- 5 Ağustos 2011
- 8.146
- 14
- 35
Soru /
1. Dünya savaşında
Başarısız olmamıza rağmen toprak kazandığımız tek cephe hangisidir ?
Kafkasya canım.
Ben önceki soruyu sadece osmanlıya göre cevaplandırmışım
, karahanlıları unutmuşum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Soru /
1. Dünya savaşında
Başarısız olmamıza rağmen toprak kazandığımız tek cephe hangisidir ?
evet arkadaşlar :
ilk posta teşkilatı ve burslu eğitim Karahanlarda kurulmuştur.
ilk posta pulu : 1862 de Abdülaziz döneminde
ilk telgraf ise Abdülmecit han dönemindedir.
Ayrıca ek bilgi olsun diye yazayım
ilk tramvay ise II. Abdülhamit han dönemindedir.
ayrıca meleğim yeni renginden dolayı tebrik ederim bu bölümünde hayırlı olmasını dilerim
Allah zihin açıklığı versin cümlemize
Bu soru sayfası iyi oldu teşekkürler sevgi meleği :) çalışmadığım konuları da öğreniyorum buraya bakarken
hımm Ben tramvayı hiç duymamıştım bak
waferwafer son noktayı koydun valla
Ama hepsi abdül ile başladığı için pek aklımda kalmadı
ya abdülaziz abdülhamit onları pek ayırt edemiyorum ben eskiden beri :) Bu konulara daha gelmedim ama çalışırken hamitle aziz diye çalışayım bari abdül girince işin içine karışıyor
Kafkasya canım.
Ben önceki soruyu sadece osmanlıya göre cevaplandırmışım
, karahanlıları unutmuşum
Tatlım bak şöyle yap
ABDÜL ortak paranteze al
ABDÜL ( mecit - aziz - hamit ) bunlar sırasıyla tahta geçiyor. hatta abdülaziz abdülhamitin amcası oluyor ve abdülhamit abdülazizin öldürülme sebebini araştırmak için jurnal yetiştirme okulu yani ajanlık okulu açıyorr.
umarım aklında kalır
evet meleğim doğru.
başarısız olmamıza rağmen toprak kazandığımız tek cephe KAFKAS cephesidir. malum Sarıkamışta 45.000 askerimiz donarak şehit oluyor.
Bu arada kafkas mıydı kafkasya mıydı o
Kafkas diye öğrenmiştim tatlım ama çoğu yerde kafkasya diye geçiyor
edit 2011 kpss lisans sorusunda ösym kafkas cephesi diye yazmış
Hani tarih sorularından paragraf veriyor burdan hangisi çıkar ya da çıkmaz diyor ya. Ben bakıyorum maddelere hepsi doğru oluyor ama mesela maddelerden biri paragraftan çıkmaz diyip eliyorum ben tamam o maddedeki doğru ama paragraftan çıkmıyor ki. Veeee sonuç yanlış yapıyorum
Bu soruları nasıl yapcam kızlar? Örnek birde soru yazıyorum şimdi
SORU: Orta Asyadan beri devam eden Türk hakimiyet anlayışına göre devlet hanedanın ortak malı idi.
Ancak hükümdarın hanedanın erkek üyelerinden olması şarttı. Hükümda öldüğünde oğullarından ve
kardeşlerinden kimin tahta geçeceği kesin bir kurala bağlanmamıştı.
Bu bilgilere göre;
I. Kız çocuklarına egemenliği kullanma hakkı tanınmamıştır.
II.Kesin bir veraset yasası yoktur
III.Ülke prensler arasında bölüşülerek yönetilmiştir.
yargılarından hangilerine ulaşılabilir?
Ben I-II demiştim III de doğru ama ben paragraftan onu çıkaramadım yani. CEvap I,II,III yani hepsi imiş
Hani tarih sorularından paragraf veriyor burdan hangisi çıkar ya da çıkmaz diyor ya. Ben bakıyorum maddelere hepsi doğru oluyor ama mesela maddelerden biri paragraftan çıkmaz diyip eliyorum ben tamam o maddedeki doğru ama paragraftan çıkmıyor ki. Veeee sonuç yanlış yapıyorum
SORU: Orta Asyadan beri devam eden Türk hakimiyet anlayışına göre devlet hanedanın ortak malı idi.
Ancak hükümdarın hanedanın erkek üyelerinden olması şarttı. Hükümda öldüğünde oğullarından ve
Bu bilgilere göre;
Ben I-II demiştim III de doğru ama ben paragraftan onu çıkaramadım yani. CEvap I,II,III yani hepsi imiş
tatlım bende I ve II dedim çünkü paragrafta hanedan üyelerini kastediyor ve hanedan üyeleri sadece prenslerden oluşmaz. amcasıydı kuzeniydi vs onlarda üyedir. birine bişey oldumu kurultay kararı ile seçilen üye görev yapar. bu soruyu hangi yayın grubu hazırlamış merak ettim ?
Bu bilgilere göre;
pegemdeydi ama sadece pegemde değil çözdüğüm diğer kaynaklardada aynı paragrafta olmayan ama doğru olan şeyleri hep kabul etmişler. Şimdi bilmiyorum hangi yayınlardı onlar ama önceden çeşitli kitaplarda çok rastladım ben bu olaya. Madde doğru ise paragrafta geçmese bile onu da kabul ediyor yani.
Evet senin dediğin gibi tüm soru tipleri benim de dikkatimi çekti. Ama altta soru cümlesinde de yukarıdaki bilgilere göre hangisi doğru diyor, o zaman mantıklı olanı bizim yaptığımız gibi oluyor aslında.Evet cevap hepsi olmalı. Kızlar paragraf sorularında türkçe gibi paragrafta aramayın cevabı. Şıkları mutlaka değerlendirin. Bu olmaz diyip elerseniz olmaz.
Soruda hükümdarlık babadan oğula geçer, fakat hangisinin geçeceği belli değil diyor. Mesela en büyüğü geçer deseydi veraset düzenli olurdu. Mantık olarak kız çocuklarına verilmez...
Bunu bir arkadaş daha söylemişti burada. Paragrafta verilen bilgi dışında bilgi varsa da doğru olabilir. Çünkü tarihte yorumlama yaparken hangi konuda soruluyorsa o konuyu geniş açılı düşünmek gerekir. Hatta öyle sorular oluyor ki, bir soruda 3 konu bile geçebiliyor. Burada devreye yorum değil bilgi giriyor.
kızlar soruya bir bakarmısınız mantığını kuramadım:26:
bir maraton koşusunda 1. atlet 2. atletten 70m 3. atletten 90m yarışı önde bitirmiştir. 2. atlet ise 3. atletten 22m önde yarışı bitirirdiğine göre koşulan maraton yolu kaç m dir?
(cevap:770)
2. atlet 70 m daha koşmuş ve 3. atletden 22 m önde bitirmiş 70 m de 2 m fark olmuş
2. atlet 70 m de 2 m fark,
Şöyle oranlayalım
70 m de 2 m fark yaparsa
x m de 22 m fark atar
x=70.22/2=770 m çıkar