canım çok rahat okudum ancak anlayamadım..
her iki tarafı x le çarpıyoruz sanırım xkareyi bu şekidle elde ediyoruz
daha sonra
xkare-4x+2=0 da x=2 nasıl buldun onu açıklarmısın
tarih var bir tane de
Aşağıdakilerden hangisi Temsil Heyetinin yürütme yetkisini kullandığını göstermektedir?
A) erzurum kongresini toplaması
B) amasya görüşmelerini yapması
C)ankaraya gelmesi
D)ali fuat paşayı batı cephesi komutanlığına ataması
E)erzurum kongresinde oluşturulması
Yani " karar verme" olarak düşün.Temsil Kurulunun yetkileri bütün vatanı temsil edecek şekildedir.
Karar verme yasama olmaz mı sevgi meleği, ben bu soruyu şey diye düşündüm, bu konulara daha çalışmadım ama,
Yürütme yasamadan çıkan kural ve kanunların uygulanması demek. Kongre, görüşme yasamanın işi çünkü karar verip kanun yani yasa çıkarmak için toplanıyorlar şimdiki mecliste de olduğu gibi. Ankara gelmesinin yasalarla bi alakası yok, Ama bi komutanın ataması yasalar gereği temsil heyetine verilen bi görev ve bu görevin uygulanması da atama yapması dolayısıyla yürütme oluyor D şıkkı. Böyle düşündüm ben.
kızlar su iki soruya bakarmısınızz
soru 1:
bir depoda 50 koli bardak vardır.Bu kolilerden 15 tanesindeki bardaklar diğer kolilere eşit olarak paylaştırıldığında diğer kolilerdeki bardak sayısı 9 ar artmaktadır.Buna göre ilk durumda bir kolide kaç bardak vardır? (cevap 21)
soru 2:
x/3=y/4=z/5
x[SUP]2[/SUP]+y[SUP]2[/SUP]+z[SUP]2[/SUP]=200 olduguna göre x in pozitif değeri kaçtır?(cevap 6)
bi kolideki bardak sayısına x dedim 15 koli bardak sayısı 15x olur. 50 koli vardı 15indeki bardaklar dağıtılınca geriye 35 koli kaldı
yani15x/35 olur bi koliye dağıtılan bardak sayısı sadeleştirirsek 3x/7.
bardak sayısı 9 artıyorsa 3x/7=9 olmalıdır ( 3x/7 kadar bardak dağıttığımız için bu bize arta kalan miktarı verir.)
burdan x=21 çıkar.
2. soru da şu şekilde
x/3=y/4=z/5=k dedim burdan 3k 4k ve 5k çıkar.
hepsinin karesini alırsak 9k[SUP]2[/SUP]+16k[SUP]2[/SUP]+25k[SUP]2[/SUP]=200
50k[SUP]2[/SUP]=200
k[SUP]2[/SUP]=4
k=+2 ve -2 olur pozitif x değerini soruyor x =3k idi bu durumda 6 olur
saol cnm ben 50k olarak alıyorum sonuç haliyle 4 çıkıyor 4.3=12 yapıyorumk[SUP]2[/SUP] almayı düşünemedim
merhaba herkese
Sevgim ben de geldim burdayım
ben de burdan çözemediğim soruları size soracagım fırsat buldukça...
şimdilik elimde epey soru var nasıl cevaplayacağımı da bilemedim:44:, konu eksiğim var da...
hepsini yazıp
bunları nasıl çözebilirm? bana çözebilen arkadaşlar aşamalı biçimde anlatırsa sevirinim
şimdiden teşekkürler...
sevgiler...
valla bnm ztn ilk ünitede eksiğim var bir de ben aynı soruları en az 3-4 kez dönüp dönüp çözdüm en sonunda buraya yazdım yani ilk denemede pes edip de direkt buraya yazmadım[/B][/COLOR]hepsinin OBEB ini alacaksın çünkü eşit uzunlukta diyor.
- 12 metre, 18 metre ve 36 metre uzunluklarındaki üç demir tel, artık bırakmadan, eşit uzunlukta kesilecek ve her kesim için 1,5 TL ödenecektir. Kesim için en az kaç TL ödenir?
