Merhabalar sizi o kadar iyi anlıyorum ki benimde 5 tane 5aa kaliteli embriyom vardı pgt istedim gerek yok yaşınız genç denildi 2 negatif denemem var ısrar ettim tekrardan pgtye gerek yok dendi ve transfer oldum 9 haftalıkken kalp atışı durdu genetiğe gönderdik pgt ücreti kadar bir para verip
ve sonuç anormal sonra tekrardan denedik dondurulmuş embriyo ile onu bari pgt yapılsın diye ısrar ettik gerek yok embriyo kaliteli dediler Bi şekilde bizi ikna ettiler ama içinde hep ya yine bi sıkıntı varsa diye korktum hep ve korktuğum başıma geldi kızım özel bi çocuk olarak doğdu bir sürü hastalıkla beraber kalp ameliyatı oldu epilepsisi oldu şimdide lösemiyle mücadele ediyor şu 5 yıllık küçücük yaşamında. Kardeşi olsun istedik ve pgt de bu sefer daha kararlıydık çözdürüldü parça alındı tekrar donduruldu sonuç normal gelince transfer oldum ve kızımın kardeşi oldu,ikili test yaptırdım 1/50 riskli geldi devlet hastanesinde amniyosentez önerdiler istemedim pgtli bu bebek dememe rağmen pgt garanti değil dediler
şok oldum resmen zaten Bi tane hasta çocuğum var onunla hastanedeyiz bide o dönem kızım per perişan kemoterapi alıyo benim dünyam yıkıldı Dr öyle söyleyince hemen genetik bölümüyle git konuş biz risk alamıyoruz dedi. Genetik bölümüne gittim evet dedi pgt garanti değil ileriki dönemlerde embriyo bozulabilir bunu tüp bebek doktoruma mesaj olarak attım öyle Bişey olmaz içiniz rahat olsun dedi Şişli memorialden yücel bey doktorum Allah ondan razı olsun o süreçte çok destek oldu bana. Pgtyide orada yaptırdım asla değişmez normal gelen embriyo dedi. 20 haftalıktı galiba prof dr cihat şen'e gittim detaylı ultrasona aldı ben anormal bir durum görmüyorum pgtliyse değişmez dedi milyonda bir ihtimal dedi tekrardan özel bir çocuk olması amniyosentez önermiyorum 1000 de bir ihtimalle düşük ihtimali var dedi istemedik zaten. Bebeğim doğdu çok şükür ama yine çocuk doktorları ikili testin riskliymiş bu çocuğa genetik bakılsın diye tutturdu Bi görseniz bebekte bişey yok fiziksel muayene normal ama yok içimize kurt düşürdüler aksi gibi bebeğin gözler çekik ve şiş yüzü basık acaba mı dedik bizde öyle Bi konuştular ki neyse genetiğe gittik şükür ki normal geldi sonucu ve bebek büyüdükçe yüzü şekillendi şişi indi falan bende bunları yaşadım canım seninde yaşadıkların çok çok üzücü şeylermiş bide o hasta bebeğin doğduğunu düşünsene en çokta ben o bebeklere üzülüyorum bu arada kızımın özel bi bebek olduğu gebelikte belli olmamıştı