak bitirdim. O kadar ki artık bakacak yeni bir şey bulamıyorum.

Öncelikle yok efendim dünyam karardı yok efendim nasıl yaşıyacağım nasıl evleneceğim gibi tabuları aklınızdan siliverin...
Evet bir hastalık sahibisiniz artık ama bu dünyanın sonu değil. Allah dermansız ölümcül dert vermesin hem bize hem sevdiklerimize. Sonuçta hepimiz insanız ve cinsellik hayatın bir gerçeği. Malesef ülkemizin gerçekleri bu konuyu bir tabu haline dönüştürüyor ancak öyle olmamalı. Bunu unutmayın. Uzatmayayım.

Hem kendimden hem de özellikle yurtdışı forumlardan edindiğim bilgileri paylaşayım bir nebze paniğinizi atlatın ki, normal gündelik hayatınıza dönün ve her zaman olduğu gibi siz olmaya devam edin. Siz hala sizsiniz. Işıldayan, akıllı, yaratıcı, üretici, seven, sevilen, sevilecek olan, evli veya evlenecek olan, anne veya anne olacak olan yani önünde harika bir geleceği olan bir insansınız.

Amerika'da nüfusun %25'i bu virüsü taşıyor. Tekrar ediyorum %25 Amerikalı "Genital Herpes tip 2" sahibi...

Soru1: Nereden kaptım bu virüsü?
Bu sorunun cevabı çok önemli... Kızlar bu virüs sadece ve sadece cinsel ilişki ile geçer. Yok havlu yok havuz cevapları hikaye ve zararlı cevaplar. Çünkü çoluğumuza çocuğumuza geçirirmiyiz paranoyası yaratmaktan başka bir işe yaramaz.

Soru2: Ama ben bakireyim nasıl olur?
Gayette olur çünkü tam birleşme gerekmiyor.

Soru3: Birkaç yıldır erkek arkadaşım yok ama yara çıktı nasıl olur?
Detaylı anlatayım. Amerika'da nüfusun %25'i bu virüsü taşıyor. Peki bu insanların ne kadarı g.herpes hastası olduğunun farkında? Sadece %15-20si... Genital herpes hastası kişilerin %80 bunun farkında değil! Çünkü bu %80in büyük bir kısmında virüs uykuda. Yıllar sonrada çıkarabilir, belki çıkarmayadabilir. Bir kısmında ise çok hafif belirtiler vermekte. Kızarıklık ve kaşıntı gibi... Dolayısı ile insanlar çoğunlukla bilmeden yaşayıp gidiyor.

Soru4: Erkek arkadaşım veya kocamda genital herpes çıktı? Veya tersten sorarsak bende genital herpes çıktı ama erkek arkadaşımla veya kocamla bayağıdır birlikteyiz. Beni aldattımı?
İşte bunun cevabını 2 şıklı... Hem Kocaman bir Evet, Hem Kocaman bir Hayır...
Kocanız veya erkek arkadaşınız sizi aldatmış olabilir ve o yüzden bununla karşılaşmış olabilirsiniz!
Kocanız veya erkek arkadaşınız sizi aldatmamış ama sizden önce bu virüsü kapmış olabilir ve uykudaki virüs uyanmış olabilir.
Ve hatta eğer siz partnerinizden önce bir ilişki yaşadıysanız sizde önceden kapmış olabilirsizin.
Dolayısı ile ilk cevabı önceliğe alarak ve partnerinizi karşınıza alıp konuşarak en doğru sonuca ancak siz ulaşabilirsiniz.
Öyle durumlar var ki, dul olup 60 yaşında genital herpes çıkaran hasta raporları var.

Soru5: Genital herpesim olduğunu öğrendim. Bundan sonra ne olacak benim hayatım?
Çok güzel olacak canım ancak bazı şeylere dikkat edeceksin. Tip önemli. Test olacaksın ve tipini öğreneceksin. Tip 1 ağızda çıkan uçuk ancak oral yol ile genitale bulaşabilir. Tip 2 ise genital uçuk ve genelde orada kalmayı tercih eder. Yinede elini oraya dokunduktan sonra ağzına gözüne sürmeden önce sabunla yıka. Sabun yeterli gereksiz paranoyalar ile alkol kolonya vs banyoları yapmayın. Tipin önemi şurada! Tip 1 genitalde ise ataklar yılda 1 veya daha az oluyor ve kolay geçiyor. Tip 2 ise ve sende atak yapıyorsa bil ki çok sık atak yapacak ve ağrılı olacak. İşte Tip tedavine yön verecek şeydir.