OBEB(12,18,36)=6
Yani bu iç demiri 6 metrelik parçalara ayırcaksın
12 den iki parça çıkar çünkü 12:6=2
Bu iki parçayı kesmek için ortadan ikiye bölersin yani 1 kesim yaparsın.Tüm parçalar için bir eksik kesim yaparsın
O zaman topluca yazarsak
12:6=2 ->1 Kesim
18:6=3->2 Kesim
36:6=6->5 KEsim
Toplamda 5+2+1=8 Kesim (Kesim başında 1,5 TL olduğu için 8 parça içini hesaplarız)
8*1,5=12 TL eder
CAnım biraz fazla imiş sorular ilkini yaptım diğerlerini arkadaşlara bıraktım :)
ŞEy ama sana tavsiyem önce konuları çalış sonra çözümlü örnekleri incele snra cevabı kapatıp aynı soruyu kendin çözmeye çalış. Çözene kadar bu işlemi tekrar yani incele-kendin uğraş olmazsa yine incele kendin uğraş anca bu şekilde anlarsın. Birisinin soruları çözmesi sana fazla fayda sağlamaz önemli olan kendinin çözebilmesi çünkü. Sorduğun sorular çok temel sorular konularla ilgili. Çalışırsan benim dediğim gibi göreceksin sen de şıp diye çözebileceksin bu soruları canım.
- 7! + 8! + 9! Toplamından elde edilen doğal sayı aşağıdakilerden hangisine tam bölünemez?
a)3 b)5 c)6 d)8 e)9- Ortak katlarının en küçüğü 72 olan farklı iki doğal sayının toplamı en çok kaçtır?
- Rakamları farklı ve üç basamaklı ABC sayısı 5e bölündüğünde 2 kalanını veren bir tek sayıdır. Bu koşula uyan ve 9a bölünebilen en küçük sayı ile en büyük sayının toplamı kaçtır?
- Dört basamaklı ABAB sayısı 3e bölünebilen ve 5e bölündüğünde 4 kalanını veren tek sayıdır. Buna göre, A için kaç farklı değer vardır?
- A ve B pozitif tamsayılardır. A/B + 11 = 123/9 olduğuna göre, A+B toplamının en küçük değeri kaçtır?
- 3.2[SUP]3x+1[/SUP]=384 olduğuna göre, x kaçtır?
- 2.3[SUP]x[/SUP]=a olduğuna göre, 4.81[SUP]x[/SUP] ifadesinin a türünden eşiti nedir?
- 2.9[SUP]x+1[/SUP] 3[SUP]2x+1[/SUP] / 9[SUP]x[/SUP] işleminin sonucu kaçtır?
- 6[SUP]x[/SUP] = 2[SUP]x-1[/SUP] olduğuna göre, 3[SUP]x [/SUP]kaçtır?
valla bnm ztn ilk ünitede eksiğim var bir de ben aynı soruları en az 3-4 kez dönüp dönüp çözdüm en sonunda buraya yazdım yani ilk denemede pes edip de direkt buraya yazmadım
kardeşim var ygs ve lysye girecek ona da soruyorum nasıl olmalı diye aşama aşama anlattırıyorum yoksa anlamıyorum zaten
ayrıca ben dilciyim ve lise biteli 8 yıl olacak, böyle düşündüğümüzde ben 10 yıldır mat görmüyorum eskiden össde mat.tan sorumlu değildik o yüzden bilgi eksikliğim var okumak yetmiyor ben aynı konuyu en az 3-4 kez okudum, kardeşimin ygs kitaplarından bile okudum, internetten video izledim, Allahtan severim matematiği yoksa hiç yapamazdım, sevmesem uğraşmak işkence olurdu ama seviyorum ve öğrenmeye çalışıyorum
yorumun için teşekkürler
ilk tegraf derken soru biraz net değil eger osmanlı döneminde ise tanzimat dön abdülmecit zaanında ,lk posta puluda öle ama bu kpss mantıgından cok uzak birsoru bunlar ezber ezber ezber ezberden gecin arkdaslar
Soru :
ilk posta pulu : tanzimat döneminde
ilk telgraf : tanzimat döneminde
peki ilk posta teşkilatı hangi dönemde kurulmuştu ? aklımda kaldığı kadarıyla ilk posta teşkilatı ve ilk burslu eğitim aynı dönemdeydi peki kimin dönemiydi ?
süreniz başladı : ))
Soru :
ilk posta pulu : tanzimat döneminde
ilk telgraf : tanzimat döneminde
peki ilk posta teşkilatı hangi dönemde kurulmuştu ? aklımda kaldığı kadarıyla ilk posta teşkilatı ve ilk burslu eğitim aynı dönemdeydi peki kimin dönemiydi ?
süreniz başladı : ))
Evet bende öyle biliyorum ilk karahanlılarda var posta teşkilatı sonuçta osmanlı öncesi olduğu için ilk o olur ama ösym dönem dönem soruyor. Soun olmaz yani osmanlı sorarsa aldülaziz , türk islam sorarsa karahanlıkarahanlı devleti kurmadı mı ilk posta teşkilatını