Emin değilim ama cevap d bence
benim bir matematik sorum var yeni başladım çalışmaya kesir problemleri çok basit bir soru belki ama çözemedim
Hangi sayının üçte biri ile dörtte üçünün toplamı aynı sayının yarısından 14 fazladır ?
(X/3) + (3X/4) = (X/2) + 14
X=24 olur cevap arkadaşım yukarıdaki denklemi çözünce..
Teşekkür ederim
aslında sonradan farkettim canım sen mesajı yazalı epey olmuş sanırım artık çalışmıyorsun kpss...
evet çok önceydi ama olsun bu kadar zaman sonra düşünüp cevap vermen büyük incelik
hazırlanıyorum hala dershaneye gidiyorum
kolay gelsin sana o zaman :)) topiğimize bekleriz bizde 2014 kpss evde hazırlananlar kulübü olarak :)))
Son soruda "başarı kazanmanın yoludur" yüklemdir. Bu bir isim cümlesi, aslında yoludur yüklemdir ama cümlenin öğelerinde bir kelime tamlama ise tamlamayı bütün olarak alırsın her zaman ayrılamaz birbirinden. Başarı kazanmanın yolu zincirleme isim tamlaması olduğu için ayrılmaz. Geri kalanların hepsi de özne. Başarı kazanmanın yolu nedir? diye sorarsan özne bulunur.
İlk sorunun cevabı da E. iş yapamaz haldeydi yüklem. Zaten sıfat tamlaması olması için içinde isim olacak. Diğer cümlelerin yüklemi hep fiil isim olan sadece E şıkkı var.
cevap 16 kök 5 mi? kafadan çözdüm işlem hatası yapmış olabilirim ama değilse kağıt kalemle çözeyim tekrar.Kızlar prizma konusu ben bi sonuç buldum fakat cevapta başka bir şey diyor bi çözen anlatabilir mi
Cevap 8 kök 5 simdi çözdüm buldum tesekkur ederim :)cevap 16 kök 5 mi? kafadan çözdüm işlem hatası yapmış olabilirim ama değilse kağıt kalemle çözeyim tekrar.
Su soruya çok düşündüm uğraştım ama soruyu bile tam anlamadım bi bakabilirmisiniz acabacevap 16 kök 5 mi? kafadan çözdüm işlem hatası yapmış olabilirim ama değilse kağıt kalemle çözeyim tekrar.
Cevap 64 mü?Su soruya çok düşündüm uğraştım ama soruyu bile tam anlamadım bi bakabilirmisiniz acaba
bu resme bakarsan üstteki boyalı küpleri söktüğünü hayal et. Üstteki her küpü söküp çıkarırsan geriye 4X4 lük küp kalır üzerinde boya olmayan. Onda da 64 küp mevcuttur.