Soru6: Tip2 çıktı şimdi ne yapacağım?
Muhtemelen ilk atağını yaşadın ve 2.de yolda... Bunu yılda en az 5 kere yaşamak istemiyor isen baskılama tedavisi alacaksın.

Soru7: Baskılama tedavisi nasıl oluyor?
Şöyle... Valtrex isimli ilaç 2 türlü kullanılır. Var olan atağını hafifletmekte kullanılır, bu anlık tedavidir. (süresini kısaltsada yinede acı çekiyorsun) Veya her gün 1 adet 500mg kullanıyorsun, bu baskılama tedavisidir. (dozajı doktorunuzla konuşun)

Soru8: Baskılama tedavisi işe yarıyormu?
EVET. Hergün alacağın 1 hap ile atakların %90 kesiliyor. Mesela 1,5 senedir ben hiçbir atak yaşamadım. 10 yıldır kullanıp tek atak yaşamayan insanlar var. Atak olsa bile bir kaşıntı gibi gelip geçiyor.

Soru9: Bu baskılama ilaçlarının başka faydası varmı?
KOCAMAN MUTLU BİR EVET. Bu anlatacağım çok önemli. Nasıl evleneceğim çocuk yapacağım diyoruz ya. Onun cevabı. Baskılama tedavisi ile prezervatif destekli olarak bulaşma engelleniyor. Hatta baskılama tedavisinde olup gebe kalmak için prezervatifi bırakan insanların partnerlerindede bulaşmaya rastlanmamış. Ayrıca (BUNU DOKTORUNUZA DANIŞINIZ) gebeliktede kullanılıyor, süt verirkende kullanılıyor. Herpes olup birsürü çocukları olan milyonlarca insan var.

Soru10: Ömür boyu ilaca bağımlımıyım? Bununlamı yaşayacağım?
Şunu yapabilirsiniz! Kendinizi bir dinleyin.. İlaçlarınızı atak yokken almayın, Atağı hissettiğinizde alın ve hafifmi geçiyor yoksa ağırmı geçiyor bir görün. Hafif geçiyorsa baskılama tercih etmeyebilirsiniz. Ağır geçiyor ise baskılama tercihiniz olacaktır. Ayrıca Bir ilişkiye başladığınızda veya evlendiğinizde partnerinizin sağlığını düşünüyorsanız baskılama tedavisi almanız gerekmekte yoksa yüksek ihtimal partnerinizede bulaştıracaksınız!

Ayrıca ömür boyu ilaç kullanan bir tek sizmi olacaksınız? En hafifinden bahsedeyim. Kolesterolünüz yükselirse buyrun ömür boyu kolesterol hapı. Kalp krizi geçirmekmi yoksa hergün 1 hapmı?
Her adet sonrası acımı yoksa hergün bir hapmı? Sevdiğinize bulaştırmak mı yoksa hergün bir hapmı?

(farklı anlamayın beni, illa ilaç kullanın diye yazmıyorum. tüm yazdıklarım muhtemelen karşılaşacağınız problemlere, sorulara cevaplar)

Soru11: Bende bu var biliyorum peki partnerime veya evleneceğim kişiye anlatmalımıyım yoksa baskılama ile idare edermiyim durumu?
KOCAMAN BİR HAYIR. Dürüstlük herşeyden önce gelir. Partneriniz bunu bilmeye sonuna kadar hakkı var çünkü onunda sağlığı söz konusu. Eğer sizi seviyorsa ve yukarıda size yaptığım açıklamalardaki gibi durumu anlatırsanız zaten mutlu günler dürüstlüğünüz ile birlikte sizi bekliyor olacak.

Ben 6 ay önce bir ilişkiye başladım. Kendisi ile açıkça konuştum ve şu anda çok mutluyuz. Partnerimde herhangi bir bulaşmada yok!

Biraz uzun oldu ama sitede üzüntü ve panik içerisinde olan insanları görünce yazma ihtiyacı duydum. Başlar yukarı omuzlar dik. Bakın yine pırıl pırıl parlıyorsunuz!

