bukadar kolaymıydı yaa
çok tesekkür ederim cnmgörsen ne yollar denedim
Okyanus kız sen gk bitirmiştin dimi?
hyr cnm genel yeteneği bitirdim mat ve türkçeyi bitirdim geometri ve tarihe başladım sonra coğrafya anayasıyı bitiricem inş.
hımmBen tramvayı hiç duymamıştım bak
waferwafer son noktayı koydun valla
Ama hepsi abdül ile başladığı için pek aklımda kalmadı
ya abdülaziz abdülhamit onları pek ayırt edemiyorum ben eskiden beri :) Bu konulara daha gelmedim ama çalışırken hamitle aziz diye çalışayım bari abdül girince işin içine karışıyor
Ben seni bitirdi sanıyordum yanlış biliyorum demekki. Tarihle nasıl aran
hiç iyi değil sayısalcıyım ben o yüzden tarih 0 hep sınırda geçtim tarihe hatta ünv. 1. sınıfta ilk dönem kaldım 2.yıl attan aldım2. konuyu bitirdim tarihte osmanlıya geçicem yrn daha sorularım var çözülecek salı kısmetse osmanlıya dalış yapıcam ilk konuya çalışmıtım sorulara geçince 30 sorudan 20sı yanlış çıkıyordu şimdi 5 yanlışa fln düştü onada sükür zaman geçtikçe konu oturur diye düşünüyorum çünkü daha çok yeni 2. konuda okadar yanlışım çıkmadı mesala daha dikkatli okumaya başladım sanırım soruları yorum sorularınada atlamıyorum hemen artık ilerleme kaydettim diye düşünüyorum su bir haftada daha çok yolumm var senin nasıl gdiyor çalışmalar
Teşkr ederim alarafalara bende öyle tutmuştum aklımda iki gün önce biliyo musuncanım bende hep sırasını karıştırıyodum ama banada arkadaşım şöyle söyledi. M-A-H.... abdül-Mecit------abdül-Aziz-----abdül-Hamit
belki yardımcı olur)
İyi diyelim iyi olsunBen hala anayasadan sıyıramadım yakamı! Çok karışmasın diye bende ağırdan alıyorum. 3-5 sayfa çalışarak gidiyorum.
Bir şeyin kabul edilmesi için yok 3/5 yok salt çoğunluk bunları akılda tutmak dısında zorlayıcılığı yok aslında.
Onun dışında diğer derslerimde bir sorun yok çok şükür.
Tarih mesela, lisede tarih yapanlara sınavlardan yüksek alanlara uzaydan gelmişler diye bakıyordumZevkliymiş aslında. Sözelcilerin neden sevdiğini az çok anladım
1- narh
2- tereke
3- bac-ı bazar
hangisi osmanlı ekonomisi ile ilgili değildir ? :26:
tarihteki terimlerden nefet ediyorum hep bilmediğim kelimeler çıkıyor karşıma yaa
evet cnm doğru :26:
benim bildiğim narh selçukluda ahi teşkilatı ile ilgili.İşte ticaretle uğraşanların sattıkları şeye fiyat belirliyorlar, böylece esnaf belli bir malı belli bir fiyata satıyor, böylece tüketici kazık yemiyor1- narh
2- tereke
3- bac-ı bazar
hangisi osmanlı ekonomisi ile ilgili değildir ? :26:
tarihteki terimlerden nefet ediyorum hep bilmediğim kelimeler çıkıyor karşıma yaa
benim bildiğim narh selçukluda ahi teşkilatı ile ilgili.işte ticaretle uğraşanların sattıkları şeye fiyat belirliyorlar, böylece esanf belli bir malı belli bir fiyata satıyor, böylece tüketici kazık yemiyorAma ahi teşkilatı lonca olarak devam ettiği için olur bence
bac dediği şey çarşı pazar esnafından alınan vergi.
Terekeye gelince osmanlıda tarhi dersinde hiç duymadım ama anayasada tereke miras bırakılan şey demek. Bence onun alakası yok.
Yani ben 1-2 diyorum cevap neymiş canım?
Benim de tarihten çok eksiğim var ama bu sefer çalıştığım yerden sorduncvp tereke canım hangisi değildir diyor
Oof ben fikir bile yürütemedim çook eksiğim var daha çoook
1)a
2)b
3)d
4)e
5)c
6)d
7)e
8)b
1) aşağıdakilerden hangisi osmanlılar’ın, ruslarla imzaladığı antlaşmalardan biri değildir ?
A) yaş antlaşması
b) bükreş antlaşması
c) edirne antlaşması
d) istanbul antlaşması
e) zitvatorok antlaşması
2) osmanlı imparatorluğu’nda çeşitli milletlerden ve dinlerden kişilerin bulunması aşağıdakilerden hangisi üzerinde etkili olmuştur ?
A) ordunun zayıflamasına
b) duraklama devri’nin başlaması
c) maliyenin bozulması
d) eğitim sisteminin yetersiz olması
e) yükselme devri’nin başlaması
3) padişah olduğunda raporlar hazırlayarak yapacağı ıslahatlar için zemin hazırlayan ilk padişah kimdir ?
A) ı. Mahmut
b) ı. Ahmet
c) ııı. Selim
d) ıı. Mahmut
e) ıv. Murat
4) aşağıdakilerden hangisi osmanlılarda kale muhafızları ve tersane giderleri için ayrılırdı ?
A) ocaklık
b) yurtluk
c) has
d) zeamet
e) mukataa
5) türk siyasi tarihinde, ittihat ve terakki partisi ile ahrar partisi gibi partilerin kurulmasıyla çok partili sisteme geçiş ilk kez hangi dönemde olmuştur ?
A) tanzimat
b) ı. Meşrutiyet
c) ıı. Meşrutiyet
d) ilk tbmm hükümeti
e) cumhuriyet
6) aşağıdaki devletlerden hangisi çanakkale savaşlarının kazanılması üzerine ittifak devletleri tarafında ı. Dünya savaşına girmiştir ?
A) abd
b) sırbistan
c) romanya
d) yunanistan
e) bulgaristan
7) aşağıdakilerden hangi ikisi abdülmecit tarafından gerçekleştirilmiştir ?
A) ı. Meşrutiyet – ıslahat fermanı
b) tanzimat fermanı – ıslahat fermanı
c) ıı. Meşrutiyet – ıslahat fermanı
d) sened-i ittifak – ıslahat fermanı
e) ferman-ı adalet – ıslahat fermanı
8) şahkulu isyanının çıkışında aşağıdaki devletlerden hangisinin bölücü propagandasının rolü olmuştur ?
A) rusya b) ingiltere
c) fransa d) iran