Flamen supersin Allah tuttugunu altin etsin boyle insanlarin yorumlarina ihtiyacimiz var psikolojik etkilerini bende atlatmaya basladim yavas yavas artik insanlar kanserle diyabetle nelerle ugrasiyor bazilarinin ki cok agrili gecebilir belki ama yinede dogal cozumlerle cok hafifliyor 7 aydir bu illetle ugrasiyorum ilk kez adetten sonra cikmadi ekinezya iciyorum hergun nerdeyse ayrica son ay d vitamini ve karbonatli su ictim hangisinin faydasi oldu bilmiyorum cikmadi ama denemenizi tavsiye ederim hicbir zarari yok hicte ilac kullanmadim ben mi daha hafif atlatiyorum bilmiyorum ama bitkisel kendime bakmaya calisiyorum vucudu ve bagisiklik sistemine ne kadar iyi bakarsak okadar iyi bir yandan kendimize daha cok dikkat edecegiz bu da genel sagligimiz icin iyi

Kelebeğim86 öncelikle geçmiş olsun. Söylediklerinde çok haklısın. Mutlaka ilaç öncesi doğal yollar denenmeli! Kişi mutlaka kendine uygun bir yol bulacaktır. Konu benim açımdan malesef doğal yöntemlerin etki etmediği bir seviyede idi dolayısı ile yukarıda anlattığım biraz benim biraz da benim gibi ataklar yaşayanlar açısından bazı cevaplardan ibaret. Fakat yine de akılda bulundurmakta fayda olan şey ileride bir erkek arkadaş veya eş durumunda karşıya bulaşmayı engellemek malesef baskılama tedavisinden geçiyor. Birde sana tavsiyem Ekinezya konusunda dikkatli olman. Ekinezya aşırıya kaçıldığında karaciğer için çok zararlı olabiliyor canım.
Sevgiler...

Kızlar merhaba, 7 ay önce genital herpes bulaştı. Başlardaki kadar olmasada benim hayatım hala zindan olmuş durumda. Şu noktada bana pskolojik olarak tecrübelerinize ihtiyacım var. Hastalığın nasıl işlediğini çözdüm, en yakın dostum valtrex oldu. Bazen imuneks içiyorum, 2 günde bir l-lysine takviyesi alıyorum. Valtreksi hergün içip baskılama uygulamıyorum çnkü cinsel bi birlikteliğim olmuyo, uçukta ayda bir regli dönemimde çıkıyo ozmn alıyorum sadece, ama bi ilişkim olursa valtrexi aksakmadan kullanırım çnkü karşı tarafa bulaştırmak yapmak isticem son şey.
Ben psikolojik olarak çok etkilendim, hatta okdr etkilendimki erkeklerden nefret eder hale geldim, cinsel isteğim sıfırın altında soğudum resmen. Yurt dışında okudum forumlarda benim gibi etkilenen insanlar olduğunu gördüm. Fizyolojikte olabiliyomuş çnkü virus sinir uçlarına yerleştiği ve sinir uçlarını tahribata uğrattığı için his kaybı oluyo haliyle. Mesela genital bölgede dudak yanlarında daha önce hafif olan çukur bölge artık dahada çukur, çökmüş gibi ve hissiyat çok az. Kendinde böyle bişey farkeden yada cinsel isteksizlik yaşayanınız varmı.

Hanımlar bende bu genital herpes mağduruyum. Psikolojik olarak çok acı çekiyorum. Bütün dünyam alt üst oldu. Psikoloklara bile gittim. Ama kafamdan bir türlü gitmiyor. 8 ay oldu bu pisliği kapalı. Ama daha yeni öğreniyorum. Zaten o süreden sonra kimseyle bi ilişkim olmadı. Ben Nasıl evlenirim artık karıma bulaşırsa ne derim gibi binlerce soru var aklımda. Ben bunu bi insana yapamam . Ben Nasıl kurtulucam bi erkek olarak bu durumdan. Buraya yazmakdan başka çarem yoktu. Mazur görün lütfen yardım.

Gerçekten çok teşekkürler. Olumlu yorumların için. Kabullenemiyorum işte böyle bi saçmalığı. Kendimi toparlayamıyorum. Bütün güçüm gitti sanki.

Arkadaşlar yapmayın etmeyin. Yukarıda yazdığım gibi 2 yıldır ben de yaşıyorum bu durumu. İlk öğrendiğimde benimde başıma yıkıldı dünya. Doğal çözümlerde çare olmadı o yüzden baskılama tedavisi alıyorum. Aldığımdan beri tekrar yaşamadım. Kendimi bu kadar üzmeme değmemiş. Zaten 2019-20 gibi aşısı da geliyor. Lütfen öldüm bittim modunu bırakın çünkü bu psikoloji size herpesden daha çok zarar veriyor.

Lütfen şöyle bakmaya çalışın.
1- Kapmış olduğumuz hastalık sadece ve sadece uçuk. Dudakta çıkan ne ise bu da onun aşağıda çıkanı.
2- Evet acı ve sıkıntısı verse de buna da doğal veya ilaç olarak çare var ve aşıda yolda.
3- Sadece herpes daha fazlası değil. İç organlarıma zarar vermiyor, beni ölümcül bir hastalığa sürüklemiyor, HPV gibi kanser tehdidi ile yaşamak zorunda bırakmıyor. İnsanlar nelerle uğraşıyor.
4- Yapmam gereken tek şey bununla yaşamayı öğrenmek, kabullenmek ve hayatıma eskisi gibi devam etmek. Sadece diğer insanlardan farkım biraz daha dikkat etmek. İlişkilerimde dikkatli ve dürüst olmak, ileride çocuk doğuracağım zaman dikkatli olmak ve doktorumla konuyu paylaşıp en sağlıklı şekilde bebeğimi kucağıma almak.
5- Hepatit gibi bulaşıcıda değil. Su sabun ile ellerimizi yıkamamız yeterli. Gereksiz paranoyalara girmemede gerek yok bulaştımı bulaşacakmı diye..

İnsanların ne hastalıkları var, 1 ay daha yaşarmıyım diye mal mülk ne varsa doktorların önüne saçıyorlar yapmayın arkadaşlar. Hepimiz hala aynı insanız geçmişten hiçbir farkı yok. Hala mutluyuz güzeliz, beylerde yazmaya başlamış onlarda hala yakışıklı, üretken... Bu kıytırık virüsün psikolojimizi alt üst etmesine izin mi vereceğiz?

Dediğim gibi...
Sadece uçuk...

Bilmiyorum belki yeni öğrendiğim için böyle davranıyorum. Ama böyle bi derdim olacağını hiç düşünmemiştim. Gerçekden garip bir durum ve tam bir saçmalık. Şurda bu konu ile ilgili konuşan kaç kişiyiz ki. Emek verip güzel yorumlar yapılmış. Demek ki biz duyarlı iyi insanlarız. Hayat tabi devam ediyor iyisiyle kötüsüyle. Zaten bizi bizden başkası anlayamaz. Ben biraz bu herpes meselesini fazla büyüttüm gözümde. Ama elimde değil. Takıntılı biriymişim. Bakalım Zaman ne gösterecek. Umarım güzel günler göreceğiz. Uçuksuz günler.

Arkadaslar akıl almak icin yeni üye oldum yaklasık bes gundur ucuk çıkarttım kadib dogum uzmani mantar dedigi icin farkli ilaclaR kullandim iki gündür anyibiyotik gunde bir kez aklovir tablet kullaniyorum 2 kez fucidin krem sürüyorum sürekli pudralıyorum yoksa duramiyorum dun biraz tuvalete cikmakta rahatlamistim bugun yine cok zorlaniyorum resmen ağlıyorum yaparken acil rahatlatacak bir cözúmü var mi bunun dayanamıyorum

Geçene kadar sabah akşam 500 mg valtrex al, ve asiklovir krem kullan, başlarda çok zor evt ama zamanla alışıyorsun üzülme, snra baskılamak için günde 1 valtreks al ve aloavera krem sür

Geçene kadar sabah akşam 500 mg valtrex al, ve asiklovir krem kullan, başlarda çok zor evt ama zamanla alışıyorsun üzülme, snra baskılamak için günde 1 valtreks al ve aloavera krem sür
Cok tesekkur ederim yarin tekrar doktorla konusacagim ama kisa sureli rahatlamami saglayacak yontemi yok mu

Cok tesekkur ederim yarin tekrar doktorla konusacagim ama kisa sureli rahatlamami saglayacak yontemi yok mu
Hemen valtreks alırsan 1-2 saat içinde biraz yatışır, temiz ve kuru tut, fucidin kullanma, günlük ped kullanma, kremi sür, başka yapabilecek bişey yok zaten, günde bir asiklovis hap az gelicek, onun normal tedavisi 5 saatte 1 almaktır ama sürekli almak yorucu oyüzden valtrekse geç daha iyi bi ilaç, pahalı ama doktor reçetesiyle ücretsiz alabilirsin, baskılama için uzun kullanıcanı söyle 42 lik 2 kutu yazsın, hepimiz bu dertten muzdaribiz bikaç az zor geçicek moralini bozma geçmiş olsun çok

Geçirmez ama iyileşmeyi hızlandırması için Sabah 1000mg, akşam 1000mg'lık Valtrex daha uygun olacaktır...

Kil maskesi ciltteki yağı mikroplari emip sivilceleri kurutabiliyor ve cildi yeniliyor killi suyu surmeyi denesem yararı olabilir mi dogal ürun oldugu icin

Normal bir ciltteki yağı ve sivilceleri alıyor olabilir ama açık yara olmuş, sinir uçlarının açıkta olduğu bir cildde kullanmak doğrumudur bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…